Benimde Meleğim Olsun Diyen Anne Adayları Burada Toplanalım

topsoplazma testi ne ya ilk defa duydum.

selam,
toksoplazmaya muhakkak baktırın, bazı doktorlar çocuk hastalığı ve bu yaşlara gelinceye kadar geçirilmiştir düşüncesiyle bakmıyorlar,hayatta 1 kez geçirilen ve bağışıklık oluşan bir hastalık iyi pişmemiş etten ,steril yıkanmayan yeşilliklerden geçen hayvansal bir mikrop diyim size yani,ben bebeğimi bu tahlili bana böyle düşünerek yapılmamasından dolayı 8 haftalıkken başka bir doktora gitmem sonucu aldırmak zorunda kaldım,
bebekte %20-25 körlük ,ve buna benzer sakatlıklar oluşturan bir mikrop, tokso tahlili yaptırmak lazım kesinlikle hamile kalmadan önce çünkü kaldıktan sonra yapılınca bir faydası yok aldırmak gerekiyo riskli çünkü. daha önceden geçrmediğiniz görülürse tahlilde hamilelik boyunca ve öncesi çok pişmiş et yemeli ve bilmediğiniz yerlerde et ve tavuk ürünleri yanmemeli,yeşillikler iyi yıkanmalı, haa geçirmisseniz bir daha olmayan bir durum rahatlıkla yemeklerinizi yiyebilirsiniz.
TORCH TAHLİLLERİ YAPTIRIN, (tOKSOPLAZMA,RUBELLA GİBİ BİR SERİ TAHLİL BUNLAR ) ÇOK ÖNEMLİ
aydınlatabildiysem ne mutlu.

Arkadaşlar birşey soracağım ben daha öncede yazmıştım nisan ayında ilkkez deneyeceğim daha önce doktora gitmiştim herşey yolunda fizyolojik olarak bir sıkıntı yok demişti daha sonra topic te okudum pkolular var bunun belirtileri neler ??*

slm kızlar yapmanız gerekenden kastınız nedir bilmem ama.hamilelik öncesi mutlaka doktora gidip muayene olun.mantar,iltihap,enfeksiyon falan varsa önceden belirlenip tedavinizi olun.bide folik aside başlamanız lazım.başka sorunuz olursa cevaplarım.tabi bildiğiğm kadarıyla.sonuçta ben doktor değilim.ama 4.kez hamileliğe niyetlendim.

yasmincim ya galiba yumurtluyorum goguslerimde sisti yani ama malesefki kocisin beli tutuldu ya degerlendiremedik daha hic hayirlisi allahtan ya bide niye akintim yokki benim sadece goguslerim sis

böyle halk arasında duyduğunuz şeyler var mı hamileyken şunu yapma bunu yapma gibi.

annem bana hamileyken kestane yemiş. halam anneme kestane yeme çocuğun kara olur demiş annem dinlememiş. ve hakketen ailede tek esmer benim.

bana böyle şeyler oluyor gibi geliyor da sizlerinde duydukları vardır belki

bende aynen sen gibi ilk kez nisanda deneyeceğim

tecrübeliler yardım etsin hakketen bize

doktor kontrolünde hamile kalın....bebk düşündüğünüzü ve hangi tahlillerin gerektiğini neler yapmanız gerektiğin sorun.tüm kan tahlilleri ,tsh,ve rubella gibi birtakım tertleri istedi benim doktorum..sonuçlar temiz çıktı.bundan sonra beslenme dikkat et,sigara alkol vs. kullanma ve folik asit içmeyi sakın ihmal etme dedi..

benim annem et yıkadığında eline kan gelince bi yerine sürme doğum lekesi olur derdi.birde hamileyken ciğer yedirmezdi çocuk çok esmer doğarmış..bbek anne karnında oynarken karşısında ilk kim varsa ona benzermiş.ben oğlumda denedim.kardeşime benzesin istedim.huy olarak aynı dayısı olodu.

yasmincim ya galiba yumurtluyorum goguslerimde sisti yani ama malesefki kocisin beli tutuldu ya degerlendiremedik daha hic hayirlisi allahtan ya bide niye akintim yokki benim sadece goguslerim sis

üzülme canım yaa.herşeyin hayırlısı.bu ay olmazsa öbür ay kısmet olur.sonuçta sen bi hamilelik geçirmişsin.en azından bebek sahibi olacağını biliyorsun.iyi tarıfından düşünmek lazım dimi.akıntın bir 2 gün içinde balar.inşallah eşin ozamana kadar iyileşirde sende sevinirsin bu ay.

slm kızlar nasılsınız giremiyorum kayınvalidelerdeyim bi kaç gün burda kalmamız gerek lütfen kusura bakmayın li,steyede yeni gelen arkadaşlarımızı ekleyemedim .....]

sagol canim ya ilk denemeyi yaptik bakalim bugun igne yapti doktor esime biraz iyiydi bende kullandiim bu iyiligi az once
insallah hayirlisi olur diyelim istiyorum her gecen ay beni uzuyor canim hep hayalim erken anne olmakti 25 oldum daha cocugum yok bunu bir yana birak gurbette yanlizim benim en iyi yoldasim olcak kuzum yasam kaynagim olcak ve ben cocuklari deli gibi seviyorum yani yolda gordugumu bile sevmeden gecmeyen bir tipim cok zor geliyor bana sabretmek dedigin gibi bir kere kalabildim tek tesellim bu zaten ama insan korkuyor yinede ya sanki anne olmucakmisim gibi korku sariyor kafami uyuyamiyom bile bazen dun gece uyuyamadim mesela biliyorum dogru degil sadece sunu yendeim acaba hamileyim fikrini hic getirmiyom aklima yani elimden geleni yapiyom sadece gerisini allaha havale ediyorum insallah kisa zamanda guler tum isteyenlerin yuzu

slm kızlar nasılsınız giremiyorum kayınvalidelerdeyim bi kaç gün burda kalmamız gerek lütfen kusura bakmayın li,steyede yeni gelen arkadaşlarımızı ekleyemedim .....]

kiyamam sana sorun degil arkdasim buyuklerin evindeyken malum saygi hizmet insan bos vakit bulamiyor kolay gelsin canim ozletme fazla

yasemin canim sen kac yasindaydin nerde yasiyosun eger ozelse cvp vermeyebilirsin tatlim merak ettim yani turkiyedemisin sen

tugce sen nerdesin yoksun arkdasim iyimisin hersey yolundami insallah guzel haberini alicaz sen bu ay cok calistin yani

ayy beni de merak ederlermiş... teşekkür ederim canım benim... iyiyim ya eşim evdeykn çok takılamıyorum benim koca bebeğim de o onunla ilgileniyorum..... ayy hem de nasıl çalıştm.... evde dişi vaşak gibi geziyorum.... bakalm umutluyum bu aydan... umarım hepimiz güzel haberler alırız.....

Son düzenleme:

canım ben düzenliyorum hemen listeyi sen merak etme, çabuk gel ama özletme kendini(bu arada ben özelden mesaj yollayamıyorum, mesaj sayım kurtarmıyor)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…