Berbat hissediyorum bana ne oluyor. 😭

Hata en başta eşinizde. Hem telefonunuzu alıyor, hem de anahtarınızı. Sizin de hatanız var elbette ama hepimiz zaman zaman hatalar yapıyoruz. Çok şükür kötü bir şey olmamış. Bir dahaki sefere benzer bir durumda daha dikkatli olursunuz. Bu kadar üzülmeyin.

Anlatmaya utanıyorum. Akşam kızımla ilgili akıllara zarar bir sorumsuzluk yaptım. Nasıl yapabildim bilmiyorum anlam veremiyorum ne düşünüyordum ki o an hiçbir fikrim yok asla benlik olmayan bir hata yaptım ve içim içimi yiyor çok suçlu hissediyorum. 😭 Eğer yazıp içimi dökmezsem rahatlayamam uyuyamam bugün.

Akşam yemekten sonra uyuklamışım biraz salonda kızımla ilgilenirken. Uykumun arasında eşim alt sokakta oturan arkadaşımıza gitmesi gerektiğini söyledi işle ilgiliymiş. Telefonu da alıyorum dedi. Kendisinin telefonu kırıldı dışarı çıkarken çok lazımsa benimkini alıp gidiyor. Tamam git dedim gitti.
O çıktıktan 10 dk sonra kalktım kızım süt istedi baktım bitmiş. Market evin hemen karşısında alıp geleyim dedim kapanmadan. Gece de süt içmeden uyumaz çünkü.

Ama baktım ki eşim anahtarı da almış ve yedek anahtar yok yeni taşındık bu eve daha yaptıramadık bana anahtar. Napsam diye düşündüm. En son yapacağım şeyi yaptım. Kızım yazın ortalarından beri sorunsuz dış kapıyı açabiliyordu. Hatta zil çaldığında hep kızım koşar kapıya ille kendisi açar. Açamadığı hiç olmamıştı. Tehlikeli olabilecek odaların kapısını kilitleyip kızıma "bebeğim aşağıya birşey düşmüş onu alıp geleceğim, zile bastığım zaman kapıyı aç tamam mı?" dedim. Markete gideceğim desem peşimden gelmek ister çünkü. "Hıhı" dedi bunu bir oyun gibi algıladı. Biraz da eşimin çok yakında olmasına güvendim. Sütü aldım apartmana girdim zile bastım bebeğim ben geldim hadi aç kapıyı dedim. Geldi hemen ama kapıyı açamadı yaptığım hatanın büyüklüğünü o an anladım dehşete düştüm. 😭
Kızımı telaşlandırmamak için "tamam kızım ben açacağım kapıyı hadi sen odana git kule yap bana legolarla" dedim "hıhı" dedi yine. Ben de 5 dk hemen eşimden anahtarı alıp geldim kızım sorunsuz bir şekilde legolarıyla oynuyordu. Bu sırada da apartmanda henüz tanışmadığım bir komşu olaylara tanık oldu "yani iyi cesaret sizdeki" dedi. Gerçekten hayatımın en büyük aptallığı bu olmalı. 😭 Ya çok kötü hissediyorum. Belki de anne olması gereken son insanım ben. Off ağlamaktan helak oldum... Herkes zaman zaman hata yapar mı? Sizce kendimi affetmeli miyim? Eşim kendisini suçlu görüyor. Anahtarı bırakmayı unutan benim diyor ama hayır, ne olursa olsun bu yaptığım kabul edilemez.
😭😭
Bu kadar yüklenmeyin kendinize bende zorda kaldığım bir gün buna benzer bişey yapmıştım. Maşallah oğlum çok akıllıydı apartmanın altındaki markete gidiyorum dedim gidip geldim hemen 😉 beni gayet iyi anlıyordu sorun olmadı

böyle şeyler yapmayın Allah korusun o anda başka biri gelir tesadüfen ona kapıyı açar veya sizi bulamayınca peşinize gelmeye kalkar.yaşı çok küçük 5-6 yaşında olsa belki kabul edilebilir bir durum ama 2.5 yaş bebek ya:KK57:bu seferlik birşey olmamış bir daha yapmayın yeter olmuşla ölmüşe çare yok.eşiniz gelince sütü alabilirdi veya en kötü ihtimal eşinizi arayıp gelirken süt almasını söylerdiniz.çocuk sütsüz yatsa başına birşey gelmez bir gece.

