beraber olmuyor annemlerin gitmesi gerekiyor bana destek lütfen

muhammedimingamzesiyim

bittim gözün aydın
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2008
4.150
8
356
kızlar yaklaşık 6 aydır kendi annem babam ve kız kardeşim bizimle kalıyor maddi nedenlerden dolayı bize dedilerki sizinde borcunuz var bizimde kirayı elektriği suyu bölüşelim bizim size sizin bize faydamız olsun borçlarımızı ödeyelim toparlayalım kabul ettik böylece geçici bi süreliğine geldiler ama 6 aydır 1 kuruş vermediler elektirik 50 geliyorsa 100 geliyo su 50 geliyorsa 100 geliyor yeme içme 100 ise 200 tutuyor artık 6 aydır hepsini ödüyoruz üstüne bide annemin 1500 liralık kart borcunu da ödedik kendi borçlarımızı ödeyemedik eşim söyleniyor bu ayda onlar ödesin kaç aydır 1 kuruş vermediler ben kedndi borçlarımı ödeyemiyorum diyor bende işten çıkmak zorunda kaldım hamile olduğumu öğrendim bebek bekliyoruz allahın izniyle ..sorunlar sadece maddi değil annem babam ve kardeşim devamlı birbirleriyle kavga ediyorlar evde gürültü bian olsun eksik olmuyor devamlı gece gündüz hırgür huzursuzluk biz alışık değiliz eşimle böyle gürültü yapmayız defalarca tembihledim odama giriyor ben kendi çamaşırlarımı yıkarım yıkama diyorum yıkıyor tamam çalışıyordum bana yardım etmek için belkide ama eşim istemiyor istemediğinizde söyledi gene devam ediyor yediğimize içtiğimize yattığımıza kalktığımıza gittiğimize geldiğimize herşeyimize karışıyor bide çok felaket dağınık birisi bende düzen hastasıyım mutfakta hiç birşeyi bulamıyorum koyduğum yerde girip 2 lokma hazırlayasım gelmiyor heryer heryerde .evin içide aynı heryerde poşetler onlar bunlar delireceğim yeminle kabul ettik diye böylemi yapması gerekiyor olmuyor birlikte gitmeleri lazım yoksa eşimle aram bozuluyor.bikaç kere ev bulun buralardan bakın dedim umruna bile getirmedi hiç aramıyor bile sevdiğimiz birisine söyledim sen diyiver die demiş ben onun yanından çıkarsam bi daha evlat diye yüzüne bakmam demiş .ne yapıcam ben kızlar

Biri ailesini yanında ister, biri uzakta..
Seninki de zor bir durummuş. Aslında annenin babanın damat yanında sıkılması lazım. Nedense seninkiler çok rahat.
Bu şekilde hayatını devam ettiremezsin.
Yakınlarda olsun bir ev olsun ama. Sen ev bak kendine bence. Onların gitmesini beklersen bu şartlar altında zor görünüyor.

Allah yardımcın olsun canım çok zor eskiler boşuna dememiş ev üstüne ev olmaz diye umarım en kısa zamanda evlerinizi ayırabilirsiniz. Yoksa evliliğin çok sarsılacak ben Rabbim bir an önce seni bu dar dar boğazdan kurtarsın

Öyle şey mi olur yahu koloni gibi daha önce nasıl yaşıyorlardı? sizi nasıl büyüttüler filan. Babanızın işi yok mu, kira fatura ödeyemiyorlar mı çıktılar mı evden. Kardeşiniz kaç yaşında o da çalışsın. Anneniz madem evde birşeye karışmıyor diyorsunuz kira yok, fatura yok 1.500 liralık masrafı nereye yaptı onu anlamadım anne nereye harcadın dyemedin mi kaldı ki ne borcu bu kadar cümbür cemaat taşınacak kadar mantığım almadı doğrusu. Ayrıca işten de ayrılmışsınız çalışamazsınız diye herşey eşinizin üzerinde 6 aydır yani eşiniz tabii ki tepki vermekte haklı sağlık sorununuz yoksa bari ayrılmasaydınız. Ban konu oldukça saçma geldi ev kapatılıp size geliniyor filan. Su nasıl iki katı geliyor çok mu banyo yapıyorlar, elektirik mesela neden fazla geliyor zaten siz evdeyken de aynı kullanılır. Yatmadan yatmaya gidiyorlardır ayrıca eviniz kaç oda ki kalabiliyorlar. Bir baba damadın eline bakmayı nasıl yediriyor kendine valla çok enteresan bir konu yani :26:

