Benmiyim tek böyle dert çeken !

Senin yerinde olsam aynı apartmanda oldugum abisi parası varmı yokmu evlerinde yemekleri varmı yokmu çocugu okula gidecek beslenmesi varmı yokmu diye eşimden önce ben düşünür ondan önce ben para vermeyi önerirdim..
sonuçta çocukları var diyorsun zor durumundaki abisi o destek olmiyacakta kim olacak..
haa yardım edersin ama baktın bu böyle aylar yıllar gidiyor ve abide hiiç çalışma hevesi yok tembelliğinden bu durumda ozaman eşek değilsin git çalış dersin..
amaa bu durum geçici ve abiside çalışmak istiyor iş bulamıyor diyeyse bu durum bence eşine bu yüzden kızma.. Gün olur devran döner senin eşin işte çıkar ozaman kim ona destek olacak..

iyi diyorsun güzel arkadaşım ama benim eşimde işsiz kaldı ben 8 hafta ne pazara çıktım evde resmen tek bir kuru ekmekde yedim ben ama yalan söyleyemem ama bir tabak yemek gönderirdi eltim ama benim çocuklarım yedi yemeği biz eşimle tabağın sonunda kalanları yedik o da mı yok eşimle kuru ekmek yedik ama şöyle birşey ki benim eşim çalışırken onun eşi emekli adam gibi kuş besleyesine gidip iş baksın akşam. gece saat 10 - 11 kadar içmeye gidesiye gidip iş arasa ya ben yanlışmıyım şimdi birşeye ihtiyaçları oldumu eşim daha eve çıkamadan hemen merdivenlerde yakalıyorlar onun sigara masraflarıda benim eşimş ödemek zorundamı canım .sen bi de beni kendi yerine koy senin eşin çalışırken senin dolabını boş olsa ve onların dolabını ağzına kadar dolu olsa eşinin parasını eşin verdini bilsen ne dersin arkadaş zoruna gitmezmi seninde .ben abisine git iş bul emekli adam gibi oturup kuş bakasıya diye dedimde sanamı dert onuda yaparım diyor . peki benim eşim işsiz kaldığnda hem eltim hem abisi bize baskı yapıyorlardı git iş bul bu böyle olmaz diye

eşinin bu konudaki tepkileri belli,tekrar tekrar konuşup aranızda soğukluk olmasına izin verme bence.bu işi daha da inada bindirir.sonuna kadar haklısın balım ama bu durumun sinir sistemini bozmaması için kendini eşinin yerine koy.senin kardeşin aynı durumda olsa ne yapardın?içinde oluşan öfkeyi yenmenin en güzel yolu bu.
eltinle sakın konuşma,eltin de farkında herşeyin ama rahatından ödün vermiyor bence.kaynın da öyle...
şöyle birşey yapabilirsin,eltinlerdeyken bir fırsatını bul ve eşinin de mutfakta olduğu bir anda buzdolabının kapağını aç,orda varolduğunu bildiğin herhangi bir yiyeceği canın çekmiş de arıyormuşsun gibi yap.atıyorum sen biliyorsun eltinin buzdolabında salam sosis bişiler var.o anda eşini bi bahaneyle mutfağa çağır,ufak bir sohbet ve sonrasında canın salam sosis çeksin.aç kapağı,eşinin gözünün önünde al ordan.baksın ki dolu bir dolap.eve geçtikten sonra herhangi bir şeyi buzdolabından getirmesi için eşinden ricada bulun.mesela "aşkım dolaptan bana su verirmisin"falan diye...
sen sus,ağırlığını koru,inan eşin birgün bu durumdan bıkacaktır.abisinin derdine düşmüşken kendi evinde boş bir buzdolabıyla yaşadığını ve bunun sizlere büyük bir haksızlık olduğunu anlayacaktır.çocuk var mı sizin?

Son düzenleme:
eşinin bu konudaki tepkileri belli,tekrar tekrar konuşup aranızda soğukluk olmasına izin verme bence.bu işi daha da inada bindirir.sonuna kadar haklısın balım ama bu durumun sinir sistemini bozmaması için kendini eşinin yerine koy.senin kardeşin aynı durumda olsa ne yapardın?içinde oluşan öfkeyi yenmenin en güzel yolu bu.
eltinle sakın konuşma,eltin de farkında herşeyin ama rahatından ödün vermiyor bence.kaynın da öyle...
sen sus,ağırlığını koru,inan eşin birgün bu durumdan bıkacaktır.abisinin derdine düşmüşken kendi evinde boş bir buzdolabıyla yaşadığını ve bunun sizlere büyük bir haksızlık olduğunu anlayacaktır.çocuk var mı sizin?

