Benim gibi annesinden nefret edenler

Çok cahil insan var cidden konu sahibi burdaki üyelerin ne kadar mikemmel olduğunu bilmiyormuş gibi gelip konu açmışsın yazıyor yazıyor mükemmel insan olduğunu sanıyor yazık cidden normal de kimse kendisiyle kavga bile etmek istemiyorki gelip burda insanlara saldırıyor :) bide maddi durumdan dolayı sanırım annen de kaldın niye kaldın o zaman diyen çok olmuşta eğer para sorunun yoksa hakketen niye kaldın kadının huyunu da biliyosun bence öfken sönğnce kıyamıyorsun yine de annene sanki

Öyle canım ne yapalım buda bizim kaderimiz. Kabullendik artık zaten. Bazen korkuyorum onun gibi bir anne olursam diye. Genlerden geçmişmidir acaba? İnşllah olmam kucagımda koynumda büyütücem onu her daim sevgimi sefkatimi sunacagım.

Evet oluyor o tartısmalar. Mesela asla eleştiriye açık değil. Hayatta hiç bir konuda hatası yoktur onun. Bir eksiğini hatasını söylediğimde nankör evlat etiketi yerim. Size ben baktım bakmasaydım haliniz nice olurdu. Bakmak zorunda halbuki. Evde sürekli birilerini eleştirir kendi akrabaları dahil kayınvalidemi hiç sevmez. Sırf düğünde istediği gibi takı takılmadığı yüzünden. Ondanda nefret eder sürekli arkasından konusur kötü anlamda. Halbuki ben severim kendisini kötü bir diyoloğumuz olmadıda. Sevgi saygı mesafe çercevesinde yasarız bana hiç zararı yok kadının. Evine giderim yedirir içirir. Hediyeler alır bayram ve doğumgünlerinde hep harclık verir gider alısveriş yaparım kendime:) Söylerim anneme bunları mutlu olsun diye verecek tabi mecbur der geçer.. 2,5 yıllık evliyiz bir kere aramamıstır hiç eşimin ailesini mesela. Sevmiyor onları insanları kimseyi sevmiyor. Hayat ile bir kavgası var. Herkesi kötü bilir nefret dili kullanır sürekli. Yanımda 10 gündür doğum için geldi ama inanki bir an önce doğum yapıp bebeğim ile yanlız kalmak istiyorum. Çünkü herşeye karısacak hep o bilir zaten. Çok uzattım yine

AnnemNeden böyle yazmadim hic.okumadan yorum yapmayin.soru falan sormadim kimseye.kavga ettik sinirimi içimi döktüm.nedenini bildigim seyi niye soruyum yaa.ben kızima emek ve sevgi veren bir anneyim sadece yemek degil

Okudum hanımefendi. Yorumlarda sorulan sorulara verdiğin cevaplara istinaden yazdım en baştaki düşüncelerimi.

Neyse kendi annenizi siz daha iyi bilirsiniz.
Bizde yardımcı olmaya çalıştık. Bir evlat annesinden nefret etmesin bir Oluru varsa tutunsun bir yerinden diye.

Nefret ve anne aynı karede bana çok uzak olduğu için yeterince anlayamamış olabilirim sizi.
Siz yine bildiğinizi yapın.
İyi günler.

Herkes annelik de iyi olamıyor.. Ama çoğunluk anne olabiliyor. Yine de bir annemiz olduğu için şanslıyız. Anlayışsız, düşüncesiz biri olabilir. Ama inan yokluğunda hissedeceğin acı hiçbir şeye benzemez. Rabbim uzun ömür versin.

Küçükken okuma yazmaya herkesten geç başladığım için annem beni banyoya kitlerdi. Işıklar kapanınca banyo zifiri karanlık olurdu. Her okumayı deneyip okuyamadığımda bunu tekrarlardı. Yediğim dayaklar da cabası.. Bir kere yanında kitap varsa mutlaka bir oklava da olurdu.
Ama ondan hiç nefret etmedim. Neden bilmiyorum.. O kadar çok sebebim vardı ki aslında. Çok çok kızardım yaptıklarına anlam veremezdim. Ama o banyonun kilidi açılıp beraber masaya oturdugumuz zaman yine de sevdiğimi hissediyordum. O da kendi dayak atardı ama babama attırmazdı :) matematiğim 1 geldiği zaman babama "Osman chocolitayı bir dövdüm bir dövdüm, mahvettim kızı. Nasıl 1 alır, hala sinirlerim tepemde." Başta aşırı öfkelenen babam, "Vurmasaydın kıza. Olsun ne olacak."
Bu arada o gün dayak falan yemedim :) annemin kendince beni babamdan koruma düşüncesi.. Nasıl bir psikoloji.. Nasıl sağlıksız bir yöntem..

