bi daha gider misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim de görümcem benzer şeyler yapıyor,mümkün olduğunca gitmeyeye çalışıyoruz biz de.esim de farkında o da rahatsız oluyor bu durumdan o yüzden benim söylememe gerek olmuyor.insan çocuğunun rahat edemediği yerde hiç rahat edemiyor.bir de ben öyle düşünsem bile söylemeye utanırım ya insanlar düşünmeden karşı taraf kırılır mı diye ne kadar rahat soyluyorlar.misafirsiniz sonuçta.ayrica çocuklarınız uslularmis.yaramaz dahi olsa çok rahatsız edici bir durum olmadığı sürece söylenmeli diye düşünüyorum
Aynen.
İnanın ben ilk gelin geldiğimde evime görümcem gelmişti oğlu da düz duvara tırmanıyordu ve bnde tam bir hafta kaldılar hem anne rahat hem çocuk felaket sıktım dişimi çünkü eşimin hatrı vardı.En son artık oğlu kalemle duvarları çizmeye başlayınca (duvarda çizmediği nokta kalmamıştı ben mutfaktaydım onların önünde yapıyordu) uyarmıştım “kiracıyız abla biliyorsun sen uyarır mısın berkeyi ben uyarsam belki dinlemez” demiştim.
Ona bile görümcem tirip atmıştı.

Yok asla ne ben öyleyim ne zaten çocuklarım öyle.
Evimizde bile bişey almak istediklerinde bana sorarlar çünkü hep derim günde bir abırcubur hakkımız var ya da yemek öncesi bişey yemeyelim falan diye..

Ya da benim yatak odama çat diye asla girmezler çok küçükken daha öğrenmeye başladılar,kapalı bi kapıya vurulmadan girilmez dedim hemencecik öğrendiler :) yani kendi evinde izin alan dikkat eden çocuklar başka yerlerde de öyle olur benimkiler de öyle.
Cocuklarin asiri yaramazligi yok da ev sahibinin asiri pimpirikli olmasiysa mesele ben olsam gitmem.

Aynen öyledir kesin hareketsizdir. O perdeler cart diye yırtılsa ne diyeceksiniz. Madem misafirlerine gidiyorsunuz çocuklarınıza misafirlikte ne yapılır adabı öğreteceksiniz. Yerinden kalkılmaz bir yere gidilirken izin istenir açım denmez yemekten fazla istenmez.

Oradan oraya gezip napacakları belli değil. Belki o an bir şey oldu regl külodu odasında kaldı öyle. Çocuklar görecek. Size ne insanların düzeninden.

Hayır kızım gelin buraya perdelerin orada ne işiniz var bile dememişsiniz sanıyorum. E siz diyince kadın demiş bulunmuştur napsın

5 yaşında çocuğun misafirlikte saatlerce yerinden kalkmamasını mı bekliyorsunuz, gerçekten mi?

Çocuk hiç bilmediği bir ortama girmiş, içinde tabiki keşfetme duygusu olacak. Bir yere kadar bu duyguyu gidermesinde ne sakınca var. Donunuz da ortalıkta kalmasın bi zahmet.

Çocukların girmesinde sakınca olmayan odaların kapılarını açarsınız, o arada da odaya şöyle bir bakıverirsiniz çocuğa zarar verecek birşey var mı diye.

Pencereden bakmak da çocuk için gayet sıradan bir aktivite. Çekersin perdeyi 2 yana, hem senin perden zarar görmez, hem de çocuklar rahatça hareket eder.

Kısaca konunun özü şu, aşırı haylaz çocukları bir kenara bırakırsak, çocuk hareketlidir, keşfetmek öğrenmek ister, eğer bunu idare edemeyecek yapıda bir beklentiniz var ise, çocuklu aileleri evinize bir bahane ile kabul etmeyeceksiniz.

Valla ben artık çocuklarla kimsenin evine gitmiyorum.cocuklu olunca canavar besliyorsun gibi muamele yapıyorlar.bazi insanlar daha gitmeden belli ediyor.kendileri sana gelince sanki kendi evleri gibi girmedik delik kalmıyor.buyuk küçük farketmiyor.o yüzden ben artık kimseye çocuklarla gitmiyorum.diyorum ben madem rahatsız etmiyorum kimseyi.ozaman kimsede gelmesin.ben milleti eglemek için çocukların konforunu bozayim sonra o insanlar ben gidince istemesin

İyi geceler herkese muhtemelen kimse yoktur artık yarına cevaplayan olacaktır diye yazıyorum:) içime dert oldu yatamadım sizlere anlatayım siz olsanız ne yaparsınız ?

