Bi gelirmisin ?

Ayrica öyle cesit cesit ülkeler falan görmüyorsunuz sadece havaalanlarini görüyorsunuz.Eger yatilariniz olursa bir kac günlügüne o zaman baska.Ama o da cok sik olan bir sey degil.

Canım ben burda eşine hak veriyorum kusura bakma.Bende 5 yıl hosteslik yaptım,son 1 senesinde evliydim.Ağlayarak uçuşa,yatıya gidiyordum.Eşimi çok özlediğim gibi evimlede hiç ilgilenemiyordum.Kaldı ki ben özel havayolunda uçuyordum,yani özel havayollarının uçuşları THY'den çok çok daha az.Bana göre kesinlikle evli birine göre değil bu meslek.Haa bekarsan sorun yok,çünkü evde bekleyenin yok,özgürsün heryerde kalabilirsin.Ama evliyken öyle değil.Gerçekten günlerce eve gidemiyceksin.Gecen,gündüzün,bayramın,seyranın olmayacak.2 hafta sonrasına plan-program yapamıycaksın.Ve eminim ki eşinde bunlardan haklı olarak rahatsız olacak,sürekli yalnız kalacak.Bir erkeği bu kadar yalnız bırakmak ne kadar doğru o da ayrı konu tabii.Benim eşim pilot olmasına rağmen,biz bile yapamadık işi bırakmak zorunda kaldım.Uçuş programında boş gördüğün günlerden bile sana uçuş vericekler.THY de uçan çok arkadaşım var hepsi isyanda.Moralini bozduysam kusura bakma ama işin içinde olan biri olarak gerçekleri söylemek istedim.Ben şu an hala aynı şirketteyim ama ofise geçtim,uçmuyorum artık.Yine kafana takılan,sormak istediğin birşey olursa sorabilirsin

eşinin bu şekilde düşünmesi normal geldi bana
evet çok güzel olur bütün ülkeleri gezmek ama bence de evli çiftler için zor bi meslek
gecesi gündüzü yok bayramı seyranı yok
gecenin yarısı yatağından çıkıp gideceksin.
sen de empati yap bence eşinin senden ayrı başka şehirlerde konaklamasını istermiydin ?

Hayır anlamadığım eşin zaten bu mesleğin şartlarının bu olduğunu bilmiyormuydu o büyüğüne danışmadan önce. Bence biraz gaza gelmiş.
İkna etmeye çalış, daha önce konuştuklarınızı falan hatırlat. Tabi eğer illa gidicem diyorsan.

Ama bencede evli birine göre bi meslek değil.

Son düzenleme:

Çok çok üstün vasıflara sahip kişiler zaten bu işi yapmaz . Daha az yorucu mesleklere kolayca alınırlar .. Bir sansım var evet .. Bunu degerlendırmek ıstıyorum .. BEbek olayına gelınce zaten ilk 5 sene planlarımızn arasında yok .. Ben göze aldım onu nasıl ikna edicem

Hiç bir iş kolay değil ki .. Ama annen size güzel bir gelecek için uygun ortamı rahatlıkla hazırlamıs . Bu tr sartlarında iyi bi iş bulmak cok zor ..

Yağmurum sende mi ya
Bosver bebeği acelesi yok ki zaten ..
Hem nasıl bi ailede büyüdüğümü biliyosun cok iyi maadi ve en onemlısı manevi huzurlu bi yuva olmadan cocuk yapmak da istemiyorum .
Elimi kolumu tek baglayan benim için cok cok büyük fedakarlıklar yaptı ..
Ama forumda da okuyorz az cok 5 sne 10 sene sonra bana kazık atmayacagına nasıl emin olacagım .
Kimseye sonsuz güvenemem ki ben .
Ozaman pişman olmayacakmıyım acaba ..

banada geldi dün mail.açıkçası bunları düşününce bende caydım.hemde torpil falan çok dönüyormuş herkes öle diyor konuyu açan arkadaşın tanıdık var thyde falan dediğine görede öyle demek ki.bnm ingilizcemde fiziğimde iyi fakat orda en son herşey uygunken elenmek çok koyuyor.hemde her şartı uyup başvuranı çağırıyorlar galiba .bunu bi şans olrak göremedim ben kendi açıma

