- 23 Temmuz 2018
- 38
- 10
- 3
- 31
ya ne kadar ayıp annenize bunları söylemeniz, olabilir cahil olabilir egosu olabilir, siz ondan daha iyi bir anne olabilicek misiniz? büyük konuşmayınYazdigin ilk 6 satırda annemi anlatmışsin bu kadar olur benzerlik.oysaki aile en önemli şeydir insan hayatinda.bir yanımız hep eksik kalıcak.dedikodudan nefret ederim lakab takmaktanda.ama o tam tersi ve ilkokul mezunu ama kendisini prof.zannediyor asla eleştiremezsin.herkesten üstün görür kendisini oysaki.....
Kız bu başlığı açtığında taşlanacağını bilmiyor muydun
Bende nefret ediyorum ama kimse anlamaz bunu
Öyle canım yaşamayan uzaylı gibi bakıyo zaten allahta kimseye böyle yaşatmasın ama herkesin bu dünyadaki sınavı farklı demekki çeşit çeşit sınavlardan geçiyoruz.senin anneni okurken kendi annemi okuyorum biliyomusun bu kadar benzermiAy boşverin hiç takmayın dinlemeyin böyle empatiden yoksun insanları. Sizin derdiniz size yeter siz buraya zevk için konu açmadınız herkesin derdi kendine. Kendileri hiç böyle şeyler yaşamadıkları için başkalarıda öyle zannediyorlar. Yaşayan bilir emin olun.
Çok teşekkürederim:)sizi anlıyorum. biraz sert eleştirmişler ama maalesef dünyada çok kötü insanlar var ve bu kötü insanlardan birisi de seçemediğimiz annelik vasfına shaip kişi olabiliyor. Allah sabır versin. muhtemelen psikolojik problemleri vardır ama asla hastaneye gitmez, yani görüşmeyin ruh sağlığınızı etkiliyorsa.
Olursun canım hiç meraketme. Allah sağlikla bebegini büyütmeyi nasip etsin.sevgi dolu bir aile olur sevgisiz büyüyenlerDoğurmakla ana olunmuyo bende doğurucam yakında diyorum anne olabilicekmiyim acaba tamam hakkı büyük üzerimde ama bunla bitmiyo malesef kendi hayatını kurmuşsun mümkün olduğunca muhattap olma en doğrusu cidden karşılaştıkça günaha sokuyo insanı
Sağol gucci empati yapabilen ender insanlardansin çünkü benim yaşadiklarimi yaşamamışsın ama insanları biliyorsun hayatıdaİnsan durduk yere annesi için bunu yazmaz anneyseniz üstünüze alınmanıza gerek yok hemen annelik iç güdüsüyle saldırıyorsunuz her anne aynı değil herkes anne ya da baba olamaz bunu bi kabullenin bu arada benim annem çok iyi bir kadın onun hakkını asla ödeyemem çok seviyorum ama yine de konu sahibini anlayabiliyorum
Bende çok iftiraya ugradim bana düşmanı muamelesi yapıyor.anlam veremiyorum bu tavirlarina.dayaga seyirci kalmalarinada anlam veremiyorum nasil bi ruh halidirBen de nefret ediyorum. Artık her şeyi her hareketi batıyor. Bunu böyle diyince "sstt! Çok ayıp annen o" vs demeleri garip geliyor. Çünkü gerçekten çekilen şeyi anlatamiyorum hiç.
Bazı şeyleri hatırladıkca hele anneme isinamiyorum. Babam beni doverken dışarıdan duyulmasin rezil olmayalım diye pencereyi kapatması, sacma sapan şeyler için üstümde oklava kırana kadar dövmesi, kendi ailesine verdiği değer kadar bize değer vermemesi, her şeyimi didik didik etmesi, saçma sapan gerçek bile olmayan olmayan şeylerde imamlarda bulunması, her şeyde yalan söylemesi, pisliği her seyinden bıktım. Hatta ileride düğünmde dahi olmasını istemiyorum orda yalandan başkaları garipsemesin diye aglayacagini biliyorum.
