- Konu Sahibi Sevgili_Nil
-
çocuğu daha ikimizde istemiyoruz zaten bi 3 sene düşünmüyoruz. İşte bende zar zor arıyodum tavır yapmasınlar diye aradığımda da konuştuğumuz pek bişey yok zaten naptın nasılsın ne yemek yapacan hadi görüşürüz bu kadar
Onların olaylara vereceği tepkileri çok fazla önemsiyorsun. Tavır yapmasınlar diye, aramız bozulmasın diye, kötü olmayayım diye................... Böyle yaparak anca kendini yıpratırsın. Başkaları için yaşamaktan vazgeç kendini ve aileni düşün. Eşin ve sen. Bu konuya yoğunlaş. Bırak kötü bilirlerse bilsinler, sanki susuyorsun da iyi gelin mi diyorlar? Sen kendini bildikten sonra kimsenin ne dediği umrunda olmasın. Zamanında hayır demeyi bilmezsen evetinin de bi anlamı kalmaz bi süre sonra.
Aklıma bir atasözü geldi:
GÖRÜMCE GÖRÜMCE, GÖRMEYEYİM ÖMRÜMCE.
Ama benim görümcelerim bu gruba girmiyor. Aksine görmek istiyorum ama uzaktalar.
biliyorum o sözü hatta daha dün bi arkadaşın konusuna yazmıştım
Kızlar o kadar çok sıkıldı ki içim anlatmadan duramayacam..Bu hafta sonu eşimle ailesinin yanına gittik bi akrabalarıda ordaydı eşiyle. Akşam 101 oynuyolardı kayınvalidemde diğer kadınla işleri vardı onu hallediyolardı bende eşimin yanına oturdum oyuna bakıyorum kız kardeşide oyunu izliyo fazla oynamayı bilmediği için yanlış oynadı bi kaç kere ondan sonra herkesin içinde bas bas bağırıyo şu yanımdaki karı kız kalmasın ya kalksın gitsin onlar yüzünden oynayamıyorum ben diye 1 dedi 2 dedi ama hala bağırmaya devam ediyo kalkıp gitsinler yanımdan diye bende kalktım başka odaya gittim.Oyun bitti görümcem kahve yaptı eşime eşim tutmuş milletin önünde görde örnek al diyo halbuki bende hergün kahve yaparım evde eşime..Yemek yiyecektik pilav yapmışlar senin yaptığın pilav niye böyle olmuyo bizim pilavlar hiç güzel olmuyo yapamıyo diyo ailesinin yanında halbuki gayette güzel yaparım tam tersine ordaki pilav hoşuma gitmemişti benimde. yani eşim ne zaman gitsek hep ailesinin yanında beni ezmeye çalışıyo saçma sapan sanki ben hiç bişey bilmiyomuşum gibi konuşuyo bizim evde doğru düzgün yemek olmazki hiç der ama her gün farklı yemek yaparım..
Görümcem ayrı bi dert ne zaman gitsek hep eşimin geçmişteki şeylerini ortaya çıkartıyo bi ara gittiğimizde eşime eski kız arkadaşı forma yaptırmış arkasına da isimlerini yazdırmış görümcemde onu alıp saklamış biz gideceğimizdede çıkartıp odasında sandalyenin üzerine özenle giydirmiş ben bunu gördüm tabi aldım bıçakla parçaladım..Bu arada görümcem nişandan ayrıldı o yüzden de bizi kıskanıyo biraz çekemiyo eşim dışarı çıktı evde kayınvalidem ben görümcem varız görümcem eşimin arkasından g..veren ib..e şe....siz ilerde param olsun paramla s...cem diyo nası küfürler ediyo kayınvalidem ağzını açıpta sen ne biçim konuşuyosun demiyo hiç seslenmiyo bende kalktım bi akrabaları var o kızın yanına gittim. neyse akşam oldu her kes yatacak görümcemde bizle aynı odada kalacak yer yoktu eşime dedi bak ağzımı açtırma kendimi tutamayabilirim fln diyo bende hayırdır noluyo dedim sonra yenge abim senle konuşurken sana duşa giriyorum deyip gidip gamzeyle buluşuyodu dedi gamzede eşimin eski sevgilisi yatıp kalktığı bi kız.. tabi benim canım sıkıldı ister istemez suratım asıldı eşimle tartıştık gelmiş kayınvalidem gece bana kızıyo sen niye böyle yapıyon geçmişte kalmış hala neyi tartışıyosun kalk kocanın yanına yat diye..
