Eşim beni belki ömrümün sonuna kadar sevecek ama galiba ben kazanırsam gideceğim ..
Şimdilik sınava gırıp sansımı denemek istıyorum dıyecegım . Sayet kazanırsam bı sekılde ıkna etmeye calısacagım .
1 ay bıle olsa bu işi yapmak istıyorum
Evet canım zor kabul edilmek .. ama benim bir umudum var .. Şartlarına da uyuyorum iş tanıdık kısmına gelırse onu da hallederiz dıyorum azmin sonu zafer ..
Ya kazanırsam da göndermezse ! Bu daha büyük bi kayıp .. Beni neden tercih yapmaya itiyor .. Sen beni sevmıyorsun beni gormek istemıyorsun dıyor.. KEndisi kaptan .Meslegını yapmıyor benim için askerliğini bile tecil ettiriyor daha gec gideyim ve kısa donem yapayım fazla ayrı kalmayalım dıye Dün bütün bunları yüzüme vurdu !
Biri gidecekse , Sen Dur ben Uzaga gidip para kazanırım diyor !
Thy'de çalışan hem pilot hem kabin memuru arkadaşlarım var, tanıdıkla yapılacak bir şey yok işe alınırken. Çok titizlikle seçiliyorlar. Uzun mesafe uçmaya başlayınca da oldukça fazla boş günleri oluyor, öyle anormal bir çalışma söz konusu değil.
Km misin sen yoksa :)
Selam Kızlar ,
İşin içinden cıkamadığım bi konu var ..
Ruh gibiyim suan . Cok yorgun hissediyorum kendimi ..
Evli oldugumu bazılarınız bılıyor . Eşimi cok sevıyorum onun benı benden daha cok sevdıgıne de eminim zaten olay da burada başlıyor .
Belki duymussunuzdur THY Kabin memuru alımı yapıyor , bende 1-2 ay önce başvuru yapmıştım .
İngilizcem kabin memurluguna yeter dıye dusunuyorum cunku suan zaten bi firmanın ihracat departmanına da bakıyorum hersey yolunda ..
Fiziğimin de yeterli oldugunu bılıyorum şartları okudum .. ve
''Hosteslik'' ve tüm dünyayı gezme benim en büyük hayallerimden ..
Dün mal geldi İstanbula sınava cagırısı için .. NAsıl sevindim anlatamam ..
Hemen eşimi aradım oda olumlu bakmıtı taa kii akşam Havayollarından emekli abisini arayıp tanıdık varmı diye sorana dek..
Ust makamdan tanıdık var bu iş hallolur ama NEDEN dedi cok mu paraya sıkısıksınız, gonderme eşini o mesleğe ben olsam göndermezdim evin yüzünü göremıyorlar sürekli sehır sehır otel otel gezıyorlar , evli bayana uygun değil bu bakımdan dedi .
Hemen bizimki de caydı !!
Bir sürü borcumuz var kaynanamın evınde oturuyorz dıger kaynım tartıstıgımızda evii bosalt s.ktrolgt dedi onun karısı mesaj attı aç olmasanız o evde oturmazsınız dıye ! Aılesının bır cok ferdınden neffret edıyorum .! O evden bır an once cıkıp hayalımın meslegınden kazandıgım parayla bı ev almak ıstıyorum .. Cunku suankı maaşlarımız anca borclara kıt kanaat yetıyor ..
Eşim de nuh dıyo peygamber demıyor! Gondermem giderken Adliyeye ugra dilekce ver oyle gıt dıyo ! Ki 6 senedir beraberiz ilk defa agzına ayrılık kelimesini aldı .. Konusmuyoruz simdi .. Kımsenın sonunun ne olacagı bellı degıl ha belki bu iş de olmayacak sonucta hıcbısı kesın degıl ama Ben istıyorum HEmde çok !