Şimdi eşimin kardeşine biz en son geçen yıl sonbaharda gittik onlar da kışın geldi bir daha biz gitmedik onlar da gelmedi.

Biz şu sebeple gitmedik gitmek istemiyorum açıkçası..
Eşi sürekli çocuklarıma otur gitme kalkma yapıyordu kalktıkları gibi eşine seslenip gel al bunları diyordu (ev değiştirdikleri için çocuklar merak edip evi gezmek istedi bi de holede ayna vardı önünde dans ediyorlardı falan) üstüne bi defa odada perdelerinin arkasına geçip dışarıyı izlemek istediler hemen aldı onları ordan ve “perdelerime dokunulmasından hiç hoşlanmıyorum tikim var bozulunca” dedi
Zor tuttum kendimi çayımı bitirip kalktım

Sonra sonra kendime çok kızdım o anda keşke kızıp kalksaydım falan diye..
Neyse şimdi ara ara söylüyor (karşılaşınca) gelmediniz bi daha diye ben de geçiştiriyorum,okul var eviniz ters falan.. sizce söylesem mi çocuğumun rahat etmediği yere gelmem diye yoksa sünger mi çekeyim ? Sonuçta eltiyiz ömür boyu bağımız olacak.

(Şunu da belirteyim benim çocuklarım ikiz ve 5 yaşında kızlar,öyle oturup saatlerce evcilik oynar şarkılar söyleyip bale yapan tipler :) hiç öyle ortalığı dağıtıp karıştıran bağıran çağıran koşturan takla atan kavga eden çocuklar değil genel olarak sakinler yani kısaca rahatsız edecek tavırları hiç olmaz aksine bazen gazlarım onları kalkın oturdukça sıkılırsınız falan diye :)
O derece hassasiyetleti varsa çocuklu kimseyi çağırmamalı.. Çocuk dediğin bizler gibi saatlerce oturamaz. Oturmasın da zaten. Ne güzel hareketliler, meraklılar vs. Çocuklar olması gerektiği gibi maşallah. Sağlıkla büyüsünler. Benim ailemde yıllarca bize çok misafir gelirdi. Ve annem çocukşar naparsa yapsım aöan karışmayın oynasınlar aöan kızöayın döksünler nolucak modundaydı :)) biz bir yere gidince dizinin dibinden kaldırmazdı o ayrı :))) şimdi bana misafir gelince ben de rahat etsinler isterim. Bırakın perdrnin arkasıma geçmeyi kendileirne zarar vermedikleri sürece keyifle istedikleri gibi oynayabilirler. Bazen daralır mıyım evet ama misafir yani. Doğru mudur bilmem ama bize öyle öğretildi misafire tölerans fazla olmalıdır falan. Perde bpzulsa ne olacak ne saçma. Aslında hayatı kendine zorlaştırıyor. Evi sürekli ötnek ev gibi görünse nolucak. İçinde yaşanmışlık, anılar varsa o ev güzel olur bence. Ev sahibinin tercihlerine saygı duyarım kendi evidir ancak çocuklarımı, sürekli sıkmak, zorunda kalacağım birmortam da bende keyid ealama o stresle oturamam o, yüzden pek gitmek istemezdim Sanırım

Benim ikiz erkekler 4.5 yaşında, kızım 8 onların rahat edemeyecekleri yere gitmiyorum. Çünkü hareketli tipler, elleri ayakları durmuyor. O sebeple çok nadir ev gezmelerine gidiyorum.
Yaaa lütfen arasıa banaa gelsenize siz yaaa. Oğlumla oynarlardı. Ben artık baya yoruldum yetişemiyorum yahuu. 😂 Hele köpekbalığı geliyoooor oyunu baya yorucu 😂

Yaaa lütfen arasıa banaa gelsenize siz yaaa. Oğlumla oynarlardı. Ben artık baya yoruldum yetişemiyorum yahuu. 😂 Hele köpekbalığı geliyoooor oyunu baya yorucu 😂