Sabah oldu kayınbabam beni azarlıyo sizin derdiniz ne böyle yapacaksanız gelmeyin bi daha buraya geçmişte kalmış diye birsürü bağırdı kimsede ağzını açıp görümceme bişey demiyo sen niye geçmiş şeyleri ortaya çıkartıp duruyosun diye. Her gittiğimizde böyle yapıyo hep o gamze denen kızla ilgili şeyler söylüyo ima ediyo. Kayın validem dersen o erkek o yapar sen haksızsın inatçısın diye bana kızıyo o kadar kötü bi hafta sonu geçirdim ki bütün gece ağlamıştım zaten ayrıca yol boyunca gelirkende durmadan ağladım ama eşim hala annesinin götünden ayrılmıyo söyledim arkandan böyle böyle konuşuyolar annende bişey demiyo diye hiç adam takmıyo bile yarım saat sonra yine arıyo anne napıyosun diye..
Ama eşim görümcem hakkında kızdığı zaman kayınvalidem diyo eşimden için ben onu evden de atardım da 1 2 günlüğüne geliyo diye seslenmedim diyo.
Eşimde kayınvalidemgilde bana bağırıyo seni boşayacam 6 aydır huzurum yok ağzımın tadı yok hiç terbiye görmemişsin ben seninle bir ömrü nası geçirecem ben ne hata yaptımda Allah seni bana ceza olarak verdi diye. Nası bi aileye düştüm nası bi hata yaptım anlamıyorum bu aralar o kadar çok üzülüyorum sıkıntıya giriyorum ki hiç huzurum kalmadı bunları hakedecek bişeyde yapmadım
Bi tane daha var:
Kaynana düğüne kadar,
Görümce görünceye kadar,
Kayınpeder ölünceye kadar sevilirmiş.
Ama senin kayınpederden yana da şansın yok bacım. Allah yardımcın olsun.
Sunlari okurken o kadar daraldim ki ah orda ben olaydim varyaaaa...
Eşimde kayınvalidemgilde bana bağırıyo seni boşayacam 6 aydır huzurum yok ağzımın tadı yok hiç terbiye görmemişsin ben seninle bir ömrü nası geçirecem ben ne hata yaptımda Allah seni bana ceza olarak verdi diye. Nası bi aileye düştüm nası bi hata yaptım anlamıyorum bu aralar o kadar çok üzülüyorum sıkıntıya giriyorum ki hiç huzurum kalmadı bunları hakedecek bişeyde yapmadım
bunlarıeşiniz mi söylüyor size??
FOrumda o kadar çok eşinin eski sevgilisi yüzünden arası bozulan var ki. Bazen şaşırıyorum.Evet insan kıskanır ama eşinizin sizi sevdiğinden eminseniz neden bunu kavga boyutunu taşıyorsunuz. Görümceniz sizin zaafınızı anlamış ve bunu deli gibi kullanıyor eminim siz sinirlenip eşinizle kavga ettiğinizde de için için sevinip gülüyordur.Yerinizde olsam bunlara mahal vermezdim. Ha eşiniz ailesinin yanında sizi küçük düşürücü sözler sarfediyorsa da bunu orda değil başbaşayken konuşup hallederdim. Mesela eşiniz size pilavı kötü oluyor dediğinde dönüp kayınvalidenize elbette ben daha yeniyim sizin gibi tecrübeli değilim ama tecrübenizden faydalanmak isterim nasıl pişiriyosunuz deseniz ne olurdu acaba? Benimde pilavım kötü oluyor hatta utanıyorum eşime diyorum boşver yemek zorunda değilsin diye. Soruyorum anneme, kayınvalideme, halama, teyzeme.