Neyse işte demem o ki, kendi kendine bile olsa annenden nefret ettiğini söyleme. Onu idare edilmesi gereken zor bir kadın olarak düşün. O kadın annen olunca buna katlanması daha kolay. Sende onun olgun düşünceli kızısın. Seni mutlu eden diğer her şey hayatının merkezinde dursun. Bebeğin, eşin mesela. Sen anneni düşünerek mutsuz olma.

Hanımlar kafanız mı güzel?
Ne bu gereksiz duyar kasmak.
Herkesin annesi sizinkine benzemiyor malesef
Yani sırf "anne" diye gereksiz bir sevgi pıtırcığı olmuşsunuz ama konu sahibinin ne yaşadığını bilmiyoruz

Bu arada bende annemi çok severim ama konu sahibini anlıyorum. Doğuran değil, doyuran(manevi olarakta) annedir benim gözümde.
Demekki konu sahibinin annesi onu sadece doğurmuş.
Kadın , annesinden sevgi görmediği için sevmiyor doğal olarak. Gelmişsiniz burda "gene de annedir" diyorsunuz.
Komik valla.

Sizin gibi geniş cerceveden bakanlar oldugu sürece herşey daha güzel olabilir. Bencede komik

Sizin gibi geniş cerceveden bakanlar oldugu sürece herşey daha güzel olabilir. Bencede komik
Ben annemle arkadaş gibi büyüdüm ama çok iyi anlıyorum.
Kimse anne oldu diye hatasız, mükemmel olmak zorunda değil.
Kimisinde o hissiyat olmuyor demekki.
Sonuçları da böyle oluyor işte. Bunu anlamak için süper bir empati duygusuna da gerek yok aslında.
Çok gereksiz gelinmiş konu sahibinin üstüne.

Evet kızcagız zaten bir üzüntü içinde zevk için böyle bir konu açar mı? Derdi olan insanın üstüne böyle gidilince bende çok üzülüyorum. Sizde çok şanslısınız anneniz ile çok güzel bir ilişkiniz olmuş.

Okullar kapanmadan önce oğluma bir arkadaşı(18 yaş) '' Anneni seviyor musun? Ben annem den nefret ediyorum'' demiş.

Benim ki ''Anne sevilmez mi ? Ne saçmalıyorsun. Tabii ki çatışmalarımız oluyor hatta küsüyoruz bile ama o benim annem,kanım,canım'' demiş

Sonuç : Bunu diyen çocuğun annesi bu konuşmadan 1 ay sonra falan vefat.

Çocuk yetim,yarım. Anladı anasızlığı ama cahil.18 yaş tecrübesiz.

Size tavsiyem nefret ten ziyade onu öyle kabulenin .İnanın yokluğu yüreğinizi yakar geçer.

Rüyalaranız da bile hasret kalırsınız yüzüne

O nefretinin altinda caresizligin yatiyor cok iyi anlıyorum. Anne bu, arkadas degil eş dost değil. Kaderimizin bize sormadan sunduğu bi varlik cinsiyetimizi goz rengimizi secemedigimiz gibi. Ömür boyunca degistiremeyecegiz.

Anne baba ve kardeslerle olan tartismalar insani o kadar üzüyor yipratiyor ki.

Sana diyecegim şu, herzaman aranda mesafe olsun. annelik adına beklentin sıfır noktasında kalsın ki ondan gelecek hiç bir adim seni uzmesin.
İmtihan dünyası anne babayla sınavını veren o kadar cok ki... Yaşamayan bilmez...

boşuna kendini paralama nato kafa nato mermer kardeşim neyin ne olduğunu biliyor da işine gelmiyor çünkü duyar kasıp mükemmel insan olduğunu gösterecek aklınca amaç o yani

