benim gibi dertli öğretmenler nerde?

Allah yardımcın olsun arkadaşım. umarım eş durumu olumlu sonuçlanır. bir çok meslektaşım aynı durumda.
diğer konular için de diyecek hiçbir şey bulamıyorum artık. kimsenin ağzı torba değil.. bilen de konuşuyor bilmeyen de!

kesinlikle öğretmen değildir arkadas, zaten hala öğrenciymiş. hayatı daha eğlence evresinde yani... ne yazık ki ülkemizin gerçeği bu. artık öğretmene değer verilmiyor. verilmediği gibi yok maaşın çok, tatilin çok gibi birtakım kıskançlıklar içine girerek içlerindeki zehri boşaltıyorlar. bilmiyorlar ki öğretmen bir ülkenin en temel yapı taşıdır. ona saygı duyulmalı, el üstünde tutulmalıdır. gelecek onların elindedir. bu böyle biline...

hheee unutuyordum birde şu var bütün çalışan memurlar istedikleri zaman izin kullanabilirlerken bizler sadece eğitim öğretim olmadığı dönemlerde izin kullanabiliyoruz sırf bu yüzden 3 yıldır adam gibi bir tatil yapamadım.....

canlar öğretmen olanların sohbetine karşılık verin diğerlerini salla gitsin.bizim bakan bile il emri nedir bilmiyor,bizi bizden daha iyi anlayan yok bu ülkede malesef.burda çemkiren yarın bi gün veli toplantısına katıldığında öğretmenin karşısında iki çift cümle kurabilirse büyük başarı.hocam diyerek cümleye başlayacak mecburen:))

arkadaşım allah kolaylık versin bu tayin işi büyük dert,inş bi yol çıkar önüne

Son düzenleme:
Bende yorum yazıcaktım mehel durumuna ama kusura bakma dayamadım belli dısarıdan bakan biri öyle sanıyor diye anlatmak istedim durumu ama durum o ki anlamadı!!!!
Çok zor oluyor ayrı olmak inşallah eş durumu il dışı gibi olmaz. Benimde bekleyen cok arkadasım var hatta ayrı oldugu için evlilikleri tehlikeye giren arkdaslarımda var ne yazık ki. İnsallah bunlar göz önünde tutulur özür gurubunda. Umarım seninde gönlüne göre olur mehel herkes kavuşsın eşlerine..

okuduğum habere göre özür gurubu klavuzda değişiklik yapılmış 28 ağustosta atanamayanlar 29 - 31 ağustosta tekrar tayin isteyecekler denilmiş ama bakalm. inşallah istetdiğiniz yerelere gidersiniz.

arkadaşlar bu arada okulunda norm fazlası durumuna düşen var mı varsa ilçe milli eğitim size durumunuz hakkında bilgi veriyor mu örneğin hangi okullarda norm ihtiyacı olduğu ya da durumunuzun ne zaman kesinleşeceği gibi şu dillerde dolaşan KOCAMAN İKİ AY tatilim zehir oldu

Canım benim kardeşim bulundugu köyde norm fazlası ama müdüründen bir haber gelmedi hatta il içi tayinde müdürler norm fazlalarını arayıp tercih yapın demiş coğu kişi tercih yapmış ama kardesime haber gelmedi oda kuzu kuzu eylülü bekliyor ne olucak belirsiz..

neyse arkadaslar gereken cevabını aldıgına gore ben kacıyorum ıyı geceler. oruc tutanlara hayırlı sahurlar

cevap için teşekkürler galiba eylülü bekleyen çoook kuzu olacak hakkımızda hayırlısı diyelim

ben konuyu kapatıp gitmiştim tartışdığım arkadaşlarla ama bazıları yine yazmış takdir istiyoruz öğrencilerimizi giydiriyoruz yok yol parası veriyoruz bir ton şikayet ben burda demek istediğimi kimse anlamamış bu mesleği siz seçtiniz ve bir yerlere geldiniz bravo saygı duyuyorum emin olun sizin kadar emek vermişimdir ama malesef devlet memurluğu olmadı devlet memuru değilim özel sektörde çalışıyorum demek istediğimi bir kere daha yazayım şimdi siz mesleğinizi seçmişsiniz bi şeyler olumsuz gidiyo olabilir kimine maaşı yetmez kimisi doğudadır güvenlik sorunu vardır bilmem nedir ama arkadaş sonuç olarak rahat meslek yani kimse bunun aksini söylemesin bu kadar rahatlıkla 3 5 olumsuz durum olmasınmı bu kadar şikayet feryat figan neden neden ben 40 50 çocukla uğraşıyorum annesinin bakamadığı çocuğa ben bakıyorum diyosunuz sizin çocuğunuzun öğretmenide böyle düşünüyor bunu çocuğunuza reva görüyomusunuz yada böyle düşünen öğretmenden iyi eğitim alacağına eminmisiniz birde bu mesleği para için yapmıyorum diyenler var onlar ayrı bi grup 2 yüzlülük yapıyorlar para için yapmıyorlarda ne için yapıyorlar çocukları sevdiğiniz belli zaten anasının attığı çocukları siz seviyorsunuz demi her meslek her iş para için yapılır bende para için çalışıyorum sizde ayrıca yani sonuç olarak maaşı her ay yatan girdiği saat çıktığı saat belli olan ve günde taş çatlasın 10 saat çalışan devlet memurları asker polis masada oturan havada uçan kim varsa bunlar güzel meslekler akarı yok kokarı yok emekliliği var sigortası var herşeyi var 2 ay tatil yapıyorum diye şikayet edenler dışarda tatilde yok bunu unutmayın mesleğinize sahip çıkın takdir bekliyorsanız önce siz takdir edin mesleğinizi kimse sizi kıskanmıyor hayatımda hiçbir memuru kıskanmadım kıskanmamda ancak memur olupta çok hava atan tanıdığım var o ayrı konu allah yolunuzu açık etsin

