Benimle sadece mantık için mi ilgilendi

Bu mantık evliliği olmuyor. Adam sizi kullanmak istemiş sadece. O borçlar neye yapılmış mesela sordunuz mu? Abisinin düğününedir ama siz çöp bile istemeyin diye ağlıyor. O düğünü de sizin için değil altın taksınlar diye istiyordu. Sizin hatanız yok çok şükür ki evde kaldım sanıp adama atlamamışsınız. Allah kurtarmış deyin sadaka verin.
borcun bir kısmını biliyordum ev kredisi ara ödemesi 40 bin tl civarı ben sanıyordum ki sadece bu 40 bin tl çekti ama sonradan konusu açıldı 70 bin tl çekmiş kredi 30 bini kredi kartı borçlarımı falan kapattım dedi. Planı suymuş ; arabasını satıp krediyi kapatcak arabadan biraz para kalır sonra sen de ben de para biriktiririz ama çok uzatmadan da evlenmek istediği için borç olacak tabiki. Bana 4 aylık bir ilişkide para biriktir demesi itici geldi. Çabucak evlenmek isteyen sensin maddiyat elvermiyorsa beklenmeli bence.

Bir maaşı biriktiririz bir maaşı harcarız, altın fiyatları çok arttı altın istiyor mu sizinkiler

Yok işte arkadaşlarım evlendi de kızlar şurda düğün isterim diye tutturdular çok lüks şeyler istediler

Bunlar evlenmeyi çok istemekle alakalı şeyler değil, bildiğin pazarlık yapıyor şimdiden. Hiç de hoş değil açıkçası daha yeni başlanmış bir ilişkide. İnsanlar nikaha günler kala ayrılabiliyor, yaptığınız hesap uymayabiliyor. İyi niyetli görmüyorum hadi ola ki iyi niyetli olsa bile hayatın ne getireceğini nereden bilecek, şimdiden sen bir maaşını biriktir yok ben harcayayım. Saçma şeyler bunlar. Dediğim gibi ben adamın gayet de pazarlık yaptığını düşünüyorum. "Onlar lüks şeyler istedi, sen isteme. Altın istiyor mu sizinkiler, istemesinler". Daha ortada fol yok yumurta yok.

Bırak gitsin, şimdiden böyle davranan adama ileride zaten sen katlanamazsın.

borcun bir kısmını biliyordum ev kredisi ara ödemesi 40 bin tl civarı ben sanıyordum ki sadece bu 40 bin tl çekti ama sonradan konusu açıldı 70 bin tl çekmiş kredi 30 bini kredi kartı borçlarımı falan kapattım dedi. Planı suymuş ; arabasını satıp krediyi kapatcak arabadan biraz para kalır sonra sen de ben de para biriktiririz ama çok uzatmadan da evlenmek istediği için borç olacak tabiki. Bana 4 aylık bir ilişkide para biriktir demesi itici geldi. Çabucak evlenmek isteyen sensin maddiyat elvermiyorsa beklenmeli bence.
Çok uzatmadan evlenmeyi düşündüğüne göre para filan biriktiremiyecek ...üç gün sonra sana söyleyeceği şey "evlenirken araba lazım olacak en iyisi biz arabayı satmayalim aşkım sen tüm birikiminle esyamizi al ,düğünümüzü yap ..senin düğün takın ile de bana ait olan evin borcunu kapat benim evim benim arabam ve senin kredi odemelerinle gül gibi geciniriz " olacak bilmiyorum farkında mısın ?

Hocam etiketlemişsin beni ama güzel haber mi emin olamadım.Direkt ayrılamamışsın çünkü..Senin rahat yoluncak kaz olmadığını anladığından kızmış aramıyor..Ama elbet arayacak,inşallah o zaman yelkenleri suya indirmezsin. Şimdi düşünüyodur seni nasıl kandırırım die..Ben öbür konunu baştan sna okumuştum..Adam söylediği her sözle seni manipüle etmeye çalışıyor ve hepsini para için yapıyor..Hani aşktan,kendine bağlamak için yapsa gene belki bi nebze anlıcam da öyle de değil.Adam seni maaş kartı olarak görüyor.Hazır konuşmuoken engelle, sil,kurtul derim.Bu adamda iş yok. Allah hayırlı ,iyi niyetli insanlarla karşılaştırsın inşallah

