Benmiyim tek böyle dert çeken !

Keyfi olarak iş beğenmiyorsa acınacak tarafı yok tabi, haklısın. Ama benim merak ettiğim bu adamın kirası, faturası vs yok mu? Onları nasıl karşılıyor.

Peki eşin ne diyor bu duruma, daha ne kadar onun tembelliğinin cezasını çekecekmiş?

evlerimiz kira değil kayınpederim sağolsun ama elektrik ve suyu ortak kulannıyoruz faturalar eşimin ellerinden öper önceden yarı yarıya paylaşırdık

evlerimiz kira değil kayınpederim sağolsun ama elektrik ve suyu ortak kulannıyoruz faturalar eşimin ellerinden öper önceden yarı yarıya paylaşırdık

Kaynınız bayağı rahat o zaman, en azından kira ve fatura yok.
Oğlunun masraflarını eşinizden koparsa, mutfak masrafı için de birilerini bulduysa tamamdır.

Dipdibe oturmaları sevmiyorum bu yüzden.

Eltinin kocası çalışmıyor ,iş beğenmiyor,onun bunun sırtından geçiniyor, o kocasından boşanmıyr ama sen onlara harçlık veriyor diye boşanacaksın..bence hiç mantıklı değil..bekle biraz bakalım eşinede kavga edip çıkışma. güzellikle anlatmaya çalış bence nereye kadar yardım edecekki en sonunda oda sıkılacaktır..

Eltinin kocası çalışmıyor ,iş beğenmiyor,onun bunun sırtından geçiniyor, o kocasından boşanmıyr ama sen onlara harçlık veriyor diye boşanacaksın..bence hiç mantıklı değil..bekle biraz bakalım eşinede kavga edip çıkışma. güzellikle anlatmaya çalış bence nereye kadar yardım edecekki en sonunda oda sıkılacaktır..

ya inan bana arkadaşım ben onun para vermesi değil bütün sorunlar ben birşey dedimi beni dinlemesi yani artık öyle bir durumdaki vurdum duymaz . Benim çocuklarım onlara çocukları kadar rahat harcama yapamıyor oysa onların yaptığı harcamaların hepsi benim çocuklarımın babası olacak insan karşılıyor bu haksızlık değil . Ve bu arada dünden kavga ettik ve evden gitti bu saat oldu gelmedi beyefendi

canım ne desen ne kadar kızsan haklısın. ama eşini kaybetmeye de değmez.senin yuvanın huzurunu kaçırmalarına izin verme. mücadele et. gerekiyorsa onlarla kavga et ama eşine karşı sinirli davranma.

ya ben anasınıfı öğretmeniyim fakat ben holaandada eğitim gördüm ve o yüzden diplomam burada çalışmama müsait değil . abisi bilmiyorum ama ne var ki onu besleyen var niye çalışsınki

hiç eğitim almadan anaokulunda çalışanlar da var benim bildiğim?? bir d emille eğitim bakanlığının sitesine baksana orda da böyle kurslar var, kısa sürede kursu bitirip sertifika laıp çalışmaya başlayabilirsin canım.

kocan yanlış yapıyo bana kalırsa. tabiki zor durumda olan abisine yardım eder insan, ama onların dolabı dolu sizinki bomboşsa ve 900 liralık işi beğenmeyip 1250 lirayı bekleyene kadar tembel tembel oturacaksa bu haksızlık!!!

bence kocanla güzellikle konuş ve arkadaşların dediği gibi yap. akşama evde yemek yok, gelirken sebze meyve bakliyat vs. alıp gel de.sen hiiiiç pazara çıkma. o da anlasın nasıl herşeyin pahalı olduğunu.

ama daha önemlisi ne olursa olsun sen çalış ve kendi paranı kazan derim ben. bu hem seni psikolojik olarak da güçlendirir ve de çocuklarına da iyi bir örnek olursun.

allah kolaylık versin diyorum..

