- Konu Sahibi imporatogrly
-
- #28.021
Canım haklısın ama ben adetliyim Kuran okuyamıyorum namaz kılamıyorum,Mevlide çağırdılar onada gidemedim
napiim yaa vardır bunda da rabbimin bir hikmeti..
bari markete gidip geliim de bi helva kavurayımm
napiim yaa vardır bunda da rabbimin bir hikmeti..
bari markete gidip geliim de bi helva kavurayımm
canimmmmm meyva suyu almayı unutmaaa
pembiqcan şöyle bir yazı buldum,
Kandil gecelerinde cinsel ilişkide bulunmak günah mıdır?
Cima (cinsel ilişki) vakitleri hakkında bilgi verir misiniz? Haram günler var mıdır?
Bazı âdâb kitaplarında, cima vakitleriyle ilgili zamanlardan ve bu vakitlerin doğacak çocuklar üzerindeki tesirlerinden bahsedilmiştir Bunlar dini bakımdan uyulması gereken bağlayıcı hükümlerden değildir Fakat bahsedilen vakitlerin gözetilmesi zararlı olmaz, faydalı olur
Cima için tavsiye edilen vakitler:
Pazartesi, Salı, Perşembe, Cuma geceleri ve gündüz öğleden önce
Tavsiye edilmeyen vakitler:
1- Hafta içinde Pazar gecesi ve Çarşamba gecesidir
2- Kameri aylarının birinci, onbeşinci ve sonuncu geceleri
3- Ramazan bayramı ve Kurban bayramı geceleri,
4- Berât gecesi;
5- Yola çıkılacak gece;
6- Gündüz öğleden sonra
Bunlar da bir tavsiyedir Şehvetlenip haram işlemek mesela yabancı kadında şehvetle bakma tehlikesi varsa mekruh olmaz Bilakis beraber olmak lazım olur Güne, zamana bakılmaz
Burada çok sorulan bir konuya açıklık getirelim:
Bir günün gecesi, gündüzden önceki gecedir Örneğin Cuma Gecesi, Perşembeyi Cumaya bağlayan gecedir
Not:Sonuç olarak bunlar sadece tavsiyelerdir cima yasağı için bir zaman dilimi yoktur
yawww üfffffff atesin yükselmez merak etmeee hemen.sabah 6 da kalkın yapınn mutlaka ama.bugece yapma sakın canimm çok günahh
gerçekten miiiiiiiiiiiiii
evet arakdaslarr başka gecemi yok yabu gecede ibadet edin bol bollll
ayy allah razı olsun canım.. bunu bende okudum ama hep günahtır dendiği için insanın içine şüphe düşüyor..
aslında bizim dinimizde sağlık söz konusu olduğunda günah olan şeyler de mubah sayılabiliyor ama çocuk sahibi olmak için de sayılır mı bilemedim
ibadetimiz edicez heraldee töbe töbeee biz de zevkimizden istemiyoruz dimiii
çalıştın mı evin işi azalmıyooorr hanımmm.hatta daha da zor oluyorrroyyy oyyyy kahve molası verdim kendimee biraxdan ben devam etcemm.ya en iyisi ben kendime bi iş bulayımm ÇALIşayım
evet arakdaslarr başka gecemi yok yabu gecede ibadet edin bol bollll
çalıştın mı evin işi azalmıyooorr hanımmm.hatta daha da zor oluyorrr
ibadet etmeyeceğimizi kim söylediii ama gece uykuya dalarken haniii olmaz mı??
a.selam canım.. senin de kandilim mübarek olsun
ayy darısı başıma valla ben hergün içiyorum
tabiki herkes kendinden mesuldurrr.ben din adamı falan degillimm.akıl vermekte bana düsmezz ama benim fikrim ve küçüklügümden beri analarımdan nenelerimden duydugum budur ve ben yapmam.ama yapanada mani olmam
kız ben zaten adetim daha ama ben gerçekten bilmiyordumm günah olduğunu.
hani ibadetini edrsin duanı edersin taamam derdim. yanlış anlama
hehh aferin bana örnek ol.. ben de çıkınca meyve suyu alayım bolbol bariii kola almıyım
en güzeli taze meyve tüketin ben meyve suyunu da aramam ama çok sık ve genellikle meyve yerim çoğu zaman karnımı meyveyle doyurduğumu bilirim belki de o yüzden zayıfımdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?