- 26 Ekim 2013
- 1.801
- 1.398
- 198
- Konu Sahibi Sevgili_Nil
-
1 sene boyunca nişanlı kaldık farklı şehirlerde olduğumuz için pek öyle bi fırsatım olmadı sadece bayramlarda gelirlerdi oda bi kaç saat oturup giderlerdi düğün öncesinden bile gelmediler yapılacak alınacak bişey varmı diye
defalarca konuştum anlattım söyledim yalnız kalınca haklısın aşkım tamam aşkım bi daha yapmayacam aşkım der ama gidince yine aynı yine aynı değişen hiç bişey yok
sizinle böyle konuşabilen bir eşi ve ailesini neden hala çektiğinizi merak ediyorum. henüz yolun başındasınız ve belli ki mesafesiz bir aile ilişkisi var. eğer çocuğunuz yoksa boşuna dertlenmeyin ve kimsenin sizi üzmesine izin vermeyin. ben 3 yıldır evliyim, çok şükür eşimin ailesiyle de aram iyi. hepsi iyi insanlar bir tek büyük görümcem ortalığı karıştırma hevesinde, ben bunu görüyorum ancak ne bir kere cevap vermişliğim var ne de başkasına onunla ilgili dert yanıyorum. yokmuş gibi, duymamış gibi yapıyorum, o da zaten aramızdaki mesafeden dolayı gelip yüzüme tek laf edemez. bunu baştan ben istedim zaten, vıcık vıcık ilişkiler eşler arasında bile tarzım değil, hele ki ailesiyle hiç yüz göz olmam. misafir gibi gider gelirim, ama onlar beni yine de kızları gibi severler.
size tavsiyem ya dediğim gibi araya mesafe koyup, hiç bir şey olmamış gibi davranmanız ya da yol yakınken dönmeniz. böyle giderse şiddete maruz kalabilirsiniz, ki bu lafları eden insanların şiddetten de çekineceğini sanmam. kendinize iyi bakın, gerisini umursamayın!
canım demekki güzellikle konuşmaktan anlamıyor eşin
sende ailesinin yanında tersle bi ikji kere
evde gayet güzel yiyosun yeme bundan sonra o zaman de
ananın yanına gelince benim yemeklerimi mi beğenmez oldun de
bi de öyle dene bakalım
Keşke daha çok vakit geçirilebilseymiş. Çünkü böyle bir ailenin bence kendini saklayabilmesine imkan yok. Çok ağızları bozuk ve kabalar. Ama eşinizde de mi hiç şahit olmadınız bu tarz hareketlere? Sonuçta eşiniz de o ailenin bireyiymiş.
siz de susup dinliyor musunuz?
sakince evde hafır hafır yiyorsun pilavları burda beni rencide etmeye çalışınca sen yüceldiğini mi sanıyorsun de bakalım.
karısının üstüne basıp yükselmeye çalışan ezik kocalara kıl oluyorum.
bir iki terslenin bakalım bir daha insan içinde böyle davranabiliyor mu?
terslenince terbiyesiz oluyorum dağdan gelmiş oluyorum anneside oğluna destek çıkıyo daha cahil düşünemiyo diyo
bazı erkeklerin ailelerinin yanlarında eşlerine ters davranarak, ailesine evde benim sözüm geçiyor imajı vermek istediklerini duymuştum senin eşinin niyeti de bu sanırım. Peki eşin yalnız kaldığınız zamanlarda sana karşı davranışları nasıl, sadece ailesinin yanında mı değişiyor? Eşin sana ters davranıyorsa, sende ona aynı şekilde saygı çerçevesi içinde sert ol, lafının altında kalmayacağını anlasın. Ailesi bu şekilde sana davranıyorsa neden kalıyorsun ki gidip dönün, uzakta mı oturuyorlar.
eşiminde ağzı çok bozuktu halada öyle hep uyarırdım haklısın dikkat edecem bana yakışmıyo fln derdi ama malesef hiç bi değişiklik olmadı
bence terslenme canım onların istedikleri de bu zaten..bize terslensin elimize koz geçsin..gülüp geç bir süre de böyle dene bakalım ne yapacaklar?
Kızlar o kadar çok sıkıldı ki içim anlatmadan duramayacam..Bu hafta sonu eşimle ailesinin yanına gittik bi akrabalarıda ordaydı eşiyle. Akşam 101 oynuyolardı kayınvalidemde diğer kadınla işleri vardı onu hallediyolardı bende eşimin yanına oturdum oyuna bakıyorum kız kardeşide oyunu izliyo fazla oynamayı bilmediği için yanlış oynadı bi kaç kere ondan sonra herkesin içinde bas bas bağırıyo şu yanımdaki karı kız kalmasın ya kalksın gitsin onlar yüzünden oynayamıyorum ben diye 1 dedi 2 dedi ama hala bağırmaya devam ediyo kalkıp gitsinler yanımdan diye bende kalktım başka odaya gittim.Oyun bitti görümcem kahve yaptı eşime eşim tutmuş milletin önünde görde örnek al diyo halbuki bende hergün kahve yaparım evde eşime..Yemek yiyecektik pilav yapmışlar senin yaptığın pilav niye böyle olmuyo bizim pilavlar hiç güzel olmuyo yapamıyo diyo ailesinin yanında halbuki gayette güzel yaparım tam tersine ordaki pilav hoşuma gitmemişti benimde. yani eşim ne zaman gitsek hep ailesinin yanında beni ezmeye çalışıyo saçma sapan sanki ben hiç bişey bilmiyomuşum gibi konuşuyo bizim evde doğru düzgün yemek olmazki hiç der ama her gün farklı yemek yaparım..
