- Konu Sahibi imporatogrly
-
- #28.861
evet canım doğru şimdi senın bat 8 haziran benimki 9 haziran sen ne yapmayı planlıyorsun adetinden önce test yapıcakmısın???
iyilik sağlık.. asıl senden naber annişşşşş
bu hafta oğlanınn veda partisiyle boğuştum sınıf annesi olaraktanonun dışında hamileliğin tüm artı ve eksilerini yaşamaktayım ..genel olaraktan yorgun ama iyiyimmm...
kızlar ben yine bişey sorcam şimdi benim ocaktan beri adet düzenim şöyle
11ocak
8şubat
12mart
12nisan
10mayıs
ben şimdi batımı internetteki hesaplayıcılara göre yazdım ama sizce neden böyle bu bir sorunun işaretçisi mi.çünkü ocak şubat arası 28 günde şubat mart arası 32 günde mart nisan arası 31 günde nisan mayıs arası ise 28 günde adet olmuşum.sizce bu ay kaçında olmam lazım sonuncuya göremi hesaplayım ben.
kızlar ben yine bişey sorcam şimdi benim ocaktan beri adet düzenim şöyle
11ocak
8şubat
12mart
12nisan
10mayıs
ben şimdi batımı internetteki hesaplayıcılara göre yazdım ama sizce neden böyle bu bir sorunun işaretçisi mi.çünkü ocak şubat arası 28 günde şubat mart arası 32 günde mart nisan arası 31 günde nisan mayıs arası ise 28 günde adet olmuşum.sizce bu ay kaçında olmam lazım sonuncuya göremi hesaplayım ben.
son 3 e göre canımmm
tatlım aynı benimki gibi 2-4 gün oynar hep.. ama bu yumurtalama sorunundan kaynaklanıyor yani sorun dediğime bakma her ay düzenli yumurtalaymıyoruz bazen erken bazen geç oluyor o yüzden adetimize yansıyor bu da.. önemli değil yaniii
hımm tamam canım sağol.keşke bizimde düzenli olsaydı o zaman biraz daha kolay olurdu.ama tatlım ben bu ay kesin doktora gidicem ne var ne yok öğrenicem adet olayım hemen gidicem kaçmakla olmuyor.sen ne güzel yaptın gittin rahatladın.
7.gün….36.3
8.gün………..
9.gün….36.2
10.gün..36.3
11.gün..36.3
12.gün..36.4
13.gün..36.2….akıntı(yumurtaakı kıvamlı)
14.gün..36.2….yoğun akıntı(yumurtaakı kıvamlı)
15.gün..36.4….akıntı(ıslaklık şeklinde)
…………………………………
Benim yumoş çatladı mı acaba:97::97::97::97::97:
canım listeye göre çatlamış 13 14. günde.dün bi konu paylaştım okudunmu ateş ölçme yöntemiyle ilgili
Düzenli yumurtlaması olan bir kadında 28 günlük bir siklusun ilk 14 gününde vücut ısısı (BBT) 36-37 derece cıvarındadır. BBT ovulasyondan (yumurtlama) sonraki gün 0,5-1 derece (37 derecenin üstüne) yükselir. Vücut ısısı (BBT) yükseldiğinde gebe kalmak için genellikle zaman geçmiştir. Cinsel birleşme BBT yükselmeden önceki günler içinde olmalıdır. Ovulasyon (yumurtlama) sonrası, luteal faz denilen adet döneminin 2. yarısı başlar. Bu dönemde hormonların etkisiyle (progesteron) BBT 37 derecenin üstünde kalır. Sonraki adetinin ilk gününden itibaren BBT düşer. Eğer gebelik olursa BBT düşmez ve doğuma kadar 37 derecenin üstünde kalmaya devam eder.
BBT takip etmenin en iyi yolu bir BBT tablosu elde etmektir. Doğru bir BBT takibini yapmak için ;
Bir vücut termometrosi alınız. Yatağınızın başucundaki etajerin çekmecesine tablo, termometre ve kalemi koyunuz. Termometreyi (cıvalı ise) cıvasız ucundan tutup sallayarak 36 derecenin altına düşürünüz. Sabah uyandığınızda hiçbir şey yapmadan termometreyi dil altına yerleştirerek ateşinizi ölçüp dikkatle okuduktan sonra BBT tablosunda o günkü tarihin karşısına okuduğunuz değeri kaydediniz. Yumurtlamadan sonra adet kanamasınına kadar ortalama 1 derecelik vücut ısısı artışı normal bir yumurtlama dönemi olduğunu gösterir. Yumurtlama olmayan adet dönemlerinde ısı artışı gözlenmez. Mutlak bir gösterge değildir. BBT takibi ile evde, kendi kendine, yumurtlama düzeni ile ilgili kabaca bir bilgi edinilebilir.
evet canım okudum zaten çok araştırdım bu konuyu şimdi bakalım ateşim artmaya devam ederse dün çatladı demektir.. düşerse hala çatlamadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?