Bu meslegi yapan birinin cevap vermesi cok iyi oldu ..
İşi bırakacak derecede zorlukları olması gözümü korkutmuyor .
Sanırım 1 müsibet olayı ..
Cok tesekkürler cevabın için .. Haftada ortalama kac saat ucus oluyor peki

bi yanda hayaller, bi yanda evlilik hayatı karar vermek çok güç

sektörler farklı ama kendimden örnek vereyim, ben banka müfettişiyim, 8 yıldır yapiyorum seyahatli, otellerde kalmalı işler bizim için daha zor gerçekten...ama bol para kazanmak heleki genç yaşta çok avantajlı bunu da hesap etmek lazım...2 yıldır evliyim, son 6 aydır bebek şerefine turne yapmadan evimdeyim...hayat bu işte diyorum..bebişten sonra da sabit çalışıcam inşallah...kocamı ve bebeğimi bırakıp gezemem hayatta

siz çok istiyorsanız, aile hayatından fedakarlık edip daha iyi bir gelecek için 3-4 sene yaparsınız bu işi sonra da yer hostesi olursunuz, eşinize bi de böyle teklif edin???

Her şeyden önce nasip demek lazım tabi. Anladığım kadarıyla sen bu işi çok istiyorsun. O halde hele bir sınava gir.
Yapabildiğini görsün. Bu ilk adım olur. Ama sınav of olursa eğer zaten boşuna çabalamış olursun. İlk şartı sınav olarak koy. Sonuca göre konuşalım diyebilirsin.

Valla saat olarak bilemiyorum ama haftada 6 gün uçuyorlar.Ayrıca yıllık izinede istediğin zaman çıkamıyorsun,şirketin belirlediği tarihlerde çıkıyorsun.Bizim bir arkadaş çocukları var sömestr de çocuklarıyla tatile gidemedi.Tatil bitti onu izne çıkardılar.

Anladığım kadarıyla eşini çok seviyorsun, ne güzel, daha da mutlu olmanızı dilerim.
Bu kadar seviyorsan, üzme bence onu.
Netice de sadeec bir iş, yorucu veya değil, ben olayın o boyutunda değilim.
Ben sadece seni seven ve senin de sevdiğin insanı üzmemen gerektiği kanaatindeyim.
imkanları çok çok iyi olabilir, belki çok kolay bir iş, az yorucu da olabilir...Yada tam tersi.
ama hayır demiş bir kere, besbelli senden uzakta olmak istemiyor, kazanacağın paranın ve elde edeceğin imkanların umrunda olmamsı da bunu gösteriyor...
ben olsam...üzmezdim, hzuurumu bozmazdım.
çünkü hiç bir şey beni, onunla her gece aynı yastıkta uyumak kadar mutlu edemezdi.
varsın borcum olsun, hzuurum olsun, eşim yanımda olsun yeter...

Kuzenimin eşi hostes ti benim kız hala yaka sılkıyo hosteslıkten
Düğün gününde yedeğe yazmışlardı aksilik çıksa uçuşa çağırıcaklardı
3 gunluk gelınken uçuşa gitti çok düzensiz , sonrasında istifa etti bi kolejde ing.öğretmenliği yapmıştı

firmalara göre şartlar değişirmi bilmem ama evlilere göre diil bence, o tanıdığınızda bu amaçla soylemiştir hani hosteslerin isyanlarını yaşadıklarını bildiği için iyi niyetle söylemiştir

para için bir mucadele verilecekse bence bunu erkek olarak eşin yapmalı
tamam senin bir hayalin olabilir ama sor bakalım hangimizin hayali hayatıyla örtüşüyor
eşinin gitmene musade etmemesi bana olagan geliyor

bence çok havalı bir meslek ve benim bir çok arkadaşım var kız daha 1 sene olmadan çat diye gitti kendine 0 bmw aldı çok güzel bence olabiliyorsan hiç kaçırma baktın olmuo basarsın istifayı.

