Çorbalar Bi çorba neden böyle olur? (Resimli)

Olur mu. Resimdeki corbayi duduklude kaynatmistim.
5 su bardağı su koy, suyu ölç bence sen
Ne çorbası anlamadım ama tarhana var bizde, 3 çorba kaşığı da tarhana atıyorum ben o suya
Bu kadar, kıvamı da iyi oluyo
Tarhanayı marketten almıştım ama yöresel bişey, uşak tarhanası yazıyodu

Şehriye çorbası da öyle mesela salça su yağ ve şehriye atıyorum

Yayla çorbasına un, yumurta, yoğurt ekliyorum

Peki düdüklüye de normal tencere koyacagın kadar mı su koydun. hani tencere kaynadıkça suyunu çekiyor ya.
Düdüklüde öyle birşey olmadıgı için suyu daha az koyman gerekli diye biliyorum.

Peki düdüklüye de normal tencere koyacagın kadar mı su koydun. hani tencere kaynadıkça suyunu çekiyor ya.
Düdüklüde öyle birşey olmadıgı için suyu az koyman gerekli diye biliyorum.
Evet. Duduklude şu buharlasmiyor diye daha az şu kullanıyorum

Ohoooo ben ne çorbalar makarnalar döktüm , kedilere vererek imha ettim , hele bazılarını kediler bile beğenip yemiyordu , durum o kadar vahimdi , ama şimdi övünmek gibi olmasın harika yemekler yapıyorum , zamanla öğrenirsin sen de üzülme kardeşim

Ya biz yıllardır böyle iciyoruz corbalari. Biz çok gördük. Bugünden itibaren degistirmeliyim.hemen gidip ciddi ciddi bi çorba yapacağım.başından ayrilmadan
Normal tencere kullan
Un, yumurta, yoğurdu çırp
5-6 bardak sıcak suyu azar azar ilave ederek yedir
Pirinçte ekle
Kaynat, iyice kaynat
Nane yağ filanda atarsın
Oldu bitti

Düdüklüyü nohut, fasulye gibi şeylerde kullanırsın

Çorbaya iyi güldüm yalnız
Bende elim yavaş diye üzülüyordum hep şimdi pek hızlanmış sayılmam ama cok daha iyiyim tabikide mercimek çorbanda boylemi oluyor merak ettim

Düdüklü de yapmasan.
Unu da yağda kavursan önce sonra da az su koyup yapsan.
Çok koyu gelirse sonradan sıcak su eklersin.
Ben öyle yapıyorum.
Konunuz da çok sevimli geldi ayrıca

Cok ilginc gerçekten ya. Ben açıkçası salçayı önce koymuşsun, unu kavurmamıssın gibi nedenlerden kaynaklandığını düşünmüyorum. Hepsini aynı anda koyup kaynattıgım da oldu, ay bunu unutmuşum deyip sonradan kattığım da oldu, deli gibi yağlı yaptığım da ama ne kadar özensiz, sırasız yapsam da böyle bi sonuçla karsılasmadım. Bence bu çorba hiç kaynamamıs gibi duruyor. Kavursan da kavurmasan da un su kaynadıgı taktirde koyulasır çorbayı bağlar mutlaka ki. Malzemelerden sonra suyu bi subardagı kadar filan az mıkarda dök, o kaynayıp koyulasımca azar azar daha ilave ederek istediğin kıvama gelince şu koymayı bırak. Bu çok sulu ve pişmemiş gibi duruyor. Dudukluden ziyade elinin altında devamlı karıştırarak kaynatsan her aşamasında müdahale etme şansın olur. 15 20 dk da pısecek bi çorba için gereksiz düdüklü bence

çorbayı bol malzemeli yapmanı öneririm.
mesela yağda soğan biberi kavur, salça ekle, domates rendele, ekle, hangi çorbaysa çorba malzemesini ekle(mercimek, patates, extra sebzeler ), suyunu ekle, bulyonunu ekle.
böyle yaparsan kıvamıda koyu olur, mikemmel olur.

3 yemek kaşıgı sıvıyagı tencereye koy üstüne dogranmis bir sogani ekle ve guzelce kavur soganlar kendini birakana kadar sonra bir yemek kaşıgı un ekle kavur ardindan bir ya da bir bucuk yemek kaşıgı salca ekle ve kavur ama kokusu cikana kadar kavur dikkat et yakma. Sonra üstüne bir bardak yikanmis mercimegi ekle bi litre suyu ekle karistir sonra kapagini kapat kaynasin. Kaynadigi gibi icine bir tane tavuk bulyon at (tavuk suyun varsa onuda ekleyebilirsin) altini kıs kaynadiktan sonra tamamen kis ama :) sonra pişmesini bekle arada karıştr tabi :) piştikten sonra altini kapat tuzunu ve karabiberini ekleyip blandrdan gecir tamamdr mis gibi olur ben hep boyle yapiyorjm cok guzwl oluyor. He birde puf noktasi var. Sivi yag ya da teratag farketmez ocakta erit kizdiktan sonra ustune pulbiber nane ekle corbanin ustune dok mukemmel oluyor

Bişey sormak istiyorum. Ben bazı çorbalarda yumurtayı kullanamıyorum koku yapıyor. Bi kere denedim koku yapınca bıraktım. Bunun bi çözümü varmı acaba yoksa benim damak tadımla mı alakalı?

Aynen.. tek başına garip oluyor.. Sonradan deneyimledim; 2 yemek kaşığı kadar yoğurt ve çeyrek limon sikiyorum yumurta sarisina.. öyle yapıyorum artık.. koku filan kalmıyor..

Banada oluyodu corba kaynamaya basladiginda suyu azaldiginda su ekliyodum sonra bi bakiyodum boyle olmus sonra sonra anladim ki pismis asa su katma :) buyuklerimiz bosuna demiyor suyunu iyi ayarla sonradan su ekleme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…