Senin yerine bende kendimmisim gibi ayni strese girdim okurken..
1.si birsey yoksa ona alişşin annesi.
2.si sen ne olursa olsun onu yanindan ayirma.
3.su kendi sokaga cikmasa bile deprem olup enkaz altinda kalabilirdi.
4.elektirik kontagindan kivilcim vs kisa devre yangin cikabilirdi..
Aklima dahasi da geliyor ama ayil silkelen diye olumsuz seyler soyledim..
5.si sen cok iyi bir annesin uzme kendini..
Bir daha da birakma sakin ben 10 yasindaki kizima kardesini birakip cikamiyorum dusun.

Yüklenmeyin kendinize bu kadar ne kendinize ne eşinize. Kötü birşey yapmadınız sucluluk duyulacak birşey de. Aksine o kadar güzel bir annesiniz ki her türlü riski alarak sırf cocugunuzun mutlulugu için dısarı cıkma cesaretinde bulunmussunuz. Cocugunuzu iyi tanıyorsunuz . Sözünüzü dinleyip dinlemeyeceğini de iyi biliyorsunuz. Tepkilerini iyi biliyorsunuz sizde buna güvenmişsiniz. Sadece ufaklık gece saatleri olması sebebi ile belliki fazla yorulmus ve kapıya uzananamıs annesi. Sadece bir dahaki sefere dahatemkinli olun lütfen. Onlar daha cok küçük evet basına felakette gelenilirdi. Lütfen daha temkinli davranın
😢 İçimi rahatlama hakkı görmüyorum kendimde rahatlamayı haketmeyecek bir ihmal yaptım. Kızım kapıya asıldı ya gücü yetmedi ya da kapı tutukluk falan yaptı. Ben şunu anladım ne kadar akıllı olursa olsun, ne kadar tanırsak tanıyalım rahat davranıp bu kadar güvenmemek gerek her ihtimali göz önünde bulundurmak gerek. Bir daha da akşamları uyumayacağım mantıklı düşünememin tek sebebi uyku mahmurluğu. Kızımla gidip anahtarı alabilirdik. :(

Ne deseniz haklısınız. Her zaman akıllıca kendi halinde oynayabildiği için, (tepelere çıkmaz, sadece yastıkları yere atar yerde oynar) kapıyı her daim sorunsuz zorlanmadan açabildiği için, güvendim ama 2.5 yaşındaki çocuğa bu kadar güvenmek de aptallık. Aptallığın sorumsuzluğun daniskasını yaptım kendime olan kızgınlığımın haddi hesabı yok.
En büyük zaafı market yiyecekleri ve sadece o konuda büyük yaygara çıkarıp kendini yerlere attığı için dışarıda zaptetmekte zorlanıyorum gerçekten. Bir de ağladığı için marketçi kıyamayıp çikolata falan veriyor vermeyin yedirmiyoruz dememe rağmen. Bu yüzden inatla götürmek istemedim ama böyle bir hata yapacağıma çocuğum bir seferlik çikolata yeseydi de o riske atmasaydım. 😭
Bir yakinimiz cok benzer bir olayda cocugunu kaybetti, detaya girmek istemiyorum ama gercekten yaptiginiz cok buyuk bir hata, bir daha tekrarlamayacaginiz umuyorum

İnsan aklı bazen gerçekten çalışmıyor.
Ne olursa olsun kızınızı da alıp gitmeniz en doğrusuydu ama işte bazen akıl duruyor yaşayınca dank ediyor.

Çok şükür çocuğunuza bişey olmamış.
Şuan artık daha bilinçlisiniz.
“Çocuğa güvenip bişey yapılmaz”

Her anne zaman zaman hatalar yapabiliyor.
İnsanız doğa üstü yaratıklar değiliz neticede.
Beterinden korusun.
Başımıza neler gelecek bilmiyoruz.
Bilinçli olmakta fayda var.
Kendinizi üzmeyi bırakın.

Geçmiş olsun .. 😊

Yüklenmeyin kendinize bu kadar ne kendinize ne eşinize. Kötü birşey yapmadınız sucluluk duyulacak birşey de. Aksine o kadar güzel bir annesiniz ki her türlü riski alarak sırf cocugunuzun mutlulugu için dısarı cıkma cesaretinde bulunmussunuz. Cocugunuzu iyi tanıyorsunuz . Sözünüzü dinleyip dinlemeyeceğini de iyi biliyorsunuz. Tepkilerini iyi biliyorsunuz sizde buna güvenmişsiniz. Sadece ufaklık gece saatleri olması sebebi ile belliki fazla yorulmus ve kapıya uzananamıs annesi. Sadece bir dahaki sefere dahatemkinli olun lütfen. Onlar daha cok küçük evet basına felakette gelenilirdi. Lütfen daha temkinli davranın
İnşallah ben okuduğumu yanlış anlamışımdır amin.

