• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim gibi kindar olan var mi?

Yaa bu huyumdan nefret ediyorum ama öyle, malesef cok kindarim...Bana yapilani unutup hayatima devam edemiyorum, beni üzeni affedemiyorum, gerektiginde tekrardan bir şey olmamış gibi o kişiyle iletişim kurmaya devam edemiyorum.Var mi bana çözüm üretebilecek olan:110:bu yükten kurtulmami saglayacak?
Tam olarak kindar miyim bilmiyorum ama bana yapilan iyiligi de kotulugu de hic unutmam.

Ben de unutamiyorum aslinda bazi zamanlar tam hafifleteyim diyorum pat diye yenisini ekliyor ayni kisi ve ben buz gibi yine soguyorum. Oyle ufak tefek seylere degil tabiki. Burcum da oğlak.

Beynimde bu yuku tasimak istemiyorum ama elimde degil canim cicim yapip bir sey olmamis gibi davranamiyorum. Karsimdakinin bu durumdan daha da yuz bulup kendi yaptigi kotulugu kucumseyecegini ve nasil olsa tepki koymuyor diye devam edip beni umursamayacagini dusunuyorum. Kalkip kavgaya tartismaya girmem ama uzaklasirim...

Ben hiç kindar bir insan değilim. Ama çevremdeki insanlar o kadar kindar ki... 10 yıllık arkadaşım başka bir arkadaşımla tatile çıktım diye (ki kendisini de davet ettim gelmedi), 12 yıllık arkadaşımda pazartesi ararım demişim de aramamışım diye benimle görüşmüyorlar :KK70: Yalnız baya baya ana avrat düz gitsem daha az tepki verirlerdi. Aylar oldu görüşmüyoruz adım attığım halde affetmiyorlar saçmalığa bakar mısınız :KK53: Bende çokta tın çokta fifi moduna büründüm artık. Kindar olmayın ya cidden karşıdan berbat görünüyor.

Yaa bu huyumdan nefret ediyorum ama öyle, malesef cok kindarim...Bana yapilani unutup hayatima devam edemiyorum, beni üzeni affedemiyorum, gerektiginde tekrardan bir şey olmamış gibi o kişiyle iletişim kurmaya devam edemiyorum.Var mi bana çözüm üretebilecek olan:110:bu yükten kurtulmami saglayacak?
Aslakindar bir insan olamadim .cok merhametliyim bana hata ypildiginda bile affederimhatir icn affederim. Esim cok kindar.bu huyu yuzunden ondan cogu zaman gicik aliyorum hatir bilmez gonul bilmez ufcik seyleri aylarca buyutur insanlaratepki koyar. Gereksiz bir hal kindarlik. Insani insandan sogutur. Kindar olmayin size hicbirsey kzandirmaz

Onurumu gururumu inciten

İftiracı yalancı sözünde durmayan

Yalaka fitne fesat olan

Aileme ve sevdiklerime zararı dokunan

Hayvanlara eziyet eden

Bu tür şahısları hayatımdan def ederim
Kesinlikle tekrar bir araya gelmem

Bu kindarlık mı bilmiyorum
Bu arada Terazi burcuyum :KK14:

Bana kötülük yapmış insanla aramda geçen şeyleri unutup neden iletişim kurayım ki? Kafaya da takmam iletişim de kurmam. Benim düsturum da bu, herkes herkesle iletişim kurmak zorunda değil, en azından hiçbir şey olmamışcasına..

Yapı meselesi. Olumluya odaklanın. Sevdiğiniz insanlara yoğunlaşın.
Ben bana kötülük yapan insanı çıkarır atarım ama arkasından durup durup sinirlenmem.

Bende önceden kindardım. Baktım öyle zor oluyor. Şimdi dindarım. Mutluyum. Arz ederim.

ben de kindar olmak istiyorum ya. benim gibilere enayi diyorlar çünkü saniyede unutuyorum yapılan yamuğu gösterilen ilk güler yüzde :KK67:

Ben hiç kindar bir insan değilim. Ama çevremdeki insanlar o kadar kindar ki... 10 yıllık arkadaşım başka bir arkadaşımla tatile çıktım diye (ki kendisini de davet ettim gelmedi), 12 yıllık arkadaşımda pazartesi ararım demişim de aramamışım diye benimle görüşmüyorlar :KK70: Yalnız baya baya ana avrat düz gitsem daha az tepki verirlerdi. Aylar oldu görüşmüyoruz adım attığım halde affetmiyorlar saçmalığa bakar mısınız :KK53: Bende çokta tın çokta fifi moduna büründüm artık. Kindar olmayın ya cidden karşıdan berbat görünüyor.

Aslakindar bir insan olamadim .cok merhametliyim bana hata ypildiginda bile affederimhatir icn affederim. Esim cok kindar.bu huyu yuzunden ondan cogu zaman gicik aliyorum hatir bilmez gonul bilmez ufcik seyleri aylarca buyutur insanlaratepki koyar. Gereksiz bir hal kindarlik. Insani insandan sogutur. Kindar olmayin size hicbirsey kzandirmaz

Bana kötülük yapmış insanla aramda geçen şeyleri unutup neden iletişim kurayım ki? Kafaya da takmam iletişim de kurmam. Benim düsturum da bu, herkes herkesle iletişim kurmak zorunda değil, en azından hiçbir şey olmamışcasına..