o kadar doğru bir noktaya değinmişsiz ki burada bir üye eğitime statüye maaşa bakıyorum diye bana neler neler söyledi bir sürü hakaret sonra özellikle inceledim bir de baktım ki kendisi hiç çalışmıyorken kendine göre gayet eğitimli ve maddi durumu iyi biriyle evlenmiş bana paragöz diye bir sürü hakaretler etmişti. Öyle biri seni neden istesin vs dedi bence çok kırıcıydı kendisi prenses ben kibritçi kızım.
Sevgili konu sahibi sen bu forumu çözmüşsün.
Benim çalışmayan kadınlarla derdim yok. Isteyen çalışır isteyen çalışmaz. Ben ileride eşim maddi olarak iyi bile olsa çalışma taraftarıyım. Her riski hesaplamak lazım.
Ama burada kimseye karışamam. Isteyen calismaz kendi kararı.

Fakat burada bazı üyeler var. Bunlar çalışmıyorlar. Ve evlenirken çok yüksek maaş alan kişilerle evlenmişler. Hatta bazı yorumlarında adamı çok yucelttikleri bile olur. Tamam bunlar onları bağlar. Onlarla derdim yok. Ama iş bundan sonra değişiyor.

Ben mantık evliliğine karşı degilim. Bazı kadınlar maddi sıkıntı çekmek istemez. Ondan maddiyatı kuvvetli eş ister. Ben sırf maddiyata bakmam. Ama isteyen gayet mantık evliliği yapabilir.

Ama bu üyeler kendileri de zamanı da maddiyata baktığı halde sizi üzüyorlar. Yok ne ozelligin var sanki atomu mu parçaliyorsun diyorlar. Çiğ çiğ laflar ediyorlar. Kendileri bazı konularda eşlerinin durumlarını, kendilerine aldıkları evleri anlatıyorlar. Mükemmel eş diyorlar. Gerçekten bakın. Ve daha ilginci alçakgönüllü olduğunu söyleyip Allah bana ondan nasip etti deyip yorumlar atıyorlar. Fakat nasılsa böyle konularda hadsiz hadsiz yorumlar yapıyorlar.

Bu hadsizlik yapmaktır. Ve bu çifte standarttır. Ben bunun nedenini anlıyorum. Psikoloji eğitimim var. Ama burada yazmayacağım. Benim kızdığım olay bu. Yoksa herkes iyi yasasın. Herkesin iyi imkanları olsun. Ama gelip burada insanları aşağılayamazsın.

Yoksa burada benim bildiğim maddi durumu çok iyi bazı üyeler var. Bir kere böyle üstten yorum yaptıklarını görmedim.

O yüzden zamanla burada o üyeleri tanırsiniz kaale almayın.
Kısaca çifte standart insanları tanıyın.
Isteyen istediği tür evlilik yapar.
Ama sende mantık evliliği yapıp burada sonra senin ne özelliğin var da bunu diyorsun diye insanları aşağılayamazsın. O zaman sana da senin ne özelliğin var zenginle evlendin derler..

Burada çok şey göreceksiniz konu sahibi..

Ama kalp kıranin yaptığı kötülük bir yerden çıkar merak etmeyin. Biz burada anonimiz. Ama Allah kimin ne yazdığını görüyor. Herkes bir gün kırdığı yerden kırılır. Kalp kırmamak lazım. Büyüklenmemek lazım.

Son düzenleme:
Hocam etiketlemişsin beni ama güzel haber mi emin olamadım.Direkt ayrılamamışsın çünkü..Senin rahat yoluncak kaz olmadığını anladığından kızmış aramıyor..Ama elbet arayacak,inşallah o zaman yelkenleri suya indirmezsin. Şimdi düşünüyodur seni nasıl kandırırım die..Ben öbür konunu baştan sna okumuştum..Adam söylediği her sözle seni manipüle etmeye çalışıyor ve hepsini para için yapıyor..Hani aşktan,kendine bağlamak için yapsa gene belki bi nebze anlıcam da öyle de değil.Adam seni maaş kartı olarak görüyor.Hazır konuşmuoken engelle, sil,kurtul derim.Bu adamda iş yok. Allah hayırlı ,iyi niyetli insanlarla karşılaştırsın inşallah

Biraz kaprisliydi gönlünü almamı bekliyor sanırım yok. Arasa da açmayacağım. Yelkenleri suya indirmem asla emin olabilirsin çünkü kafamda bitti önceden hep acaba ben mi yanlış anladım düşüncesi vardı çünkü gerçekten çok anlayışlı biriyim saflığa varacak kadar ancak artık emin oldum gerçekten. Burda onun yüzünden bir sürü kafa yorup zaman harcadım ona bile değmiyor aslında.

