kızlar ben artık çok sevdiğim bu meslekten bıktım. soğuttular resmen
eş durumu isteyecektim bu yaz. diyorlar tayin olamazsan ücretsiz izin al otur. bu mantık ne saçma. 5 yılımdan sonra nasıl evde otururum 5 kuruş almadan. öğrencilerimden nasıl ayrı kalırım. bu bana hem maddi hem manevi zarar değilmi, mesleğe ara veren bir öğretmen dönüşünde ne kadar verimli olur. hem de 3 yıll koskoca 3 yıl
tek maaşa düşersek nasıl geçiniriz. hiç bilmiyorum. tek ümidim tayinimin çıkması ama çok zor çünkü ümitlenmeyin dediler. 4+4+4 yüzünden sınıf öğretmenleri fazla konumuna düştü.
ama biz hakettik zaten herkesin gözü bizde? 3 te işleri bitiyor, 3 ay tatili var? falan filen ayrıca 3 ay değil 2 ay o tatil? hem öğrenci var da biz mi gitmedik okula
var mı benim gibi eş özründen bu duruma düşecekler?
arkadaşlar bu arada okulunda norm fazlası durumuna düşen var mı varsa ilçe milli eğitim size durumunuz hakkında bilgi veriyor mu örneğin hangi okullarda norm ihtiyacı olduğu ya da durumunuzun ne zaman kesinleşeceği gibi şu dillerde dolaşan KOCAMAN İKİ AY tatilim zehir oldu
neyse arkadaslar gereken cevabını aldıgına gore ben kacıyorum ıyı geceler. oruc tutanlara hayırlı sahurlar
Canım benim kardeşim bulundugu köyde norm fazlası ama müdüründen bir haber gelmedi hatta il içi tayinde müdürler norm fazlalarını arayıp tercih yapın demiş coğu kişi tercih yapmış ama kardesime haber gelmedi oda kuzu kuzu eylülü bekliyor ne olucak belirsiz..
ben konuyu kapatıp gitmiştim tartışdığım arkadaşlarla ama bazıları yine yazmış takdir istiyoruz öğrencilerimizi giydiriyoruz yok yol parası veriyoruz bir ton şikayet ben burda demek istediğimi kimse anlamamış bu mesleği siz seçtiniz ve bir yerlere geldiniz bravo saygı duyuyorum emin olun sizin kadar emek vermişimdir ama malesef devlet memurluğu olmadı devlet memuru değilim özel sektörde çalışıyorum demek istediğimi bir kere daha yazayım şimdi siz mesleğinizi seçmişsiniz bi şeyler olumsuz gidiyo olabilir kimine maaşı yetmez kimisi doğudadır güvenlik sorunu vardır bilmem nedir ama arkadaş sonuç olarak rahat meslek yani kimse bunun aksini söylemesin bu kadar rahatlıkla 3 5 olumsuz durum olmasınmı bu kadar şikayet feryat figan neden neden ben 40 50 çocukla uğraşıyorum annesinin bakamadığı çocuğa ben bakıyorum diyosunuz sizin çocuğunuzun öğretmenide böyle düşünüyor bunu çocuğunuza reva görüyomusunuz yada böyle düşünen öğretmenden iyi eğitim alacağına eminmisiniz birde bu mesleği para için yapmıyorum diyenler var onlar ayrı bi grup 2 yüzlülük yapıyorlar para için yapmıyorlarda ne için yapıyorlar çocukları sevdiğiniz belli zaten anasının attığı çocukları siz seviyorsunuz demi her meslek her iş para için yapılır bende para için çalışıyorum sizde ayrıca yani sonuç olarak maaşı her ay yatan girdiği saat çıktığı saat belli olan ve günde taş çatlasın 10 saat çalışan devlet memurları asker polis masada oturan havada uçan kim varsa bunlar güzel meslekler akarı yok kokarı yok emekliliği var sigortası var herşeyi var 2 ay tatil yapıyorum diye şikayet edenler dışarda tatilde yok bunu unutmayın mesleğinize sahip çıkın takdir bekliyorsanız önce siz takdir edin mesleğinizi kimse sizi kıskanmıyor hayatımda hiçbir memuru kıskanmadım kıskanmamda ancak memur olupta çok hava atan tanıdığım var o ayrı konu allah yolunuzu açık etsin
insanlar napsın peki herkes para kazanmak zorunda
belkide öğretmenlik mezunlarından daha iyi yaptılar o işi
hatta eminim öyleleri çok var kendi öğretmenlerimde şahit oldum
tabiki bilmem kaç saat eğitim verecekler beleşten mi 2500 maaş alacaklardı
Yine başa sarıyoruz heralde. Canı sıkılan ögretmenlerle ugraşıyor . Konu atama atama ATAMA. İşin zorlugu da kişiyi baglar, birine göre kolay olan digerine zordur yada değildir, yani kime ne? Ögretmenliği ''sınıfa girer dersini anlatır çıkar gider'' sananlar yüzünden konu nerden nereye gelmiş. Ruhum daraldı, daha bu başlık altında bişi yazamıcam ben.
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?