evet canım eşim söyledi ama sinirle söylemiş benim orda ona bişey söylememem lazımmış orda tartışacağıma eve gelip tartışsaymışım ailesinin önünde rezil olmuş oda kendini tutamamış falan filan öyle dedi. Tamam haklı olabilir orda bişey demeyip evde söyleyebilirdim ama o anki sinirle insanın gözü bişey görmüyo işte
canım daha o kadar yeni evlisiniz ki.. zamanla oturacak düzeniniz..ama bu tarz şeyleri söylemeyi alışkanlık haline getirmemeli..kırıldıgını iyice belli et ona..
eski hayatını boşver görümcen kıskandırmaya çalışsa sen de inadına ben biliyordum zaten önemli olan onu değil beni tercih etmesi gibi şeyler söyle çıldırsın
bazı kardeşler abilerini eşlerinden çok kıskanırmış..
görümceminki kıskançlık değil görümcem biraz fazla iş çeviren biri daha 17 yaşında olmasına rağmen o kadar çok olayı var ki anlatsam ağzınız açık kalır oyüzden eşim hep kızar gözünün önüne bak okuluna bak diye sinir oluyo eşim onunla uğraşınca oda bana sarıyo. Yani mantıklı düşününce öyle zaten sonuçta beni seçmiş benimle evlenmişte birazda kızdığım nokta kimse görümceme ses çıkarmıyo sen niye böyle yapıyosun geçmişi kurcalayıp duruyosun demiyoda bana yükleniyo. Bide üstelik k.babam sormuş sen böyle dedin mi diye aa olurmu babacım ben niye söyleyim öyle bişey olsa manyakmıyım ben yengemin yanında söyleyim demiş yani beni yalancı durumuna düşürüyolar.
Ayrıca ben eşimi herkesten kıskanıyomuşum annesinden kardeşinden bile kıskanıyomuşum surat asıp tavır yapıyomuşum görümcem abisiyle şakalaşırken suratımı asmışım laf söylemişim görümcemde ne varki o benim abim demiş bana.. Böyle bi olay hiç yaşanmadı yaşanmasını geç eşim kardeşiyle şakalaşırken uğraışırken bende gülüyodum öyle bi kıskançlığın lafı bile olamaz ayrıca bu söylediklerine
k.validemde ortak oluyo ve onaylıyo. bu söylediklerim sadece 2 si gerisini sen düşün artık..
görümceminki kıskançlık değil görümcem biraz fazla iş çeviren biri daha 17 yaşında olmasına rağmen o kadar çok olayı var ki anlatsam ağzınız açık kalır oyüzden eşim hep kızar gözünün önüne bak okuluna bak diye sinir oluyo eşim onunla uğraşınca oda bana sarıyo. Yani mantıklı düşününce öyle zaten sonuçta beni seçmiş benimle evlenmişte birazda kızdığım nokta kimse görümceme ses çıkarmıyo sen niye böyle yapıyosun geçmişi kurcalayıp duruyosun demiyoda bana yükleniyo. Bide üstelik k.babam sormuş sen böyle dedin mi diye aa olurmu babacım ben niye söyleyim öyle bişey olsa manyakmıyım ben yengemin yanında söyleyim demiş yani beni yalancı durumuna düşürüyolar.
Ayrıca ben eşimi herkesten kıskanıyomuşum annesinden kardeşinden bile kıskanıyomuşum surat asıp tavır yapıyomuşum görümcem abisiyle şakalaşırken suratımı asmışım laf söylemişim görümcemde ne varki o benim abim demiş bana.. Böyle bi olay hiç yaşanmadı yaşanmasını geç eşim kardeşiyle şakalaşırken uğraışırken bende gülüyodum öyle bi kıskançlığın lafı bile olamaz ayrıca bu söylediklerine
k.validemde ortak oluyo ve onaylıyo. bu söylediklerim sadece 2 si gerisini sen düşün artık..
allah yardımcın olsun bizimkide hemen hemen aynı ama bizimki evli iki çocuklu yinede saçma sapan tavırlar sergiliyorlar ama ben esirgemiyorum lafımı söylüyorum surat yapıyorum anlıyorlar ama nafile yine yapıyorlar. umursamıyorum çoğu zaman bu haldelerse evlenmeselermiş ya anlamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?