Sanki biz kendimiz istedik annelerimizden nefret etmeyi :)
Çok teşekkür ederim inşallah birşeylerin yanlış örneklerini gördük en azından ne yapılmaması gerektiğini biliyorum diye düşünüyorum bazenOlursun canım hiç meraketme. Allah sağlikla bebegini büyütmeyi nasip etsin.sevgi dolu bir aile olur sevgisiz büyüyenler
Birleştirici olur arabulucu olur yazmışsın ya benim annemde bütün kardeşlerimle aramı açar beni onlara onlara beni kötüler.yemek veriyorsa hepimizi aynanda çagirmaz.birleştiricene ayırırBende annemi hic sevmiyorum,bütün problemlerin kaynağı da kendisi.Benim bildigim bir anne birleştirici olur,ara bulucu olur ve kızının arkadasi gibi de olur.
Bilirsin ilk adet olundugu zamanlar falan 2 3 sene icinde adet bozukluklari falan olur beni kadın doğum doktoruna kim götürdü? Babam.
Bir yere gidicem arkadaslarimla kimden izin alıyorum. Babam.
Kıyafet ihtiyacım var kim alışverişe götürüyor.?Babam.
Hastalanırım hastaneye kim götürür? Babam. Hayir annemin arabasi yok ama babam gelirken gelebilir yani
Para lazim kimden alırım . Babam.
Okulun velisi kim? Babam.
Ayrica 9 ay karninda tasimis kis sut emzirmis mis gecin bu işleri gecin pardon ? Beni dunyaya getiren sensin tabiki de bakacaksın. Bakmayacaksan neden getirdin ? O kadar igrenc bir kadin ki,babamin arkasindan konusurdu. Benle babamin arasi kotuyken sozum ona beni tutuyor
Babamla ben karsi karsiya geldimi babamin safina gecerdi.
Babam bir defa cok alkolluydu cok buyuk kavga ettik polis cagirdim bizi ayircagina geldi bana bir tane kendisi vurdu dusun babam.o an vurmamisti bile bana
Beni istemeye geldiler. Abartmiyorum 100 tane bardagi vardır. Eksikse takimi tamamlar da oyledir ama kendi arkadaslari olunca konu
Evde bardaklarin hepsi ayri telden caliyor. Tepsi yok
Hayir evde tepsi var ama o an ne hikmetse yok
Borek yapmis gerizekali fırında unutmus misafirler gitti ay unutmusum..
Hayir bunun asla bahanesi yok olamaz kabul etmiyorum kim ne derse desin.
Ben daha evel sozlenmistim simdiki esimden once beni istemeye gelmelerini istemedigi icin kolunu kırdı.
Suanki esimde istemeye gelmeden bana saldirdi vurmaya calisti bu arafa yasim 15 16 degil ki o yasta olsa zaten hicbir cocuk siddeti hak etmez.
Bende karşılık verdim ve vurdum bayilma numarasi yapti.
Bunu yasayan bilir kimse oturdugu yerden ahkam kesmesin cocugunu doven,cocugunu cop konteynirina atan,cocugunu sokaga atan cocugunu doven babaya karsi sessiz kalanda anne. Dogurmakla anne olunmaz bu kadar basit.
