• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benim yaşamdan, yaşamaktan anladığım yanlışmı

willedwoman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
1.334
2.689
83
39
merhaba arkadaşlar,
ben 32 eşim 37 yaşında ikimiz de kamudayız iki kızımız var biri 10 diğeri 5 yaşında aylık 6000 civarı gelirimiz var. bir evimiz bir arabamız var arabamız model olarak yüksek ama evimiz alt kat çokta iyi olmayan bir ev ama konaklamak için yetiyor bize. şimdi şöyle biz eşimle aylık harcamalarımızı çocukların ihtiyaçlarını giderdikten sonra kalan parayı 2-3 ay biriktirip iki ayda üç ayda bir, bir şehri gezmeye gidiyoruz. 11 yıllık evliliğimizde eşimle toplamda 34 şehir gezdik. ve daha gezilecek çok yer var ikimizde duramıyoruz. ama etraftan tepkiler alıyoruz. benim ailem eşimin ailesi arkadaş çevremiz. bizim yaptığımızı yanlış buluyorlar. onlara göre birikim yapmalıyız bir ev daha alıp çocukların geleceği için kiraya falan vermeliyiz. bizim hiç köşede paramız olmaz biraz birikince bir yerlere kaçarız tabi çocuklarla mesela 10 yaşındaki kızım bu yaşına kadar 20 şehir gördü. öyle kıyafete eşyaya falan çok harcamayız. onlara ihtiyacımız kadar harcarız. ama eşimle ikimiz yeni biryeri göreceksek paramızı son kuruşuna kadar veriririz. bilmiyorum sizce yanlışmı bu yaşam tarzımız. iki günlük dünya için ben para birktirmek mal biriktirmek istemiyorum. çok şükür bir ev birde arabamız var daha fazlası boş uğraş gibi geliyor bana.

Tebrik ederim sizi...çocuğunuza vereceğiniz en güzel şeyleri veriyorsunuz zaten,onu meslek sahibi yaptıktan sonra bırakın kendi kazansın canım gelecekteki evini barkını...bakmayın siz ailelerin laflarına
aynen bende böyle düşünüyorum benim çocuğum için yapacağım tek şey iyi bir eğitim aldırmak. sonrasında hayatını kendi şekillendirecek.

merhaba arkadaşlar,
ben 32 eşim 37 yaşında ikimiz de kamudayız iki kızımız var biri 10 diğeri 5 yaşında aylık 6000 civarı gelirimiz var. bir evimiz bir arabamız var arabamız model olarak yüksek ama evimiz alt kat çokta iyi olmayan bir ev ama konaklamak için yetiyor bize. şimdi şöyle biz eşimle aylık harcamalarımızı çocukların ihtiyaçlarını giderdikten sonra kalan parayı 2-3 ay biriktirip iki ayda üç ayda bir, bir şehri gezmeye gidiyoruz. 11 yıllık evliliğimizde eşimle toplamda 34 şehir gezdik. ve daha gezilecek çok yer var ikimizde duramıyoruz. ama etraftan tepkiler alıyoruz. benim ailem eşimin ailesi arkadaş çevremiz. bizim yaptığımızı yanlış buluyorlar. onlara göre birikim yapmalıyız bir ev daha alıp çocukların geleceği için kiraya falan vermeliyiz. bizim hiç köşede paramız olmaz biraz birikince bir yerlere kaçarız tabi çocuklarla mesela 10 yaşındaki kızım bu yaşına kadar 20 şehir gördü. öyle kıyafete eşyaya falan çok harcamayız. onlara ihtiyacımız kadar harcarız. ama eşimle ikimiz yeni biryeri göreceksek paramızı son kuruşuna kadar veriririz. bilmiyorum sizce yanlışmı bu yaşam tarzımız. iki günlük dünya için ben para birktirmek mal biriktirmek istemiyorum. çok şükür bir ev birde arabamız var daha fazlası boş uğraş gibi geliyor bana.

ben sizi ayakta alkışlıyorum muhteşem bir şey yapıyorsunuz. para hayatı yaşamaya bir amaç değil araç olmalı. çocuklarınızla ve eşinizle yaşadığınız güzel anların maddi hiçbir karşılığı olamaz. bir ton malınız olsa bir güzel anınız olmasa yeğ midir? millet resmen kendi yaşayamadığı hayatı sizde gördükçe hayıflandığı için size laf söylüyor. aynı harcamayı çocuklarınızın eğitimi ve geleceği (kitap, spor vs) için de harcıyorsanız sizden mutlu aile olamaz.

Eşimle doğa ve tarih aşığıyız.Aynı sizin gibi elimizdekini böyle yerleri görmeye harcıyoruz.İkimiz de çok keyif alıyoruz bundan.

Yine aynı sizin gibi eşimin çevresinden bir takım sivri tipler,"ne gerek var","amma para harcadınız","ne çok geziyorsunuz" gibi hadsizce söylemlerde bulunuyorlar.

