Benim sorunum da konuşkan olmak.

ldray

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2015
540
197
103
37
Özellikle son zamanlar da yakın çevremde duyduğum bir şey var hepsi bana çok konuşuyorsun dinlemeyi sevmiyorsun belli bir süre sonra insanları yoruyorsun diyorlar sizce ne ne yapmalıyım çok üzgünüm şuan kendimi işe yaramaz ve değersiz hissediyorum.

Karsinizdakilari dinlemeyi, az konusmayi deneye bilirsiniz
2 tip cok konusan insan vardir.
Biri bos konusan ,digeri de guzel ve anlamli konusan.
Oyle guzel konusan insanlar var ki, saatlerce dinlesem bikmam.
Oyle insanlar da var ki, konustu mu beynim yaniyor.

çok konuştuğunuz için mi kendinizi işe yaramaz ve değersiz hissediyorsunuz. bence güzel bir özellik demek anlatacak çok hikayeniz var.

Gülü seven dikenine katlanır ben seni seven biri olsam konuşmana da katlanırım başka şeylerinede, önemli olan çok konuşurken insanlara karşı dikkatli konuşmak gaf yapmamak,kırmamak vs gerisi önemli değil.
Bazılarına fırsat kalmadığından da böyle diyenlerde olabilir tabi.

Muhabbetim kesinlikle kötü değil aksine insanları neşelendiriyorum ama bazen ipin ucu kaçıyor sanırım az törpülemem lazım kendimi. İşin ilginç yanı bana bunu söyleyenler sürekli dibimdeler ayrılmıyorlar :)

Bende konuşmayı çok severim, ama insan kırıldıkça o kırgınlıklar suskunluğa evriliyor. Keşke şimdi de o kadar konuşabilsem. Gereksiz ve boş konuşmuyorsanız bir problem yok bence. Ama benimde karşımda gerçekten gereksiz uzatan, boş konuşan, hep kendinden bahseden insanlar olduğunda çok sıkılıyorum.

Herkesin bi karakter yapısı var. Bu ha diyince değişecek bir şey değil ki.
Benim de belli dönemler çok aşırı konuştuğum oluyor insanları dinlemediğim oluyor. Sonra geçiyor. Belki siz de böyle bir dönemden geçiyorsunuzdur.

Gerçekten bazen bu tarz insanlara denk geliyorum.
Konuşuyor konuşuyor konuşuyor, benim konsantrasyonum onda mı? Ne yorum yaptım? Benim mi konuşmaya ihtiyacım var? Bir derdim mi var? hiiiç. Bu tarz insanlarla konusmak çok yorucu gerçekten. Çoğu zaman dikkatim dağılıyor cok konuştuğu için o yüzden dinleyemiyorum bile

Onları söyleyen halt etmiş.
İstediğiniz gibi konuşur takılırsınız onlara ne yahu. İnsanlar neye yorum yapacaklarını şaşırır oldular.
Kendi kendine konuşmuyor ki karşısındakiyle konuşuyor. Gerçekten yoruyor insani bu tarz kişiler tek laf edemediğimi biliyorum ya haa hii evet evet demekten iflahim kuruyor. Baska bir şey desem asla izin yok hemen ses yukselip devam

Takılacağı başka insan yoktur. Muhabbetiniz iyi olsa bu şekilde yakinmazlardi.

O zaman o insanlar da muhabbet etmesin yani. Bunu kırıcı bir şekilde söylemek var bir de tatlı dille söylemek var. İkisi çok farklı şeyler. Benimde öyle arkadaşlarım var, laf arasında şakayla karışık azıcık nefeslen bende konuşayım :) diyorum. İnsanalrı kırmanın bir alemi yok yani.

Ben onu da diyemiyorum. Allah'ım bitse de gitse diyorum. Oysaki bir konussam bana da iyi gelecek ama yook rahatlatacagima daha çok kafam doluyordu bende görüşmeyi kestim malesef. Simdide neden gelmiyorsun aramiyorsun ve diyor ama ne diyim her türlü kirilacak bir konu

İnsanlar bunu pat diye söylüyor kalp kırmak hele bu zamanda hiç önemli değil ayrıca es veriyorum karşımdaki insana da ama yetmiyor ona sanırım bana bunu diyen çocukta hep kendi hikayesini anlatıyor hiç konuşmasam idare eder o öyle

Bence kırmadan söylemeyi deneyebilirsiniz. Evet çok konuşan insan da sürekli sessiz kalan insan da çekilmiyor ama söylemek zorundayız bir şekilde. Bende hiç konuşmayan insan sevmem mesela.

Yapıyorum onu ama bazen kendimi çok kaptırıyorum
Acaba boş seylerle alakali mi konusuyorsunuz?
Mesela bir komsum vardi, bize gelirdi durmadan konusurdu. Akrabalarini anlatirdi, hayatini, gecmisini anlatirdi 1 saniye susmazdi.
Ve ya kaynanam susmak nedir bilmez. Sabah uyandigi gibi konusmaya baslar, bir tek uyudugunda susardi. Kendini kopruden atasin gelirdi. İnsani intihara surukler )))
Aslinda bir insana cok konusuyorsun yoruyorsun demek cok ayip. Onu soyleyenler kim acaba? Aile mi yoksa akraba filan mi.

Bahsettiğiniz tarzı anlıyorum benim öyle bir arkadaşım vardı başladı mı makinalı gibi benimkisi daha farklı karşımdaki insanın derdi varsa özellikle onu dinlerim kendimi katmadan benim sorunum kendimi kaptırmam sadece.

Bence kırmadan söylemeyi deneyebilirsiniz. Evet çok konuşan insan da sürekli sessiz kalan insan da çekilmiyor ama söylemek zorundayız bir şekilde. Bende hiç konuşmayan insan sevmem mesela.
Hiç konuşmayan insanla sohbet edemezsin cok konusanla da edemiyorsun işte. Birkac kez dikkatimin dağıldığını belli ettim, nefes aldığı sırada başka konu açtım hatta önemli konular merak edilecek türden ama yok kaldığı yerden devam. Hep kendi haklı hep o konuşacak, eleştiri birde bunu neden böyle yapmadın bu böyle mi yapılır ohoo dedim git.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…