bi evim olurmu

o zaman emekli olduktan sonra
tekrardan çalışman gerek
ben sadece 1 ay kirada oturdum
sonra kendi evimizi aldık ama
aylık 1000 lira kredi ödüyoruz
kredi faizleri ödemeleri çok yüksek
2019 da bitecek borcumuz
Allah yardımcınız olsun

hangi şehirdesin bilmiyorum,, senin aradığın ev kelepir ev,, yani eve ekxpertiz geldiğinde diyecek ki bu ev 100 tl yapar ve banka sana 75 tl kredi verir,,, ama evi 80 tl alıcaksın sadece 5 tl peşinat yapıcaksın,,,
bu arada bankalar evin değerinin % 75 ni kredi verir,,,
ve unutma ki bankalarla da pazarlık yapılıyor,,, tek tek bütün bankaları gez,,, hepsinden fiyat al,,,
gece gündüz civardaki bütün emlakçıları gez,, ne istediğini söyle,, kelepir ev baktığını bütçen,n ne olduğunu söyle,,sürekli telefonla ara, işini iyi yapan emlakçı çok az,,,
sanırsam bazı web sitelerinde bankaların expert raporlarına göre aşağı yukarı expert tutarını bilebiliyorsun,, emlakçılar d söyler ama onlar biraz şişirir,,,,
birde depozito öderken çok az bir para öde ve anlaşmada belirt ki eğer ki ev krediye uygun değilse depozitonun geri verilmesi şartını yazdır,,,
ben ev alırken sembolik 200 tl depozit verdim, çünkü eve kredi çıkıcak mı bilmiyorum emlakçıyı da tanımıyorum,,,
birde ev alıcaksan eğer,, öyle küçükdü, büyükdü, orasında bu varmış şurasında şu varmış demiyeceksin,,,, rutubet var mı diye bak,,,
eğer alt katlardaysa lağımı ayrı bağlanmış mı diye bak,,
muhite bak,,,
armudun sapı üzümün çöpü dersen bir ev alamazsın,,,

ıscı emeklısı olunca kıdem tazmınatı almayacakmısınız

Amin canım canı gönülden söylüyorum sana bi ev inşallah

Emin evim diye birşey var...
Hiç duydunuz mu bilmem bende kiracıyım ve oraya başvuracağım ...
Kredi faizine girmek istemedğim için bu yolu dşünüyorum...
Rabbim herkesi ev sahibi etsin inşallah...

Bunlari kulagima küpe yaptım sagol canım şimdiden araştırma yapıyorum dua edin neolur

Galiba öyle olucak başka türlü ev mev hayal

Duymuştum çok karışık geldi bana eminevim olayı

Gün gibi aynı pekte karışık değil kura çelişip yapılıyor bence bir gidip konuşun konuşamdan insana karışık geliyor...
Eşime ilk dediğimde oda soğuk baktı ama gidip konuşsunca işler değişti..:)

toki de iki tür ev var. biri alt gelir seviyesi için bunda kullanılan malzeme ucuz olabilir.
diğeri normal yani alt gelir olmayan herkes başvurabiliyor. ben şu an bu tarz bi evde kiracıyım evler çok güzel ve süper ısınıyor. tabi yakıt merkezi sistem oluyo ve aidat normal daireye göre yüksek oluyor.

ıscı emeklısı olunca kıdem tazmınatı almayacakmısınız
Taşaron calışıyorum ben canım bu şirketler kan emici oyüzden hersene işe giriş cıkış yaparlar hiç hak alamas sın vermezler mahkemeye taşiycam olayı oyüzden bişeyler alsamda çok degil

Vandaki depremi biliyorsunuzdur.orda tokilerden tek bir ev bile hasar gormemisti.esim insaat muhendisi ve olurda ev bulamazsak tokilerde kalmanin sorun olmayacagini hatta ne oldugu belirsiz binalardan cok daha iyi oldugunu soyler hep...
Ben mutahitim evlenince bıraktım babam dvam edıyor bursadaki tokilerin çoğu sakat hepside yukaek kat. Vandalıler in katları daha az. Gecirmeli duvarlarla neladar sağlam olabılırki

Taşaron calışıyorum ben canım bu şirketler kan emici oyüzden hersene işe giriş cıkış yaparlar hiç hak alamas sın vermezler mahkemeye taşiycam olayı oyüzden bişeyler alsamda çok degil
Ben bılgısayar muhendısıyım ama bende taseronum. Bu taseronlasma zıhnıyetını daha da yaygınlastıranlar utansın ama utanmaları yok onların. Canım mahkemeye basvur sonucta senın calısma yılına gore hesaplanıyor kıdem tazmınatı. Umarım dedıgın mıktardan daha fazla alabılırsın. Yasadıgınız sehırde tokı varsa onun pesınatı az oluyor canım. 75m2 gırıs katı bır evı daha uygun fıyata alabılırsınız ama tokı yoksa %25ını vermenız gerekıyor. Emeklı olduktan sonra ek ıs yapman gerekebılır canım. Benım annem hemsıre emeklısı ama urun pazarlamacılıgı yapıyor , 53 yasında kendisi

Allah belalarını versin onların .

Bu depoziti kime veriyoruz emlakcıyamı eksperemi

Tokiye bilr girseniz maalesef 20 bin peşinat isteniyor. Annem de başvurmuştu en baştan 2 bin istediler sonra seçilince de gerisini istiyorlarmış resmen saçmalık. Ayrıca peşinat olmadan çok zor emekliliğiniz gelmiş keşke kıyıya köşeye azar azar birşeyler koysaydınz tazminat hakkınızda yokmuş bir milyar ödemeye verseniz gerisiyle geçinemezsiniz taksitler az olsa vade uzar vs ama Allah büyük bir imkan çıkar belki siz araştırın.

Bakarmısın halimize canım ya ev almak icin çanımız cıkıcak kendi ülkemizde işcinin emekcinindurumu bu işte 53 yaşında elibeş yaşımda ev almak icin çalış dur ev de oturmadanda ölür gideriz artık

Bak kardeş bu şirketlerin ortakları sahipleri filan hep aynı dimi
sadece şirketin ismini değiştirirler
oradan banka havalesi ile yatıyor ise maaşlarınız ya da o da farketmez sskdan da hertürlü ispatlarsınız .
Her türlü lehinize gelişir davalar .
Verin mahkemeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…