Benim merhametimi,saflığımı kullandılar..

mymum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2012
14
0
36
İstanbul
Merhabalar ben 21yaşındayım.yaklaşık 2 yıllık evliyim ve 11 aylık bir oğlum var.benim derdim şu:ben 19yaşındayken evlendim ve evlilikle ilgili hiç birşey bilmiyordum.eşim ailesiyle istemeye geldi bizim adetlerde isteme günü kız tarafı ne yapacak erkek tarafı ne yapacak konuşulur bizde konuştuk.tamam dediler ne lazımsa yaparız.ne olduysa 3-4 hafta sonra biz alcaz eşyaları sonra alalım borç bitene kadar da beraber oturur bi ev daha alırız dediler bende salak gibi inandım.neyse bunlar ev bakmaya başladılar eve bakıyorlar bir kusur buluyorlar almıyorlar.düğüne 2 ay kaldı ne ev alındı ne de kiralık ev tutuldu.annem bunlar ev almayacak sen ayrı eve çıkmak istediğini söyle eşyalarınızı alsın sonra almaz bunlar eltini 4-4lük yaparlar sen üzülürsün dedi(doğruda söyledi aynen dediği gibi oldu)neyse ben eşimle konuştum o da annesiyle konuştu.annesi beni çağırdı.bende gittim sen neden böyle yapıyosun şimdi durumumuz yok söz ilerde alcam hem de en iyilerini hem sen evlenebiliyosun benim kızım hasta(skolozyon hasta sırtında hafif kamburluk var)o hiç evlenemeyecek falan diye ağladı.bende bişey diyemedim.bunların apartmanın da 1oda 1 mutfak bir ev vardı onu kiraladılar.ben yatak odamı yerleştirdim.onlar sadece bilezik yaptılar annem bileziği herkes yapıyor buzdolabını ve çamaşır makinesini almazlarsa düğüne gelmem dedi utançlarından onları aldılar.benim düğünden sonra eltimi istediler ona her şey aldılar bilezikleri,takıları benden fazla,ayrı eve çıktı,ev eşyalarını komple aldılar.lcd tv,yemek odası,oturma grubu,duvar ünitesi,hatta yatak odasını bile onlar aldılar.ben şimdi çok pişmanım bende durumumuz yok dediler hiçbişey almadılar bileziklerim bile 7,5gr 11 gr 15gr 18gr toplam 7 tane eltime 19 gr toplam 8 tane.annemin kiracısı çıktı 4 aydır annemin yanındayız eşyaları kendimiz aldık hala borç ödüyoruz annem de sinirlendi eşimin halasına her şeyi anlattı o da kaynanama tabi kaynanam sinirlendi beni aradı(madem öyle boşanın ben oğlumu 4-4lük evlendiririm yine düğün yaparım)falan dedi şimdi annemle küs o yüzden benim evime gelmiyor bana yardım edin ben ne yapmalıyım özellikle benim yaşadıklarımı yaşayanlardan yorum istiyorum lütfen benim merhametimi,saflığımı kullandılar artık kendimi kullandırmak istemiyorum bide unuttum kaynanam seneye emekli olacak eltim de o yüzden anneciğim diye eteklerinden ayrılmıyor.galiba bi çıkarı var bilmiyorum artık neyse yardım istiyorum ben sizden lütfen
ama bide şöyle bişey var görümcem eltimin halasının oğluyla evliyor bu yaz görümcem bişey istese kaynanası yapmasa biz senin yiğenine yaptık siz de bana yapacaksınız diyor onun için eltime fazla fazla yaptılar kaynanamı da yöneten görümcem zaten bana almadılar ama sen kendi evine geçtiğinde söz herşeyin en iyisini yapcaz dediler bende güvenmiştim işte ama noldu elde var sıfır

Son düzenleme:
Canım, olanlar elbette yanlış ama sen artık evini ayırmış, onlardan kopmuşsun. Yapabileceğin birşey yok zaten su durumda.

Mesafe koy yeter. Esin de umarım senin yanindadir.