arkadaşım feryat figan ettiğimiz yok. sadece sürekli rahatlığını anlatan kişilere mesleğimizin zorluklarından bahsettik. maaş konusunda da hangi asker hangi polis veya hangi memur iş yerine gitmek için para harcar, ona bakılırsa aile hekimleri de oturdukları yerde 6-7 bin lira alıyor, onlarınki de gönül işi derler mi ben çok alıyorum kalsın yarısı, para da önemli polislere 500 ek ödeme yapıldı, bize yok.

olmasın zaten artık ne zam da ne başka bişey de gözüm yok, çünkü bölümünü okuduğum kpss den 85 puan alıp atandığım az da olsa 5 sene mi verdiğim mesleğimden evli olmam sebebiyle uzaklaştırılacağım bu ne kadar doğru sizce?

ben de öğretmenim ve seni çok iyi anlıyorum...
herşeyden önce biz insan yetiştiriyoruz...ana babaları akşamdan akşama zor çekerken ergen bunalımlarını biz sabahtan akşama kadar yaşıyoruz...onlara göre gir sınıfa dersini anlat çık...insan eğitmek ne kadar zor bunu sadece meslektaşlarım anlar...gerisi takmış rahatımıza vs...ayrıca KPSS gibi bi belayı atlatmayı başarıp öğretmen oluyorsak biraz olsun rahatı hak ediyoruz

Hakikaten konu nasil dagitilmis.

Oncelikle egitimcileri yan gelmis yatiyor diye dusunenler, alti saat vs diyenler. Hic bir insana heleki kucuk bir cocuga bir seyler
ogretmeyi yada odev yaptirmayi denemisler mi? Ben yegenime 2saat bir konuyu anlatayim diyorum da kafam agriyor. En zor seydir birini egitmek ogretmek.

2ay tatilin adi var tadi yok. Ogretmen cocuguyum bende. Kac ogretmen maaslariyla dolu dolu tatil yapabiliyor acaba. Hatta 1hafta olsun yapabiliyormu? Bazi ulkeler ogretmeninin kultur tatillerine ek odenek cikariyor. Bilsin ogrensin ogretsin diye, bizim ogretmenimiz gitmis gibi biliyormus gibi anlatiyor. Hatta ek is yapmak zorunda kaliyor bizim ogretmenimiz.

Sorununda haklisin arkadasim. Devlet aile butunlugunu saglamak zorunda. Dilerim tezzamanda esinin yanina tayinin cikar.

Yine başa sarıyoruz heralde. Canı sıkılan ögretmenlerle ugraşıyor . Konu atama atama ATAMA. İşin zorlugu da kişiyi baglar, birine göre kolay olan digerine zordur yada değildir, yani kime ne? Ögretmenliği ''sınıfa girer dersini anlatır çıkar gider'' sananlar yüzünden konu nerden nereye gelmiş. Ruhum daraldı, daha bu başlık altında bişi yazamıcam ben.

.

Son düzenleme:
öğretmenlik mi rahat meslek?

Allahtan korkun bunu söylerken,ben bir öğrencimin derdi için yüreğimi kaç parçaya bölüyorum biliyor musunuz?

bilemezsiniz,çünkü size göre 'anlat,çık'

konu sahibi arkadaşım,branşım Türkçe ,bahsettiğin zorluğu yaşamadan ben tayin oldum çok şükür ama duam bütün zor durumda olan arkadaşlarım için.Allah yardımcınız olsun.

Allah'ınızı severseniz öğretmen olmayan şu konuya mesaj atmasın.Damdan düşenin halini yine damdan düşen anlar hesabı.Sen ne anlayacaksın öğretmenin halinden.İşin içinde olmayıp ta ahkam kesenleri dinliyoruz yıllardır.Başımızdakiler yetmiyormuş gibi bir de sizin gibilerle uğraşıyoruz.Sıktınız artık.Boş boş konuşmayın.

Harbiden ya canı sıkılan öğretmenle uğraşıyor.Nedir kuyruk acıları anlamadım?Ne gördün evladının öğretmeninden?Ya da kendi öğretmenlerinden?Seni yetiştiren de bir öğretmen.Şayet diyorsan ki evet beni böyle yarım akıllı,mantıksız,düşüncesiz,boş boş yetiştirdiler bu yüzdendir tepkim,ha bak onu anlayabilirim.

Dip not:isyeeeean,senden alıntı yaptım sana ithafen değildi. Mesajımı anlayan anlamıştır

Son düzenleme:
lutfen konuyu başa sarmayın.
denılen denıldı ve su an burada yazanlar hakettıgı yerde.

tekrar tartısmak aynı cumlelerı kurmak ıstemıyorum.
bıze anlamamıslar konuyu dıyenler asıl sız anlamamıssınız o kadar yazılandan. yazık gercekten yazık.
herkesın sorunu kendıne.
tek yapılması gereken konu sahıbıne yardımcı olmaktı tartısmak degıl!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…