Berbat hissediyorum bana ne oluyor. 😭

gerçekten whatsapp gibi basit bi çözüm varken... neyse temkinli olun siz. durumunuz varsa bi tane tuşlu şarjı uzun giden telefon alın evde yedek dursun

anahtarları da bikaç tane yedek yaptırın yarın ilk işiniz.

o komşuyu da ben olsam bi çaya çağırırdım. teşekkür mahiyetinde.

zaten kk kadınları yeterince bebeğiniz konusunda yazmış o konuya girmedim. bence lise çağına kadar gündüz evde tek olması uygun değil çocukların.
Komşuya karşı da çok mahçup oldum yüzüne nasıl bakıcam ki. :( kim bilir ne düşünüyor şimdi hakkımda. :(

Yakın yaşlarda çocuğum var ondan herhalde ürperdim.
O yaşlarda söylediğinizi tam idrak edemiyorlar dururum yalnız der korkar ağlar en basiti. Basit ama tek başına korkması bile yeterince kötü.
Ama korkup sizi aramaya gidebilir kaybolabilirdi.
Müge Anlı böyle vakalarla dolu.
Bir kadın hastaneye giderken küçük kızını abilerine bırakıyor kız peşinden gidiyor anne fark etmiyor. Çocuğu bulamamışlar mesela.
Allah korusun.
En tehlikeli zamanları.
Gözünüzü ayırmamanız lazım.
Sadaka falan verin. Verilmiş sadakanız varmış.
İşte kapıyı açabileceğine bu kadar güvenmeseydim böyle bir hata yapmazdım net. 2.5 yaşında bebek. Nasıl bu kadar relax davrandım... Kapıyı açamadığı an yaptığım hatanın farkına varmam, kapıldığım panik ve korku... Daha önce hiç bu kadar korkmadım hiç bu kadar aptal hissetmedim. Öleyim istedim. O hissi düşündükçe ağlıyorum. Anahtarı alacağım diye sokakta deli danalar gibi koştum. Koşarken ya korkarsa ağlarsa diye ömrümden ömür gitti. 😭

Tüm hata ayık olmamamdan kaynaklanıyor. Ayık olsam telefonu da vermezdim, çocuğu da bırakıp çıkmak yerine arkadaşımı arayıp eşimden gelirken süt almasını isterdim. :(

siz de insansınız oluyor böyle şeyler.

ya onlar olmasa bile dışarı çıkarken napıyorum demeniz lazım. demiştim süt çok elzem değil. bi gece süt içmese hatırlamaz bile sabahına. ya da boyu kısa kalmaz.

bundan sonra yapmazsınız bilinç altınıza işleyin iyice çocuktan ayrılmak yalnız bırakmak yok. geri kalan herşeyi boşverin gerekirse.

ben bebekken annemlerin gözü önünde oynarken kaybolmuşum başka bi kadının kucağında uyurken bulmuşlar beni :) ki annem pimpirik bi kadındı. ama kaybolduğum yer bi devlet kurumu sitesiydi güvenli bir yerdi yani. o yüzden dedim komşularınızla tanışın kimler tanıyın güvenilirler mi öğrenin ne olur ne olmaz.

Nasil evde 1 tane anahtar olur? Hem bende hem esimde anahtar var. Ekstra birer tane de yedegimiz var. Biri arabada biri karakolda esimin dolabinda durur. Anahtar isini bir an once halledin. Yaptiginizin ne kadar yanlis oldugunu siz biliyorsunuz zaten bu yuzden o konuda size kirici konusmayacagim. Insaniz hatalar yapariz. Ama 2.5 yasinsa bir cocuk icin fazla cesaretlisin. Lutfen daha dikkatli ol annesi.
Bir de biz sut gibi evde cabuk tuketilen gidalari 4 5 tane aliriz mesela. Zaten bozulan bir urun degil sut. Bolca alin serin bir yerde muhafaza edin. Cocuk olan evde fazla sut daima yedekte olmali. Ha bitti mi? o zaman ayran verin. Meyve suyu verin. Bu gecelik boyle olsun yarin birlikte alalim deyin. Cocugunuz akilli bir cocuga benziyor. Bunu anlayacaktir.
Esiniz de bir an once telefon edinmeli. Evde kalan sizsiniz. Hersey olabilir. Telefon sizde durmali. Gecen ay telefonum kirildi. Hafta sonu ilcede tamirci bulamadik. Esim ise giderken telefonunu bana birakip gitti. Birlikte calistigi kisileri de soyledi bana. Birsey olursa onlardan ulasmam icin. Cunku 10 aylik bir bebegimiz var. Ne olur ne olmaz. Hastalansa birden ateslense falan bir taksi cagiramazdim mesela.
Lutfen dikkat edin. Bununla gecmis olsun.

