• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bereket...

hayır .. neden sordun ki ...biride şimdi özelden mesaj atmış...sormuş..
 
Yani İstanbul'da kredi çekmeden/bir yerden toplu para almadan maaştan arttırarak eli yüzü düzgün bir ev almak için hayal aleminde yaşamanız lazım.
Bereket değil matematik işi bu daha çok.
 
Bence bunların bereketle bir alakası yok. Kusura bakmayın her kim öyle maaş alarak düşünmeden para harcarsa "ay paramızın bereketi yok" diye suçu berekete yükleyemez. Bakın, benim annem bizi yalnız büyüttü ve çok sıradan bir ailede büyümüşüm fakat ben küçük çoçukluğumdan beri para biriktirir çok şükür istediğim herşeyi alırdım.Ne kadar para aldığınızın daha fazla önemi yok, bu işin biraz planlamayla ve matematikle ilgisi var.

Şimdi yıllar geçmiş ben universite öğrencisiyim. Malum öğrenciyiz fazla paramız yok. Size basit bir örnek vericem.Ben liseden beri makyaj videoları izler, o makyaj videolarındaki makyözlerin kullandığı marka makyaj
malzemelerine sahip olabilirmiyim diye hayal ederdim. Ve kısa bir sürede para biriktirerek istediğim ürünlerin hepsini aldım. Şimdi makyaj çantama baktığım zaman inanamıyorum, o malzemelere sahip olmak benim için hayaldi oysa şimdi hepsine sahibim. Misal benim annem öyle fazla bahalı şeyler almaz fakat parada biriktiremez çünkü planlamadan alışveriş yapıyor.

Fakat ben universite de okuyorum, pahalı şeyler almaya üstelik dışarıda yemeye içmeye çok düşkün bir insanım. Çok az bir para alıyorum. Misal yerindeyse ayağımı yorganıma göre uzatıyorum. Para almadan önce planlıyorum, işte şunlara bu kadar para vericem, bu benim dışarıda yeme içme param sonra bu benim otobüs param sonra işte şu kadarını da ayırıp biriktiricem diyorum. Benim okuduğum meslekte fazla maaş alınmıyor ve genelde hep şunu duyarım. Neden bu mesleği seçtin az para var ya da ben şu mesleği seçmiştim zamanında çünkü çok para vardı diyorlar. Oysa o lafları diyen insanlar genelde hiç birşeye sahip değiller, o kadar para kazanmalarına rağmen birde kredi çekip kredi ödüyorlar. Benim için maaşın fazla önemi yok, önemli olan mesleğimde mutlu ve memnun olmam bir de ayağımı yorganıma göre uzatmaktır. Ben şu kadar kazanırım, eşimde en az benim kadar kazanırsa ALLAH-ın izniyle gül gibi geçinir gideriz. Başka ne isterim ki, ALLAHa bin şükürler olsun.
 
Matematik de, plan program da çok önemli ama bereket diye birşeyin varlığına inanıyorum. Ne zaman ibadet etsem, sadaka versem, bereket için dua etsem pantolonlarımın cebinde orda olduğunu hiç hatırlamadığım paralar bulurum: 5 TL-10 TL-20 TL vs. O ay ekstra masraf pek çıkmaz mesela. Çöpe yemek atmamak, gece bulaşık bırakmamak, evi, banyoyu temiz tutmanın bereketi etkilediğini düşünüyorum. Halı altlarında, koltuk minderleri arasında yiyecek kırıtısı olmamalı. Tabi hesaplı alışveriş de çok önemli. ne nerde indirimdeyse üşenmeden gidip ordan almak gerekiyor.
 
para arttıkça ihtiyaçta artıyor.
bir de şükürle de alakalı bu durum.
rabbim şükür edenlere daha çok veriyor.
azla yetinmeyi biliyorlar.
çok oldukça insan daha çok istiyor daha çok harcama yapıyor.
 
Back
X