yanımda isterim tabiki neden istemiyim ama huzur vermeli insanlar birbirlerine yoksa olmuyorsa birbirlerini yıpratırlar ancak üzerler ben şuan hamileyim en önemli zamanları beni sinir hastası ediyor çok üzüyor defalarca söylüyorum anne bak çok sinirleniyorum üzülüyorum yapmayın die ama ertesi gün gene aynı böyle olduktan sonra insanda tat bırakmadıktan sonra ne anlamı var yan yana olmanın ben çıkamam bu evden şuanda çünkü çok zor buldum bu evi 200 tl kira veriyorum şehir merkezinde bidaha bulamam böyle bi yer hemde çok uğraştım çok zor adam ettim bu evi ben bi görseniz ne haldeydi ne hale geldi .annem zaten beğenmiyor bu evi heryeriine laf edip duruyor ben çıksam durmaz oda çıkar daha iyisini bulunca benim tüm emeklerim boşa gider sonra

bne merak ettiklerini gidereyim arkadaşım babam emekli hala çalışıyor.ödeyemedikleri için geldiler yanıma zaten .kardeşim ünversite okuyor 1.sınıf .annem o borcu bana yapmadı ki kredi kartını bi tanıdığa vermiş elde mis gibi çatır çatır yedi ödemedi taksitlendirildi ayda 570 tl taksit ödeniyor sadece o kart için ilk 3 taksiti ben ödedim tek borç o değilki birçok kredileri var daha başka kredi kartları var bu borçların bizimle alakası yok kendileri yapmışlar naptılarsa .işten çıkalı 10 gün oldum çalışıyordum 10 güne kadar bebeğim biraz riskli çıkmam lazımdi dr öyle dedi.elektrik su kömür aynı olmuyor işte maalesef 2 kişi ile 5 kişi bir olurmu hiç annem ve kardeşim hergün banyo yaparlar mutlka ben 1 torba odun 1 torba kömürle 1 hafta idare ederken 1 torba kömür 1 gün yetmedi siz düşünün artık gerisini çok müsrifler ben durumum sıkı borcum var die doğru düzgün yiyecek içecek almazken annem etsiz yemek yemiyor ev 4+1 babama sesim çıkmaz adam köpek gibi çalışıyor mesai yapıyor hem emekli hem çalışıyor mermer fabrikasında yatmadan yatmaya gibi geliyor eve ama annem felaket harcıyor para millete yediriyor önünü alamadık bi türlü

ınanamıyorum cnm ya ev ev ustunde olur mu hıç...hadı baban olmaz annnı alırsın annen olmaz babanı alırsın o ayrı.ama sizinkı sacmalık olmuş resmen.eşinde nasıl kabul ettı şaştım valla
bu konuyu acık acık konuş ailene.olmuyor boyle de...sızede yazık hem yardım etmeesinler hamde borçlarını ödetsınler.eşinde ne sabır varmış

Oy, cok degisikmis.
Zamani gelecek, kotu bir sekilde cikmalari gerekecek yaninizdan. Cunku esiniz hakli olarak artik dayanamayacak. Afedersiniz ama menfaatlerine epey duskunlermis. Tuhaf bir rahatlik.
Zannediyorum ki aileniz esinizin veya sizin patlamalarinizla karsi karsiya kalacak ve araniz bozulacak. Ki bu sonu onlar hak ediyorlar da sizin hak ettiginizi dusunmuyorum tabii ki. Herkes sorumlulugunu alsin, calissin yahu. 200 lira kira demissiniz. Evlerin o kadar ucuz oldugu bir yerde yasiyormussunuz. Anneniz de babaniz da belki kardesiniz de asgari maasli bir ise girseler pekala calisabilirler.

Tavsiyem kiranizi bile odeyemeyecek duruma geldiginizi kendilerine soyleyin. Sikinti cekiyormus gibi yapin, esinizle maddi olarak. Evet soylediklerim cok aci. Ama ana babaysa once sizi dusunmeleri gerekirdi. Bu firsatciligi en azindan size karsi gostermemeleri gerekirdi. Siz maddi acidan sikinti cektiginizi gosterin ve hep birlikte herkesin ise girmesi gerektigini soyleyin. Bunun mecburiyetinden bahsedin esinizle birlikte. Sonra zaten cikar giderler. Umarim.

Babaniz calisiyormus, kardesiniz de okuyormus. O halde bu baskiyi annenize yapacaksiniz.

