- 15 Ekim 2015
- 3.193
- 11.673
- 208
- Konu Sahibi elifsu0225
-
Canım aşama aşama yazar mısın?Olur mu. Resimdeki corbayi duduklude kaynatmistim.
5 su bardağı su koy, suyu ölç bence senOlur mu. Resimdeki corbayi duduklude kaynatmistim.
Olur mu. Resimdeki corbayi duduklude kaynatmistim.
Göz kararı yapıyorum genelde.:) kesinlikle
Canım salçayı falan tam kavurmamış olabilir misin?
Bu arada su ve yağ fazla sanırım. Her şeyi ölçüsüne göre mi yaptın göz kararı mı?
Evet. Duduklude şu buharlasmiyor diye daha az şu kullanıyorumPeki düdüklüye de normal tencere koyacagın kadar mı su koydun. hani tencere kaynadıkça suyunu çekiyor ya.
Düdüklüde öyle birşey olmadıgı için suyu az koyman gerekli diye biliyorum.
ben yaptığım tarifin ekran fotosunu çekip galeride tarifler klasörüne atıyorum.
beceriksiz olabilirim ama tedbirsiz aslaaaaa
Kırk yılda bir yemek yapan, sık kullanılanlar kullanmayacak kadar üşengeç bir insan olmanın acısını yeterince çektim. Kaydediyorum artık.Onun için sayfayı favorilere kaydetmek gerek
Normal tencerede denesen??Evet. Duduklude şu buharlasmiyor diye daha az şu kullanıyorum
Pes etmeyin eminim olacakYa biz yıllardır böyle iciyoruz corbalari. Biz çok gördük. Bugünden itibaren degistirmeliyim.hemen gidip ciddi ciddi bi çorba yapacağım.başından ayrilmadan
Ölçüye göre ve normal tencerede yapmanı öneririmGöz kararı yapıyorum genelde.
Normal tencere kullanYa biz yıllardır böyle iciyoruz corbalari. Biz çok gördük. Bugünden itibaren degistirmeliyim.hemen gidip ciddi ciddi bi çorba yapacağım.başından ayrilmadan
Düdüklü de corbami olur :) olmaz gerçi görüyoruz çorba nin ağır ağır pişmesi gerekiyor en son en az 5 dakika ozdesmesi için kaynamasi ve karistirilmasi gerekiyor seninki de özdesememisO gördüğünüz çorba duduklude kaynağı mesela :)
Olur mu. Resimdeki corbayi duduklude kaynatmistim.
Bişey sormak istiyorum. Ben bazı çorbalarda yumurtayı kullanamıyorum koku yapıyor. Bi kere denedim koku yapınca bıraktım. Bunun bi çözümü varmı acaba yoksa benim damak tadımla mı alakalı?
Banada oluyodu corba kaynamaya basladiginda suyu azaldiginda su ekliyodum sonra bi bakiyodum boyle olmus sonra sonra anladim ki pismis asa su katma :) buyuklerimiz bosuna demiyor suyunu iyi ayarla sonradan su eklemeArkadaslar büyük dert değil ama, olmayınca çok büyük sorun oluyor evde. her seferinde çorba yapmayı beceremedigimi dusunuyorum
Yaptığım bütün çorbalarin suyu duruluyor. Resimdeki gibi hepsi ayrışıyor. Salça ve ic malzemesi tabana çöküyor. Su duruluyor. Yağ en üste çıkıyor..
Bi misafir agirlarken falan da böyle olunca canım sıkılıyor.
Netten baktım araştırdım ama bulamadım pek bişey.
Cozum olarak Un denedim, yağı iyice kavurdum, karıştırarak pisirdim. Suyu hazır kullandım. Tuzu en son attım. Hiç faydası yok.hala aynısı oluyor. Bütün çorbalarda durum böyle
Benzer sorunu yaşayıp çözüm bulaniniZ var mı? Kurtulmak istiyorum şu dertten?Eki Görüntüle 1767497
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?