Benimkisi nankörlük mü?

bu ne yaa, dulsun sen artık yaşama bile o zaman..

bunu diyen birde annen kusura bakma arkadasım çok kızdım. senin eski konunuda biliyorum.ne kadersizmişsin arkadasım yanında bi tek insan yok

anne babanın görevi evlat defalarca hatada yapsa yanında olmaktır. benim bildiğim anne babanın yegane mutlulukları evlatlarının mutluluğudur.

valla demek ki bende var bi bozukluk.
Anlamiyorum gercekten. Insallah bende günün birinde mutlu olurum.

arkadaşım konunu az çok biliyorum çok üzüldüm durumuna şimdilik böyle idare et daha sonra ayrı eve çik gücün varsa maalesef bazı anne babalar böyle katı olabilyorlar
ooff ne zormuş insan baba evine bile sığamıyor sabret canım herşey düzelecek

insallah düzelir yoksa resmen iflas edicek ruhum.
inanin kaldiramiyorum artik. Herkes bana karsi galiba...

Bence sana böyle davranmalarının sebebi kızgın olmaları,onların münasip görmediği biriyle evlendin;sonra evliliği sürdüremeyip geri döndün.Belkide bu baskıların nedeni seni tekrar hata yapmandan alıkoymak.Yani öz anne-baba neden çocuğunun kötülüğünü istesin ki ?

Kendilerince seni korumaya çalışıyorlar.Onlara sırtını dönme.Açtığın konuları okudum.Bak şimdi onlarlasın.Bence aranızı düzeltmeye bak,sonra nasılsa eski güvenleri geri gelecektir.Şu hayatta ailemizden başka ne var hep yanımızda olan.Sıkıntılı günler geçecek gönlünü ferah tut.

canım insanın hayatı hep aynı düzende gitmiyor sürekli bir şeyler değişiyor ama iyi ama kötü şimdi böyle bir evredesin
bir geçiş süreci buda geçecek yeni bir hayatın olacak düzenin olacak hepsi için zaman lazım
inan değişmeyecek gibi geliyor değişiyor
onlarda şimdi kendilerince korumaya çalışıyorlar uslubları sertte olsa
önünde güzel günler var bekle ve sabret allah yardımcın olsun

herşey çok güzel olur inş. üzüldüm

kesinlikle katılıyorum canım

zaman zaman farklı şekilde yaşarız bu duyguları sıkma canını

kendi ayaklarının üzerinde durduğun zaman herşey yoluna girecektir

"benim güzel hatalarım var" buna bayıldım

diğer konunuda takip edip yorum yazıyorum.umarım sıkılmıyorsundur.

biraz dayanmaya çalış ,eminim bir müddet sınra herşey yoluna girecektir.şimdilik ailenin istediklerini yapıyormuş gibi davran.

zamanla okulunun eve uzaklığını bahane ederek kendi hayatını kurabilirsin ama daha çok erken.henüz boşanma gerçekleşmemiş.

ailenin senin için endişelendiklerini düşünüyorum.zamanla herşey yoluna girecektir.

yorumlarini dikkate aliyorum, cok da tesekkür ediyorum.
Sanirim haklisin, aksam babamla konustum, hatam varsa özür dilerim dedim. Bende bu duruma alismaya calisiyorum, nolur biraz daha sabir gösterin dedim.
Yani alttan aldim.
Bakalim, su an hersey ilimli.
Herhalde resmi bosanmadan sonra daha da rahatlar herkes.

Böyle hayat geçmez, yalnız yaşamama izin vermezler demişsin peki okulun yurdu falan yok mu? 3 saat yolda, uzun süre okulda, gel yemek bulaşıkla uğraş, bir de üstüne laf işit...

annemle olanlar maalesef devam etmekte. 1 haftadir okulum yok, evde finallere calismaya calisiyorum.
Normalde kütüphanede calisirdim ama ailem oraya gitmeme izin vermiyor. Esimle orda tanistigimiz icin, olur da karsilasiriz diye.
Ama söyle oluyor, ben masa basina oturdugum anda annem yanima gelip bütün gün eski mevzulari konusmaya calisiyor. O anlatiyor ben hem onu dinliyorum hem de ders calisiyorum. Mevzular da hep ayni. Biz sana onun yanlis oldugunu demistik, sen eskiden bizi dinlemedin, bana yakin davranmadin, ben elimden geleni yaptim vs.
Daha sonra kardesim var 5 yasinda, onu evde bana birakip carsiya cikiyor, saatlerce dönmez.
Aksam babamla konustum, böyle olmaz dedim, ders calisamiyorum.
Idare et diyor. Annemle konusmus sanirim, annem bisey demeden simdi aldi cantasini cikti. Tabi kardesim evde ve cok yaramaz bir cocuk. Yerinde durmaz, bagirir cagirir.

Nolur bana dua edin, agir imtihan geciriyorum sanirim...
sadece paylasmak ve rahatlamak istedim. cevremde birine anlatsam nankör diyecekler.

Anneler babalar kızlarını kimselere layık görmezler canım,eminim seni senden çok düşünüyorlar...şu anda yaralısın onların sözleri seni gereğinden fazla etkilyor..inan geçici bir dönem bu..onlarda sende zamanla uyum sağlayacaksınız..ne kendini ne de onları üzme biraz onların suyundan gitmeye çalış...olmadı ayrı eve çıkarsın ama bence şu dönemde ne olursa olsun onlara ihtiyacın var aslında onlarında seni yanlarında görmeye ihtiyaçları var...geçecek neler geçmiyor ki bu hayatta..birazcık sabır birazcık empati...

umarim dedigin gibi olur.
Ben alttan aliyorum, gerekmedikce evden cikmiyorum fln.

Bence burda şunu hiç unutmayın "desteklenmesi teselli edilmesi gereken kişi sizsiniz" zaten aşırı bir hareketiniz yaşam tarzınızda yok aileniz bencil davranıyor bence..

Gecmise maziii!
Biz demistik demekle olmuyor yasıyacagın varmıs. Esin cok iyi biride cıkabilirdi bazen aileler cok sacma seylerden dolayı problem cıkartabiliyor. Kimisi akrabasına vermek istiyor, kimisi ille de bizim memleketli olsun diyor. O yüzden ben, ailelerin ellerinde gercekten sorun olabilecek birsey olmadıkca, '' bi bildikleri vardır '' diyemiyorum. Bosanan bir sürü insan var, hepsi mi ailesi' nin sözünü dinlememis yani! Bu sekilde düsünmeleri hem cok sacma, hemde sizin acınızdan iyi degil. Sizi kısıtlayıp, neyin hıncını almaya calısıyorlar böyle? Suan, tek yapmaları gereken sizin yaralarınızı sarmak olması gerekirdi. Suan en cok onların destegine, sefkatine ihtiyacınız var cünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…