Beraber mi oturcaz?!! Kızlar bi yardım edin lütfen

ya zaten diyelimki kabul ettim yaşayamayız ki kesin büyük sıkıntılar doğar ben biliyorum kendimi. Ben kendi evimde başkası varken yapamam bu fikir beni deli ediyo

Bence sen de alttan alttan, kafadan hikayeler ile bu tip şeylere karşı olduğunu belirt canım

ayni evde oturma oturmayada

evlenince gidip gelinmesini, ili$kinin kesilmemesini , ortada bag olmasini vs çok dile getriyorsun sanki, yani nasil anlatsam
bunlar bi lutuf deilki, olmasi gerekenler
ayni evde oturmayi reddederkenki kurdugun cumleler biraz garip duruyor sanki ..

sevgilini annesinden istesende ayiramazsin zaten
benim oglan buyudukçe kaynanaliga burunuyorum galiba :))))

Son düzenleme:
Erken diye düşünme canım, şimdiden herşeyi konuş bence.

Susarsan farklı algılayabilir.

Aynı durumdaydım bende bi aralar sözlenmeden önce erkek arkadaşım annemi tek bırakamam falan dıyordu ki annesine aşırı bağlıdır konusup hallettik bence sizde konuşup halledebilirsiniz ama nişandan sonraya bırakma derim

Ne zaman böyle bir laf açılsa kesin ve kati şekilde düşünceni söylemelisin.
Geçiştirme.
Geçiştirdikçe onlar senin bu konuda sessiz kalmanı
kabul ediyor diye yorumlarlar...

Son düzenleme:
ben böyle bir olay yüzünden 5 senelik ilişkim ve aile arasında sözlenmiştik
ayrılmama sebep oldu.
biz onlarla altlı üstlü yaşıycaktık 3 katlı ev yapmışlar.
ama beraber yicez içcez diyordu.
şimdi eski 5 senemi yiyen adam evlenmiş biriyle mutlu mesut
yaşasınlar o evlerinde allaha havale ediyorum.
canım sen ne istiyorsan onu yaşa.
ezdirme kendini.

Bana fenalik geldi bu saatte yorumlari okuyunca. Sevgilimle görüsürken bana demisti annesiyle yasadigini ve baska kimsenin olmadigini. Sadece ablasi var oda evli ayri bir evde. Bende sorun olmaz diye düsünüyordum, cok iyi niyetliyim sanirim. Hani aciyordumda, sonucta babasi ölmüs ve annesine sevgilim bakiyor. Simdi tam nisan yapicagiz derken, ailem istemiyor. Kaynananla ileride cok sorun yasarsin sakin ayni evde oturmayi aklindan bile gecirme diyorlar. Karsi cikiyorlar. Ben halbuki iyi niyetli düsünerek, kadincagiz ne yapabilir ki diye düsünmekteyim??:26:Yapayalniz kalacak buna nasil izin verebilirim? Simdi ben bunu sevgilimle konusayim mi, ayni evde kalmam mi diyim, belkide denemekte fayda vardir, kafam karisti

Ev ev üstüne kesinlikle olmaz, düşünsene bir kere insan yeri geliyor bekarken kendi annesine babasına katlanamıyor yeteeer diye isyan edesi geliyor, evlenip kendi düzenine kavuşmak varken fazladan biriyle birlikte yaşamayı nasıl kabul edebilir.

Ayrıca yeni evlilik yani, insan sürpriz yapmak ister, salonda kocasının göğsünde uyumak ister, başbaşa film izlemek ister, uluorta eğlenmek ister, kur yapar, geceliğiyle gezer, eve geç gelir, yeri gelir gelmez gider iş çıkışı ani bir planla kaçamak tatil yapar, sürekli birine haber vermek zorunda mı, sürekli kendini engellemek zorunda mı? Banyo bile yapamazsın rahatça, aynaya mesaj bırakamazsın ay valla düşündükçe gerildim

Ayrıca bence altlı üstlü de oturmayın, ne kendi ailenle ne onun ailesiyle, tamam aynı mahalle falan belki olur ama altlı üstlüde de sürekli gelir, misafiri gelir onlarla gelir, akrabalar onu ziyarete gelir sana da uğrarlar plan falan yapamazsınız.

Bence öncelikle sevgilinle konuş bu dediklerimi söyle, rahat rahat aşna fişne yapamayacak mıyız kendi evimizde de, evimizi kendimiz düzenleyemeyecek miyiz de, kendi yemeğimizi kendimiz yapamayacak mıyız yani de. Çünkü şu da var, annesiyle birlikte aynı evde yaşamaya devam ederse adam aynı tas aynı hamam devam eder, ama seninle olursa birlikte bir düzen kurarsınız ve yeni ailenin yeni düzeni olur, evlilik evliliğe benze. Sevgilinin annesi de laf arasında söylerse de sen de laf arasında söyle olmayacağını, onunla daha resmidir çünkü ilişkiniz doğrudan söyleyemezsin. Ne bileyim benzer bir sorun yaşayan biri varsa havadan sudan bahseder gibi ondan bahset. Ay çok saçma ya, yeni evli yani nasıl böyle bir şey yapıyorlar çok zor falan de.

