Benim yemeklerim yerine hazır yemek tercih ettiler..

Geç gelmelerini telafi etmek için belki yemekle gelmişlerdir. Düşünmemişlerdir, sen bir sürü yemek yaptığını söylediğinde olsun boşver biz yemek getiriyoruz demesi saçma en azından geç geldikleri için yorulma zahmet etme ya da canımız çekti bizde sizle yiyelim diye düşündük falan diyebilirdi. 5 çeşit yemeğe harcanan emek boşverilmez. Sen yine de masaya çıkarsaydın yiyen yerdi yemeyen yemezdi. Bir daha öyle uğraşmazsın. 3 çeşit günlük bir sofra yeterli, en azından verdiğin emeğe acımazsın...

Geç gelmelerini telafi etmek için belki yemekle gelmişlerdir. Düşünmemişlerdir, sen bir sürü yemek yaptığını söylediğinde olsun boşver biz yemek getiriyoruz demesi saçma en azından geç geldikleri için yorulma zahmet etme ya da canımız çekti bizde sizle yiyelim diye düşündük falan diyebilirdi. 5 çeşit yemeğe harcanan emek boşverilmez. Sen yine de masaya çıkarsaydın yiyen yerdi yemeyen yemezdi. Bir daha öyle uğraşmazsın. 3 çeşit günlük bir sofra yeterli, en azından verdiğin emeğe acımazsın...

herkese iyi akşamaşlr hanımlar

Aman bırak be canım zıkkımın dibini yesinler..

Hazır bir sürü ev yemeği varken döner yiyenin aklına hayret ederim..

Babaanneciimin bir lafı vardır "beğenirsen hekime beğenmezsen ....me"..

Benim kayınpederimde (kendisi 2 evlilik ve 2 boşanma geçirmiş, şimdi tek oğluyla yaşayan, doğrudüzgün yemeğe muhtaç biridir) ne zaman bize gelse bir tencere yemek veririm, onlara gittiğimde yemek yaparım. Bir gün geldi sırf artistliğine börekli çörekli rengarenk masamı beğenmeyip bu nasıl sofra demişti. Kayınvalidemde her yaptığım yemeğe bir kulp bulurdu. Bilirsiniz tava patatesinin bir kısmı her zaman biraz daha kızarıktır. Ben patates yapamıyormuşum, fritöz patatesi gibi her yanı aynı olacakmış. Kendi üşengeçliğine yapmamış zamanında eşim bayıla bayıla yiyor. Şimdi acımdan ölüyorum deseler umrumda değil.

organizasyon bozukluğunun tek sebebi eşiniz..

börek börek diye tutturan o.. annesiyle doğru düzgün iletişim kuramayıp hazır yemekle gelmelerine sebep olmuş olan da o.. (annesini arayıp, karım yemek yaptı, hazır almayın diyebilirdi)

k.valide kendi yardıma gelemediği için böyle telafi etmeye çalışmış belli ki..

ama sorunu tamamen kadına yıkıp, eşinizi masum görerek rahatlıyorsanız, sorun değil..

bize gelirkende hazır yaptırıp geliyolar.amaannn be kuzum.bunları ne diye takıyosun kafaya:))) ben içimden diyorum.keşke hazır yaptırıp gelseler bide burda ben uğraşmayım diye:DDD caba ben mi çok genişim:)))))))

En iyisi bir başka gün yemeğe diye çağır ama hiç bişey yapma gelip yemek beklediklerinde aaa döner getirirsiniz diye yemek yapmadım tühhh tühhh diyiverde aç kalınca aklılları başına gelsin... :52::52::52:

bence kasyınvalide börek yapma işine bozulmuştur hem çağırıyor hem iş buyuruyor diye oğluna bişey diyemez böyle yapar

Boşverin, can sıkıcı olmuş ama hiç üstünde bile durmayın.

İsteyen yesin istemeyen yemesin...Aldırmayın.

Yerinizde olsam çok umursamazdım.

Bir laf var misafir umduğunu değil bulduğunu yer, bunlar getirdiğini yemiş...:27:

Sallayın gitsin..

Bence de iletişimsizlikten doğan bi sorun olmuş.
Eşinizin arada köprü kurmasındansa,siz kayınvalidenizi arayıp börek için yardım isteseydiniz.
Hatta''anne ben yapıcam ama senin gibi olsun istiyorum,erken gelsen hem biraz laflar hem de böreği birlikte yaparız''
tarzında samimi bir davet yapsan eminim gelirdi.
Erkekler bu işleri pek beceremez.Akım derken başka bişey der durumu tamamen değiştirir.
Tahminimce kayınvalideniz bir şeye tepki vermiş kendince ama neye?
Herhalde eşiniz daveti yaparken kendini bir yerde yanlış ifade etti ki,kayınvalideniz o şeye (artık ne ise)takılı kaldı.
Önemsemeyin bence.hepimizin yaşadığı günlük tuhaflıklar aslında.
Bende çok emek vererek geçen yaz ''civciv sıcağı''dedikleri bir havada,çeşit çeşit yemek hazırlamıştım.
Çok da özenmiştim,hiç bir konuda iddialı değilimdir ama güzel yemek yaparım diye rahatlıkla söyleyebilirim.
Evim de mutfağımda gayet temizdir:)anlamanız açısından söylüyorum.
Yani olumsuz hiç bir durum yokken,akşam 19:00'de yemeğe gelen kayınvalidem ve görümcem
akşamüstü 17:00 gibi yemek yemiş de gelmişler.
Haliyle tok oluyor insan ve yemeklerim öylece kalıyor!!!
Bir süre hırs yaptım,ben de tok gidicem,tekrar geldiklerinde böyle özenmiycem diye.
Ama olmuyor,evinize gelene kadar bütün hırsınız geçiyor.
Sonuçta misafir.Tamam yanlış,saçma,görgü kurallarına aykırı ama böyle.
Ve insanları değiştiremeyiz.
Bu konu haricinde başka bir sorununuz yoksa bence görmezden gelinebilir.

