Sabaha kadar göz ardı edip aç-kapa aç-kapa yapabilirsin. İnsanların bunu gerçekten umursadığını mı sanıyorsun nedir, herkese aynı şeyi söyleyip durmuşsun.
İnsan hangi mantıkla kayınvalide adayı ağladı diye evlenir ki? İnanalım mı şimdi buna? Tereliye evlenmezse ölecek hastalığına mı yakalanmış oğlu?
Belki annen ısrar etti, belki mecbur etti, belki senin de gönlün vardı bilemem bunları. Ama hiç kimse bir adamın anası ağlıyor diye o adamı alıp da koca yapmaz. Kedi yavrusu değil bu.
Peki kayınvalide "oğlumun evi var" derken eşin ne dedi? "Ev benim değil" demedi mi?
Seni asıl kandıran ya da kandırılmana göz yuman eş olmak için, ömrünü birlikte geçirmek için evlendiğin adam değil mi? Nasıl kayınvalide daha suçlu olabilir?
Eşinle ilgili sıkıntıların olan konuları da hatırlıyorum. Onlar bu konuyla bağlantılı olmadığı için eşine toz kondurmuyorsun dedim. Çünkü ailesiyle ilgili konularda adam hep melek nedense.
Aslında eşinden memnun değilsin ki arkadaş, akraba paylaşımlarını eş paylaşımlarından önde tutacak duruma gelmişsin, "görmezden geliyorum" diyorsun.
Evet bu kimsenin eşine sümsük demesini ya da başka hakaretler etmesini haklı çıkarmaz, o konuda haklısın. Ama asıl sorun eşinle mutsuz olman, bunu da kabul et.
Aynı evde yaşadığın adamı görmezden gelebiliyorsan ailesini de görmezden gel o zaman. Kendini hasta edeceksin yoksa bunları düşünmekten, her şeyi kafaya takmaktan.
Ya da boşan, komple herkesten kurtul.
Rengimle ilgili ne söylediğin umurumda değil, istediğini düşünebilirsin ama ben bunları sen kendini kötü hisset diye söylemiyorum. Asıl sorunun farkına var diye söylüyorum.
Gencecik kadınsın, hayatını böyle geçirirsen 10 sene sonra takıntılı, mutsuz, sinir krizleri geçiren birine dönüşeceksin. Kendine kötülük ediyorsun gerçekten.