Ya yakın olsak ne güzel olur. Benimkiler ikiz olunca birlikte oyunuyorlar ama her şekilde çok yorucu. Biz köpekbalığı yerine kötü goril oynuyoruz. Çok seviyorlar. 😆😆😆😆

Erkek çocuklar çok enteresan oluyor 😁😁

Aynen.
İnanın ben ilk gelin geldiğimde evime görümcem gelmişti oğlu da düz duvara tırmanıyordu ve bnde tam bir hafta kaldılar hem anne rahat hem çocuk felaket sıktım dişimi çünkü eşimin hatrı vardı.En son artık oğlu kalemle duvarları çizmeye başlayınca (duvarda çizmediği nokta kalmamıştı ben mutfaktaydım onların önünde yapıyordu) uyarmıştım “kiracıyız abla biliyorsun sen uyarır mısın berkeyi ben uyarsam belki dinlemez” demiştim.
Ona bile görümcem tirip atmıştı.
Çocukların yaramazlık yapmalarını anlarım ama annelerin ıyarmamasını anlamıyorum.. Çünkü bu çocuğunun iyiliği için sonuçta. Elbette herşeyi deneyecek merak edecek ancak yanlışı doğrıyu öğretmezsek sonrasında hiç başedilmezki.,

Ya yakın olsak ne güzel olur. Benimkiler ikiz olunca birlikte oyunuyorlar ama her şekilde çok yorucu. Biz köpekbalığı yerine kötü goril oynuyoruz. Çok seviyorlar. 😆😆😆😆

Erkek çocuklar çok enteresan oluyor 😁😁
Eski eşimin de ikizleri vardı. Birbirne arkadaş olurlardı.. İkizlerde öyle güzel bir durum oluyor ancal gözlemlediğim biri diğerine hep baskkn yöneten diğeri uyum gösteren oluyor sizde de var mı? Sağlıkla büyütün bu arada

Çocuğum olmadan ben de eltiniz gibiydim yani sinir oldum cocuk olunca saldim çayira muhtemelen cocugu olmadığı için anlamiyor sizi

Siz neden onları misafir etmiyorsunuz?

Evine çok titizlikle bakan sadece çocuğu olduktan sonra bunu anlar. O yüzden genelde siz onları misafir edin.

Çocuklar yaşları gereği illa ki bir şeyler yapmaya çalışır. Eltiniz bir daha çağırırsa "Çocuklar pek durmuyor , rahatsız etmeyelim" gibi bir şey de. O da "Olsun ne olacak " tarzında bir şey derse, tekrar gidip sürece bakarsınız. Zaten öyle bir cevap verirse söylemlerine dikkat eder, sizde biraz çocuklara dikkat edersiniz. Böyle basit bir şey için aranızı hiç bozmayın 🙂

Siz neden onları misafir etmiyorsunuz?

Evine çok titizlikle bakan sadece çocuğu olduktan sonra bunu anlar. O yüzden genelde siz onları misafir edin.
En son onlar geldi şimdi bi yerde karşılaştıkça siz gelin diyor ondan dedim
Siz olsanız der misiniz gelmiyorum çünkü rahat etmedik diye yoksa gider misiniz ?

Eski eşimin de ikizleri vardı. Birbirne arkadaş olurlardı.. İkizlerde öyle güzel bir durum oluyor ancal gözlemlediğim biri diğerine hep baskkn yöneten diğeri uyum gösteren oluyor sizde de var mı? Sağlıkla büyütün bu arada

Benim kızım ikisini de bastırıyor 😆😆😆 ikiside çok başına buyruk aslında. Bir güç mücadelesi var ama kazanan yok diyeyim. Bir de ben birbirinize karışmayın diyorum. Onlar da alıştı bana karışma diyip duruyorlar bütün gün 😆😁😁

Benim kızım ikisini de bastırıyor 😆😆😆 ikiside çok başına buyruk aslında. Bir güç mücadelesi var ama kazanan yok diyeyim. Bir de ben birbirinize karışmayın diyorum. Onlar da alıştı bana karışma diyip duruyorlar bütün gün 😆😁😁
Bizden öğrendiklerini bize söylemiyolar mı bir de yaa. Kalıyorum öyle 😀😀

İyi geceler herkese muhtemelen kimse yoktur artık yarına cevaplayan olacaktır diye yazıyorum:) içime dert oldu yatamadım sizlere anlatayım siz olsanız ne yaparsınız ?

