- Konu Sahibi VuslataDair
-
benim anlamadıgım bişey var, tamam yaşadıklarınız cok zor ama bu 5 yıl içinde çocuklarınız cok mu mutlu oldu? hiç mi babalarını özlemedi, sizin yansıttıgınız bekliyoruz gelecek psikolojisinden paylarına düşeni almadı..? adam kamerada bile görmemiş cocuklarını, mektupla düzenli resimlerini yollayamayacagınıza göre, 5 yıldaki değişimden sonra yolda görse tanıyacakmı?? yapmayın lütfen ya o cocuklar ztn su an olabilecegi en zor durumda, varken yok olmak birini beklemek ile olmadıgını bilmek ve olacagı zamanları beklemek arasında cok zaman var.. nereden mi biliyorum aynı durumu yaşadım çünkü ve su an hayatımızı kurduk, en bastan yapabilecegimiz şeyi en son yaptık.. sadece birsürü gereksiz anı yaşandı.. 5 yıl içinde hastalıklarında yok, okullarında yok kızlarınız ilkokula baslasa ilkokulu bitirmiş olacak yahu ben anlayamıyorum.. bu adam elbet 5 yıldır yıllık izne ayrıldı nereye gitti peki? Yapmayın kimseye bu kadar bagımlı olmayın kızlarınıza bunu ögretmeyin.. banada sakın ben ayrı büyüdüm sevgisiz büyüdüm demeyin o cocukların babalarını beklemeleri kadar zor bişey olamaz ..
Burada kolay kolay boşanın demem ben kimseye.Çünkü bir evin içinde tam olarak ne oluyor ne bitiyor burada yazılanlara göre karar veremem.Dahası belki düzelebilir bir şeyler vardır fakat sizin durumunuz çok farklı.Bu adam zaten beş yıldır yanınızda yok siz parçalanmış bir yuvada büyütmek istemem çocuklarımı diye düşünüyorsunuz.E çocuklarınız gerçekten bir yuva ortamında mı büyüdü yoksa siz hem analık hem babalık mı yaptınız?Ayrıca o siteyi Türkçe çevirilerle öğrenmişsiniz.Mahkeme de delil olarak kullanabilirdiniz,bu adam size evlilikte yaşatmıyor.Ne güne kadar boşanmayacak?Bence uzatmayın zaten onsuzluğa da alışmış ve bu darbeyi yemişken yazık olur.
canım eşim izne gelirdi. diğer konularımda bunu belrttim buraya yazmamışım önceleri 6 ayda bir sonra 10 aya çıktı en son 23 şubatta ayrıldı yanımızdan. her yaz geldi beraber tatillere gittik. bana hep aşık hep sevdalıydı sözde kandırıldım işte olay bu kandırıldım
haklısın elbette ama bir ömür böyle geçer mi sence? bir şekilde yanımıza gelirse inşallah zamanla tamiri olur belki herşeyin bilmiyorumo zmn lütfen lütfen bırakın artık bu kandırıldım sözlerini.. bosanırsınız veya bosanmazsınız bişey diyemem ama lütfen kendinize güvenin.. su adamı silin atın içinizden.. o adam artık sizin için hiç bişey ifade etmemeli.. kendiniz için yaşayın kendiniz için cocuklarınıza karsı da onun sorumlulugunu almayın, siz iyi bir anne olun yeter.. cocuklar ztn zamanı geldiğinde kimden nasıl hesap soracaklarını bilirler.. tekrar söylemek istiyorum su an babalarının yoklugundan cok yas tutan bir anne onlara zarar verir.. o adamda kacırdıgı günlerin derdine yansın, cocuklarını bir gün birer yetişkin olarak karsısında görünce ne yaptıgını anlayacaktır.