En azından baban velinmiş hastaneye vs.götürmüş babam beni hayatı boyunca 1 kez bile hastaneye götürmedi.evde günlerce yatardim yine götürmezdi.okulumla dersimle hiçbiri ilgilenmedi hiçbiri.yemekte yapiyo dediysem yumurtayi hep önüme çiğ koyardi yiyemezdim buyuyunce kendim yaptim.yemeklere evde et olmasina ragmen eti gıdım gıdım koyardi balik salata asla yapmazdi yani hep vitaminsiz şeyler yapardı.abilerim evlenip gidincede birdaha yemekte yapmadı zaten.onlar varken yapiyodu etsizde olsa.onlara tonlarca bilezik takarken bana 1 taneyi istemeye istemeye takti.dediki durumumuz yok biliyosun 1 bilezigim var onuda takmayim sanada oda bende dursun dedi günlerce.bayılma numaralarini sürekli yaparHayatta baska dusmanim annemin verdigi zarari bana vermemistir. Ondan nefret ediyorum ve artik öküzün gözü açıldı mi derler evlendim asla bisey diyemez bana diyemiyor da. Yeri geldiginde de lafimi oyle bir sokuyorum ki tatli tatli sakin sakin yerin kat kat dibine giriyor hemde esimin onunde..esim anliyor mu bilmem anliyorsa da umrumda değil
Ben evlendim ve sana yemin ederim ki herseyim lüks sahane oldu dugun nisan kina esya bindalli gelinlik ev herneyse.
Benden sonra esimin komsumu nisanlandi
Annesi koskoca bilezikler takmış amenna bunu kiskanmadim Kuran carpsin ki. Kız isteme günü başka elbise giymek istedi kizin kaynanasi ne gerek var demiş ben kacirdim orayi. Annesi de hayir giyecek demis.
Benim annem.olsa ne derdi diye düşündüm. Giyme kizim derdi. El iyisi ,hain,annecik. Allah onu insallah bildigi gibi yapsin.
Her neyse,kızının nisani icin ailesinden birileri biseyler demis
Annesi demis ki, karışmayın istedigini yapsin ben onu yataklardan kaldırdım..iyilesince kurban kestim. Antidepresanlar kullaniyordu
Ben neredeyse 10 sene kullandim
Bana ne dediler biliyor musun
Uyusturucu kullaniyorsun o ilaclari bırak, anca uyuyorsun kalk hööötttt aptall gerizekali aklina ne geliyorsa babam özellikle.
Acaba neden kullaniyorum bu antidepresanlari?
O kadar ağrıma gitti ki bu nisanlanan kızın durumu
Esimle nisan dönüşü yoldayken hüngür hüngür ağlamaya başladım
Benim neden boyle bir annem.yok
Benim arkamda beni koruyan benim menfaatlerimi koruyan beni sarıp sarmalayan her daim yanimda olan bana yoldas canima can
Neden neden neden neden neden
Cevap bulamiyorum
Arkasinda boyle ailesi olanlarin sırtı yere gelmez
Allah 'ın üstüne yemin ederim ki Rabbim su gencligimin hayrını göstermesin bana,eger evlat sahibi olursam asla boyle bir anne musvettesi olmicam
Evet evim belki daginik olcak belki les olcak belki o esnada cocugumun cani makarna cekti diye yapamicak durumda olcam evet benimde hatalarim olcak ama boyle bir anne olmicam Yemin ederim ki
Bu anneligi yemek yapmak zanneden
Temizlik yapmak zanneden bir insan
Sorunun kaynagi ne biliyomusun
Kaynanasi tam bir aşağılık,gorumcesiyle,kaynanasiyla falan ayni rvde yaşamış
Bunu ezmisler.
Sindirmisler
Kocasi zaten eve gelmez o baba musvettesi kendisi pencerelerde kocasini beklermis
Babam olcak adam evlenmis ama bekar hayatina devam ediyor
Bu da hizmetci gibi kaynana evinde
Neden hincini benden cikarttin
Desemki soya cekim
Anneannem 80 senesinden beri dul dedem oldu hem anne hem baba olmus asla kendisi gibi bir insan degil
Teyzem.de oyle degil
Dayimi bilmiyorum samimiyetim yok
Bu türünün tek örneği.
