- Konu Sahibi Sevgili_Nil
-
Genelde böyle konularda konuyu anlatanın kendini haklı çıkarmak için yüzeysel ve kendi tarafından anlattığını düşünüp karşı tarafında haklı olabileceğini vurgulamaya çalışırdım ama
Sizin aile çok zormuş bacım be.. Bence görümce ile işe başla tatlım. Bırak anlatsın sen bir kere sinir olduğunu belli etmişsin üzerine geliyor .sinirlensen bile belli etme..O konuşup durursada " Amaann boşver gelmiş geçmiş gitmiş..kimi sevgili olup ayrılır, kimi nişanlanır ayrılır..geçmiş gitmiş şeyler ben dert etmiyorum sen niye bu kadar dert ediyorsun,Eşim unutmuş sen neden unutamıyorsun bu kızı de." hiç umursamadığın imajını verirsen bir kaç kez söyleyip unutur bence ..Telefonla falan arama ne gerek varmış görümceyi aramaya ..Söylenip dursunlar böyle söylenmelere falan takma..Ben olsam "evet haklısın devamlı arasak iyi olur ama iş güç unutuveriyor insan. ben zaten öyle telefon ilede fazla konuşamam ..sevmem " falan derim..
Eşinizinki densizlik ötesi.Ortamda bir karşılık vermek istiyorsanız ,lafları kızarak yada sinirlenmiş gibi söylemeyin. Alttan alttan gülerek söyleyin yapamıyorsanız hiç bir şey söylemeden tavır alın bence..Daha sonra Evde yanlızken aynen söylediği kelimeleri hatırlatın ve sizi çok üzdüğünü belirtin
canım senin derdin 1 değil 2 değil
ailenin hepsinde var bi anormallik
ayy bende 7 aylık evliyim eşim gözümün içine bakar
o neymiş öyle ailesinin yanında aşağılamak falan
valla yüz verme yarın öbür gün iyice tepene binerler
baştan nasıl alıştırısan öyle gider
eşin seni aşağılıyosa sende aynısını ona yap
görsün insan içinde rezil olmak nasıl oluyo
kaynanana falan da yüz verme
o laf söylüyosa sende söyle
hepimiz insanız hepimiz bi defa geliyoruz dünyaya
ay durup durup sinir oluyorum yaa
Esinize bir sorun bakalim, evlilikten anladigi sey neymis?!
Madem sen karini begenmiyorsun, hatta daha da ileri gidip baskalarinin yaninda bir de asagaliyorsun, ne diye evlendin o zaman?
Ben cevap verdigimde, kendimi savundugumda terbiyesiz oluyorsam, baskalarinin yaninda esine, namusuna hakaret eden adam ne oluyormus acaba diye bir sor?
Evlilik iki kisinin fedarliklariyla yürür, bir taraf devamli susup altdan alirsa, o hep altdan alan taraf her zaman mutsuz olur.
Sizinde ananiz, babaniz var, böyle insanlarin kahrini cekesiniz diye mi sizi dünyaya getirdiler?
Mutlaka esinizle konusun, ya size olmasi gerektigi gibi insanca davranir, yada sizde bundan sonra onun gibi davranacaginizi söyleyin.
seni üzüp kıran insanları neden arıyosun hiç arama, eşine de; ailene gittiğimizde bir kere daha beni üzen kıran davranışlar olsun özel günler dışında gitmeyeceğini sert bir dille belirt.bende mesafeliyim 3 güne bi ararım ama kayınvalidem niye hergün aramıyosun bir sürü bedava süren var diye azarlıyo görümceni niye aramıyosun diye kızıyo ben yinede o kadar samimi olmam ama farkeden bişey olmuyo.. görümcem daha önceden de yaptı hep imalı imalı konuşuyo bak söylerim şu tarihi hatırlıyosundur diye önemsemiyodum ama artık sinirlenmeye başladım
eşinizin sürekli sizi eleştirmesinin, sizinle huzurlu olmadığının ve ömür geçmeyecegini söylemesinin sizi bi hata, hatta ceza olarak görmesinin nedeni sizce nedir??
seni üzüp kıran insanları neden arıyosun hiç arama, eşine de; ailene gittiğimizde bir kere daha beni üzen kıran davranışlar olsun özel günler dışında gitmeyeceğini sert bir dille belirt.
en büyük nedeni onun hatası olduğunda tepki göstermem ona göre tepki vermiyecem hiç bişey demiyecem o ne diyosa yapmaya devam edecem ve ona karışmayacam.