Herseyi gectim de siz esinizden anahtri almaya gittiginde ya kapiyi acip ciksaydi nasil birakirsiniz 2,5 yasinda ya.Bir komsunun zilini calip esinizi ordan aramak en iyi cozum olmazmiydi?
aklıma tüküreyim cidden. :kızgın:Ki zaten komşu tanık oldu olaylara demiştim ya, kadın sağolsun kapıda bekledi ben dönene kadar. Yoksa anahtar almaya da gitmezdim. Ama keşke kadının beklemesini kabul etmek yerine telefon rica edip eşimi arasaydım. Kadına nasıl güvendin tanımıyorsun diyeceksiniz bilmiyorum inanın o an zaten büyük bir panik halindeydim. Zaten mantıklı düşünebilseydim öyle kapıyı çekip çıkmazdım aptal kafam. 😢

Yakın yaşlarda çocuğum var ondan herhalde ürperdim.
O yaşlarda söylediğinizi tam idrak edemiyorlar dururum yalnız der korkar ağlar en basiti. Basit ama tek başına korkması bile yeterince kötü.
Ama korkup sizi aramaya gidebilir kaybolabilirdi.
Müge Anlı böyle vakalarla dolu.
Bir kadın hastaneye giderken küçük kızını abilerine bırakıyor kız peşinden gidiyor anne fark etmiyor. Çocuğu bulamamışlar mesela.
Allah korusun.
En tehlikeli zamanları.
Gözünüzü ayırmamanız lazım.
Sadaka falan verin. Verilmiş sadakanız varmış.

Hata en başta eşinizde. Hem telefonunuzu alıyor, hem de anahtarınızı. Sizin de hatanız var elbette ama hepimiz zaman zaman hatalar yapıyoruz. Çok şükür kötü bir şey olmamış. Bir dahaki sefere benzer bir durumda daha dikkatli olursunuz. Bu kadar üzülmeyin.
Yarın ilk işim anahtar yaptırmak. Telefonu da bir daha vermeyeceğim. :(

Bir yakinimiz cok benzer bir olayda cocugunu kaybetti, detaya girmek istemiyorum ama gercekten yaptiginiz cok buyuk bir hata, bir daha tekrarlamayacaginiz umuyorum
Asla. Bu asla unutamayacağım bir olay ve bir daha tekrarlayacağımı sanmıyorum katıksız gerizekalı değilsem. Bilmiyorum belki de katıksız gerizekalıyım artık kendime de güvenemiyorum. 😭Çok korktum kendimden böyle beyinsizce davranabildiğim için. Her zaman temkinli olduğumu düşünürdüm çevremdekiler takdir ederdi çocuğuyla güzel ilgileniyor diye. Aha çok güzel ilgilendin elmaemma, anneliğin de bukadarmış! demeleri gerek şimdi. 😭

Iki cocugumla yillarca gec saatte gelen esimi evde bekledim yokus ciktim poset tasidim iki elimden ayirmadim 4 kat merdiven ciktik biri elimde biri kucagimda ya da biri karnimda biri elimde,dusundum yine ben hic ayirmadim gozumden panik yapimdanmi yoksa bir saniyelik bir hatanin omre bedel olabilecegindenmi hepsi belkide..cok zor yillardi hala oyle ama birakamam babasiyla bile bin tembihle birakirim bu akil.tutulmasi bir daha yasamazsiniz insallah dert edinmeyin saglikli bir anneye ihtiyaci var minigin boyle hem kendinize hem bedeninize ruhunuza zarar yapmayin..

Yarın ilk işim anahtar yaptırmak. Telefonu da bir daha vermeyeceğim. :(

gerçekten eşiniz niye telefonu alıyor o çok saçma olmuş. evde kalan kişide kalır telefon acil bişey olursa diye. yani siz kayıp düşseniz atıyorum küçük bebekle telefon da yok ne yapacaksınız. dahası eşinizin işi ne bilmiyorum ama gece gitmesi de hoş değil. bence yapabiliyorsanız ultimatom verin gece bizi bırakma diye.