haklısınız bende günlerdir bunu düşünüyor bu yönde kararlar alıp uygulamaya koyuyorum. onu kendi silahıyla onsuz dolu dolu geçen bir hayatla vurabilirim ancak. işte şu an sabahtan beri belki 30 defa aradı açmıyorum açmayacağım tavrım inşallah işe yarayacak rabbime bırakıyorumben olsam şu anki şartlara adapte olmaya çalışırdım, onu beklemektense anın tadını cıkarmaya çalışırdım, bu dünyada sıkıntı bitmezki o geldiginde cok farklı sorunlar olabilir ve siz yine erteledikleriniz yaşayamazsınız.. önemli olan bir an var ve oda su yaşadıgımız dakikalar.. bence bir ömür böyle geçermi geçmez ztn bana göre kimseyi beklemeye degmez, gercekten istese yanımda olurdu
tabiki pişman olabilir, telafı edebilir ama cok küçük bir ihtimal.. hersey daha kötüde olabilir, ki ben yanınıza geldiginde sizi istemeyecegini düşünüyorum. o orada bir düzen kurmus ve bozulmasını istemiyor, evliligide onun için bitmiş coktan.. ama emin olamam ztn buna ancak siz karar verirsiniz sizin ilişkiniz ben sadece cocuklarınız acısından düşündüklerimi ifade ettim
sizi güçlü mutlu dopdolu yasamıs biri olarak görmesi pişmanlıgını iki kat arttıracaktır.. ayrıca cocuklarınız sizi böyle görmeyi hakediyor siz önce kendiniz sonra cocuklarınız için yanlız ama mutlu herseyin üstesinden gelen her sartta mutlu olan bir insan olmak zorundasınız..!!
merhaba
beni hatırlarsınız. eşim 2 yıllığına kazakistana gitti ve 5 yıldır dönmüyor diye konu açmıştım. bu siteden bazı arkadaşlarımız sayesinde eşime biraz daha yaklaştım sanki. yani benden gizlediği pek çok şeyi öğrendim. ama beni en çok yaralayan ise tamamı rusça bir sitede kendine sayfa açmış resim koymuş düşük ahlaklı bayanlarla ağız sohbeti yapmış. bunları gözümle gördüğümde ne oldu biliyor musunuz? çok afedersiniz ama çok uzun bir süre kustum. lavabodan çıkamadım beyin kanaması geçirdiğimi düşündüm. bir çevirme sitesi aracılığıyla ben rusça olan bu sayfayı resmen hatmettimve yüzleşme anı... inkar etti sonuna kadar. ben değilim o dedi. " ama ismin soy ismin ve resmin var" dedim yok inkarda... oturdum tek tek okudum yazışmalarını ona telefonda. bu kez dedi ki " tamam o benim ama sandığın gibi değil " bir şey sanmadım dedim bu kadarı bile beni yıkmaya yetti çünkü.... bana hep derdi ki burda dağın başında yaşıyorum internet bağlantımız yok. varmış. o rus hatunlarla konuşmak için her saat girmiş nete ve konuşmuş zaten. ama ben ve yavrularım onu bir defa kameradan görme bahtiyarlığına erişemedik maalesef... bu üyeliği kapatacaksın diyorum nasıl kapatılacağını bilmiyormuş(!) en son dedim ki artık " ya 15 dk içinde sen bu üyeliği kapatırsın ya da ben adım ve soyadımla üye olurum. senin dudağını uçuklatacak resimler koyarım her yazana da cevap veririm" 15 dakika dolmadan kapandı üyelik daha doğrusu aldı resimleri. ismi duruyor görüyorum. tamamı rusça ama mantığı facebook gibi yani öyle düşünün. özel mesaj yollansa göremem yani artı başka bir isimle açsa gene bulamam. bende oraya rus ismi ve fake bir resimle üye oldum ve açıktan asıldım ona ama cevap vermedi ya şüphelendi bilmiyorum anlamadım artık. şuanda küsüz. gitme planları falan tamamı suya düştü. onun ailesine sorarsanız büyütecek bir şey yok. bana sorarsanız dünyam yıkıldı. beni o kadar çok aradı ki açmadım açmayacağım çok uzunca bir süre onunla konuşmayı düşünmüyorum. bu olayın etkisindende kurtulamadım. en son ona aramamasını söyledim ve dedim ki bu bir sınavdı sen temiz kalamadın ben kaldım hamdolsun...yaşadığım acının tarifi yok inşallah rabbim yardım elini uzatacaktır amin...