Evlenmişsin, barklanmışsın, çoluk çombalağa karışsmışsın, hala orada mısın? Hayat boyu bunları mı kendine dert edineceksin?

Eşimin ailesinden evlendiğimiz dönemde bir kuruş fayda görmedim.. Taktıkları takıları bile geri verdim de umrumda olmadı.. Benden sonra alacakları geline isterlerse dünyayı versinler.. Bana ne? Onlara güvenerek mi evlendim? Bileziklerin gramajını bile kafaya takıp hayatı kendime zindan mı edeyim? Allah sağlık sıhhat versin, herşeyimi kendim yaparım, kafam da rahat olur.. Kimsenin üzerimde minneti olsun istemem..

Kadının emekli maaşını bile hesaplıyorsun.. Yapma Allah aşkına.. İsterse sana bir zırnık vermesin de tümünü eltine yedirsin.. Para onun, vicdan onun..

Son düzenleme:
Ayrı eve çıkmışsınız -eşyalarını almışsınız borç ödüyosunuz .Çoğu evliliklerde aileler destekk olmuyor genelde eşler ödüyo bütün borçları sizinkide aynen böyle olmuş.
Eşinziin ailesi sizin tepkinizi biliyo en azından bazı şeylerin yapılıp yapılmadığını söylemişsiniz. Borç dediiğin çok zor oluyo ödemesi ama bitiyo eşinle sırt sırta
verirseniz hrşeyin üstesinden gelirsiniz. Ayrılmışsınız kendi yuvanızı zorda olsa kurmuşsunuz bu saaten sonra yapılak bişey yok .Bu sayede eşinin ailesiylede çok sıkı fıkı olmazsın.Bence bunları düşünüp kendini ve eşini yorma heleki kavga etmeye başlarsanız evliliğiniz bu nedenlerden dolayı sıkıntılı günler geçirir.

Son düzenleme:

Anneniz hatalı buldum. Sen eşinin ailesine güvenip mi evlendin? Eltine yapmış olmaları onları adaletsizliğidir ama sana yapmak zorundalardı diye birşey yok. Eğer evinizi kurabilecek maddi durumunuz yok idiyse evlenmeyecektiniz. Aradan yıllar geçmiş halen altının gramını hesaplıyorsunuz, böyle böyle tabi iki taraf da birbirine kinlenir. Bence bu saatten sonra geçmişin hesabını yapmayı bırakın. Bugünü ve geleceği hesaplayıp yaşayın.

eşim bana hak veriyor ama annesine de bişey demiyor ben zaten mal mülk derdinde hiç değilim benim istediğim ayrımcılık yapmaması allaha şükür çalışıyorum mesleğim var ama insanın gücüne gitmiyor desem yalan olur ben orta da gergin durum olsun istemiyorum araya mesafe de koymak istiyorum ama torununu görmek istiyor görsün ama nasıl mesafe koycam bilmiyorum onun maaşında falanda gözüm yok yalnış anlaşılmasın benim derdim sadece ayrımcılık yapması neyse cvplarınız için teşekkür ederim.

eşim bana hak veriyor ama annesine de bişey demiyor ben zaten mal mülk derdinde hiç değilim benim istediğim ayrımcılık yapmaması allaha şükür çalışıyorum mesleğim var ama insanın gücüne gitmiyor desem yalan olur ben orta da gergin durum olsun istemiyorum araya mesafe de koymak istiyorum ama torununu görmek istiyor görsün ama nasıl mesafe koycam bilmiyorum onun maaşında falanda gözüm yok yalnış anlaşılmasın benim derdim sadece ayrımcılık yapması neyse cvplarınız için teşekkür ederim.

bunca senedirde aklında tutuyosun altınların gramajlarını falan...helal olsun

5 kardeşim erkek kardeşlerim de var.valla düşünüyorum da ben ve kardeşim evlensek,babamlar bana daha çok para harcardı -ki hep söylerler herşeyini eksiksiz yapıcaz diye ama böyle bişey kardeşim için geçerli değil,bi erkek çalışıp kendine de eşine de yetebilmeli diye düşünüyorlar. bence bu kadar tepki göstermeyin bunların buralara gelmesi,istediğiniz koşullarda evlenmemeniz bi bakıma eşinizin suçu

sen değil eşin ses çıkarmalıydı o zaman..neden çifte standart yaptıklarına dair..
eşin ses çıkarmamış şimdi sen kötü oluyorsun..

