• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bi daha gider misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence söyleyebilirsiniz gelince rahat etmiyoruz vs diye

Sahsen gitmezdim. Zaten diken üstünde olurdum. Birsey anlamazdim. Ama kendileri gelmek istese engel olmazdim

Esimin cok yakin arkadasi geldiginde kizi bütün evi gezdi bütün cekmeceleri karistirdi. Annesi de bir kalkip bakmadi, kizim izin almadan acilmaz falan demedi. Ben de öyle takintili bir kadin degilim bir sey demedim. Ama bence de normal degildi. Bu seviyede bir rahatliginiz varsa siz sessiz kalinca ev sahibi kontrol altina almis olabilir.

Ben olsam ben de gitmem ama bunu eltinize söyleyin. Çocuklar ortalığı dağıtsa kurcalasa anlarım müdahale etmesini ama perdeye falan da ne bileyim aşırı abartı

Cok rahat anne babalar lütfen cocuklariyla misafirlige gitmesinler. Eger cocuklari yaramaz ise gozleri uzerlerinde olsun ve cocuklarini uyarsinlar. Ev sahibine de kalp krizi gecirtmesinler. Kamu spotudur.
Bu konu sahibinin çocukları öyle değil sanki. Ama katılıyorum kamu spotuna öyle ebeveynler var ki çocuk evin altını üstüne getiriyor utanmasalar alkışlayacaklar tam kanserlik. Bunlar kafe kafe de geziyor. Ailelerin çok olduğu kafelere gidince masamdan yemeğimi alıp giden çocuklarına laf etmeyenler vardı. Bakıyo kadın bide ben ne dicem diye. Bişey diyeyim de kavga edelim diye bekliyor bir de belli yani. Şaka gibi insanlar var

Aynen öyledir kesin hareketsizdir. O perdeler cart diye yırtılsa ne diyeceksiniz. Madem misafirlerine gidiyorsunuz çocuklarınıza misafirlikte ne yapılır adabı öğreteceksiniz. Yerinden kalkılmaz bir yere gidilirken izin istenir açım denmez yemekten fazla istenmez.

Oradan oraya gezip napacakları belli değil. Belki o an bir şey oldu regl külodu odasında kaldı öyle. Çocuklar görecek. Size ne insanların düzeninden.

Hayır kızım gelin buraya perdelerin orada ne işiniz var bile dememişsiniz sanıyorum. E siz diyince kadın demiş bulunmuştur napsın

Bu konu sahibinin çocukları öyle değil sanki. Ama katılıyorum kamu spotuna öyle ebeveynler var ki çocuk evin altını üstüne getiriyor utanmasalar alkışlayacaklar tam kanserlik. Bunlar kafe kafe de geziyor. Ailelerin çok olduğu kafelere gidince masamdan yemeğimi alıp giden çocuklarına laf etmeyenler vardı. Bakıyo kadın bide ben ne dicem diye. Bişey diyeyim de kavga edelim diye bekliyor bir de belli yani. Şaka gibi insanlar var
Konu sahibinin cocuklari icin demedim zaten. Ha bi de Justmavi kiziyor bak diye ev sahibini kötü polis yapan Anne babalar var:)) cocuk en son tavan vantilatoruna terlik atiyordu :)

Tabii ki.O zaman da kendi evi kirlenir ve hizmet edemez diye eşi kendi annesine getirmişti bütün gelen giden bitince kendi evlerine geçtiler.Yani kayınvalidemdeydi uzunca bir süre biz de oraya gittik.
O zaman eltiniz "laf olsun diye" bunu söylüyor ..ya da eşine aklınca yaranmak için

Tabii ki.O zaman da kendi evi kirlenir ve hizmet edemez diye eşi kendi annesine getirmişti bütün gelen giden bitince kendi evlerine geçtiler.Yani kayınvalidemdeydi uzunca bir süre biz de oraya gittik.
1_2 defa gider aynı durum devam ederse gitmem demiştim .sozumu geri alıyorum.gitmem.zaten bu mantıkta olan birine kimse gitmez

En son geçen hafta biz de dışarda kahvaltıya gittik çok güzel bi mekan ama ne yedik nasıl yedik anlamadık, bi masada 3-4 çocuk vardı çocukların hepsi de bildiğiniz ayakta beslenip masadan masaya gittiler,garsonları çok zorda bıraktılar ç,çay taşıyorlar tepsi taşıyorlar onlar da etrafta koşturuyor ben bile her seferinde hop kalktım hop oturdum bişey olacak diye..

Halbuki çocuk alanı da vardı benimkiler parka gidip gelirken bile geçen kişiler olacak diye yol verip sakin sakin gidip geldiler çünkü kalkmadan önce uyardık koşmak yok abilere çarpabilirsiz üzerine çay sökülebilir dedik..Ben de eşim de onları kısıtlamıyoruz ama tehlikeli olabilecek durumları veya birini rahatsız edecek durumları önceden söyleriz onlar da anlar :)
İlk gittiğimde o çocukları görünce eşime fısıldadım “bizimkilerin içi geçmiş gibi” o da hayır bu çocuklar fazla şımarık aileler de gevşek demişti..
Yani çocuk yapar ailenin çocuğuna müdahale etmesi gerekiyor bi yerde..