haklısın elbette ama bir ömür böyle geçer mi sence? bir şekilde yanımıza gelirse inşallah zamanla tamiri olur belki herşeyin bilmiyorum
merhaba
dün gece giremedim nete. kendimi ev işine vurdum. evi kaldırdım resmen. oyalanmak adına. yavrularıma daha sıkı sarıldım. bu sancılı süreçte onları görmezden gelmiştim. muhtemelen ihmal edildiklerini düşündüler. eşimin ailesi kıyametleri kopardı. oğullarına dünyanın lafını saymışlar hatta beddua etmiş kaynanam. ve abisi "bu kadın namusuyla oturduğu için yaranamadı sana" demiş. eşim beni ortalama günde 30 kere falan aramaya başladı. ama hiç birine cevap vermiyorum. bugün kayınvalidem ve eşimin abisi yola çıktılar buraya geliyorlar. şirketin genel müdürlüğüne gidip eşimi oradaki işten çıkarmalarını konuşacaklarmış ki ben buna çok karşıyım. ikna etmeye çalıştım olmadı. sende bizle geleceksin dediler bende onu kabul etmedim.
şunu açık yüreklilikle söylüyorum isteyen bana kızsın isteyen kızmasın arkadaşlar ben BOŞANAMAM bunu yapamam. evet belki başkası olsa yapar. nafaka alır tazminat alır hayat kurar gül gibi yaşar gider vs vs ama ben yapamam. ben annesiz babasız büyüdüm. çocukluğumun acıları halen silinmedi yüreğimden bir sevgi ihtiyacıyla eşime sığındım eğer beni aldattıysa bu onun karaktersizliğidir. kesinlikle böyle birşey olmadığına dair defalarca yemin etmiş annesine. ben artık onunla konuşmuyorum. bayrama geleceğini söylemiş. sanırım bayramdan evvel gelmek durumunda kalacak. kayınvalidem de benim gibi olayları duyunca şok geçirdi. onu evlatlıktan reddetmiş. telefonda bunları kızkardeşi anlattı bana. abisi inanılmaz küfürler savurmuş vs vs. bunları neden anlattım. kafam dağınık toparlayamıyorum. bana son günlerde bir güç geldi rabbime hamdolsun bir ses dedi ki içimden "herkesin mezarı ayrı. pişman olacak dönüp gelecek. sen temiz kal bunun mükafaatı sana yetecek" işte kararım budur. sabredeceğim burnundan getireceğim elbette ama ben onu çok iyi tanıyorum onunla günlerce konuşsam telefonlarını açmadığım bir gün kadar etkili olmaz. ona tavır aldığım onu umursamadığım konuşmak istemediğim gerçeği onu çıldırtır bunu çok iyi biliyorum...benim 2 kızım var onları rabbimin izniyle babasız büyütmeyeceğim. en kısa zamanda rabbimin izniyle bir arada yaşamaya başlayacağız buna inanıyorum. bu bir sınavdı o temiz kalamadı ben kaldım hamdolsun....ne diyeyim
Senammcigim dogru konusalim, dogru ölelim diye bir cümle var.
Simdi sende esinle bu ayriliga alismis bir evli bayansin.
Ben mesela esimi bir gün görmezsem dünyalari yakarim ama sen evlilik nedir bilmiyorsun ve onun icinde bizim sana anlattiklarimizi anlamiyorsun.
Onun icin bence hic isyan etme, cünkü sende alismissin bu hayata. Eeee birde arada bir parada yolluyor esin, buda senin alistigin birsey.
Sana hic üzülmüyorum cünkü bu senin sectigin hayat, üzüldügüm o iki cocugun babasiz büyümesi ve senin gibi korkak annelerinin olmasi.
Ben mesela esimi bir gün görmezsem dünyalari yakarim ama sen evlilik nedir bilmiyorsun ve onun icinde bizim sana anlattiklarimizi anlamiyorsun.
Onun icin bence hic isyan etme, cünkü sende alismissin bu hayata. Eeee birde arada bir parada yolluyor esin, buda senin alistigin birsey.
Sana hic üzülmüyorum cünkü bu senin sectigin hayat, üzüldügüm o iki cocugun babasiz büyümesi ve senin gibi korkak annelerinin olmasi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?