Herkes eşimle aynı fikirde .. Eşimden sonra galiba birde sizi ikna etmeye calışcam

. Kızlar hepinize ayrı ayrı cok tesekkür ediyorum .. Evet ben eşimi cok sevıyorum o da beni ..

Ama size söyle birsey anlatayım benım babam annemle evlenebılmek için intihara kalkışmış ..
Aradan 10 sene sonra s.ktrol gıt ben 20 lik kız bulur evlenırım dedi .. Nasıl bir erkege sonsuz güvenıceksın ki . Hadi diyelim bende onun gibi hayallermden vazgectım onunla olmak adına .. Ya br gun babamın yaptıgını yaparsa BEnde yanlız ve dogru duzgun elınde meslegı olmayan bi kadın olarak ortada kalırsam Ya ozaman pişman olmayacakmıyım

Peki bu işe alınırsan ve eşinde sana o zaman ayrılalım derse ve netice de ayrılırsanız...
O zaman pişman olmayacak mısın işe girdiğine?Mutlu yuvanı bozduğuna?
Denemeden bilemiyor insan maalesef...

Senin zaten mesleğin var, ev hanımı değilsin. Haa meslekten kastın havalı olması ise huzurunun bozulduğunda üzülmeyeceksin.

bence çok havalı bir meslek ve benim bir çok arkadaşım var kız daha 1 sene olmadan çat diye gitti kendine 0 bmw aldı çok güzel bence olabiliyorsan hiç kaçırma baktın olmuo basarsın istifayı.

İçimdeki heycanı tek cümlenle katladın Gercekten cok istıyorum .. Havalı ve kazanclı herkes bu konuda hemfikir ..

Peki bu işe alınırsan ve eşinde sana o zaman ayrılalım derse ve netice de ayrılırsanız...
O zaman pişman olmayacak mısın işe girdiğine?Mutlu yuvanı bozduğuna?
Denemeden bilemiyor insan maalesef...

Acaba hangisine daha çok üzülürüm .. Kazanıp da ayrıldıgımıza mı .. Yoksa yıllar sonra duyabilecegım pişmanlıga mı :26:

Benim de annemin bir arkadaşı emekli hostes. Özgüveni çok yüksek, kültürlü bir kadın. O konuşmaya anlatmaya başladı mı herkes susar. Bayılıyorum. 2 tane de çocuğu var. Eşi de alakasız bir meslekten hem de bayağı varlıklı bir adamdı. Floryada havaalanına yakın otururlardı. Zaten genç kızken o hevesle gitmiş hep uçakları seyredermiş floryada. Hiçbir zaman demedi kadına ihtiyacın mı var niye çalışıyosun diye. Her açıdan çok tatmin edici bir iş olduğunu söyler kendisi. Şimdi de eğitimenlik yapıyor thy akademide kabin memurluğunda.

Tek şikayeti halkın hosteslere bakış açısı. En başta kendi kaynanası. Oğlunu az gaza getirmeye çalışmadı. Gittiği yerlerde pilotlara oynaşıyodur diye.. :) Ki kadın bu mesleği yıllar önce yapıyormuş şimdi bile ne durumdayız...

Genelde evlenip bu mesleği bırakanlar çoğunlukta. Onlar da biraz içlerini rahatlatmak için sanırım mesleği itin deliğine sokuyorlar. Bilmiyorum bana nankörlük gibi geliyor bu mesleği bu kadar kötülemek. Biraz dürüst olalım birbirimize o niteliklerde insanlar sırf ingilizce biliyor ve fiziği düzgün diye başka hangi işte o kadar yüksek maaşlarla çalışabilirler. O kadar zorluğuna da razı olmak lazım. Thy çalışanı olmak da, kabin memuru olmak da bence ayrıcalıktır.. Açıkçası yüksek mühendisim ve o kadar umutsuzum ki bugünlerde. Bence büyük bir şans bu.

Bir kefeye koyarsın hangisi ağır basıyorsa onu tercih edersin artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…