Berbat hissediyorum bana ne oluyor. 😭

Her insan hata yapar ama allah korusun o anda yabancı biride gelebilirdi ..
Eşinizde gelirken getirebilirdi aslında süt ,gerçi insan bazen gerçekten yapmayacağı şeyleri yapıyor . Olmuş artık , kendinizi suçlayıp durmayın. Beşer şaşar diye boşuna dememişler .
İşte telefonum yok yoksa zaten eşime gelirken al diye haber verirdim. Market de kapandı kapanacak baktım, o yüzden uyku mahmurluğuyla mantıklı düşünemedim. 😭

İşte telefonum yok yoksa zaten eşime gelirken al diye haber verirdim. Market de kapandı kapanacak baktım, o yüzden uyku mahmurluğuyla mantıklı düşünemedim. 😭
Oluyor işte .. basiret bağlanması mı dersin ne dersen. Düşünme fazla canım olan olmuş . Sağ Salim kavuşmuşsun yavruna ❤️

Anneler de insan. İnsanlar hata yapar. Bazı hatalar insana Allah'ın bir lütfu. Başka büyük hatalar gelmesin diye uyarı bence. Bundan sonra çok çok dikkat edersiniz. Kendinizi bu kadar üzmeyin
Bundan sonra zaten asla böyle bir sorumsuzluk yapmam. Bu da bana büyük bir ders oldu. Ama sonuçları geri döndürülemez olabilirdi bunu düşünüp düşünüp daha kötü oluyorum kendimi affedemiyorum. 😢

Bunu okuyunca tüylerim diken diken oldu çok haklısınız
Dünde buna benzer bi konu vardı kayınvalide bebeği evde uyurken yalnız bırakıp alt kata kendi evine iniyordu 5 dklıgına
Benim aklım mantıgım almıyor böyle şeyleri ya nasıl yalnız bırakılır küçücük çocuklar

Market yiyeceği kesinlikle yedirmiyoruz ve gittiğimizde mamma diye kendini yerlere atıyor bu yüzden götürmek istemedim ama kapıyı açamayacağı aklımın ucundan bile geçmedi dediğim gibi hep açıyordu. Eve gelince tekrar kapıyı açtırmayı denettirdim açabildi mesela. Açamaması da öyle bir ana denk geldi. 😭
Market yiyecegi yedirmiyorsunuz ama evde tek basina birakip bi yerlere gidebiliyorsunuz yani 2,5 yasinda cocugun kendine zarar vermeden oyun oynayabilecegine ve hatta diz gelince kapiyi acabilecegine guveniyorsunuz ama markete onunla gidince cocugu zaptetme konusunda kendinize guvenmiyorsunuz cunku boylesi daha kolay di mi?
Vallahi iyi cesaret, vallahi pes

Yüklenmeyin kendinize bu kadar ne kendinize ne eşinize. Kötü birşey yapmadınız sucluluk duyulacak birşey de. Aksine o kadar güzel bir annesiniz ki her türlü riski alarak sırf cocugunuzun mutlulugu için dısarı cıkma cesaretinde bulunmussunuz. Cocugunuzu iyi tanıyorsunuz . Sözünüzü dinleyip dinlemeyeceğini de iyi biliyorsunuz. Tepkilerini iyi biliyorsunuz sizde buna güvenmişsiniz. Sadece ufaklık gece saatleri olması sebebi ile belliki fazla yorulmus ve kapıya uzananamıs annesi. Sadece bir dahaki sefere dahatemkinli olun lütfen. Onlar daha cok küçük evet basına felakette gelenilirdi. Lütfen daha temkinli davranın

Az önce başka birinin yazdığı gibi ya siz marketteyken kapıyı başka biri çalıp çocugunuzda açsaydı allah korumuş ya

Bunu okuyunca tüylerim diken diken oldu çok haklısınız
Dünde buna benzer bi konu vardı kayınvalide bebeği evde uyurken yalnız bırakıp alt kata kendi evine iniyordu 5 dklıgına
Benim aklım mantıgım almıyor böyle şeyleri ya nasıl yalnız bırakılır küçücük çocuklar
Çok güvendim zil çaldığında kapıyı açabileceğine. İnanın ilk defa açamadı. Tamam evde tehlikeli birşey yok önlemini aldım ama ya eşimi bulamasam çocuk evde daha uzun süre kalıp korksa ya da gözden kaçırdığımız tehlikeli birşey unutmuş olsaydık? Ah... 😭

Kizin masallah cok akilli.
Ona sütun bittigini, bugunluk meyve suyu çay icebilecegini anlat. Tüh süt bitmis, yarin alalim.
Bazen pekmezli açık cay, cilek recelinden meyve suyu, ayrana da tamam diyorlar.
Sütun bitebilecek birsey olduğunu bilsin. Market kapanmis cok karanlik diyebilirsin. Babanizi arayip süt siparisi verirsiniz ha geldi ha gelecek derken uyur belki.

Gecmis olsun, bazen akil tutulması yaşıyoruz.
Ben de benzer bir hata yaptim, annem demisti,
Geri döneceğinin garantisi mi var. Hadi basina orda birsey gelse.