Ben de çok dayak yedim aynı sanki yaşadıklarımı yazmışsın ders konuları banyoya kitlenme cezası aynı hep :) hiç nefret etmedim ama çok korkardım annemden sevgisini gösteremezdi annem biz çocukken büyüyünce yaptığı fedakarlıkları anlayınca aslında öpüp koklamaktan daha çok şeyler yaptığını görünce sevgim iki katına çıktı şimdi arkadaşım gibi ve yaşlandımı nedir o eski siniri yok sevelim öpelim onla ilgilenelim çok hoşuna gider he ben yediğim dayakları sonuna kadar hakettim bu arada o ayrı :) çok yaramazdım çokk tek annem değil tüm sülale mahallem okulum herkes çekti benden :) şimdi o günleri konuşup gülüyoruz ama konu sahibinin annesi çok farklı sevmiyor çocuğunu çok belli bu şimdi herkes anne ve çocuğunu aşırı sevdiği için üyeler bunu anlamıyor bazıları anlamak istemiyor ama malesef böyle insanlar var keşke olmasa ama var işte

boşuna kendini paralama nato kafa nato mermer kardeşim neyin ne olduğunu biliyor da işine gelmiyor çünkü duyar kasıp mükemmel insan olduğunu gösterecek aklınca amaç o yani
Aynenn öyle.. Hepsi anlıyor aslında da dediğin gibi duyar kasmak amaç..

Aynenn öyle.. Hepsi anlıyor aslında da dediğin gibi duyar kasmak amaç..
ya işte reel de içini dökemeyen insanlar bunlar kelime dağarcığı belli bi kaç kelimeden oluşuyor bazen bilerek uğraşıyorum herkes aptal değil ama bitmiyor tükenmiyorlar birde tipik kova burcu olarak ezilen birinin mulaka yanında olmalıyım dürtüsü kendimi tutamıyorum aslında boş işler işte

Bak güzel kardeşim, ben annemi 6 sene önce aniden kaybettim. Buraya çok konu açıp acımı paylaştım. Çaresizlikten çok gece dövüne dövüne ağladım. Sevmediğine inanmak istemiyorum. Annesiz olmak çok zor, bana göre bir annen varsa dünyanın en şanslı insanısın, bilemiyorum derdini anlat, içini dök ama kötü sözler sarf etme, insan kaybedince ''olsa da gene şunu yapsa, şunu dese '' diyor. Ben bazen evde kimse yokken '' anne '' diye sesleniyorum. İnsan söylemeye söylemeye anne derken sesinin nasıl çıktığını bile unutuyor. Ah bir de karşılığını veren olsa!! Eksisiyle artısıyla kabullen anneni..

Son düzenleme:
Çok haklisin ya burdaki bazı üyelerin mikemmelliğini unutup konu açmışım.öyle bi saldiriyolarki insana sanki kaynanasini görümcesini hergün çekiştiren onlar değil.ve kaynanalari görümceleride anne degil sanırsın. birdaha asla buraya konu açmam o bazı üyeler yüzünden:) aynı şeyleri yaşayan insanlarla dertlesiyim dedim.bikaç ego sorunu olan saldırılara maruz kaldim bunlar yüzünden digerleriyle dertleşemedik. konuma virüs soktular resmen.valla hem torununu çok sevmek istedi hemde eşim başka yerde otelde kalmami istemedi

Napsin insanlar?
Sizin gibi ah nefretinde ne kadar haklisin diye sacma salak duyar kasip o kotu duyguyu mu sahlandirsin, ovsun?
Akli olan arayi yumusatmaya calisir.
Oturdum yorumlari okudum, kimse bu konu sahibine diklenmemis, bosver nefret etme annendir demis.
Ama sizin gibiler oturup bunu diyenlere cahil diyorsaniz, sizde cahilin dik alasi oluyorsunuz.
Allah evlatla imtihan etmesin.
Cocugumu cok sevgiyle yetistirdim diyenlerinde dusman gibi evladi oluyor, gozumle gordum.
Tutup ben cocuguma sevgi veriyorum ama annemden gormedim, konu sahibi nefretinde hakli diyenlerin cocuklari analarina tapacak mi?
Bunu kimse bilemez.
Oyuzden sak sak yapmak yerine gonul yumusatmak iyidir.
Ha gonlu yumusamaz kendi bilir ama isteyen istedigini yazar, burasi herkese acik bir ortam.

Insan burada asla konu açıp dertleşmemeliymiş.bu ortada.bazı siber saldirganlar konuya öyle bi virüs gibi ortadan dalıyoki konu dağiliyo bunların yüzünden.belki gerçek hayatta yapamadiklari ego tatminini yapiyolar belki duyar kasmaya ugraşiyolar belki gerçekten cahiller belkide konuları virüslemek amaçlari bu tipler temizlenmeden buralarda kimse rahatça dert mert anlatamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…