bi daha gider misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.164
5.105
398
İyi geceler herkese muhtemelen kimse yoktur artık yarına cevaplayan olacaktır diye yazıyorum:) içime dert oldu yatamadım sizlere anlatayım siz olsanız ne yaparsınız ?

Şimdi eşimin kardeşine biz en son geçen yıl sonbaharda gittik onlar da kışın geldi bir daha biz gitmedik onlar da gelmedi.

Biz şu sebeple gitmedik gitmek istemiyorum açıkçası..
Eşi sürekli çocuklarıma otur gitme kalkma yapıyordu kalktıkları gibi eşine seslenip gel al bunları diyordu (ev değiştirdikleri için çocuklar merak edip evi gezmek istedi bi de holede ayna vardı önünde dans ediyorlardı falan) üstüne bi defa odada perdelerinin arkasına geçip dışarıyı izlemek istediler hemen aldı onları ordan ve “perdelerime dokunulmasından hiç hoşlanmıyorum tikim var bozulunca” dedi
Zor tuttum kendimi çayımı bitirip kalktım

Sonra sonra kendime çok kızdım o anda keşke kızıp kalksaydım falan diye..
Neyse şimdi ara ara söylüyor (karşılaşınca) gelmediniz bi daha diye ben de geçiştiriyorum,okul var eviniz ters falan.. sizce söylesem mi çocuğumun rahat etmediği yere gelmem diye yoksa sünger mi çekeyim ? Sonuçta eltiyiz ömür boyu bağımız olacak.

(Şunu da belirteyim benim çocuklarım ikiz ve 5 yaşında kızlar,öyle oturup saatlerce evcilik oynar şarkılar söyleyip bale yapan tipler :) hiç öyle ortalığı dağıtıp karıştıran bağıran çağıran koşturan takla atan kavga eden çocuklar değil genel olarak sakinler yani kısaca rahatsız edecek tavırları hiç olmaz aksine bazen gazlarım onları kalkın oturdukça sıkılırsınız falan diye :)

Son düzenleme:
Iyi geceler
Sira ile misafirligi kardesler arasi takip etmiyorum ben. Gerci eltim yok,gelinimiz var Kabul mu
Perde konusuda aslinda takilacak bir konu degil bence.
Yaaa :) ama sürekli çocukları kontrol etmeye çalışması da normal mi sonuçta kırıp dökmüyorlar ayna önünde dans eden çocuğun ne zararı olacak
Genel olarak gergin biri kısaca biz bile yetişkin olarak çay dökmekten veya bişey kırmaktan korktuk düşünün :)

Yaaa :) ama sürekli çocukları kontrol etmeye çalışması da normal mi sonuçta kırıp dökmüyorlar ayna önünde dans eden çocuğun ne zararı olacak
Yok Oda normal degil
Ornekler cok demekki. Sadece perde olayi sandim.
Sürekli Boyle ise gitmeyin. Gorusmek istiyor ise size buyur edin sira bekliyor ise disarida bulusun. Boylece eve savet etme sirasi olmaz

Gelmek isterlerse kabul edin bence, eğer sizde giderseniz çocuklarınız çok yaramazlık yapmıyorlarsa ,eşyaları karıştırmıyorsa . Perde arkasına geçip oyunlar oynarlarsa yine ayna önünde dans ederlerse müdahale edildiğinde “Elticim ne oldu ?” Diyin cevabına göre de cevap verin bence. Sakince cevap verin o gerginliğini ortaya koyacaktır ve niyetini. Siz nasıl evliliğmiz boyunca görüşeceğiz diye düşünüyorsanız onunda böyle düşünüp kırıcı olmaması gerek.

Ev esyasi konusunda dunyanin en rahat insanı olabilirim. Evlenirken bile cok az esya aldik. Buna ragmen gorumcem ne zaman cocuguyla gelse uyarir. Oraya girme, şuraya asılma, sinekligi kenarindan çek yirtilmasin gibi. Esyama zarar verse umrumda olmaz. Nezaketen olmasi gereken annenin cocuklari gozunun onunde tutmasi sanırım. Bizler çocuklarımızın neye zarar verip vermeyecegini biliyoruz ve o hallerini normal karsiliyoruz ancak misafirlige gittigimizde ev sahipleri bunu bilmiyor, tedirgin olabiliyorlar.

Eltinizle az gorustugunuz icin cocuklarinizin huylarini bilmiyorlardir bu yuzden uyari yapmis olabilir. Naçizane tavsiyem akliniza gelecek her konuda baskalarina mahal vermeden çocuklarınızı once kendiniz uyarin. Mesela ev sahibinden izinsiz baska odalara girmesinler. Oda daginik olabilir, yatak odasina girilmesinden hoslanmiyor olabilir.