böyle şeyler yapmayın Allah korusun o anda başka biri gelir tesadüfen ona kapıyı açar veya sizi bulamayınca peşinize gelmeye kalkar.yaşı çok küçük 5-6 yaşında olsa belki kabul edilebilir bir durum ama 2.5 yaş bebek ya:KK57:bu seferlik birşey olmamış bir daha yapmayın yeter olmuşla ölmüşe çare yok.eşiniz gelince sütü alabilirdi veya en kötü ihtimal eşinizi arayıp gelirken süt almasını söylerdiniz.çocuk sütsüz yatsa başına birşey gelmez bir gece.
Komşu bekliyordu kapıda hani açsa kadın engel olurdu gitmesine yani o an bunu düşünerek gittim ama o kadına nasıl güvendim daha tanışmamışız? Ya nereden tutsak dökülüyor aptallığım paçalarımdan akıyor bunun hiçbir oluru yok ne deseniz haklısınız. 😭

gerçekten eşiniz niye telefonu alıyor o çok saçma olmuş. evde kalan kişide kalır telefon acil bişey olursa diye. yani siz kayıp düşseniz atıyorum küçük bebekle telefon da yok ne yapacaksınız. dahası eşinizin işi ne bilmiyorum ama gece gitmesi de hoş değil. bence yapabiliyorsanız ultimatom verin gece bizi bırakma diye.
Ya yazılımcı kendisi bir site kodluyor. Siteye de logo gerekiyordu eşim kaba taslağını bilgisayarda yapmış, resmini de telefona atmış. Gittiği arkadaşımız da tasarımcı logoyu ona yaptıracaktı. Telefonu o yüzden götürdü. Ama türlü türlü yolu var bunun.
1. Resmi flash'a atabilirdi.
2. Flash yoksa bilgisayarını götürebilirdi.
3. Resmi arkadaşına whatsapp'tan vs atabilirdi.
Uykulu halimle bunu benim düşünemediğim gibi eşimde düşünememiş kolayına kaçmış. Zaten o da kendini suçluyor. Bir de gece değil akşam üstüydü ve karı kocalar ikisi de samimi dostumuz o yönden gitmesinde problem görmüyorum. Ama telefonu alması hata.

Bu kadar yüklenmeyin kendinize bende zorda kaldığım bir gün buna benzer bişey yapmıştım. Maşallah oğlum çok akıllıydı apartmanın altındaki markete gidiyorum dedim gidip geldim hemen 😉 beni gayet iyi anlıyordu sorun olmadı
Yine de siz de çok güvenmeyin bence evet benim başıma da kötü birşey gelmedi ama gelebilirdi ben bırakmazdım normalde ama o an ne yapacağımı şaşırdım süt isteyince kıyamadım böyle bir hata yaptım. Benim hatamı yapmayın. :(

Ya yazılımcı kendisi bir site kodluyor. Siteye de logo gerekiyordu eşim kaba taslağını bilgisayarda yapmış, resmini de telefona atmış. Gittiği arkadaşımız da tasarımcı logoyu ona yaptıracaktı. Telefonu o yüzden götürdü. Ama türlü türlü yolu var bunun.
1. Resmi flash'a atabilirdi.
2. Flash yoksa bilgisayarını götürebilirdi.
3. Resmi arkadaşına whatsapp'tan vs atabilirdi.
Uykulu halimle bunu benim düşünemediğim gibi eşimde düşünememiş kolayına kaçmış. Zaten o da kendini suçluyor. Bir de gece değil akşam üstüydü ve karı kocalar ikisi de samimi dostumuz o yönden gitmesinde problem görmüyorum. Ama telefonu alması hata.

gerçekten whatsapp gibi basit bi çözüm varken... neyse temkinli olun siz. durumunuz varsa bi tane tuşlu şarjı uzun giden telefon alın evde yedek dursun

anahtarları da bikaç tane yedek yaptırın yarın ilk işiniz.

o komşuyu da ben olsam bi çaya çağırırdım. teşekkür mahiyetinde.

zaten kk kadınları yeterince bebeğiniz konusunda yazmış o konuya girmedim. bence lise çağına kadar gündüz evde tek olması uygun değil çocukların.

gerçekten whatsapp gibi basit bi çözüm varken... neyse temkinli olun siz. durumunuz varsa bi tane tuşlu şarjı uzun giden telefon alın evde yedek dursun

anahtarları da bikaç tane yedek yaptırın yarın ilk işiniz.

o komşuyu da ben olsam bi çaya çağırırdım. teşekkür mahiyetinde.

zaten kk kadınları yeterince bebeğiniz konusunda yazmış o konuya girmedim. bence lise çağına kadar gündüz evde tek olması uygun değil çocukların.
Tüm hata ayık olmamamdan kaynaklanıyor. Ayık olsam telefonu da vermezdim, çocuğu da bırakıp çıkmak yerine arkadaşımı arayıp eşimden gelirken süt almasını isterdim. :(

Back
X