Hatalar insana mahsus, bu kadar üzüldüğünüze göre kötü biri değilsiniz, kötü bir şey olmamış. Belki daha sonra daha başka şeylerin olmaması için bu deneyimi yaşaman gerekiyordu. Gerekli önlemler alırsınız olur biter. Evet hata var ama ucunda berbat bir durum yok; Olabilirdi ama olmamış, netice önemli. Yüklenme kendine artık.
Sakinleşir çocuğa sarıl, senin huzursuzluğun onu da hasta eder.

ben olsam eşimi çağırırdım süt de al anahtarı da bırak diyerek

ha telefon yoksa da kızımı sütsüz yatırırdım bu gecelik.

yani benim annem bizimle ilgilenirken böyle yaptı hep. herşey her zaman mükemmel olamıyor çocuk da olsa buna alışmalı ve öğrenmeli.

Market yiyecegi yedirmiyorsunuz ama evde tek basina birakip bi yerlere gidebiliyorsunuz yani 2,5 yasinda cocugun kendine zarar vermeden oyun oynayabilecegine ve hatta diz gelince kapiyi acabilecegine guveniyorsunuz ama markete onunla gidince cocugu zaptetme konusunda kendinize guvenmiyorsunuz cunku boylesi daha kolay di mi?
Vallahi iyi cesaret, vallahi pes
Ne deseniz haklısınız. Her zaman akıllıca kendi halinde oynayabildiği için, (tepelere çıkmaz, sadece yastıkları yere atar yerde oynar) kapıyı her daim sorunsuz zorlanmadan açabildiği için, güvendim ama 2.5 yaşındaki çocuğa bu kadar güvenmek de aptallık. Aptallığın sorumsuzluğun daniskasını yaptım kendime olan kızgınlığımın haddi hesabı yok.
En büyük zaafı market yiyecekleri ve sadece o konuda büyük yaygara çıkarıp kendini yerlere attığı için dışarıda zaptetmekte zorlanıyorum gerçekten. Bir de ağladığı için marketçi kıyamayıp çikolata falan veriyor vermeyin yedirmiyoruz dememe rağmen. Bu yüzden inatla götürmek istemedim ama böyle bir hata yapacağıma çocuğum bir seferlik çikolata yeseydi de o riske atmasaydım. 😭

Bir şey olmamış öyle düşünün daha fazla üzmeyin kendinizi. Bu da size ders olsun. Benim anlamadığım kızınızla birlikte markete gitmeyi neden tercih etmediğiniz. 5 dakikada birlikte gidip geliverirdiniz hemen böyle aksiyonlara da gerek kalmazdı. Aralık bırakırdınız kapıyı veya eşiniz 5dakika mesafe madem gidip alırdınız anahtarı anne kız. Kızınız markette rahat durmuyorsa buna çözüm bulmanız lazım. Ayrıca şöyle bir ders de çıkartın tek anahtarla olmaz. Herkesin kendi anahtarına ek olarak yedek mutlaka olmalı. Dünyanın binbir türlü hali var. Evin anahtarı elinize geçtiği an yedekleyin yeni taşınmış olmanız mazeret değil.

Bir şey olmamış öyle düşünün daha fazla üzmeyin kendinizi. Bu da size ders olsun. Benim anlamadığım kızınızla birlikte markete gitmeyi neden tercih etmediğiniz. 5 dakikada birlikte gidip geliverirdiniz hemen böyle aksiyonlara da gerek kalmazdı. Aralık bırakırdınız kapıyı veya eşiniz 5dakika mesafe madem gidip alırdınız anahtarı anne kız. Kızınız markette rahat durmuyorsa buna çözüm bulmanız lazım. Ayrıca şöyle bir ders de çıkartın tek anahtarla olmaz. Herkesin kendi anahtarına ek olarak yedek mutlaka olmalı. Dünyanın binbir türlü hali var. Evin anahtarı elinize geçtiği an yedekleyin yeni taşınmış olmanız mazeret değil.

evet aynen kızınızla kapıyı kapatıp eşinize uğrayıp anahtarı alıp marketten süt alıp dönmek.

bu olurdu.

Herseyi gectim de siz esinizden anahtri almaya gittiginde ya kapiyi acip ciksaydi nasil birakirsiniz 2,5 yasinda ya.Bir komsunun zilini calip esinizi ordan aramak en iyi cozum olmazmiydi?

Ben de bunu düşünüp düşünüp kendimi paralıyorum zaten ya neyim var bilmiyorum nasıl böyle bir hata yaptım nasıl bu kadar sorumsuz davranabildim 😭
Yorgunmuşsunuz belli ki.. Yaptığınızın ciddiyetinin farkına vardınız sonuçta. Kızınız bu sefer kapıyı açamadı çünkü Allah bu konuda senin gelişmeni istedi belki de.. Çok şükür ki kazasız belasız geçmiş gitmiş. Ders alındıysa sorun yok :)

Yakın yaşlarda çocuğum var ondan herhalde ürperdim.
O yaşlarda söylediğinizi tam idrak edemiyorlar dururum yalnız der korkar ağlar en basiti. Basit ama tek başına korkması bile yeterince kötü.
Ama korkup sizi aramaya gidebilir kaybolabilirdi.
Müge Anlı böyle vakalarla dolu.
Bir kadın hastaneye giderken küçük kızını abilerine bırakıyor kız peşinden gidiyor anne fark etmiyor. Çocuğu bulamamışlar mesela.
Allah korusun.
En tehlikeli zamanları.
Gözünüzü ayırmamanız lazım.
Sadaka falan verin. Verilmiş sadakanız varmış.

Back
X