Ciddi anlamda abartmadan söylüyorum gittiğim yerde çocuğum çıtını çıkarmadan saatlerce oturur benim ya da babanın gazıyla bi kalkarlar,dolanıp gelir yine otururlar,bazen söyleniyorum gittiğimiz yerde çocuk yok diye mi yapıyorsunuz iki kişiniz öylece oturmayın kalkın oynayın diyorum,yok,kalkmıyorlar,benle babalarının küçüklüğü gibi utangaçlar bi ortama alışmaları biraz zaman alıyor..
Hatta eşime derim hadi bizim ailelerimiz bize bu ortamı sağlamadılar ondan biz öyleydik bunlar neden böyle o da genden de gelir mizaç der her defasında..

Yani en fazla kalkıp eve bakarlar kapı açmalar odaya girmeler ya da dolap çekmece karıştırmaları yoktur.

Üzülüyorum da zaman zaman,biri çocukların uslu deyince çocuk dediğin hareketli olur konuşur merak eder keşfeder..

Ama öyle değiller çekinirler ayna için kalkıp antrede oynamak istiyorlardı her seferinde de eşi ya da o içeri alıyordu.

Dediğiniz gibi zarar vereceğini bildiği halde çocuğunu uyarmayan annelere irrite olurum ben de ama evde bile bize sormadan bir yeri kurcalamayan (asla aşırı kuralcı anne babalar değiliz ama doğuştan bebelerimiz böyleler) çocuklarımı biliyorum tanıyorum :)

Onun çocukları büyükse kendi çocuklarının küçüklüklerini bildiği için öyledir ya da çocukları yoktur ki böyle titiz tiplerin çocuğu oldu mu evin anasını ağlatırlar. Hayat böyle işte neyi sakınırsan bin beteri gelir. Çocukları olsun da bir perdelerden çiçek keserler
Bir daha tekrarlanırsa ben dikkat ediyorum onlara dersiniz ya da kırıldığınızı abartmadan söylersiniz bilemedim ya

Oldu oldu ve evet hergün çocuğu paylaşıyor halılara kanepelere mamalar dökülmüş her yer perişan vaziyette

Hayırlı sabahlar artık sabah olmuş Niye uyandıysam bu saatte de Neyse hep imrendiğim tiplermiş çocuklarınız keşke benim çocuklarımda nasip ederse rabbim hanım hanımcık ya da efendi çocuklar olsa bende hiç sevmem ordan oraya giren çıkan karıştıran çocukları heleki bu anne babası uyarmadığı zaman daha sinir oluyorum Belki çok fazla gidip gelmediğinizi belirtmişsiniz çocukları tanımadığı içindir ya da istemese de bir titizliği vardır. Huylanıyordur vs. Yine söylerse gelmiyorsunuz diye usulüyle en son geldiğimizde kızlardan rahatsız oldun bu sebeple rahatsızlık vermek istemedim siz buyurun gelin dersiniz

amcamın eşi de böyle. evine çocuklu kimse gitmiyor. çünkü istemediği çok belli

Allah'ın buldumcuğu ya
Allah'ın buldumcuğu ya. Perdem bozulur ne demek eve gelen misafire kalkma etme demek nedir nasıl bir saygısızlık. Ben sizin yerinizde olsam o eve cidden adımını atmam perdelerini düzelte düzelte otursun bir başına. Çocuklarımın mutsuz olduğu evde benimde işim yok . Ve yerinde olsam bunu söylerdim bilsin ayıbını

Damdan düşenin halini damdan düşen anlar. Ben de yeni evliyken eltimin 1 yaisndaki cocugu zarar vermesin diye biblolari yukari kaldirmasina sinir oluyordum ama bir sey demiyordum. Esyalari kirletmesi falan degil de kaldirabilir miyim demeden kaldırmasına kiziyordum. Kendi cocuklarim oldu kendim de aynisini yapiyorum. Sormaya bile firsatim kalmadan cocugum el atabiliyor cunku. Ben eltinizin tavrinin degismis olabileceğini dusunuyorum. Ha simdi de kendi kizini sizin ikizlerden sakinabilir. Aman o bebek dokunmayin, oyuncagini almayin kirilir gibi... bunu da ziyarete gitmeden öğrenemezsiniz. Bir kere gidip tecrube edip ona gore karar verin derim.

Ben bir kez daha giderdim.
Belki eltimin tavırları o günlük bir şeydi.
Keyifsiz günüydü.

Bir kere daha gider yine aynı muameleye maruz kalırsam o zaman usulünce,
Çocuklarımın da hakkını gözeterek durumu söylerdim .

En iyisi görüşmelerimizi dışarıda ya da bizim evimizde yapalım böyle kızlarım ve ben çok diken üstünde oturur olduk diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…