Benim çalışmayan kadınlarla derdim yok. Isteyen çalışır isteyen çalışmaz. Ben ileride eşim maddi olarak iyi bile olsa çalışma taraftarıyım. Her riski hesaplamak lazım.

Fakat burada bazı üyeler var. Bunlar çalışmıyorlar. Ve evlenirken çok yüksek maaş alan kişilerle evlenmişler. Hatta bazı yorumlarında adamı çok yucelttikleri bile olur. Tamam bunlar onları bağlar. Onlarla derdim yok. Ama iş bundan sonra değişiyor.

Ben mantık evliliğine karşı degilim. Bazı kadınlar maddi sıkıntı çekmek istemez. Ondan maddiyatı kuvvetli eş ister. Ben sırf maddiyata bakmam. Ama isteyen gayet mantık evliliği yapabilir.

Ama bu üyeler kendileri de zamanı da maddiyata baktığı halde sizi üzüyorlar. Yok ne ozelligin var sanki atomu mu parçaliyorsun diyorlar. Çiğ çiğ laflar ediyorlar. Kendileri bazı konularda eşlerinin durumlarını, kendilerine aldıkları evleri anlatıyorlar. Mükemmel eş diyorlar. Gerçekten bakın. Ve daha ilginci alçakgönüllü olduğunu söyleyip Allah bana ondan nasip etti deyip yorumlar atıyorlar. Fakat nasılsa böyle konularda hadsiz hadsiz yorumlar yapıyorlar.

Bu hadsizlik yapmaktır. Ve bu çifte standarttır. Ben bunun nedenini anlıyorum. Psikoloji eğitimim var. Ama burada yazmayacağım. Benim kızdığım olay bu. Yoksa herkes iyi yasasın. Herkesin iyi imkanları olsun. Ama gelip burada insanları aşağılayamazsın.

Yoksa burada benim bildiğim maddi durumu çok iyi bazı üyeler var. Bir kere böyle üstten yorum yaptıklarını görmedim.

Ama sende mantık evliliği yapıp burada sonra senin ne özelliğin var da bunu diyorsun diye insanları aşağılayamazsın. O zaman sana da senin ne özelliğin var zenginle evlendin derler..

Ama kalp kıranin yaptığı kötülük bir yerden çıkar merak etmeyin. Biz burada anonimiz. Ama Allah kimin ne yazdığını görüyor. Herkes bir gün kırdığı yerden kırılır. Kalp kırmamak lazım. Büyüklenmemek lazım.

Her şeyin en iyisini sadece ben hak ediyorum düşüncesi işte. Halbuki hayat adil değil ve matematiği yok. Kimin başına ne gelir belli olmaz. Psikolojik karşılığını merak ettim ama açıkcasıo_O

Biraz kaprisliydi gönlünü almamı bekliyor sanırım yok. Arasa da açmayacağım. Yelkenleri suya indirmem asla emin olabilirsin çünkü kafamda bitti önceden hep acaba ben mi yanlış anladım düşüncesi vardı çünkü gerçekten çok anlayışlı biriyim saflığa varacak kadar ancak artık emin oldum gerçekten. Burda onun yüzünden bir sürü kafa yorup zaman harcadım ona bile değmiyor aslında.
Aynen öyle..
Bu aradaa seni maaş kartı olarak görüyor die yazıp duruyorum ama yanlış anlama sakın..Sen ya da başkası fark etmez çünkü..Adamın şu an kadınlara bakışı öyle..Asalağın teki.Kime yapışsam da sömürsem diye düşünüyor.Ama sen Allahın şanslı kuluymuşsun,niyetini şimdiden önüne serdi.Sadaka ver,önüne bak.Daha genceciksin..Seni kim bilir ne güzel günler bekliyor 🙏🙏 İnsanlara güvenmek iyidir ama yine de her zaman bir soru işareti olsun kafanda.Kimse %100 güveni hak etmiyor maalesef.Sen yine iyi niyetli ol ama sorgulaman ve durman gereken yeri bilirsen sen bile kendini saf olarak nitelendirmezsin.Hepsi biraz tecrübe ve pratikle alakalı.Yolun açık olsun canım

Ablacim yani bu adam bastan asagi sacmalik, hicbir ask sevgi hissiyat goruyor musun bu insanda? Varsa yoksa para para par, ac gozunu adam hesap pesinde. Sen mutlu musun bu iliskiden, neden hala surdurme derdindesin?