Umrumuzda değil.Hatta yüzlerine karşı,para bizim,hayat bizim size ne demişliğimiz bile var.Ağızlarının payını vermeden susmuyorlar ne yazık ki.

Sanki onlar kazanıyor biz yiyoruz.Zorlarına giden neyse.

Bence de en güzelini yapıyorsunuz. Çocuklarınız zaten çalışır kendi ayakları üzerinde dururlar okulları bitince. Bugün kazandığınızı ailecek en iyi şekilde değerlendiriyorsunuz bu çok güzel

ben sizi ayakta alkışlıyorum muhteşem bir şey yapıyorsunuz. para hayatı yaşamaya bir amaç değil araç olmalı. çocuklarınızla ve eşinizle yaşadığınız güzel anların maddi hiçbir karşılığı olamaz. bir ton malınız olsa bir güzel anınız olmasa yeğ midir? millet resmen kendi yaşayamadığı hayatı sizde gördükçe hayıflandığı için size laf söylüyor. aynı harcamayı çocuklarınızın eğitimi ve geleceği (kitap, spor vs) için de harcıyorsanız sizden mutlu aile olamaz.
çocukların ihtiyaçlarının dışında kalan parayı gezmeye harcıyoruz. benim kıyafet dolabımı görseniz 3-5 parça kıyafetim olur eşiminde öyle çok fazla kıyafet çok fazla eşya bana hep gereksiz masraf olarak geliyor. ama biyerlere gittimiz zaman daha bir huzurlu daha bir mutlu oluyoruz çocuklarda öyle.

Ben hem sizin gibi hem de cevre gibi düşünüyorum.
Yani ikisini de kararinda yapmak lazim. Hem gezmeli hem de birikim yapmalı.
Ulkenin hali ortada. Amerikada yargilanan dolandirici bir ulkeyiz sonucta. O yuzden kendiniz zaten basinizi sokacak bir eve sahipsiniz ama bence imkan varsa her cocuga bir ev birakmali. Kucuk de olsa en azindan parasiz kalirsa, sokakta kalmayacagi bir evi olmali diye düşünüyorum.

Eşimle doğa ve tarih aşığıyız.Aynı sizin gibi elimizdekini böyle yerleri görmeye harcıyoruz.İkimiz de çok keyif alıyoruz bundan.

Yine aynı sizin gibi eşimin çevresinden bir takım sivri tipler,"ne gerek var","amma para harcadınız","ne çok geziyorsunuz" gibi hadsizce söylemlerde bulunuyorlar.

Umrumuzda değil.Hatta yüzlerine karşı,para bizim,hayat bizim size ne demişliğimiz bile var.Ağızlarının payını vermeden susmuyorlar ne yazık ki.

Sanki onlar kazanıyor biz yiyoruz.Zorlarına giden neyse.
aynen. geçenlerde bir yakınımız bunun yaşlılığıda var dedi biraz birikim yapın dedi. iyide okadar yaşayacağımızın garantisi varmı.

Bir de her cocuk ilerde para kazanacak ya da iyi okullarda okuyacak diye bir sey yok. Asgari ucretle gecinmek cok zor bu ulkede. En azindan ev derdi olmasin diye düşünüyorum.

Bir de her cocuk ilerde para kazanacak ya da iyi okullarda okuyacak diye bir sey yok. Asgari ucretle gecinmek cok zor bu ulkede. En azindan ev derdi olmasin diye düşünüyorum.
bir evimiz var nasip olurda emekliliği görürsek emeklilik parasıyla bir ev daha alırız oda yeter diye konuşuyoruz eşimle. ama tabi sizde haklısınız dünya karışık.

Ben de gezme meraklisiyim mumkun oldukca hem yurt ici hem yurt disi pek cok yer gezdim ve gezecegim. Buyukler dogru diyor harcamalariniz zaten normal. Geriye kalani mesela bi miktar belirleyin kensra atin altin doviz vs az da olsa sabit bisey biriksin geri kalani sonuna kadar harcayin. Gezi vs bloglardan sayfalardan ucuz masrsfsiz gezi yontemleri ogrenip en uygun fiyata olunca fazla fazla gezersiniz.

aynen. geçenlerde bir yakınımız bunun yaşlılığıda var dedi biraz birikim yapın dedi. iyide okadar yaşayacağımızın garantisi varmı.
Desin boşver.Torba değil ki ağzını büzesin.O konuşsun siz yaşayın.Çocuklara en büyük miras güzel bir eğitim.Ev var araba var.Ee daha ne?Canım çıkana kadar çalışmaya mı geldim dünyaya.Hayat sizin.Nasıl mutluysanız öyle yaşayın.Aklınızı bulandırmalarına izin vermeyin.

Bakın,biz her pazar aile günü yaparız.Sabahtan çıkar gezer tozar akşam güzel bir yemek yer içer öyle döneriz eve.Haftada bir.Ona bile takıklar.Ne gerek varmış.Sanane.Bize göre gerek var demek ki.Hiç başkalarına göre yaşayamam.Siz de yaşamayın.

Back
X