Tam 6 çeşiittt derken dedim ne acaba bu çeşit çorba pilav salata köfte olması gerekenler :) özel bişey değil yani....neyse moralinizi bozmayın....

Ben ayip bir sey soylemedimki
Allahin nimeti sahsen ben burun kivirmam cokta hosuma gider
kofte pilav patates kizartmasi vs

ben sadece aksama kadar ugrastim 5-6 cesit yemek yaptim derken
daha zahmetli seyler sanmistim ve genelde yasli insanlarin
dusunebilecegi seyleri dile getirdim
gerci suc este ve konu sahibinde

isteyen istedıgı yorumu yaparsa lutfen benım yorumlarıma karısmayın ozaman sız nasıl fıkır yurutuyosanız bende yurutuyorum madem ısteyen ıstedıgı yorumu yapar sureklı benım yorumuma müdale edıp durmayın ozaman! herkez nasıl kendı dusuncesını soylemekte ozgurse bırakın bende olayım

sizin yorumlariniza karisan kim? bi kere alinti yapip yorumunuz hakkinda fikrimi soyledim sonrada sizin beni alinti yaptiklariniza cevap verdim sizde benim size alinti yapip yaptigim yorumlra cevap verdiniz bu :20:kimsenin sizin yorumlariniza mudehale ettigi yok hanimefendi medenice konusup tartisiyoruz...:51:

açıkcası ikram etmek içimden gelmedi kırıldım çorba yaptım pilav,köfte salata,patates kızartması dönerden kötü deil arkadaşlar

Ben bu yemek menusu icin birini pataklayabilirim:DDDD eheueheu keske KK "yi davet etseydin kizkiza ayila bayila yer ustune bulasiginada yardim ederdik:D

NOT: zorla kendini davet ettiren arsiz uye:D

Son düzenleme:
Bazen sinir olmamak icin cogu seylere güzel bakip güzel düsünmek faydali olabiliyor
mesela kayinvalidenin belki senin hazirlik yaptigindan haberi yoktur
ve zahmet vermemek icin eli bos olmasin diye,öyle icinden gelenleri almistir
biz öyle olsun olmasin böyle düsünmeye calisalim yoksa insan icinden cikamayip ancak kin baglar
derken akraba baglari rahmete kavusur :)

Bence kayınvalidenin dünyadan haberi yok... ve nedense bunu kötü niyetle yaptığına da hiçbir şekilde inanmıyorum.
Bilakis iyi niyetle yapılmış bana kalırsa, belli ki evde yemek yok sanıyormuş.
Bazen olaylar aynen göründüğü gibidir, illaki altında bir şeyler aramaya gerek yoktur çünkü altında bir şey yoktur.
Bence bu da aynen böyle bir durum.

sizin yorumlariniza karisan kim? bi kere alinti yapip yorumunuz hakkinda fikrimi soyledim sonrada sizin beni alinti yaptiklariniza cevap verdim sizde benim size alinti yapip yaptigim yorumlra cevap verdiniz bu :20:kimsenin sizin yorumlariniza mudehale ettigi yok hanimefendi medenice konusup tartisiyoruz...:51:

pardon da yemege davetlı gıdıpte hazır yemek goturen bızmıyız kı tartısıyoruz? cok komık ya emınım bu olayı yasayan ınsanlar coktan unutmustur bıle . AMA SUNU KABUL EDIN HER SOYLEDIGIME YOK OLE OLMAMISTIR YOK SOLE OLMAMISTIR DIYEREK KARSI CIKTINIZ IYI NIYETINIZDEN SUPE YOK AMA BENDE KENDI DUSUNCELERIMI BELIRTMISTIM.

pardon da yemege davetlı gıdıpte hazır yemek goturen bızmıyız kı tartısıyoruz? cok komık ya emınım bu olayı yasayan ınsanlar coktan unutmustur bıle . AMA SUNU KABUL EDIN HER SOYLEDIGIME YOK OLE OLMAMISTIR YOK SOLE OLMAMISTIR DIYEREK KARSI CIKTINIZ IYI NIYETINIZDEN SUPE YOK AMA BENDE KENDI DUSUNCELERIMI BELIRTMISTIM.

haklisiniz ama biz taartismiyoruz ki neden tartisma olarak algiliyorsunuz...her soylediginize karismadim ilk soylediginiz yorumda bana yanlis gelen yerleri soyledimmm o kadar sonra siz bana cvb ben size cvb die uzadi sanki her yorumunuza atlamisim gibi bahsetmeyin sadece ilk yorumunuza atladim...dedigim gibi herkesin kendi dusuncesi dahada uzatmaya gerek yok sevgiler saygilar...:51:

sizin yorumlariniza karisan kim? Bi kere alinti yapip yorumunuz hakkinda fikrimi soyledim sonrada sizin beni alinti yaptiklariniza cevap verdim sizde benim size alinti yapip yaptigim yorumlra cevap verdiniz bu :20:kimsenin sizin yorumlariniza mudehale ettigi yok hanimefendi medenice konusup tartisiyoruz...:51:

tartısıyoruz dıyen sızsınız bende sızın tartısıyoruz demenızden dolayı olay bıtmıs bız nıye tertısıyoruz kı daha demek ıstemıstım

Back
X