Ablacim yani bu adam bastan asagi sacmalik, hicbir ask sevgi hissiyat goruyor musun bu insanda? Varsa yoksa para para par, ac gozunu adam hesap pesinde. Sen mutlu musun bu iliskiden, neden hala surdurme derdindesin?
yok kesinlikle sürdürme derdinde değilim bitti. Sadece bu tutumu hak etmediğimi düşünüp üzüldüm hepsi bu.

Her şeyin en iyisini sadece ben hak ediyorum düşüncesi işte. Halbuki hayat adil değil ve matematiği yok. Kimin başına ne gelir belli olmaz. Psikolojik karşılığını merak ettim ama açıkcasıo_O
Yok söylemeyeyim.Sevgili Mune'e selâmlar.. :KK70::KK31:

Ben evlilikte nasip kısmet olayına inanıyorum.
Öyle denklikmis yok para pulmus ile olmuyor bence.
Gönülleri ısındıran Allah bence.
Karşındakinin kalbine hükmedemezsin.
Evlilik farklı bir şey. O aşk sevgi farklı bir şey.

Evet bazıları sirf mantık evliliği yapıyor.
Ama ya bosaniyorlar ya da ev arkadaşından hallice oluyorlar. Bence evlilik bu değil.
Duygu olmadan evlilik yürümez.
Sabah ilk gördüğün yüz eşinin yüzü olacak.

Yüzüne bakarken için pırpır etmeli. En azından bir mutlu olmalısın. O yüzden duygu duyduğunuz biriyle evlenmek lazım.. :KK66:

yok kesinlikle sürdürme derdinde değilim bitti. Sadece bu tutumu hak etmediğimi düşünüp üzüldüm hepsi bu.
Daha yeni tanistiginiz insan sizi tanımak için sevmek için çaba sarfetmiyor para pul konuşuyor çok itici geldi ,bu insan içinde gram üzülmeye değmez hiç canınızı sıkmayın engelleyin gitsin

Yok söylemeyeyim.Sevgili Mune'e selâmlar.. :KK70::KK31:

Ben evlilikte nasip kısmet olayına inanıyorum.
Öyle denklikmis yok para pulmus ile olmuyor bence.
Gönülleri ısındıran Allah bence.
Karşındakinin kalbine hükmedemezsin.
Evlilik farklı bir şey. O aşk sevgi farklı bir şey.

Evet bazıları sirf mantık evliliği yapıyor.
Ama ya bosaniyorlar ya da ev arkadaşından hallice oluyorlar. Bence evlilik bu değil.
Duygu olmadan evlilik yürümez.
Sabah ilk gördüğün yüz eşinin yüzü olacak.

Yüzüne bakarken için pırpır etmeli. En azından bir mutlu olmalısın. O yüzden duygu duyduğunuz biriyle evlenmek lazım.. :KK66:

Su forumda okudugum en guzel, tekrar tekrar okuyacagim yorum.

Daha yeni tanistiginiz insan sizi tanımak için sevmek için çaba sarfetmiyor para pul konuşuyor çok itici geldi ,bu insan içinde gram üzülmeye değmez hiç canınızı sıkmayın engelleyin gitsin

ban teline dokundu söylediğiniz benim en anlam veremediğim nokta bu oldu ben onu tanıyıp sevmeye çalışırken o tam tersi özellikle duygusal olarak kendini kaptırmadı ki işime gelmezse yarılabiliyim hemen üzülmeden diye bilmiyorum bunun psikolojide bir adı vardır belki 0 000