Üzgünüm sizi telkin edemeyeceğim bu bi anlık hata değil o çocuğu da alıp gidecektiniz. Ya sizin arkanızdan kapıyı açıp çıksaydı bi yerden düşseydi. Kızmayın ama akıl işi değil ders olmuştur
Konudan bagimsizca oturdum nickinizi saydim : Evet 13 harf :))

Üzgünüm sizi telkin edemeyeceğim bu bi anlık hata değil o çocuğu da alıp gidecektiniz. Ya sizin arkanızdan kapıyı açıp çıksaydı bi yerden düşseydi. Kızmayın ama akıl işi değil ders olmuştur
Haklısınız. 😭

aa

aklıma ne geldi

böyle bi bebek gece annesi babası uyurken kalkıp anahtarı açıp kapıyı açıp çıkmış tüm ülke aradıydı sonra bi havuza düşüp ölmüş bulundu. bu kapı açtırmayı çocuğa alışkanlık ettirmeyin gece de balkon kapılarını ev kapılarını kitleyip anahtar bırakmayın üstünde nolur nolmaz.

Market yiyeceği kesinlikle yedirmiyoruz ve gittiğimizde mamma diye kendini yerlere atıyor bu yüzden götürmek istemedim ama kapıyı açamayacağı aklımın ucundan bile geçmedi dediğim gibi hep açıyordu. Eve gelince tekrar kapıyı açtırmayı denettirdim açabildi mesela. Açamaması da öyle bir ana denk geldi. 😭
Kapiyi acamamasina sevindim çünkü siz yokken de açıp dışarı cikabilirdi

aa

aklıma ne geldi

böyle bi bebek gece annesi babası uyurken kalkıp anahtarı açıp kapıyı açıp çıkmış tüm ülke aradıydı sonra bi havuza düşüp ölmüş bulundu. bu kapı açtırmayı çocuğa alışkanlık ettirmeyin gece de balkon kapılarını ev kapılarını kitleyip anahtar bırakmayın üstünde nolur nolmaz.
Kesin denemiştir açmayı annesi yokken.oglum 2 yaşında bizim kapı da kolay açılır mübarek ...kapı kilitliyken bile kapının dibinde bizim yerden bitme.

Bundan 20 sene kadar once anahtarini unutan üst komsumuz oglunu yan balkondan eve gondermisti. Demirlere tutuna tutuna, örümcek adam gibi.
Yaptığınız gercekteb cahil cesareti ama neler var... hem bence cocuklari evde birakmamak son yirmi otuz yilin aliskanligi. Eskiden ise -pazara giden anneler buyuge kucugu emanet edip giderlermis. Ananem bile yazlari bir aile dostutla gittiigi kaplica magara anilarini anlatirdi. Cocuklara kim bakıyordu? Demiştim 13 yaşındaki buyuge emanet etmis 4 cocuk!
Dedigim gibi neler var dunyada. Ne çocuğuna orumcek adam muamelesi yapan komsumuz ne annem ve kardesleri ne de sizin bebeginiz. Birsey olmamis hicbirine, ne guzel.
Bir daha tekrarlamazsini da zaten,olmus bitmiş.

aa

aklıma ne geldi

Evet ben de duymuştum. :(
Gece kilitliyoruz anahtarı da askıya asıyoruz. Genel olarak kendi başına öyle çıkıp gitmez korkar zaten yolda vs. Benim yanımdayken bile anne ababa ababa diye korka korka yürüyor. Yani bilinçli bir çocuk dışarıda başına neler gelebileceğini elimizden geldiğince anlatmaya çalıştık az çok anladığını düşünüyorum ama yine de bir daha böyle tahminlerle güvenmem. Gündüz hep yanımda zaten gözüm de üstünde gündüz çıkıp gidemez. Ama ben yine de artık gündüzleri de kilitleyeceğim. :(

Evet ben de duymuştum. :(
Gece kilitliyoruz anahtarı da askıya asıyoruz. Genel olarak kendi başına öyle çıkıp gitmez korkar zaten yolda vs. Benim yanımdayken bile anne ababa ababa diye korka korka yürüyor. Yani bilinçli bir çocuk dışarıda başına neler gelebileceğini elimizden geldiğince anlatmaya çalıştık az çok anladığını düşünüyorum ama yine de bir daha böyle tahminlerle güvenmem. Gündüz hep yanımda zaten gözüm de üstünde gündüz çıkıp gidemez. Ama ben yine de artık gündüzleri de kilitleyeceğim. :(

valla ben 30 yaşındayım evde her daim kapı kitli durur gündüz bile hem dışarıdan temkin için.

sanırım çocuklarla ilgili önlemlerle ilgili broşürler kitaplar vs var. bi araştırın bakın aklımıza gelmicek şeyler var.

mesela su dolu kova bulundurmayın içine düşüp ölebiliyorlarmış ya da balon vermeyin boğazına kaçırabiliyor böyle akla gelmeyecek şeyler var. mutlaka evi çocuklara uygun hale getirmek için öneriler olan kitaplar vardır.

valla ben 30 yaşındayım evde her daim kapı kitli durur gündüz bile hem dışarıdan temkin için.

sanırım çocuklarla ilgili önlemlerle ilgili broşürler kitaplar vs var. bi araştırın bakın aklımıza gelmicek şeyler var.

mesela su dolu kova bulundurmayın içine düşüp ölebiliyorlarmış ya da balon vermeyin boğazına kaçırabiliyor böyle akla gelmeyecek şeyler var. mutlaka evi çocuklara uygun hale getirmek için öneriler olan kitaplar vardır.
Mutlaka bakacağım o bilgilere.

Back
X