Yapı meselesi. Olumluya odaklanın. Sevdiğiniz insanlara yoğunlaşın.
Ben bana kötülük yapan insanı çıkarır atarım ama arkasından durup durup sinirlenmem.
Ya kizlar bu kin duydugum insanlardan biride babam ,tamamen hayatimdan çıkaramam atsam atamam satsam satamam ama yıllarin birikmişligi var icimde ve artik kendisine tahammül edemiyorum eskisi gibi alttan alıp sabır gösterip aman boşver diyemiyorum,artik bu içimdeki öfke o kadar büyük ki ufacik hareketleri bile bana batar oldu

Kin tutamıyorum ben ama bence az da olsa biraz kin tutabilmek lazım. Fazlası bünyeye zarar, insanın en çok kendisini yorar bana kalırsa, karşıdakini de yıpratır. Ama mesela ben de karşımdaki kişi beni ne kadar üzerse üzsun , ne kadar kirarsa kırsın bir özür dilese her şeyi unuturum. Aaa ne kadar iyi biriymiş aslında diye düşünmeye başlarım. Bu yüzden de çok kazık yedim, hala akıllanmadım. Bence az da olsa insan biraz kindar olmalı , yapılanı unutmamalı . Bir kere affedilir, iki kere affedilir ama hep oluyorsa oturup o kişiye takılmak yerine araya mesafe koymak , amaan ne hali varsa görsün demek en iyisi.

Tabi fazlası karşı taraf için kötü oluyor ölçüsünde iyi, yıllar önce yanlislikla söylenmiş bir sözü bile unutmayan insanlar var, defalarca özür dilense bile en ufak tartışmada sen bana bunu demiştin diye öne süren insanlar bana çok yorucu geliyor, kendimi bir kez yanlış ifade ettim diye öleyim mi? Benden bir kere özür dilense yaa pardon kendimi yanlış ifade ettim denilse ben hemen unuturum, bir daha konusunu açmam. Valla ikisinin de ortasını bulmak lazım sanırım.

Kin tutamıyorum ben ama bence az da olsa biraz kin tutabilmek lazım. Fazlası bünyeye zarar, insanın en çok kendisini yorar bana kalırsa, karşıdakini de yıpratır. Ama mesela ben de karşımdaki kişi beni ne kadar üzerse üzsun , ne kadar kirarsa kırsın bir özür dilese her şeyi unuturum. Aaa ne kadar iyi biriymiş aslında diye düşünmeye başlarım. Bu yüzden de çok kazık yedim, hala akıllanmadım. Bence az da olsa insan biraz kindar olmalı , yapılanı unutmamalı . Bir kere affedilir, iki kere affedilir ama hep oluyorsa oturup o kişiye takılmak yerine araya mesafe koymak , amaan ne hali varsa görsün demek en iyisi.

Tabi fazlası karşı taraf için kötü oluyor kararında iyi, yıllar önce yanlislikla söylenmiş bir sözü bile unutmayan insanlar var, defalarca özür dilense bile en ufak tartışmada sen bana bunu demiştin diye öne süren insanlar bana çok yorucu geliyor, kendimi bir kez yanlış ifade ettim diye öleyim mi? Benden bir kere özür dilense yaa pardon kendimi yanlış ifade ettim denilse ben hemen unuturum, bir daha konusunu açmam. Valla ikisinin de ortasını bulmak lazım sanırım.
Yok anlattigin tarzdaki insanlar kindar degil akıl hastasi bence...Karşidaki bi hata yaptiysa ve benden özür dileyip bir daha tekrarlamadiysa bende unuturum zaten...ben daha cok beni cok üzen ama hic pişmanlik yaşamayip ayni hareketleri yapmaya devam eden insanlara kin duyuyorum

Ben kin tutup intikam almak icin beklemem ama Bana yapilani asla unutmam ve temkimli davranirim.

Once “ kin” sozcugunun sozluk anlamina bakalim! 1:) Kin kalpte yerlesen,oc almaya yonelik siddetli dusmanlik. 2:) Oc almayi amaclayan gizli dusmanlik,garaz. Eyer size kotuluk eden kisiden oc almayi amaclamiyorsaniz kinci degil sadece Sidettli derecede kizginsinizdir, bu tanimlara gore:) Onun icin kinciyim demeden once kullanacagimiz kelimenin sozluk anlamina bakalim derim:) Eyer oc alma gibi bir dusunceniz yoksa size Zarar veren kisiden o zaman siz kinci degil,o kisiye cok kizgin,ofkeli,kirilmis olabilirsiniz diye dusunuyorum:))

Yok anlattigin tarzdaki insanlar kindar degil akıl hastasi bence...Karşidaki bi hata yaptiysa ve benden özür dileyip bir daha tekrarlamadiysa bende unuturum zaten...ben daha cok beni cok üzen ama hic pişmanlik yaşamayip ayni hareketleri yapmaya devam eden insanlara kin duyuyorum
Bence o tarz insanlara mesafe koyun, üç günlük dünya o kişiler de bugün var yarın yok . Aranızda mesafe olsun ama ne halleri varsa görsünler umursamamaya çalışın.

Normalde asla kindar değilim derdim ama 24 yıllık hayatımda tek kin duydugum kişi Kayınvalidem ...

Asla affedemıyorum ..
Ayni şekilde tek kin duyduğum kişi kv kişisi, adını duymaya bile tahammülüm yok...

• Beğen
Reactions: H E
Back
X