Çorbalar Bi çorba neden böyle olur? (Resimli)

yemeklerim cok begeni toplar cevremde
ilerde insallah kismet olursa kucuk bir restorant acmayi dusunuyorum
corbaya gelince benim sahsi dusuncem iyi pisirmemissin ,suyu cok vede corba kaynamaya basladiktan sonra kisik ateste ozdesene kadar birakmaniz gerekir
cok alel acele yapilmis gorunuyor sizinki

Aynen bende mutfak konusunda tırtım dır mesela
Hala bir çok yemeği netten bakarak yaparım.
Tarifler de ki ölçüleri uyguladığında bire bir oluyor.
İnternetten bakarak yapmanın tek sıkıntısı, ikinci kez yapmaya kalktığında hangi tarifi yaptığını unutmak.

Salçayi az suyu çok koyuyorsun birde yeterince kaynatmiyorsun bence.

suyu fazla gıbı bıde yemek yaparken suyu sıcak koy ve kaynaması çok olmalı...

Benim de bazen böyle oluyor. Suyunu çok koyuyormuşum ve fazla kaynatmıyormuşum özleşmiyormuş. Yorumlara bakıp ben de daha iyi bir çorba yapmanın püf noktalarını alacağım:)

Bunu yapmak da ayrı bir marifet canım :)

İnternetten bakarak yapmanın tek sıkıntısı, ikinci kez yapmaya kalktığında hangi tarifi yaptığını unutmak.

ben yaptığım tarifin ekran fotosunu çekip galeride tarifler klasörüne atıyorum.
beceriksiz olabilirim ama tedbirsiz aslaaaaa

Hakikaten çok ilginç.
Yeteri kadar kaynamıyor mu acaba?

Ben de pek güzel çorba yapamam hep bir hata yaparım nedense ama böylesini de görmedim...

Bu kadarını ben bile görmemiştim ki mutfağa evlendikten sonra girenlerdenim
Af edersin güldüğüm için
Un ve yumurtayı çırp bari öyle dene
Sade suylada yapıyorum hiç böyle olmuyo, yeterince kaynatmıyo musun

Olur mu. Resimdeki corbayi duduklude kaynatmistim.

O gördüğünüz çorba duduklude kaynağı mesela :)

duduklude kaynatiyorsan cok fazla su gerekmez.zaten 15dk bilemedin yarim saatte hamur gibi olur malzemeler.
suyu fazla gibi geldi bana da corbanin goruntusunden.
birde icine havuc filan atmayi dene,mis gibi kivam ve renk tutturursun.

iyice kaynatman lazım.. özleşmesi lazım..
eğer az kaynarsa böyle olur...
malzemesini bol koy iyice kaynat ve suyunu çok koyma..

Mesela tarhana corbasi yag nane tercihen biraz kiyma sarimsak salca kavurup suyunu veririm,suyu soguksa kaynamaya yakin ocagi kapatip tarhanayi dokerim karistirarak,sonra topaklanmadigindan emin olup altini acarim karistirip kaynatirim sonra kisikta kendi kendine bi 5 10 dkk kaynar ozdeslesir,sizin bu corba corbalik,yag salca ve su orantisizligindan boyle olmus bence

Ya biz yıllardır böyle iciyoruz corbalari. Biz çok gördük. Bugünden itibaren degistirmeliyim.hemen gidip ciddi ciddi bi çorba yapacağım.başından ayrilmadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…