Çorbalar Bi çorba neden böyle olur? (Resimli)

Ben a
ben aynen bu şekilde kavuruyorum salçayı

Bence suyu ve yağı fazla.
Birde unu salça ile kavurma soğanla kavur bence.

Mercimek corbasi da en kolay corba galiba ya.
Niye oyle olmjs ki o.

Kesin ondandir.
Yoksa sorun olmuyor.

soğanlar ağzıma diri diri geldi. mercimekler pişmemiş. baharat diye bişey zaten yok. Bildiğin mercimeği haşlamış 2 dkda getirmiş gibi sofraya.. bide soğuktu çorba. yani kınamıyorum bilmiyor olabilir. ama 2 çocuklu kaç yaşında kadın. Beceremiyosan yapma. Tadı belli bu kadar mı damak tadınız kötü..

Aynen bende mutfak konusunda tırtım dır mesela
Hala bir çok yemeği netten bakarak yaparım.
Tarifler de ki ölçüleri uyguladığında bire bir oluyor.

Un kuru kavrulur su koymadan unu kavurmalisin bu corbayi ilk defa duydum gercide un kavrulur.Birde suyu cok koyup az kaynatmissiniz buyuk ihtimalle.Baska hangi corbalari yapiyosunuz boyle.
Tarhana çorbası hariç hepsi böyle. Terbiyeli çorbalarim da duruluyor

Sıvı yağ kullanıyorsan ısısını ayarlayamıyorsun yağın sanırım.. Eğer çorba yaparken yağ kavrulmassa yüzeye vurur, normalde yağ çorbanın üzerine kavrulacaksa, o da iyi kavurma yapılmalı.. Unlu yoğurtlu çorbalardada un yoğurt çırpılır, pişicek malzeme tencerede haşlanır ve unlu yoğurtlu malzemeyle birleştiriken sıcak olan malzemeden soğuğa aktarılır azar azar ve bir yandan karıştırılarak..
Ayrıca çorba harlı ateşte karıştırılarak yani göz göz olana kadar kaybatılır ve tercihen tereyağ kullanıır, genelinde.. Birde ne kadar uzun süre kaynarsa lezzetinide etkiler.. Kıvamınıda.. Yani uzun kaynayacak..

Çorba yapmak ki en kolay şeydir, her şeyin çorbası olur, yeter ki bir blendırın olsun.
Blendırsız mutfak düşünemiyorum.

bide ev yapımı salça degil hazır salça dene
yagı az koy yada margarin koy az
suyunuda dedigine göre az bile koymuşsun
bence elinde var bişey
benimde yaptıgım köfte olmaz mesala
herşeyi yaparım ama köfte yok
kimi insanın elinden bazı şeyler düşmezmiş

Çorba yapmak ki en kolay şeydir, her şeyin çorbası olur, yeter ki bir blendırın olsun.
Blendırsız mutfak düşünemiyorum.

Ay aklima geldi.
13 yasindayim. Hasta olmusum. Annem calisiyor.
Havuc, sogan, domates, biber ve tavuk gogsunu attim suya hasladim.
Blenderdan gecirdim.
Suyu ayrilan, dibi bulamac olan garip bir sey oldu.
Hala tadi damagimda, aklima geldikce midem kalkiyor

Ben de
Elden supheleniyorum. Bakalım diğer tavsiyeleri denicem bi

Evde ne varsa at düdüklüye blendırdan geçir, malzemeye göre terbiye yap ya da başka bir şey ekle.. Olsun sana harkika bir çorba...

Etli çorba bende yapıyorum. Aslında gayet güzel olur ama sen sıralama hatası yapmışsın. Önce yağ ve un kavur üzerine salça ve tuz ekle biraz daha kavur. sonra su ekle, bazen topaklanıyor onun için katı malzemeyi koymadan önce blendırdan geçiriyorum sonra üzerine haşlanmış et yada tavuk ekleyip kısık ateşte kaynatıyorum. Düdüklüde yapma çorbalarını, kısık ateşte arada karıştırarak yap. Daha lezzetli olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…