Bide yapmacik otesi baskalarinin yaninda el iyisi
Komsusu icin canini feda eder
Komsulwri da kendisini kullanir hep guzel pasta börek yapiyor diye
Kendini kullandirtcak kadar da akılsız
Insanların en büyük sıkıntısı ukalalık cidden.en büyük ukala annemdir mesela.hiç sevmem ukala insanı görünce arkama bakmadan kaçıyorum.boş başak dik durur dolu başak hep eğik dururmuş.ne kadar düzgün kültürlü iyi insan varsa hep mütevazi asla yargılama ve ukalalık yapmazBir de benim ailemle aramin acik oluğunu bilen insan yoktur sadece birkac kisi bunlardan birisi yengem bana diyorki olsun olsun babandir
O sana babalık yapmamissa sen ona evlatlik yap
(Babamla da.aram açık)
Bunu diyen sümüklü böcek yengemde 15 senedir kendi annesiyle oz annesiyle küs
Herkes önce kendi poposundaki b.. a baksin bence
Birde utanmadan akil satarlar
Ayni sekilde kocasi leş olanlarda bana akil vermiuor mu deli oluyorum akil istemedigim halde üstelik
Insanlar neden bu kadar ukala
Kimseyle bise konusamicaz
Zaten bu anne olayini kimse ye anlatamazsin biz oyle bir toplumuz ki anne olunca bir anda o kisi melek ilan ediliyor
Yok yeaaaaaa
Sen gel bize sor o melegi
Sanki anne olunca insanlik aleminde su evrende bir kademe atlıyorsun .
Ne güzel yazmışsın imtihan dünyası anne baba sınavı. Durum buO nefretinin altinda caresizligin yatiyor cok iyi anlıyorum. Anne bu, arkadas degil eş dost değil. Kaderimizin bize sormadan sunduğu bi varlik cinsiyetimizi goz rengimizi secemedigimiz gibi. Ömür boyunca degistiremeyecegiz.
Anne baba ve kardeslerle olan tartismalar insani o kadar üzüyor yipratiyor ki.
Sana diyecegim şu, herzaman aranda mesafe olsun. annelik adına beklentin sıfır noktasında kalsın ki ondan gelecek hiç bir adim seni uzmesin.
İmtihan dünyası anne babayla sınavını veren o kadar cok ki... Yaşamayan bilmez...
Soyleyebilcegim tek birsey varsa o da yaziklar olsun.S
En azından baban velinmiş hastaneye vs.götürmüş babam beni hayatı boyunca 1 kez bile hastaneye götürmedi.evde günlerce yatardim yine götürmezdi.okulumla dersimle hiçbiri ilgilenmedi hiçbiri.yemekte yapiyo dediysem yumurtayi hep önüme çiğ koyardi yiyemezdim buyuyunce kendim yaptim.yemeklere evde et olmasina ragmen eti gıdım gıdım koyardi balik salata asla yapmazdi yani hep vitaminsiz şeyler yapardı.abilerim evlenip gidincede birdaha yemekte yapmadı zaten.onlar varken yapiyodu etsizde olsa.onlara tonlarca bilezik takarken bana 1 taneyi istemeye istemeye takti.dediki durumumuz yok biliyosun 1 bilezigim var onuda takmayim sanada oda bende dursun dedi günlerce.bayılma numaralarini sürekli yapar
Bide son cümlende haklisin ben kinci biri degilim sürekli unutuyorum yapilanlari.bu huyum çok kötü. yapilanlari unutmayan kinci biri olsaydim keşke ozaman orada kalmak aklima bile gelmezdiÇok cahil insan var cidden konu sahibi burdaki üyelerin ne kadar mikemmel olduğunu bilmiyormuş gibi gelip konu açmışsın yazıyor yazıyor mükemmel insan olduğunu sanıyor yazık cidden normal de kimse kendisiyle kavga bile etmek istemiyorki gelip burda insanlara saldırıyor :) bide maddi durumdan dolayı sanırım annen de kaldın niye kaldın o zaman diyen çok olmuşta eğer para sorunun yoksa hakketen niye kaldın kadının huyunu da biliyosun bence öfken sönğnce kıyamıyorsun yine de annene sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?