Görümcem ayrı bi dert ne zaman gitsek hep eşimin geçmişteki şeylerini ortaya çıkartıyo bi ara gittiğimizde eşime eski kız arkadaşı forma yaptırmış arkasına da isimlerini yazdırmış görümcemde onu alıp saklamış biz gideceğimizdede çıkartıp odasında sandalyenin üzerine özenle giydirmiş ben bunu gördüm tabi aldım bıçakla parçaladım..Bu arada görümcem nişandan ayrıldı o yüzden de bizi kıskanıyo biraz çekemiyo eşim dışarı çıktı evde kayınvalidem ben görümcem varız görümcem eşimin arkasından g..veren ib..e şe....siz ilerde param olsun paramla s...cem diyo nası küfürler ediyo kayınvalidem ağzını açıpta sen ne biçim konuşuyosun demiyo hiç seslenmiyo bende kalktım bi akrabaları var o kızın yanına gittim. neyse akşam oldu her kes yatacak görümcemde bizle aynı odada kalacak yer yoktu eşime dedi bak ağzımı açtırma kendimi tutamayabilirim fln diyo bende hayırdır noluyo dedim sonra yenge abim senle konuşurken sana duşa giriyorum deyip gidip gamzeyle buluşuyodu dedi gamzede eşimin eski sevgilisi yatıp kalktığı bi kız.. tabi benim canım sıkıldı ister istemez suratım asıldı eşimle tartıştık gelmiş kayınvalidem gece bana kızıyo sen niye böyle yapıyon geçmişte kalmış hala neyi tartışıyosun kalk kocanın yanına yat diye..
Sabah oldu kayınbabam beni azarlıyo sizin derdiniz ne böyle yapacaksanız gelmeyin bi daha buraya geçmişte kalmış diye birsürü bağırdı kimsede ağzını açıp görümceme bişey demiyo sen niye geçmiş şeyleri ortaya çıkartıp duruyosun diye. Her gittiğimizde böyle yapıyo hep o gamze denen kızla ilgili şeyler söylüyo ima ediyo. Kayın validem dersen o erkek o yapar sen haksızsın inatçısın diye bana kızıyo o kadar kötü bi hafta sonu geçirdim ki bütün gece ağlamıştım zaten ayrıca yol boyunca gelirkende durmadan ağladım ama eşim hala annesinin götünden ayrılmıyo söyledim arkandan böyle böyle konuşuyolar annende bişey demiyo diye hiç adam takmıyo bile yarım saat sonra yine arıyo anne napıyosun diye..
Ama eşim görümcem hakkında kızdığı zaman kayınvalidem diyo eşimden için ben onu evden de atardım da 1 2 günlüğüne geliyo diye seslenmedim diyo.
Eşimde kayınvalidemgilde bana bağırıyo seni boşayacam 6 aydır huzurum yok ağzımın tadı yok hiç terbiye görmemişsin ben seninle bir ömrü nası geçirecem ben ne hata yaptımda Allah seni bana ceza olarak verdi diye. Nası bi aileye düştüm nası bi hata yaptım anlamıyorum bu aralar o kadar çok üzülüyorum sıkıntıya giriyorum ki hiç huzurum kalmadı bunları hakedecek bişeyde yapmadım
bende mesafeliyim 3 güne bi ararım ama kayınvalidem niye hergün aramıyosun bir sürü bedava süren var diye azarlıyo görümceni niye aramıyosun diye kızıyo ben yinede o kadar samimi olmam ama farkeden bişey olmuyo.. görümcem daha önceden de yaptı hep imalı imalı konuşuyo bak söylerim şu tarihi hatırlıyosundur diye önemsemiyodum ama artık sinirlenmeye başladım
görümcenizin yaşı küçük sanırım değilsede aklı küçük.. bence yapılacak en doğru şey söylediklerini umursamamak, geçmiş geçmişte kaldı sonuçta benimle evlendi diyerek susturmak seni huzursuz edemediğini anladığında inan bunu yapmak ona eskisi gibi keyif vermeyecektir.
bikaç kez yazdım ama yine de yazayım
bundan sonra yemek yapacağım aman aman diye uğraşma
yanlarında laf söyleme boşver
yemek pişmiyo diyordun bari yalan söylememiş ol dersin
biraz bazı şeyleri uygulamalı göstermek lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?