olan olmuş geçmiş bitmiş bence annenin şimdi bunları anlatması hiç doğru olmamış zamanında sende herşeyini tam isteyebilirdin eltine yapılmış diye üzülmen anlamsız bence.ayrımcılık yapılması doğru değil ama şimdi bunların konuşulması ne işe yarar ki :44:keşke hiç lafını etmeseydiniz çalışıyorum diyosun eksiğin neyse karı koca çalışıp alırsınız canım

okadar saçma bi açıklama yapmışsınki benim ailem bana herşeyi eksiksiz yaptı ama erkek kardeşime yapmaz kendi yapsın ozaman sizin kocanızda eksiksiz herşeyi yapsın hayata yeni atılan işi gücü olsa bile genç yaşında ne kadar birikimi olabilirki aileler tabiki destek olcak ve çocukların arasında ayırım yapmak bana göre çok çok yanlış hemde dediğiniz gibi kızkardeşine herşeyi yapsalar dediğiniz olurdu ama erkek kardeşine herşeyi yapmışlar tabiki o borcu ödeyip sıkıntıya girince kıskanmakta dert etmekte haklı

ben bekarım ne kadar cıddıye alırsın bılemem ama hata sende bence onlar yapamam demıs sen olurdemıssın onlar su olmaz demıs sen tamam demıssın sımdıbunları takıp dert edıcegıne bunu bastan dusunucektın evlılıgın kötumu allah mutluluk versın ama sen bunu dusunmelısın okadar esyan olmus mutluluk olmamıs napcan o eşyayı kaynanan eltın ıyı olsun sen kötu ol sana bulamasasın kı sana sunu yap deme hakkı dogmasın kı dogarsa sen sımdı kaynanm snu yapıo bunu yapıo dıyebılır bunala bılırsın evlılıgın tadını cıkar

Eltine yapmıslar o demek ki senin gibi sessiz kalmamıs, kabul etmemis?
Olan olmus, biten bitmis bunları düsünmekle sadece kendine zarar verirsin kendini kinlendirir durursun..
Esi' nin ailesi'nin yaptıgı adaletsizlik, ayrımcılık ama kimseye' de zorla birsey yaptıramazsın ki? Günahı onların boynuna.

bence bu saatten sonra bunları hiç düşünme olan olmuş biten bitmiş.sende yollarını ayırmışsın kendi eksiklerini almışsın Allah sağlık versin çalışıp ödersiniz.araya biraz mesafe koymanın yararlı olacağını düşünüyorum biraz uzaklık her zaman iyidir

diyemedin mi zamanında çok yaptın şimdi kesin yaparsın diye o çinkinleşirse sende çirkinleş ayrıca çocuğunu niye gönderiyorsun

herseyı basta kabul ederek hatayı ılk sen yapmıssın ,
esınde madem kardesıme hersey yapıldı bna neden yapılmadı dıye sesını cıkarabılırdı
galıba sesı cıkmayanı daha cok ezıyorlar en ıyısı cazgır olmak

Evlilikle ilgili birşey bilmeyerek evlendiğini söylemiş en başta arkadaş, küçük yaşta da evlenmiş. Nasıl olur bu işler bilemeden nasıl ses çıkarabilirdi ki? Bu konuda onu iyi anlıyorum çünkü bende birçok şeyi bilmiyordum evlenirken -ne alınır ne yapılır ne takılır gibi- Allahtan adaletsizlik filan yapmadı k.validemler gerekenleri yaptılar. Eşinin ailesi adaletsiz davranmış haksızlığa uğramışsın evet ama bunu içinde biriktirip büyütüp durma bundan sonraki yaşamına bak bence, geçmiş geri gelmez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…