Kızlar o kadar çok sıkıldı ki içim anlatmadan duramayacam..Bu hafta sonu eşimle ailesinin yanına gittik bi akrabalarıda ordaydı eşiyle. Akşam 101 oynuyolardı kayınvalidemde diğer kadınla işleri vardı onu hallediyolardı bende eşimin yanına oturdum oyuna bakıyorum kız kardeşide oyunu izliyo fazla oynamayı bilmediği için yanlış oynadı bi kaç kere ondan sonra herkesin içinde bas bas bağırıyo şu yanımdaki karı kız kalmasın ya kalksın gitsin onlar yüzünden oynayamıyorum ben diye 1 dedi 2 dedi ama hala bağırmaya devam ediyo kalkıp gitsinler yanımdan diye bende kalktım başka odaya gittim.Oyun bitti görümcem kahve yaptı eşime eşim tutmuş milletin önünde görde örnek al diyo halbuki bende hergün kahve yaparım evde eşime..Yemek yiyecektik pilav yapmışlar senin yaptığın pilav niye böyle olmuyo bizim pilavlar hiç güzel olmuyo yapamıyo diyo ailesinin yanında halbuki gayette güzel yaparım tam tersine ordaki pilav hoşuma gitmemişti benimde. yani eşim ne zaman gitsek hep ailesinin yanında beni ezmeye çalışıyo saçma sapan sanki ben hiç bişey bilmiyomuşum gibi konuşuyo bizim evde doğru düzgün yemek olmazki hiç der ama her gün farklı yemek yaparım..
Görümcem ayrı bi dert ne zaman gitsek hep eşimin geçmişteki şeylerini ortaya çıkartıyo bi ara gittiğimizde eşime eski kız arkadaşı forma yaptırmış arkasına da isimlerini yazdırmış görümcemde onu alıp saklamış biz gideceğimizdede çıkartıp odasında sandalyenin üzerine özenle giydirmiş ben bunu gördüm tabi aldım bıçakla parçaladım..Bu arada görümcem nişandan ayrıldı o yüzden de bizi kıskanıyo biraz çekemiyo eşim dışarı çıktı evde kayınvalidem ben görümcem varız görümcem eşimin arkasından g..veren ib..e şe....siz ilerde param olsun paramla s...cem diyo nası küfürler ediyo kayınvalidem ağzını açıpta sen ne biçim konuşuyosun demiyo hiç seslenmiyo bende kalktım bi akrabaları var o kızın yanına gittim. neyse akşam oldu her kes yatacak görümcemde bizle aynı odada kalacak yer yoktu eşime dedi bak ağzımı açtırma kendimi tutamayabilirim fln diyo bende hayırdır noluyo dedim sonra yenge abim senle konuşurken sana duşa giriyorum deyip gidip gamzeyle buluşuyodu dedi gamzede eşimin eski sevgilisi yatıp kalktığı bi kız.. tabi benim canım sıkıldı ister istemez suratım asıldı eşimle tartıştık gelmiş kayınvalidem gece bana kızıyo sen niye böyle yapıyon geçmişte kalmış hala neyi tartışıyosun kalk kocanın yanına yat diye..
Sabah oldu kayınbabam beni azarlıyo sizin derdiniz ne böyle yapacaksanız gelmeyin bi daha buraya geçmişte kalmış diye birsürü bağırdı kimsede ağzını açıp görümceme bişey demiyo sen niye geçmiş şeyleri ortaya çıkartıp duruyosun diye. Her gittiğimizde böyle yapıyo hep o gamze denen kızla ilgili şeyler söylüyo ima ediyo. Kayın validem dersen o erkek o yapar sen haksızsın inatçısın diye bana kızıyo o kadar kötü bi hafta sonu geçirdim ki bütün gece ağlamıştım zaten ayrıca yol boyunca gelirkende durmadan ağladım ama eşim hala annesinin götünden ayrılmıyo söyledim arkandan böyle böyle konuşuyolar annende bişey demiyo diye hiç adam takmıyo bile yarım saat sonra yine arıyo anne napıyosun diye..