çocuğun varmı diye sormusun evet iki tane oğlum var biri 6 biri 4 yaşında ya biliyormusunuz ben inanmam ama komşularım acaba büyü mü var diyorlar acaba sizce böyle şeyler gerçek mi

Çeken bilir , ne yap biliyormusun önüne sürekli makarna yemeği koy paramız buna yetir dersen,belki akıllanır

Çeken bilir , ne yap biliyormusun önüne sürekli makarna yemeği koy paramız buna yetir dersen,belki akıllanır

şükürler olsun benim annem tarımişleriyle uraşıyor yine bana kuru fasulye , nohut , bulgur konserve falan göndermişti ama hazıra dağmı dayanır

herkes bu kadar yorum yapmış konu sahibi sizde hiç bir değişiklik yok .aynı şeyleri söylüyorsunuz.artık sonu kavgada olsa harekete geçmelisiniz.sadece kendiniz olsanız neyse ortada çocuklar var. bence artık yemeklerinizi eltinizde yiyin çocuklarınızla beraber nasılolsa parasını eşiniz veriyor .eşinizede aynen söyleyin yapacağınızı bakalım nediycek.eltinizede bundan sonra sizde yicez yemekleri malum 1 maaşla 2 ev geçinmiyor diyin

herkes bu kadar yorum yapmış konu sahibi sizde hiç bir değişiklik yok .aynı şeyleri söylüyorsunuz.artık sonu kavgada olsa harekete geçmelisiniz.sadece kendiniz olsanız neyse ortada çocuklar var. bence artık yemeklerinizi eltinizde yiyin çocuklarınızla beraber nasılolsa parasını eşiniz veriyor .eşinizede aynen söyleyin yapacağınızı bakalım nediycek.eltinizede bundan sonra sizde yicez yemekleri malum 1 maaşla 2 ev geçinmiyor diyin

ya şu kahrolası gurur varya bana izin vermiyor böyle yapmamam ama akşam kavga ettim ve evden gitti sanırım biz bu yolun sonuna geldik sağolsun eltim bi geldip de sormadı eşin nerde diye bu gidisle ben boşanırım eşim olacak ş........z onlara bakar benim artk sabrım yok kızlar ya akşam eve gelir konuşuruz yoluna sokarız veya bende bu akşam ailemi arayıp artık bittini söyleceğim .

canim guzelce konus aksam olunca
kararli ve net bir sekilde
sikintilarini dile getir
bu durumun seni ayrilik esigine getirdigini
bir yuva yikilabilecek duruma geldigini anlat
belki akli basina gelir..
acsa abisi ve sizde bolsa
tabiiki paylasirsiniz
bir tencere sana yapar bir tencere onlara yaparsin
ama siz ekmege surecek katik bulamazken
sizden harclik alan bir abinin buz dolabi
dolu olmasi cok buyuk bir haksizlik

çocuğun varmı diye sormusun evet iki tane oğlum var biri 6 biri 4 yaşında ya biliyormusunuz ben inanmam ama komşularım acaba büyü mü var diyorlar acaba sizce böyle şeyler gerçek mi

tam adamına sordun biliyor musun?ben büyüye son derece inanırım,peygamber efendimiz(s.a.v) e bile büyü yapılırmış.eşinin çay içitiği şekere v.s bolbol oku,oku ki varsa bozulsun.muhabbet duaları var,netten bulursun.hiçbişey olmazsa ayetel kürsi oku arkadaşım.

ya şu kahrolası gurur varya bana izin vermiyor böyle yapmamam ama akşam kavga ettim ve evden gitti sanırım biz bu yolun sonuna geldik sağolsun eltim bi geldip de sormadı eşin nerde diye bu gidisle ben boşanırım eşim olacak ş........z onlara bakar benim artk sabrım yok kızlar ya akşam eve gelir konuşuruz yoluna sokarız veya bende bu akşam ailemi arayıp artık bittini söyleceğim .