Kolay gelsin

Bence yanında konu tekrar açıldığında ev üzerine ev olmaz ben bu düşüncedeyim de, zaten anlar karşı taraf, ona göre kendilerini de hazırlarlar... Benim de eşimin babası rahmetli olmuş seneler önce, kayınvalidem birlikte oturmayı hiç teklif etmedi ama içten içe sanki keşke birlikte otursak izlenimi verdi. Gerçi benim eşim de hiç bir zaman annesiyle oturmayı tercih etmedi, bana teklif bile etmedi. bazen kayınvalidem başkasının ağzından konuşuyor, herkes soruyo neden yanına almadın diye falan en son ben de şöyle bir cümle kurdum; annecim senin komşular da gerçekten bi tuhaf, kız verirken sakın kaynana yanına verme diyolar, kız alırken aman ayrı oturtma hemen yanına al diyolar, ne kadar iki yüzlü insanlar bunlar, yanına alma kararı sana ait değil ki bizim vereceğimiz karar niye sana soruyolar bana sorsunlar dedim ve ekledim, bi daha sorarlarsa dersin ki ben gelin almadan önce siz tavsiye etseydiniz de onu alaydım keşke, artık iş işten geçti benim aldığım gelin tuhaf bakıyo bu devirde böyle şeylere dersin bak bi daha sesleri çıkıyor mu dedim :) ve bir daha kayınvalidemden de ses çıkmadı :) Sözün kısası kişiliğinize ters düşen şeyleri şaka yoluyla kibarca reddedin unutmayın baştan kabul ettiğiniz anda sonrasında ayrı eve çıkmak iki taraf için de daha yıkıcı olur....

Merhaba canım konu benim konum değil ama arkadaşla aynı durumdayım. Daha kötüsü ayrılmak üzereyiz moralim çok bozuk.
Siz nasıl hallettiniz lütfen yardımcı ol :)

hepinize tek tek teşekkür ederim. zaten kabul etmem mümkün değil yapamam çünkü kendimi biliyorum rahat edemem.
Ben kocamla dilediğim gibi yaşamak istiyorum evimizde başbaşa.konuşucam dedim ama bi türlü olmadı bişiler çıktı bende şimdi uzuuunn bi mesaj attım anlattım, annen böyle böyle diyo ama ben kendi evimde kendi düzenimde kocamla istediğim gibi yatmak kalkmak dolaşmak sevişmek istiyorum dedim, kendi annem bile olsa ben yapamam dedim.aynı mahalle olur ama herkezin kendi evi dedim güzelce anlattım sen ne düşünyosun aşkım dedim. uyanınca cevap atar bakalım.

kızlar haklısınız konuşmak netleştirmek en iyisiydi

Cevaptan bizi de haberdar et, merak ederim ben :)

Daha erken falan değil, bu konular ilişkinin en başında konuşulması gereken meseleler.
Hayatınızı direkt etkileyecek gelecek planları bunlar.
Siz siz olun bu konuları kesin netleştirmeden ilişkinize asla devam etmeyin,
Sonra neden zamanında konuşmadım ve yoluma bakmadım diye çok pişman olursunuz ve çok yıpranırsınız.

bence sana bi abla tavsiyesi sakkkınn ablam saakınn
öle bişey yapma izin verme taviz de verme ev üstüne ev olmuyo
kim ne derse desin olmyor anam
her şey ilk günler ki günlük gülüstan lık olmuyo çünkü bunu unutma

kızlar çok merak ediyodum ne cevap vericek diye, verdiği cevap beni çok tatmin etmedi aslında. işte demişki aynı evde olursak yani rahat olamazsak sıkıcı olur, ama ekonomi için büyük artı olur ev alnır kredi öderiz (annesi emekli ya onu diyo), ama inşallah o günler gelince elimizde çok para olurda rahat rahat evimizi alırız sıkıntı çekmeden yazmış. bu cevap bana biraz yuvarlak geldi, ve ben yine yazdım,bu kez o tatı dili bıraktım, kardeşim bile olsa yapamam,herkezin kendi evi, sıkıntı bile çeksek ben kendi ailemin evine bile girmem, gibi şeler dedim.

bu arada ailem eğer ev bir olcaksa bu evliliğe kesinlikle kaarşı çıkarlar. Duurumumuz kötü olsa annesinin emekli maaşına kalmaz zaten durum babamı annemi biliyorum çünkü. Dedim zaten ev alırız birimizn maaşı krediye gider diğerimizin maaşıyla geçiniriz sıkıntı çekmeden bişey olmuyo, böyle bişey olmaz diye.

İyiki konuştum açık açık söyledim, ve artık bu laf arasında dense bile pat diye lafı söylerim, cidden kızdım ben. Karışık yazdıysam kusuruma bakmayın:)

eğer konuşmasaydım böyle açık açık yazmasaydım cidden içimde dönüp dururdu

Bugün tamam ayrı otururuz diyip,evlendikten birkaç ay sonra kayınvalidesiyle yaşamaya mecbur bırakılan bayanların açtığı konuları çok okudum.
Açıkcası sevgiliniz hiç samimi gelmedi bana,sadece konunun üzerini örtmeye çalışıyor.

aslında banada öyle geldi biraz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…