eşin kardeşine para verıyor diye mi boşancaksın ilginç nıye sen çalışsan kardeşin çalışmasa sen ona para wermez mısın bbu yuzden boşanıcaksın eşin kardeşine para werdi dıye vay anasını be dünyaya bakk bıde cocuklarını alıp aılenın yanına gıtceksın nıye gelırken onlarlamı geldın offffffffffffffffff

burada sadece eleştirmek olsun diye yazmışsınız tam okumamışsınız. arkadaşın çocukları beslenemiyor.Biri 4 biri 6 yaşında. o babanın görevi ne peki. asalak bir abiye bakmakmı? arkadaş destek beklerken acımasızca arkadaşı eleştirebiliyorsunuz. burada eleştirilmesi gereken diğer 3 kişi varken. dünyayı bu hale getiren insanlar asalak akrabalar ve sorumsuz babalar...offffffffffffffff

bilmiyorum çocukların varmı ama ben çocuklarımı eşime bırakıp gidemem seni bilmem ama benim için çocuklarım olmadan asla

o kadar basit bir sebepki şuan boşanmak için sebep gösterdiğin bahane git boşan 2 gün sonra evlendırme programlarına çıkar eşinin yaptıgı bu terbıyesızlıgı anlatır daha ıyısını bulmaya calısırsın Allahım yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gercekten boşanma artık cok basite alınan bır sey olmuş bu ülkede ya :36:

canım konuna cevap yazmıstım
merak ettım son durumunu.
buarada anasınıfı ogr. oldugunu yazmıssın
nerede oturdugunu bılmıyorum ama calıs bence
ıkı cocugunuda al ıse gıt
esınlede konus nereye kadar boyle gıdecek bu ıs, daha ne kadar ıssız abıne yardım edeceksın de.
yanlıs anlamyın ben ıssız abısıne bakmasını kınamıyorum ama abısı bıraz tembel ve nasıl olsa fatura yok kıra yokk ee cocuklarında mutfak masrafı cıkıyor nıye calısıpta kendımı yorayım durumunda bır ınsan anlattıklarınıza bakılırsa..
aıleye kardese tabıkıde destek cıkılır, yardım edılır ama bır yere kadar...
esının abısını hıc anlamıyorum malesef... baska bırının elıne bakmak bana cok agır gelır cok....

merak etim bişey var sizler eşlerine her istedinizi yaptırabiliyormusunuz yok tek bi benmiyin böyle koca sahibi mesalla eşime şunu yapma dedim küçük bir çocuk gibi benim tersimi yap sizinkiler öyle değil mi canını sıktımı doğruları söyleyerek bana kapıyı göstereriyor sizinkiler öyle değilmi

cnm ne hakla kapıyı gösteriyor sana anlamadım ben bu adamı sen bunca zaman kendini ezdirip sesini çıkarmadığın için oluyo bunlar bence, bana kapıyı gösterecek adamı o kapıyla beraber kovalarım,

siz her istediğinizi yaptırıyormusunz demişsin her zaman değil belki ama genellikle evet çok acayip bişey istemediğim müddetçe istediğim olur

cnm senin bir an önce işe başlaman gerekiyor kocan nasıl olsa parayı ben kazanıyorum alaca ev hanımı bana muhtaç hiç biyere gidemez düşüncesinde bence

kızlar ben ailemle konuştun babam bana diplomamı tr gelinde kulanmam için aktif hale gelmesini söyledi ve sadece dil kursu görmem gerekiyormuş. ama ben çalışcam ve ne olursa olsun yuvamı yıkmayacağım . eşim gece saat 2 de geldi eve ve konuşmadık. ama inan sizin tavsiyelerinize uyacağım bir fikrim var sizce basıl olur bana bi akıl verin ( şimdi eşim malum konuşmaya başladıkmı hemen kaçıryor evden bende akşam eve gelince dış kapıyı kilitleyip anahtarları saklayacağım 3 kattandan aşağa hoplayacak hali yok ya demi sizce nasıl olur en azından kaçamaz evden konuşmam bitesiye sizce iyimi yapacağım bana akıl verin ) ama hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum belki size anlatmasaydım çoktan kıyameti koparmış olur 2 gün ama diyorum ya çooooooooooooooooook teşşekkür ederim hepinize sizin dediniz gibi sakin ve sabırlı şekilde konuşacağım akşam eve geldimi yerine göre de oturup ağlayacağım bakalım işe yaracakmı