Günaydın herkese,

Bundan 4-5 ay önce iş yerimden biriyle flört etmeye başladık bana o kadar iyi ilgili davrandı ki daha ilk andan itibaren hayatımı kolaylaştırmak için çok şeyler yaptı bunlar beni etkiledi. aşık değildim ama beğeniyordum özgüvenli, kültürlü biriydi. Bir süre snra ciddi düşündüğünü söyledi yani yaşımız küçük dğeil daha ciddi olmalıyız dedi ben erken olduğunu söyledim ama böyle yaparak benim motivasyonumu isteğimi kırıyorsun dedi ben de doğrusu hata yaptım kabul psikolojim zayıf bu konuda ilgisini kaybetmemek adına daha yakın davrandım ona normalde daha zamana yayacağım yakınlığı ona daha kısa sürede gösterdim çünkü ilgisi çok hoşuma gitmişti. Tamam önceden de ilişkilerim oldu ama onun ilgisi daha çok hoşuma gitti öncekilerden farklıydı ve iyi birini kaybetmek istemedim çünkü ya bundan sonra bu kadar iyi birini bulamazsam diye de korktum sanırım.

Zaten biz ilişkiye başladıktan bir süre sonra pandemi patlak verdi ve sadece telefonda görüşmeye başladık. Aradığında genel olarak evlilik planlarından bahsediyordu bir süre sonra evlenip evlenmeyeceğimize karar vermemiz lazım, evlenirsek şöyle yaparız, şurdan ev alırız, şuralara gideriz. Bir maaşı biriktiririz bir maaşı harcarız, altın fiyatları çok arttı altın istiyor mu sizinkiler bunlar hep kafamı karıştırdı daha bir kaç aylık ilişkide sürekli böyle şeyler hadi evlenmek istiyor beni sevdiği için diye düşündüm ilk başta her şeyi ben halledicem senden bir beklentim yok dedi o yüzden aa maaşım için diye düşünmedim seviyor sandım. Bunun mantık evliliği mi olacağını sordum ama kabul etmedi neyse telefonda iletişim çok kurulamıyor diye takmadım.

Sonrasında buraya konu açtım tıklayarak okuyabilirsiniz zaten gelen yorumlardan sonra iyice emin oldum. 3-4 gün önce telefonda konuşurken konu yine evlilik, düğün , borç meselelerine geldi. Yok işte arkadaşlarım evlendi de kızlar şurda düğün isterim diye tutturdular çok lüks şeyler istediler ben de dedim ki madem öyle arkadaşların şikayet etmek yerine ayrılsalarmış sonuçta kendi seçtikleri eşler. Ben de açıkçası dandik şeylerden hoşlanmıyorum vs vs özellikle dedim pandoranın kutusu açılsın diye bunları da çok üstelemedi ama konuşmanın sonunda başka önemsiz bir şeyden kızdı suratıma kapattı. Ben de tekrar aramadım o da aramadı konuşmuyoruz konuşmayı da düşünmüyorum.

Ama üzüldüm neden karşıma düzgün biri çıkmıyor.
Cimri ve itici bir adam

ban teline dokundu söylediğiniz benim en anlam veremediğim nokta bu oldu ben onu tanıyıp sevmeye çalışırken o tam tersi özellikle duygusal olarak kendini kaptırmadı ki işime gelmezse yarılabiliyim hemen üzülmeden diye bilmiyorum bunun psikolojide bir adı vardır belki 0 000
Tahminen Narsist bir kişiliği olabilir
Bu kişiler benmerkezcidir; kibirlidir. En önemli özellikleri empati yapmazlar. Ve kendilerine aşırı hayranlık duyguları olabilir.

Tabi bu dediklerim kesin vardır demek değil.
Dediğim gibi narsist birini iyi gözlemlemek lazım.
Empati yapmazlar. Ve kendilerini çok yukarıda konumlandırırlar.

Dediğim gibi bilemezsiniz. Tahlilleri bosverin. Ama adamın düşünceleri çok benmerkezci. Bu kadar duygusuz biriyle olmayın. Size istediğiniz sevgiyi veremez.

Konuda hep para, para geciyor.Sen dusun artık seviyor mu sevmiyor mu

Kaldı ki erkeklerden özellikle erkek ailelerinden öğretmen kız olsun diye düşünen çok var. Burada mantık ağır basıyor sonuçta ve mantık evliliği yapan çok var öğretmen kızlarla. Eee bu devlet memuresi öğretmen kızlarımız ortalama kaç bin dolar alıyorlar ki bunlarla mantık evliliği yapılsın yahuuuu :confused:

• Muhteşem
Reactions: 000
Back
X