Şimdi eşimin kardeşine biz en son geçen yıl sonbaharda gittik onlar da kışın geldi bir daha biz gitmedik onlar da gelmedi.

Biz şu sebeple gitmedik gitmek istemiyorum açıkçası..
Eşi sürekli çocuklarıma otur gitme kalkma yapıyordu kalktıkları gibi eşine seslenip gel al bunları diyordu (ev değiştirdikleri için çocuklar merak edip evi gezmek istedi bi de holede ayna vardı önünde dans ediyorlardı falan) üstüne bi defa odada perdelerinin arkasına geçip dışarıyı izlemek istediler hemen aldı onları ordan ve “perdelerime dokunulmasından hiç hoşlanmıyorum tikim var bozulunca” dedi
Zor tuttum kendimi çayımı bitirip kalktım

Sonra sonra kendime çok kızdım o anda keşke kızıp kalksaydım falan diye..
Neyse şimdi ara ara söylüyor (karşılaşınca) gelmediniz bi daha diye ben de geçiştiriyorum,okul var eviniz ters falan.. sizce söylesem mi çocuğumun rahat etmediği yere gelmem diye yoksa sünger mi çekeyim ? Sonuçta eltiyiz ömür boyu bağımız olacak.

(Şunu da belirteyim benim çocuklarım ikiz ve 5 yaşında kızlar,öyle oturup saatlerce evcilik oynar şarkılar söyleyip bale yapan tipler :) hiç öyle ortalığı dağıtıp karıştıran bağıran çağıran koşturan takla atan kavga eden çocuklar değil genel olarak sakinler yani kısaca rahatsız edecek tavırları hiç olmaz aksine bazen gazlarım onları kalkın oturdukça sıkılırsınız falan diye :)
Ben gitmezdim. Valla çocukla rahat edemiyorum. Size de rahatsızlık vermeyelim. Buyusunler ondan sonra rahat rahat gezeriz deyin gitmeyin

Sizin çocuklarınız uslu evet ama ben de uyuz oluyorum eve çocuk geldiğinde. Çocuğa değil ama annesine veya babasına. Çocukları çok severim ve ilgilenirim. Ama çocuğunun yaramazlığını bilen görümcem mesela hiç oralı olmaz. Çocuk tv ye vuruyor mesela oturduğu yerden gel buraya diyor. Çocuk zaten dinleyen çocuk değil ki yani al ynına oturt ilgilen değil mi? Erken yaşta iki çocuk doğurmuş. Gençliğimi yaşayamadım bıktım diyip salmış. E bize mi sordun doğururken? Kuzeni hiç öyle değil mesela. Kız çocuğunu yanından ayırmıyor, alıyor oyun oynatıyor mesela. Görümcem de salıyo milletin evine mıçsınlar afedersiniz. Ben asla eşyaya değer vermem. Hiç önemli değil ama milletin evinde dikkatsiz yemek yediğini bildiğim halde çocuğumun eline çikolata vermem mesela. Çok ince meseleler. İkiniz de haklısınız bence. Kendi çocuğu gibi yaramaz düşünüp önden uyarıyor olabilir bence takılmayın. Sizi çağırırsa iki çocukşa rahat oturamıyorum eve zarar verirler die rahatsızlık vermeyelim siz gelin dersiniz.

Yaaa :) ama sürekli çocukları kontrol etmeye çalışması da normal mi sonuçta kırıp dökmüyorlar ayna önünde dans eden çocuğun ne zararı olacak 💃
Genel olarak gergin biri kısaca biz bile yetişkin olarak çay dökmekten veya bişey kırmaktan korktuk düşünün :)
Kırsa dökse ne olacak yahu?
İnsan o durumda acaba çocuklara bir şey oldu mu diye düşünür ama eltiniz eminim kırılan aynaya üzülür.
Ben olsam karşı komşum bile olsa gitmem. Çocuklarımın rahat edemediği yerlere gitmiyorum der, konuyu da sonsuza kadar kapatırım. Oturup kendi düşünsün ben ne yaptım diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X