Merhabalar ben 21yaşındayım.yaklaşık 2 yıllık evliyim ve 11 aylık bir oğlum var.benim derdim şu:ben 19yaşındayken evlendim ve evlilikle ilgili hiç birşey bilmiyordum.eşim ailesiyle istemeye geldi bizim adetlerde isteme günü kız tarafı ne yapacak erkek tarafı ne yapacak konuşulur bizde konuştuk.tamam dediler ne lazımsa yaparız.ne olduysa 3-4 hafta sonra biz alcaz eşyaları sonra alalım borç bitene kadar da beraber oturur bi ev daha alırız dediler bende salak gibi inandım.neyse bunlar ev bakmaya başladılar eve bakıyorlar bir kusur buluyorlar almıyorlar.düğüne 2 ay kaldı ne ev alındı ne de kiralık ev tutuldu.annem bunlar ev almayacak sen ayrı eve çıkmak istediğini söyle eşyalarınızı alsın sonra almaz bunlar eltini 4-4lük yaparlar sen üzülürsün dedi(doğruda söyledi aynen dediği gibi oldu)neyse ben eşimle konuştum o da annesiyle konuştu.annesi beni çağırdı.bende gittim sen neden böyle yapıyosun şimdi durumumuz yok söz ilerde alcam hem de en iyilerini hem sen evlenebiliyosun benim kızım hasta(skolozyon hasta sırtında hafif kamburluk var)o hiç evlenemeyecek falan diye ağladı.bende bişey diyemedim.bunların apartmanın da 1oda 1 mutfak bir ev vardı onu kiraladılar.ben yatak odamı yerleştirdim.onlar sadece bilezik yaptılar annem bileziği herkes yapıyor buzdolabını ve çamaşır makinesini almazlarsa düğüne gelmem dedi utançlarından onları aldılar.benim düğünden sonra eltimi istediler ona her şey aldılar bilezikleri,takıları benden fazla,ayrı eve çıktı,ev eşyalarını komple aldılar.lcd tv,yemek odası,oturma grubu,duvar ünitesi,hatta yatak odasını bile onlar aldılar.ben şimdi çok pişmanım bende durumumuz yok dediler hiçbişey almadılar bileziklerim bile 7,5gr 11 gr 15gr 18gr toplam 7 tane eltime 19 gr toplam 8 tane.annemin kiracısı çıktı 4 aydır annemin yanındayız eşyaları kendimiz aldık hala borç ödüyoruz annem de sinirlendi eşimin halasına her şeyi anlattı o da kaynanama tabi kaynanam sinirlendi beni aradı(madem öyle boşanın ben oğlumu 4-4lük evlendiririm yine düğün yaparım)falan dedi şimdi annemle küs o yüzden benim evime gelmiyor bana yardım edin ben ne yapmalıyım özellikle benim yaşadıklarımı yaşayanlardan yorum istiyorum lütfen benim merhametimi,saflığımı kullandılar artık kendimi kullandırmak istemiyorum bide unuttum kaynanam seneye emekli olacak eltim de o yüzden anneciğim diye eteklerinden ayrılmıyor.galiba bi çıkarı var bilmiyorum artık neyse yardım istiyorum ben sizden lütfen
5 kardeşim erkek kardeşlerim de var.valla düşünüyorum da ben ve kardeşim evlensek,babamlar bana daha çok para harcardı -ki hep söylerler herşeyini eksiksiz yapıcaz diye ama böyle bişey kardeşim için geçerli değil,bi erkek çalışıp kendine de eşine de yetebilmeli diye düşünüyorlar. bence bu kadar tepki göstermeyin bunların buralara gelmesi,istediğiniz koşullarda evlenmemeniz bi bakıma eşinizin suçu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?