Sürekli rahat edemedik diyorsunuz da misafirlikte rahat etmeniz gerekmiyor zaten. Benim çocuğum yok. Kendi başıma gidince bile rahat edemiyorum. Başkasının evinde rahat edilmez zaten. Hele cocukla hiç edilmez.
Diğer yandan hickimse benim çocuğum zarar verir karıştırır kirar döker demiyor zaten. Bu sebeple bir anne olarak sizin kendi çocuklarınıza bakış açınız ile eltinizinki bir olmayabilir.
Bütün annelerin bu ayrımı yapmasını bekliyorum. Sizin çocuğunuz yalnizca size masum,tatli,bicir bicir ve sakin gelebilir. Bunu göz ardı etmemeye çalışın.
Perdeye ne yapabilirler demişsiniz bir yerde. Arkadaşımın çocuğu perdeye asılarak kornişi aşağıya indirmişti mesela.
Çocuklarımı tanıyorum biliyorum demeyin. Çocuklar tanınmaz..bugün yapmadığını yarın yapabilir. Sınıf arkadaşımın oğlu da camları tek başına açmıyordu, zaten açamıyordu da ama gün geldi açtı ve 7.kattan düşerek öldü cocuk.
Mevzu cocuksa yapmaz/ yapamaz gibi şeylere ben asla inanmıyorum. Çocuk kontrolsuzdur. Her an her şeyi yapabilir.
Benim yeğenlerimin de camlari acmaya çalıştığına hiç sahit olmadım ama onlar gelince pencere kollarini söküyoruZ. bir anda bir merakla her şeyi yapabilir
Benim evimde cocuklara zarar verecek sadece kitaplığım var. O odaya küçük sayılacak çocukları tek başına sokmuyorum ben. Kitaplik sabitlenmis değil devrilebilir. Bunun dışında çok karışmam açıkçası ama yatak odamin çekmeceleri, buzdolabi filan acilinca da sinirleniyorum yalan değil.
Yatak odasinda yatağın üstünde zıplamak mesela. Bazıları için sorun olmayabilir ama ben kabul etmiyorum.
Bu noktada çocuğu benim uyarmama gerek kalmadan annesi babasi sürekli takip etmeli. Nereye gitti ne yapıyor diye bakmali.
Banyoya girip sabunu eline sürüp elleriyle bütün evi gezen misafir çocuğu vardı. annesi ellerini yikamaya çalıştığını düşünüyordu mesela. 7 yaşında çocuk ellerini nasıl yıkayacağını bilir. Sabunu ellerine biriktirip de evi gezmez.
Çocukların merak etmesi gezmesi sorun değil. Sorun anne babasının uyarma işini hep biraz daha ertlemesi sebebiyle çıkıyor. Yani size göre yaptığı şey sorun değil çünkü kendi çocuğunuz olduğu için toleransınız daha yüksek ama ev sahibi sizin acinizdan bakmiyor olaya.
Perdeyi cekip dışarı bakmak istiyorlarsa perdeyi bir yetiskin cekmeli. Çünkü kornişi indirebilirler
Lütfen anneler bana kırılmasın. Ben de bebek bekliyorum. Ama inanın 5 senedir evliyim. Ve evimde misafir çocuklarının zarar vermediği 1 eşya kalmadı. Lütfen lütfen dikkat edelim. Yoksa tabi ki hepsinin can-ı sağ olsun. Hiçbirinin bir kılına zarar gelmesin.