Ama eşim görümcem hakkında kızdığı zaman kayınvalidem diyo eşimden için ben onu evden de atardım da 1 2 günlüğüne geliyo diye seslenmedim diyo.
Eşimde kayınvalidemgilde bana bağırıyo seni boşayacam 6 aydır huzurum yok ağzımın tadı yok hiç terbiye görmemişsin ben seninle bir ömrü nası geçirecem ben ne hata yaptımda Allah seni bana ceza olarak verdi diye. Nası bi aileye düştüm nası bi hata yaptım anlamıyorum bu aralar o kadar çok üzülüyorum sıkıntıya giriyorum ki hiç huzurum kalmadı bunları hakedecek bişeyde yapmadım
kaç kere konuştum canım ama fayda etmiyo dedim ya hep tamam aşkım haklısın der ama yine yapar aynı şeyi oraya gidince bizi aşağılar hep abimlere laf söyler yaşadığım memlekete laf söyler bana laf söyler hep öyle ama iyice bunaldım artık
Onlar tuhaf bir aile,sen onlardan tuhaf.Nasıl böyle 5 ayda laçkalaştınız,nasıl yüzgöz oldunuz.Sen eşinin karı kız lafına nasıl olur da tepkini koymazsın.Seni rencide ettiği zaman nasıl sessiz kalırsın.Görümcen abisi için bunca küfürlü lafı söylediğinde nasıl oluyor da tepki verip orayı terketmiyorsun.Nasıl olur da bunu eşine söyleyip ben asla oraya gitmeyeceğim herkes haddini bilsin,beğenmiyorsan kapı orda diyemiyorsun.
Aileniz hakkindada mi elestiride bulunuyor?
Benim en dayanamayacagim seydir birinin ailem hakkinda ileri geri konusmasi.
Izin vermeyin buna.
Hatta sizin nasil hissettiginizi anlamasi icin ayni seyi ona yapin, sizin ailesine gittiginiz birgün sizde onun ailesi hakkinda bir iki fikrinizi beyan edin, bakalim beyfendi nasil tepki verecek.
Esiniz normal degil, yani sizi es olarak benimseyememis, birde ailesinin yanina gidince sanirim totosu kalkiyor o yüzden böyle yapiyor.
Gitmeyin bir daha oraya, neden gelmek istemiyorsun derse, bu yaptiklarini siralarsiniz.
Genç bir bayan abisine nasıl öyle küfürler eder şok oldum
benimde en tahammül edeyemeceğim şeydir her defasında da tepkimi gösteririm dediğiniz gibi bende onun ailesi hakkında söylerim sırf sussun bi daha yapmasın diye ama anlamayınca anlamıyo malesef öyle bi adamla evliyimki ne anlaşmak mümkün ne memnun etmek mümkün. Daha 2 gün öncesinde rüyasında onu terkettiğimi görüp gece kalkıp kollarımı öpen adam 2 gün sonra anasının yanında seni istemiyorum hayatı zehir ettin bana diyo
eşimin o lafından sonra ben kalkıp başka odaya gittim zaten sonra eşim özür diledi bi daha yapmayacam haklısın kendimi affettirecem dedi diğer olaylar ertesi gün oldu görümcem o lafları ettikten sonra ben kalkıp başka yere gittim zaten eşimede söyledim arkandan böyle söylüyo annen ağzını açıp hiç bişey demiyo diye ama eşim hiç bişey demedi hatta yarım saat sonra annesini arayıp anne napıyon diye normal bi konuşma yaptı peki ben napabilirim bu durumda ??
kaç kurtar kendini bence.
ya sinir hastası olursun bunlarla ya da başa çıkabilmek için onlar gibi olursun.
yol yakınken .....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?