- 20 Kasım 2015
- 1.395
- 1.244
- 83
- Konu Sahibi elifsu0225
-
ben aynen bu şekilde kavuruyorum salçayıSalçayı neredeyse yanacak seviyeye gelene kadar kavururum ben. Yoksa böyle su ve salça ayrışıyor. Bence problem burda. Hatta salçayı kavurur biraz sulandırır yine kavururum iyice kavurduğuma emin olunca suyunu falan koyarım.
Mercimek corbasi da en kolay corba galiba ya.
Niye oyle olmjs ki o.
Kesin ondandir.
Yoksa sorun olmuyor.
Bunun cevabı "sulu"dan kastınızın ne olduğuna göre değişir. =) Elbette sulu olacak ama içinde üç beş malzemenin yüzdüğü, yağ ve salça karışımı gibi görünecek kadar değil. Malzeme&su oranı önemli. İnternetten denenmiş tarifler bulup denediniz mi? Ben de mutfakta usta filan değilim, aakıma hiçbir çorbam böyle olmadı. Çoğu da internetten baka baka yaptığım tarifler. Adım adım aşamaların anlatıldığı tarifleri denerseniz, zaten neyin ne zaman, ne kadar konulacağını da çözersiniz.
Tarhana çorbası hariç hepsi böyle. Terbiyeli çorbalarim da duruluyorUn kuru kavrulur su koymadan unu kavurmalisin bu corbayi ilk defa duydum gercide un kavrulur.Birde suyu cok koyup az kaynatmissiniz buyuk ihtimalle.Baska hangi corbalari yapiyosunuz boyle.
İşte sorun salçayı kavurmanda değil önce un ve yap kavurman gerek sonra salça ve suyu eklemen gerekBen a
ben aynen bu şekilde kavuruyorum salçayı
TamamSuyu çok, yağı çok. Etli yemeklere/çorbalara hiç yağ koyma zaten.
Çorba yapmak ki en kolay şeydir, her şeyin çorbası olur, yeter ki bir blendırın olsun.
Blendırsız mutfak düşünemiyorum.
Elden supheleniyorum. Bakalım diğer tavsiyeleri denicem bibide ev yapımı salça degil hazır salça dene
yagı az koy yada margarin koy az
suyunuda dedigine göre az bile koymuşsun
bence elinde var bişey
benimde yaptıgım köfte olmaz mesala
herşeyi yaparım ama köfte yok
kimi insanın elinden bazı şeyler düşmezmiş
İşte sorun salçayı kavurmanda değil önce un ve yap kavurman gerek sonra salça ve suyu eklemen gerek
Soguyunca koyulasmasi isitirken gene acilmasi lazim aslinda ilginc.Birimiz tarif verelim grami gramina onu yapin bide nasil olucak.Tarhana çorbası hariç hepsi böyle. Terbiyeli çorbalarim da duruluyor
Corba çok sulu olursa aynı böyle olur yaptiginiz gibi suyunu fazla koymayin ve kaynatma süresini uzun tutun.Iyi de çorba sulu olmaz mı zaten.. suyunu a koyunca da taneler bekleyince pilav gibi oluyor..
Yok gulebilirsin. Ben kendim de gülüyorum.lakin çözüm bulsam mutlu olacağım :)Gülsem kizar misiniz?
Not ben de yeni asciyim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?