- 15 Ocak 2016
- 513
- 187
- 33
- Konu Sahibi beyinerror
-
Bana gelecek düşündüğüm bir kadınsın demişti.Neden endişe ettiniz ki ayrılmak istediniz?
Destek olmaya çalışıyorum geçen ilk defa bana Allah bilir dedi:) Nasıl mutlu oldum anlatamam.Bence bekleyin kestirip atmayin hemen.Kimsenin kalbini bilemezsin.Ona sadece yardimci ol madem inanmak istiyor ona destek ol.Ama cok belli etme tavrini yoksa sana yalan da soyleyebilir inaniyorum diye sirf seni kaybetmemek icin.Zamana birak bence
Aklımı çelmesi değil tabiki kendimden eminim.Ateist, deist, agnostik vs insalardan korkmam da, her türlü koyu dindardan korkarım ben asıl, dini ne olursa olsun.
Tarih din yüzünden olmuş savaşlarla dolu, şekil değiştirdi ama hala da devam ediyor günümüzde.
Kaldı ki her koyun kendi bacağından asılır demişler. Sizin korktuğunuz ne? Aklınızı çelmesi mi?
İnsanları ırkına, inancına/inançsızlığına göre değerlendirmek bir bitse keşke.
Mezhep degil ki bu.inancsizlik.ya kaç kişinin canı yandı bu mezhep farkı yüzünden
anladığım kadarı ile o size saygı duymuş ve duyuyor sizde saygıduyun
Evlilik düşünüyorsanız bu gerekçeler gayet yerinde endişeler. Siyasi görüş, inançlar, dünyaya bakışımız yaşam tarzlarımızı belirler. Ciddi uyuşmazlıklar varsa çok da zorlamamak lazım. İsterseniz deneyin. Olmazsa iki iyi arkadaş olursunuz.Bana gelecek düşündüğüm bir kadınsın demişti.
Ama örneğin bize göre imam nikahı kıyılır ama istemez
Ben çocuğumu daha muhazakar yetiştirmek isterim o istemez
Açıkça konuştuk bunları,tabiki ailem asla müsaade etmez asla.
Evet ben şok oldum çünkü biz ilk tanıştığımızda söylemedi falan diye.Inanmaya calisacagim?
Simdi nasil sevgilisi kocasi icin kapanan acilanlara karsiysam ayni derecede sevgilisi icin inanmaya calisan insana da karsi olacagim. Cunku hayatta hicbir sey mis gibi yasanmaz, yasanmamali..
Haklısınız bende şimdi inanmaya çalışıcam diyip ilişkimiz 2 3 yılı aldığında olmuyor inanmıyorum demesinden korkuyorum ki çünkü bitirmek zorunda kalıcamİçinde o inanç varsa olur.Başkasının istemesiyle iman olmaz ki.Mesela ailesinin isteğiyle kapananlar var ama örtü Onlar için bez parçasından farksız.Birden kabul etme.Biraz zamana yay.Duruma göre yol alırsın.
İnandıramam değil mi,hiç mi umut yokinanmak istemiyor sadece seni kaybetmekten korkmuş.
bunu bilerek devam et ilişkine. kimseyi zorla inandıramazsın bişeylere.
İstemez diyorsunuz da bir sorsaydınız? İnanmasa da kabul edebilir, sonuçta onu bağlayan bir şey yok. Hac da onun adına gezi gibi olur misal. Siz şu an onun adına karar veriyorsunuz şöyle yapar, böyle eder diye. Önce bir sorun bakalım neler diyecek.Aklımı çelmesi değil tabiki kendimden eminim.
Ama yukardada örnek verdim mesela ben inancım gereği imam nikahı isterim o istemez,ben hacca gitmek isterim onada söyledim o istemez,sevgililikle devam edersek ben önemsemem devam edelim dedim,ben seninle evlenmek isterim hayat kurmak isterim deyince zıtlıklar kafamda pat pat patladı.
Tabiki ailemin tepkiside
onun saygı duymama durumu olamaz ki zaten benden çok çok daha muhafazakar bir ailede yetişmiş,ve mezhep değil o komple yok sayıyor..ya kaç kişinin canı yandı bu mezhep farkı yüzünden
anladığım kadarı ile o size saygı duymuş ve duyuyor sizde saygıduyun
Ben ona çok değer veriyorum oda çok değer veriyorum ilk defa bu kadar sevildiğimi hissettim.Bu yasina kadar olmayan bir sey hissedilmemis birsey olabilir ama cok zor.siz bu yukun altina girebilecemisiniz? Bu isin olmazini biliyorsunuz zaten.acik konusmuyorum bu yuzden.
Daha gecen haftalarda bi arkadasim aynisini yasadi.daha 1 aylik iliski.sonradan ogrendi.ve olmayacagini anlayinca birakti.cocuk birlikte asacagiz dedi ama bu yukun altina girmedi..
Arkadaş olamayız olmayıda istemem sanırım.Evlilik düşünüyorsanız bu gerekçeler gayet yerinde endişeler. Siyasi görüş, inançlar, dünyaya bakışımız yaşam tarzlarımızı belirler. Ciddi uyuşmazlıklar varsa çok da zorlamamak lazım. İsterseniz deneyin. Olmazsa iki iyi arkadaş olursunuz.
Evet çok büyük bir fedakarlık yapıcak ama ben ona inanmasan giderim demedim.Bugün inanmış gibi yapar kendini kaldırırsa yarın iş ciddiye bindiğinde, kendini sınırlandırılmış hissettiğinde daha kötü olmayacak mı? Birbirinize ayak uydurmak için ne derece fedakarlık yapabilirsiniz? Hayat bu kadar toz pembe değil.
Nolursunuz dua edin,inşallah inşallahİnşallah sen onun kurtuluşuna vesile olursun
umut her zaman var. ama çok zor bi sürece hazır olmalısın.İnandıramam değil mi,hiç mi umut yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?