Son düzenleme:

Çok zor bir durum ama açıkça konuşmaktan başka çaren yok gibi
İyice daralıp eşin konuşursa işler hepten çıkmaza girebilir
Allah yardımcınız olsun cidden sıkıntılı bir durum

evet çok rahat davranıyor annem paragöz biri oldu çıktı elimizde 3 kuruş para görsün hemen bana verin diyor maaş günümüzü iple çekiyor bana şu kadar verin diyor ev kiraları 200 değil buralarda normalde bu evin değeri 400 den aşşağı değil ama bizim bi şansımız oldu evin içi kötü durumdaydı eskiydi ev sahibide evimi adam edin dedi paragöz birisi çıkmadı biz 200 verebiliriz dedik kabul etti allah yardım etti yoksa 200 e kömürllük bulamazsınız buralarda şehir merkezinde o yüzden ben çıkayım diyorum çıkamam bidaha bulamam böyle bi yer.

Anneniz ne yapiyor o paralari, bir damada nasil denir bu ya? Hakikaten merak ettim. Ne yapiyor bu paralari anneniZ?

Eşiniz gerçekten çok sabırlıymış kim kabul eder ki o kadar insanın yükünü tek başına kaldırmayı bir de bebiş gelecek hayalleri eşi ve yavrusuylaydı bu adamında yani size yazık değil mi erkek ailesi yapsa kesin şimdiden biz bayanlar cıngar çıkarmıştık bence ailenizde ciddi ve net konuşun darılacaklarsa darılırlar siz durumu anlatın ev ev üstüne olmaz hele ki böyle hiç olmaz sizi anlayacaklardır gerçekten sizin iyiliğinizi düşünüyorlarsa yoksa evliliğinizde sorun oluşturacak bu durum eğer anlamıyorlarsa o ailenin iyi niyetini sorgularım ben aile diye herşeye eyvallahta yapılmaz yani

canım benim senin adına çok üzüldüm çok zor bir durum allah yardımcın olsun eşin çok haklı yani neyse bak sana tavsiyem akşam bi çay demle herkesi topla açık açık konuş yani olacak gibi degil işten ayrılmışsın evinizdeki maaş azalmış eşinede yazık günah bak moralini bozmak istemem ama annemin kuzenide böyle birşey yaşadı ailesi kızın evine taşındılar bebegine bakmak için anneanende vardı hastaydı oda geldi bunlara bir kaç ay yaşadılar ama sonları felaket oldu tatlım kızın ailesi evlerini döndüklerinden bir kaç ay sonra kızın evliliği bitti damat çok bunaldım bunlardan filan dedi ayrıldı çok haklıydı felaket oldu sende bir an önce bu duruma el at

Anneniz ne yapiyor o paralari, bir damada nasil denir bu ya? Hakikaten merak ettim. Ne yapiyor bu paralari anneniZ?

borcum var diyor borcuma vericem diyor ne borcu diye sormaktan bile bıktım bilmediğimiz birsürü borcu çıkıyor heryerden bişiler alıyor heryere borç açıyor şuraya vericem diyor götürüyor başka bişeye veriyor ben çalışırken maaş günü gelmeden başlıyordu 1 hafta önceden işyerime telefon edip şuraya para verilecek acil ayarlayıver diye bıktırdı beni maaş günüm gelsin istemiyordum yemin ederim .demin diyorki hasta görmeye gidecekmiş birine muhammede söylede piliç alsın gelirken diyor bizene senin hasta görmenden bizene piliçinden bıktım yemin ederim bıktım

allah korusun cnm inşallah o raddeye gelmez durum ne yapayım olmadı kendim ev bakarım onlar kalsın burda

Arkadasim sonunuz iyi olmayacak. Yani bence annen o sonu hak ediyor da sen hak etmiyorsun iste. Acik acik paramiz yok desenize. Ne isterse verirseniz anneniz o evden ayrilmaz. O evde maddi acidan rahatlik gostermeyin bence annenize. Yoksa bir gun esiniz size de patlayacak, esinizle konusup ailenizle konusmaniz gerektigini soyleyin. Hatta babaniz anneniz gibi degilse babanizla once siz konusun. Esim para yetistiremiyor, annem de calissin. Sonra da bir ev tutarsiniz baba, yoksa yuvam dagilacak deyin. He o da anlamaz ise alin hepsini karsiniza esinizle beraber anlatin guzelce. Herkesin calismasi gerekiyor deyin.

Son düzenleme:

başta böyle konuşulmadı herşey yarı yarıya düşülecekti masraflar bölüşülecekti birbirimize desteğimiz olur diye düşünmüştük ama bize olan ancak zarar oldu kaç aydır bizden geçiniyorlar.ben çalışırken pek ses etmedi ama ben işten çıktım çıkalı adam haklı olarak ben yetişemem diyor böyle anlaşmamıştık olan bize oluyor diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…