- Konu Sahibi imporatogrly
-
- #21.861
benım söylediğimin tersi derken çatlama olduktan sonra mı ilişki olmalıymışş ,anlamadımmmcanım herkes de benim dediğimin tam tersini söylemiş. neyse netten animasyonlara bakıyorum ama hepsi de ingilizce türkçesini bulunca paylaşcam burda.
nese ben ciktim optum hepinizi kizlarr
benım söylediğimin tersi derken çatlama olduktan sonra mı ilişki olmalıymışş ,anlamadımmm
Serviksten (rahimağzından) salgılanan mukus (mukus, "kaygan, yapışkan sıvı" anlamına gelir), siklus boyunca salgılanan farklı hormonların (östrojen ve progesteron) etkisiyle farklı özellikler gösterir. Bu değişiklikleri anlayabildiğinizde yumurtlama gününüzün olduğu zamanı da belirlemeniz mümkündür.
Günlük kontrollerinizde serviks salgınızın özelliklerini parmaklarınızı vajinanızın derinliklerine yerleştirerek elle belirlemelisiniz. Eğer salgının bir kısmını parmaklarınızla toplayıp dışarı alabilirseniz işiniz daha da kolaylaşır. Bakmanız gereken salgının kıvamı ve esnekliğidir.
Serviks salgısı siklusun ilk günlerinde yani östrojenin yükselmeye başladığı zamanlarda yapışkan bir özelliktedir.
Daha sonra östrojen yumurtlamanın hemen öncesinde maksimum seviyeye ulaştığında kaygan ve oldukça esnektir, çektikçe uzadığını görebilirsiniz.
Yumurtlama bittikten sonra yine yapışkan, ancak çektikçe uzamayan özelliklerine geri döner.
Eğer elinize gelen salgı yumurta akı kıvamlı, beyaz-sarı renkli ve baş ve işaret parmaklarınız arasında çektikçe, yani parmaklarınızı birbirinden uzaklaştırdıkça uzama eğilimi gösteren bir özellik taşıyorsa ve vajinanızın "ıslak" olduğunu hissediyorsanız bu, yumurtlamanızın olduğunu veya yaklaştığını gösteren en değerli bulgulardan biridir. Mukusun en bol olduğu ve kıvamının en fazla olduğu gün yumurtlama gününüzdür. Bundan sonra serviks salgınız giderek bu özelliklerini yitirir.
Bu yöntem daha çok gebelikten korunmada kullanılır. Bazı kadınlar korunma yöntemi olarak mukus özelliklerine bakarlar ve ovulasyon dönemlerinde cinsel ilişkide bulunmayarak gebelikten korunmaya çalışırlar. Serviks salgılarınının özelliklerini iyi bir şekilde değerlendirmeyi başaran kadınlar bu yöntemi kullanarak gebelikten korunmayı başarabilirler.
yaaaaaaaaaaaaa size diyorummmmm...
benım 16.günüm ama hala sümüksü akıntım yokk ben yumurlamıcam mı bu ayyy??
hayatım sabırlı ol bu kişiden kişiye değişir bozma moralini belkide geç yumurtluyosundur 22 23 gübnlerinde yumurtlayan bile var bekle bakalım gün aşırıya devam et
canım senin asıl aradığın şu: yumurtlama dönemi illa ki sünen sıvı olur mu?
aradım deminden beri ama bulamamadım
ama bence olmayadabilir. sen onu bir dahaki gidişinde doktoruna sor.
ama inşallah o doktora gidişin de gebelik kontrolü olur
hayatım sabırlı ol bu kişiden kişiye değişir bozma moralini belkide geç yumurtluyosundur 22 23 gübnlerinde yumurtlayan bile var bekle bakalım gün aşırıya devam et
Paasiiiimmm,Ayşemmmmmm
canım nasılsın???
özlem hamilemiiiiiiiii
20li günlerinde ymurtlayanların adet döngüsü kaç gün oluyor ki?ben geçen ay 31.günde oldumm
Offffff offfffffff bunalımdayımmmmm
Deryoşumm canım seni çok stresli gördüm
dundededim sana bukadarstres yaparsan yumurtaların catlayacaksada çatlamaz
akısına bırak gunasiri iliskini yap gerisi Allah'ın takdiri lütfen şimdi sakın ol ve aklından bu vesveseleri çıkar
bbence kiiden kisiye değişen bı durum nasilkuherkes hamilelikte aynı seyleri yasamıyorsa bu durumda aynı
ayyy ne bileyım yaa herkes ıslağım diyor,yumurta akı diyorr,ama ben kuruyum yaaa
Özlem canim çok sevindim tebrik ederim
inşallah iki gun sonra daha koyü bir çizgi göreceksin
canım stres çok etken geciktirdikçe geciktiriyor. ben çocuk düşüneli dengem şaştı her ay 28 günde olurdum. geçen ay 32 günde bu ay ise 36 günde oldum. kendini üzme nolurr
inşallah bebişin olacak. unutma kışın olursa bizim için yazın olursa bebiş için iyi önemli olan sağlıklı olması acele yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?