kızmakta çok haklısın senin yerine koydum da kendimi sinir oldum ama yine de gitmek boşanmak çözüm olmamalı :50:yani eşinle başka sorunların yoksa başka çare düşün
ister anne babasıyla konuş yada olmadı eltini kaynını çağır sıkıntını derdini anlat belki utanırlar:23:
açıkcası bu zamanda 1000 lira ile 2 ev geçinemez kaynın bir zahmet haftalıkla da olsa çalışmalı azına çoğuna bakmamalı
yerinde olsam bir de bunu denerdim yüzüm tutmuyor deme git eltinle konuş parasızlıktan evde huzurumuz kalmadı sürekli tartışıyoruz de belki biraz ar ederler ne yüzsüz insanlar var yaaaa:19:

hem bu durumda olup hem kaynının sigara parasını bile eşinin alması şımarıklıktan başka bişey değil
kaynın hiç düşünmüyor mu bu bin lira benim kardeşime yetiyor mu ki bana sigara parası versin

ama bence yeğene elinizden geldiğince yardımcı olun, yeğen ayrı konu

Son düzenleme:
tam adamına sordun biliyor musun?ben büyüye son derece inanırım,peygamber efendimiz(s.a.v) e bile büyü yapılırmış.eşinin çay içitiği şekere v.s bolbol oku,oku ki varsa bozulsun.muhabbet duaları var,netten bulursun.hiçbişey olmazsa ayetel kürsi oku arkadaşım.

senin dediğini yapacağım fakat eşim eskidende beni fazla maddi konularda hesap vermesini sevmezdi ama bu kadar da vurdum duymaz değildi belki size tuhaf gelebilir ama keşke büyü olsa diyebiliyorum ilginç demi ama büyüse yuvamı kurtara bilirim herhalde demi,

insan bu dünyaya birkere geliyor restini çek seni ve çocuklarını seviyorsa o çabalasın.gördüğün muamele hiç insancıl değil.ayrılsan bile sana ödiyceği nafaka senin evde harcadığından fazla olur kesin .konuşurken akşam her ay maaşından toplu para istediğini mutfakmı çocuklaramı verilcek pazaramı ordan harcıyacağını söyle.yok derse sizi evde açlığa mahkum ettiğini karnımızı doyuramıycaksan bizi babamın evine bırak de .abisinin çocuklarının karnını doyurduğunu kendi çocuklarını aç bıraktığını söyle.kitle evin kapısını anahtarları sakla çıkamasın evde meseleniz halolmadan.sana el falan kaldıracağını düşünüyosan ailene çıtlat durumu yakındalarsa ararsın hemen gelirler.ama ailen eşine yinede kötü davranmasın ortada dursunlar ailenin evine bile gitcek olsan ilerde barışırsınız aileni istemez eşin seninle görüştürmemeye kalkar .inşallah hakkında hayırlısı olur canım

kızmakta çok haklısın senin yerine koydum da kendimi sinir oldum ama yine de gitmek boşanmak çözüm olmamalı :50:yani eşinle başka sorunların yoksa başka çare düşün
ister anne babasıyla konuş yada olmadı eltini kaynını çağır sıkıntını derdini anlat belki utanırlar:23:
açıkcası bu zamanda 1000 lira ile 2 ev geçinemez kaynın bir zahmet haftalıkla da olsa çalışmalı azına çoğuna bakmamalı
yerinde olsam bir de bunu denerdim yüzüm tutmuyor deme git eltinle konuş parasızlıktan evde huzurumuz kalmadı sürekli tartışıyoruz de belki biraz ar ederler ne yüzsüz insanlar var yaaaa:19:

çok zor ama ben onlarla konuşasıya onu cezalandıracam eğerki beni bugünde dinlemese alıp çocuklarımı yurtdışına gideceğim ailemin yanına ve çocuklarını göstermeyeceğim

Yorumları okumadan yazıyorum.
Eşini anlıyorum, insan abisine-yeğenine yardım etmek ister. Hele ki çocuğun okula götürecek bir beslenmesi bile yoksa..:59:
Ama sen de haklısın, eşinin maaşı bu zamanda bir aileyi zor geçindirecek bir maaş zaten, abisinin ailesinin yükünü nasıl yükleniyor?
Ayrıca taşıma suyla değirmen döner mi, yani eşinin verdiği 3-5 lirayla abin ailenin geçimini sağlayamaz ki?
Abisinin başka bir geliri muhakkak vardır, yoksa aylardır işsiz oturma lüksünü bulamazdı..:26:

Yorumları okumadan yazıyorum.
Eşini anlıyorum, insan abisine-yeğenine yardım etmek ister. Hele ki çocuğun okula götürecek bir beslenmesi bile yoksa..:59:
Ama sen de haklısın, eşinin maaşı bu zamanda bir aileyi zor geçindirecek bir maaş zaten, abisinin ailesinin yükünü nasıl yükleniyor?
Ayrıca taşıma suyla değirmen döner mi, yani eşinin verdiği 3-5 lirayla abin ailenin geçimini sağlayamaz ki?
Abisinin başka bir geliri muhakkak vardır, yoksa aylardır işsiz oturma lüksünü bulamazdı..:26:

bizim haberimiz yok bir başka geliri varmı yokmu ama yok bildiğim açıkcası ben acımıyorum artık hep ben sustukca onlar benim eşimi soyulmuş tavuğa dönderdiler

iyi diyorsun güzel arkadaşım ama benim eşimde işsiz kaldı ben 8 hafta ne pazara çıktım evde resmen tek bir kuru ekmekde yedim ben ama yalan söyleyemem ama bir tabak yemek gönderirdi eltim ama benim çocuklarım yedi yemeği biz eşimle tabağın sonunda kalanları yedik o da mı yok eşimle kuru ekmek yedik ama şöyle birşey ki benim eşim çalışırken onun eşi emekli adam gibi kuş besleyesine gidip iş baksın akşam. gece saat 10 - 11 kadar içmeye gidesiye gidip iş arasa ya ben yanlışmıyım şimdi birşeye ihtiyaçları oldumu eşim daha eve çıkamadan hemen merdivenlerde yakalıyorlar onun sigara masraflarıda benim eşimş ödemek zorundamı canım .sen bi de beni kendi yerine koy senin eşin çalışırken senin dolabını boş olsa ve onların dolabını ağzına kadar dolu olsa eşinin parasını eşin verdini bilsen ne dersin arkadaş zoruna gitmezmi seninde .ben abisine git iş bul emekli adam gibi oturup kuş bakasıya diye dedimde sanamı dert onuda yaparım diyor . peki benim eşim işsiz kaldığnda hem eltim hem abisi bize baskı yapıyorlardı git iş bul bu böyle olmaz diye

canım ben yorumundada belirttim eğer çalışma hevesi yok hazır yerim mantıgındaysa kaynın tabiki gitsin çalışsın..
ben eğerki zor durumdalarda abisi tabiki destek olmalısınız dedim..
Ha aynı durumda siz oldugunuzda sadece 1 tabak yemek gönderip size baskı yaptılarsa bunları eşine hatırlat..
biz bir aileyiz de. abinde iş bulsun.. çalışsın de.. bunu güzellikle konuşarak anlatabilirsin eşine diger türlü bağırarak ters teper..

buarada haftada 10 lira veriyorsa pazar için .. artık pazar işini ben deği lsen yap de bakalım 10 liraya ne alabiliyor.. bildigim kadarıyla 2 kilo domates 1 kilo bibier alırsın o parayla ancak...

Son düzenleme:
eşin kardeşine para verıyor diye mi boşancaksın ilginç nıye sen çalışsan kardeşin çalışmasa sen ona para wermez mısın bbu yuzden boşanıcaksın eşin kardeşine para werdi dıye vay anasını be dünyaya bakk bıde cocuklarını alıp aılenın yanına gıtceksın nıye gelırken onlarlamı geldın offffffffffffffffff

eşin kardeşine para verıyor diye mi boşancaksın ilginç nıye sen çalışsan kardeşin çalışmasa sen ona para wermez mısın bbu yuzden boşanıcaksın eşin kardeşine para werdi dıye vay anasını be dünyaya bakk bıde cocuklarını alıp aılenın yanına gıtceksın nıye gelırken onlarlamı geldın offffffffffffffffff

bilmiyorum çocukların varmı ama ben çocuklarımı eşime bırakıp gidemem seni bilmem ama benim için çocuklarım olmadan asla

bizim haberimiz yok bir başka geliri varmı yokmu ama yok bildiğim açıkcası ben acımıyorum artık hep ben sustukca onlar benim eşimi soyulmuş tavuğa dönderdiler

Keyfi olarak iş beğenmiyorsa acınacak tarafı yok tabi, haklısın. Ama benim merak ettiğim bu adamın kirası, faturası vs yok mu? Onları nasıl karşılıyor.

Peki eşin ne diyor bu duruma, daha ne kadar onun tembelliğinin cezasını çekecekmiş?

Back
X