Yaaa :) ama sürekli çocukları kontrol etmeye çalışması da normal mi sonuçta kırıp dökmüyorlar ayna önünde dans eden çocuğun ne zararı olacak 💃
Genel olarak gergin biri kısaca biz bile yetişkin olarak çay dökmekten veya bişey kırmaktan korktuk düşünün :)
Gitmeyin o halde
Ya da nadir görüşün
Bazı yengeler yA da bazı büyükler böyle oluyor
Yapma etme cinsinden muhabbetler
Biz çocukken de dönerdi
Çocukları annenize falan bırakıp gidin o halde
Veya içinizden gelmiyorsa sık gitmeyin
Ama bahane edilip görüşmeyi kesecek bir sebep değil bence kesinlikle

Aynen öyledir kesin hareketsizdir. O perdeler cart diye yırtılsa ne diyeceksiniz. Madem misafirlerine gidiyorsunuz çocuklarınıza misafirlikte ne yapılır adabı öğreteceksiniz. Yerinden kalkılmaz bir yere gidilirken izin istenir açım denmez yemekten fazla istenmez.

Oradan oraya gezip napacakları belli değil. Belki o an bir şey oldu regl külodu odasında kaldı öyle. Çocuklar görecek. Size ne insanların düzeninden.

Hayır kızım gelin buraya perdelerin orada ne işiniz var bile dememişsiniz sanıyorum. E siz diyince kadın demiş bulunmuştur napsın
Bence siz benim yorumlarımı bi düzgünce okuyun.Çocuklarım kendi evlerinde bile onlara ait olmayan alanlara girmiyor izinsiz.
Çocuk bu put değil hiç kalkmadılar antrede aynanın önünde dans etmek istediler sürekli onları içeri alınca onlar da kalkıp dışarıyı izlemek istedi.perdeyi alıp bıçaklamadılar çekip altına geçtiler

Gitmeyin o halde
Ya da nadir görüşün
Bazı yengeler yA da bazı büyükler böyle oluyor
Yapma etme cinsinden muhabbetler
Biz çocukken de dönerdi
Çocukları annenize falan bırakıp gidin o halde
Veya içinizden gelmiyorsa sık gitmeyin
Ama bahane edilip görüşmeyi kesecek bir sebep değil bence kesinlikle
Normalde zaten ayrı kaldığımız oluyor ben çalıştığım için o sebeple sırf birine gidebilmek için çocuklarım olmadan gitmek istemem ne yalan söyleyeyim :) yine de yorumunuz için teşekkür ederim

Esimin cok yakin arkadasi geldiginde kizi bütün evi gezdi bütün cekmeceleri karistirdi. Annesi de bir kalkip bakmadi, kizim izin almadan acilmaz falan demedi. Ben de öyle takintili bir kadin degilim bir sey demedim. Ama bence de normal degildi. Bu seviyede bir rahatliginiz varsa siz sessiz kalinca ev sahibi kontrol altina almis olabilir.
Yok asla ne ben öyleyim ne zaten çocuklarım öyle.
Evimizde bile bişey almak istediklerinde bana sorarlar çünkü hep derim günde bir abırcubur hakkımız var ya da yemek öncesi bişey yemeyelim falan diye..

Ya da benim yatak odama çat diye asla girmezler çok küçükken daha öğrenmeye başladılar,kapalı bi kapıya vurulmadan girilmez dedim hemencecik öğrendiler :) yani kendi evinde izin alan dikkat eden çocuklar başka yerlerde de öyle olur benimkiler de öyle.

İyi geceler herkese muhtemelen kimse yoktur artık yarına cevaplayan olacaktır diye yazıyorum:) içime dert oldu yatamadım sizlere anlatayım siz olsanız ne yaparsınız ?

Şimdi eşimin kardeşine biz en son geçen yıl sonbaharda gittik onlar da kışın geldi bir daha biz gitmedik onlar da gelmedi.

Biz şu sebeple gitmedik gitmek istemiyorum açıkçası..
Eşi sürekli çocuklarıma otur gitme kalkma yapıyordu kalktıkları gibi eşine seslenip gel al bunları diyordu (ev değiştirdikleri için çocuklar merak edip evi gezmek istedi bi de holede ayna vardı önünde dans ediyorlardı falan) üstüne bi defa odada perdelerinin arkasına geçip dışarıyı izlemek istediler hemen aldı onları ordan ve “perdelerime dokunulmasından hiç hoşlanmıyorum tikim var bozulunca” dedi
Zor tuttum kendimi çayımı bitirip kalktım

Sonra sonra kendime çok kızdım o anda keşke kızıp kalksaydım falan diye..
Neyse şimdi ara ara söylüyor (karşılaşınca) gelmediniz bi daha diye ben de geçiştiriyorum,okul var eviniz ters falan.. sizce söylesem mi çocuğumun rahat etmediği yere gelmem diye yoksa sünger mi çekeyim ? Sonuçta eltiyiz ömür boyu bağımız olacak.

(Şunu da belirteyim benim çocuklarım ikiz ve 5 yaşında kızlar,öyle oturup saatlerce evcilik oynar şarkılar söyleyip bale yapan tipler :) hiç öyle ortalığı dağıtıp karıştıran bağıran çağıran koşturan takla atan kavga eden çocuklar değil genel olarak sakinler yani kısaca rahatsız edecek tavırları hiç olmaz aksine bazen gazlarım onları kalkın oturdukça sıkılırsınız falan diye :)
Benim de görümcem benzer şeyler yapıyor,mümkün olduğunca gitmeyeye çalışıyoruz biz de.esim de farkında o da rahatsız oluyor bu durumdan o yüzden benim söylememe gerek olmuyor.insan çocuğunun rahat edemediği yerde hiç rahat edemiyor.bir de ben öyle düşünsem bile söylemeye utanırım ya insanlar düşünmeden karşı taraf kırılır mı diye ne kadar rahat soyluyorlar.misafirsiniz sonuçta.ayrica çocuklarınız uslularmis.yaramaz dahi olsa çok rahatsız edici bir durum olmadığı sürece söylennemeli diye düşünüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X