ya neyse ne bahane uydurdun merak ettim hayirli olsun yeni isin de
maaşı bana babamın hayrına vermiyor işverenim hanımefendi... bende 1 yaşındaki kızımı eve bırakıyor,magandalarla dolu bir otobüste yolculuk yapıyor ve işe geldiğimde akşama kadar çalışıyorum yani bana emeğimin karşılığını veriyor...
bu arada toplu cevap vereyim istedim iş kanunu ve 15 gün önce haber verme zorunluluğunu biliyorum zaten... fakat şu anki işyeri şartlarımıda en iyi ben biliyorum o yüzden yaptığım şey bana göre gayet etik
Herkes çocuğunu evde bırakıyor, otobüs yolculuğu yapıyor. Bu işvereninizin suçu değil.
Ama gerçekten de haber vermeliydiniz.
Sizin orda emeğiniz var diye alıyorsunuz maaşı. Sanki çalışmanız lütufmuş gibi davranmayın.
O adam da bunu hesaplayamadı.
Yalanla dolanla işten ayrıldınız.
Geçiminizi sağladığınız yeri mağdur etmek doğru değil.
Bir gün en ihtiyacınız olduğunda sizi de yalanla işten çıkarırlarsa üzülmeyin.
Birgün işveren tarafından kendince haklı sebepleri ile kapıya konulduğunuzda onu da etik bulacaksınız o zaman .
Neyse hayırlı olsun
Bir işyeri sahibi olarak yaptığınızı etik bulmuyorum. İşyeriniz de sizi pat diye işten çıkarınca "bi haber bile vermedi,yeni iş bulana kadar napacam ben?"diyorsunuz.Bunun ne farkı var?Keşke açık açık konuşup işten ayrılsaydınız.
bayanlar ortada mağdur olan kimse yok bir bayan geldi zaten çağırdık başladı bugün ona işi devrediyorum yani ne ben ne işverenim mağdur oldu
Hem sizin için hem de karşı taraf için yeni işleriniz hayırlı olsun o zaman.
maaşı bana babamın hayrına vermiyor işverenim hanımefendi... bende 1 yaşındaki kızımı eve bırakıyor,magandalarla dolu bir otobüste yolculuk yapıyor ve işe geldiğimde akşama kadar çalışıyorum yani bana emeğimin karşılığını veriyor...
dikkatli okursanız eğer ben kimseye burada çalışmam lütuf demedim aklımdan öyle birşey geçmedi zaten iyi kötü aylarca ekmek paramı kazandım burdan inkar edersem allah çarpar zaten iş verenimlede gayet medenice konuşup helalleştik. bir bayan bana sadece o adamın parasını yediniz demiş ona cevaben yazdım. yani ben kimsenin parasını yemedim bende onun karşılığında bu şartlarda zaten çalıştım emeğimin karşılığında aldım anlamında.. ha yaptığım evet yanlış ama buraya 3 vesait geliyordum şu an yürüme mesafesinde bir iş ve daha iyi şartlarda bir çalışma ortamı buldum ne yapsaydım yani gitmesemiydim
dikkatli okursanız eğer ben kimseye burada çalışmam lütuf demedim aklımdan öyle birşey geçmedi zaten iyi kötü aylarca ekmek paramı kazandım burdan inkar edersem allah çarpar zaten iş verenimlede gayet medenice konuşup helalleştik. bir bayan bana sadece o adamın parasını yediniz demiş ona cevaben yazdım. yani ben kimsenin parasını yemedim bende onun karşılığında bu şartlarda zaten çalıştım emeğimin karşılığında aldım anlamında.. ha yaptığım evet yanlış ama buraya 3 vesait geliyordum şu an yürüme mesafesinde bir iş ve daha iyi şartlarda bir çalışma ortamı buldum ne yapsaydım yani gitmesemiydim
kapıya konulmak ne demektir ya ne kadar basit bir tabir hiç yakıştıramadım. 35 yaşındayım ve yaklaşık 12 yaşından beri çalışıyorum sadece bir iş yerimden çıkarıldım oda 7 yılımı verdiğim biryerdi hamileliğimden dolayı çıkardılar ve tazminatımı aldım sizin tabirinizle hamile kaldım diye kapıya konuldum
Ay ben adamın mı demişim patronun bay bayan ben nerden bileyim olayı getirdiğiniz yere bakın. Ben yaptığınızın hoş olmadığını oranın sonuçta parasını yediğinizi söyledim siz ne anladınız bilemiyorum tabi ben ama okuyan maaşdan bahsettiğimi anlardı.
Hiç güleceğim yoktu ben ne diyorum siz nerden çalıyorsunuz .
Evet haklısınız tam olarak hamile kaldınız diye kapıya kondunuz dedim
Her neyse etik hareketinizle yeni işinizde başarılar dilerim.
eger gercekten adil bir patronsanız kesinlikle haklısınız,
fakat malesef artık sizin gibi düşünen yönetici çok az,
keşke her patron çalışanına 15 gün önceden haber verse...ama bazı patronlar gerçekten bunu hakediyor,
aynı şeyi ben seneler önce yaşamıştım bir anda işsiz kalmıştım, hiç haber verilmeden..
yaw he he haklısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?