kızlar ben ailemle konuştun babam bana diplomamı tr gelinde kulanmam için aktif hale gelmesini söyledi ve sadece dil kursu görmem gerekiyormuş. ama ben çalışcam ve ne olursa olsun yuvamı yıkmayacağım . eşim gece saat 2 de geldi eve ve konuşmadık. ama inan sizin tavsiyelerinize uyacağım bir fikrim var sizce basıl olur bana bi akıl verin ( şimdi eşim malum konuşmaya başladıkmı hemen kaçıryor evden bende akşam eve gelince dış kapıyı kilitleyip anahtarları saklayacağım 3 kattandan aşağa hoplayacak hali yok ya demi sizce nasıl olur en azından kaçamaz evden konuşmam bitesiye sizce iyimi yapacağım bana akıl verin ) ama hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum belki size anlatmasaydım çoktan kıyameti koparmış olur 2 gün ama diyorum ya çooooooooooooooooook teşşekkür ederim hepinize sizin dediniz gibi sakin ve sabırlı şekilde konuşacağım akşam eve geldimi yerine göre de oturup ağlayacağım bakalım işe yaracakmı

elbette çalışmaya başlamalısın tebrik ederim bu kararından ötürü, gözyağı işe yararmı benimkinde kesin çözüm en son çare yarıyo valla :66: eğer normalde sana kıyamayan bi adamsa işe yarar sakin bi dille bizim çocuklarımızın rızkından kesiyosun hiç verme demiyorum ama önce bizi düşün gibi konuşsan belki işe yarar anahtar olayına gelince bence dahada sinirlenir konuşmanın başında sözümü bitirinceye kadar beni dinle lütfen de

umarım işe yarar

o kadar basit bir sebepki şuan boşanmak için sebep gösterdiğin bahane git boşan 2 gün sonra evlendırme programlarına çıkar eşinin yaptıgı bu terbıyesızlıgı anlatır daha ıyısını bulmaya calısırsın Allahım yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gercekten boşanma artık cok basite alınan bır sey olmuş bu ülkede ya :36:

pardon da arkadaş ne terbiyesizlik yapmış merak ettim konunun hepsini okudun mu yoksa laf olsun diye mi yazıyorsun anlamadım arkadaş 7 yıllık evli maddi konularda hiç söz sahibi olmamış(ben eşimin bütün harcamalarını bilirim normali de bu olmalı bence)eşi işsiz kalmış eltisi sadece bir tabak yemek getirmiş işe gir diye arkadaşın eşine baskı yapmışlar ama şimdi beyefendi 900 tl aylığa burun kıvırıyor(nasılsa yolunacak kaz var kira yok fatura yok ohhhh)eltisiyle okuldan dönüşte çocuklar dondurma istiyor elti alıyor kendi çocuklarına arkadaş alamıyorr(buraya takıldım o anı yaşamak ne zordur bir anne olarak ya o eltiye ne demeli biz tren vs giderken çocuğumuza verdiğimizden koparıp hiç tanımadığımız cocuklara verirdik gözü kalır canı çeker diye bu yeğenlerine kıyamıyo alma o zaman yaaa pesss)arkadaş 10 tl yle bir haftalık alışverişi yapmak zorunda(çünkü para çalışmayan abiye gidiyor)kolaysa sen yap bakalım alışverişi eltinin buzdolabı tıka basa dolu ama arkadaşınki sinek avlıyor iki evladı var hep idare idare ne yiyor onlar baba düşünmüyor bilee valla ben daha azına bile boşanırdım haa sen boşanma arkadaşım sana molla desinlerr hay Allahım yaaaaaa

Şimdiki kadınlar çilekeş değil,işine gelmiyorsa elbette boşanacaklar.

kendini yargılamana gerek yok bence pinti değilsin... biz de 2 kardeşiz. ve benim sıkıntımda ablam bana koşar onun sıkıntısında ben ona. bunun hesabını da tutmayız çünkü zorunlu olduğumuz durumlarda yardımlaşırız birbirimizi kullanmayız. ne eşim bana kızar nede eniştem ablama. eğer beni kullandıklarını hissetseydim asla karışmazdım uzakta kalırdım. eşimin kardeşi küçük ona arada para veririz biz gücüme de gitmez tabiki onun kardeşi canıdır. ama mesela o emir verir gibi istediğinde de asla vermem vede verdirmem. ima etmesine bile müsade etmem. rica etmeyi bilsin öğrensin diye. bence sen eltinle konuş hallet bu işi. erkekler para idaresinden anlamıyor bu bir gerçek. allah kolayık versin canım sana...:58:

canım çokk sevindimm az önceki mesajımda belirtmeyi unuttum ben onu sen boşanasın diye değil arkadaşın yazdıklarına hitaben yazmıştım tabiki boşanmak en son radde kimse güllük gülistanlık yuvasını yıkmıyor sonuçta herşey denenip başka çıkar yol kalmayınca hani derler ya ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin işte o raddeye gelince alınıyor bu karar ya da alınmıyor ve kadınlar senelerce ezilerek yaşamaya devam ediyor umarım sende böyle olmaz canımm inşallah biran önce işe girersin he bu arada kapı kitleme işini iyi akıl etmişsin inşallah eşinle konuşman işe yarar canımm

kızlar öyle bişey olduki inanamasınız insan hiç eşim kaza yaptı diye sevinirmi ama ben seviniyorum.
cumartesi günü öğlen eşim kaza yaptı diye haber verdiler tabi bende çocukarımı komşuma bıraktım gittim ve eşimi özel hastaneye kaldırmış vardım yanına ve doktorlar 1 günlüğüne müşade altında kalmasını iste bende bişey demedim biz bütün gün yalnız kalma fırstı bulduk ve güzelce konuştuk ona sadece abin nerede diye sordum hani sen onun için bizi bile ihmal ediyosun ya şimdi zor günde nerede hani çocuklara bile en iyi komşum bakıyor kendi nerde diye sordum tabiki bişey diyemedi .
sabahtan şimdi taburcu olacak ve hastane özel olduğu için ücret taleb etti eşimdede beş kuruş para yokmuş bende dedimki git abinden iste dedim ve sadece bana baktı kaldı hiç bişey diyemede hemen tanıdığımız bi kuyumcu var ve düğünümde eşimin hediye etti kolyeyi sattım ve hastanenin ücretini ödedim ve taksiyle eve geldik .
abisi geldi evimize karseşini görmeye geldim dedi ve eşimde dinleniyor konuşacak hali yokmuş de dedi ve geri gönder dedi . şimdi konuşuyorumda deydimi bizi onlar için üzdüğün dedimde bişey diyemiyor artık .
çünkü onun zor gününde pek kıymetli abisi yoktu yanında .
yani kızlar ALLAH ın sopası yokki gökten indirsin misali eşime zorda bir sınavdan geçerek gerçekleri görmesine sebeb oldu .
şuanda çok mutluyum çünkü o kadar zor durumdaydımki anlatamam tam böyle artık yeter diye isyan ettim bir anda kaza hayatımızı deyiştircek herhalde :106:

kızlar öyle bişey olduki inanamasınız insan hiç eşim kaza yaptı diye sevinirmi ama ben seviniyorum.
cumartesi günü öğlen eşim kaza yaptı diye haber verdiler tabi bende çocukarımı komşuma bıraktım gittim ve eşimi özel hastaneye kaldırmış vardım yanına ve doktorlar 1 günlüğüne müşade altında kalmasını iste bende bişey demedim biz bütün gün yalnız kalma fırstı bulduk ve güzelce konuştuk ona sadece abin nerede diye sordum hani sen onun için bizi bile ihmal ediyosun ya şimdi zor günde nerede hani çocuklara bile en iyi komşum bakıyor kendi nerde diye sordum tabiki bişey diyemedi .
sabahtan şimdi taburcu olacak ve hastane özel olduğu için ücret taleb etti eşimdede beş kuruş para yokmuş bende dedimki git abinden iste dedim ve sadece bana baktı kaldı hiç bişey diyemede hemen tanıdığımız bi kuyumcu var ve düğünümde eşimin hediye etti kolyeyi sattım ve hastanenin ücretini ödedim ve taksiyle eve geldik .
abisi geldi evimize karseşini görmeye geldim dedi ve eşimde dinleniyor konuşacak hali yokmuş de dedi ve geri gönder dedi . şimdi konuşuyorumda deydimi bizi onlar için üzdüğün dedimde bişey diyemiyor artık .
çünkü onun zor gününde pek kıymetli abisi yoktu yanında .
yani kızlar ALLAH ın sopası yokki gökten indirsin misali eşime zorda bir sınavdan geçerek gerçekleri görmesine sebeb oldu .
şuanda çok mutluyum çünkü o kadar zor durumdaydımki anlatamam tam böyle artık yeter diye isyan ettim bir anda kaza hayatımızı deyiştircek herhalde :106:

canım vallah ne dıyeyım oncelıkle gecmıs olsun esıne..
ama soyle bır soz her serın ardında bır hayır vardır dıye.
umarım hersey gonlunce olur arkadasım belkı esının basına bırseyler dank eder ve anlar...
hadı bakalım hakkında haıyrlısı...

Back
X