Benim de yakın bir arkadaşım kabin memuruydu. Artılarına bakınca, evet onun söylediği 6000 tl falan alınıyormuş primdi vs ile 10.000 tl gördükleri oluyormuş. Ama şunu biliyor muydunuz: eğitim süresince maaş almıyorsunuz ve tüm masraflarınızı kendiniz karşılıyorsunuz. Benim arkadaşım, kredi çekip gelmişti İstanbul'a eğitim için. Ama y.dışına çok giderdi o, normalde de gezenti bir tip zaten, her şeye rağmen mutluydu o yüzden.gece 2 de 3 te kalkıp uçuşa gittiğim çok oluyordu falan diye anlatır hep. Ama dezavantajlarına gelirsek, öyle bgn hastayım işe gitmicem gibi şeyler olmazmış, sık rapor alsan ya da uzun süreli sorun oluyormuş, hatta işten çıkarıyorlarmış (fıtığı vardı o nedenle işten çıkarıldı, hala davası devam ediyor) Kıyafetler konusunda çok strict, farklı oje, toka,küpe takamazsın. Oje french manicure ya da kırmızı, tokalar siyah ya da lacivert, küpe tek taş ya da küçük top. öyle başka takı makı yok. Çorabının rengi bile ten ya da penti bilmem kaç numara lacivert, ayakkabı babet ya da topklu, üstünde bir trenchcoat. Hava şartları ne olursa olsun, havaalanına girmenden, otele girene kadar çizme kaban vs. giyemezsin, karda kışta babetinde geziyorsun yani.
Sonuç olarak, şu anki koşullarından memnun değilsiniz, eşiniz sizin bu şartları düzeltmek için birşey yapmanızı istemiyorsa kendisi yapacak o zaman. Ben şahsen, maddiyat yüzünden bu kadar aşağılanma ve hakarete katlanamazdım (eşinizin ailesinin tacizlerini kastediyorum.)
Ayrıca bu yapmak istediğiniz şeyse, eşiniz de sizi desteklemeli bence. belki geçici bir heves ama içinizde neden kalsın ki, çünkü şu an gençsiniz, çocuk yok bunu şu an yapabilirsiniz. Aile dostumuz vardı evliydi, kadın yıllarca hosteslik yaptı, spor akademisi mezunuydu, sonra bebeği olduktan sonra kilo aldı, bebekten ayrılmak ,istemedi ve beden öğretmeni oldu. Siz de bir noktada bırakırsınız.
Eşinizi ikna etme konusuna gelince, ben sizi seven bir insanın ilk olumsuzlukta sizden vazgeçeceğini sanmıyorum ama burada çektiğiniz rest de ilişkinizde bir yara açabilir. Aa eşinizin sizin için yaptığı fedakarlıkları kafanıza kakması da pek hoş değil bence, "ben de şunu yapardım, bunu yapardım ayrı kalmayalım diye yapmadım"; sonuçta bir gün yapamadığınız şeyler için birbirinizi suçlamaya başlarsanız da ilişki çok yıpranır.
Ayrıca erkeklere güvenmeme konusuna katılıyorum, bir kadın her zaman; eşi varlıklı da olsa, olmasa da; her zaman kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Çevremizde de görüyoruz, kaç yıllık evlilikler bitiyor, tabi ki kimse ayrılmak için evlenmez. Ama hayatta herşey insan için, o yüzden geleceğe dönük kaygılarınızı ve kendi ayaklarınız üzerinde durma çabanızı anlıyor ve takdir ediyorum.
Kararınız ne olursa olsun, umarım hakkınızda hayırlısı olur
Zaten şu an açıkta değilsiniz ki bir firmanın ihracat departmanında çalıştığınızı söylediniz ki maaşı fena değildir eşinizinde işi iyi neden daha illa hosteslik istiyorsunuz ingilizceniz iyiyse başka işte bulursunuz hem ikinizde çalışırken neden kaynanan da kalıyorsunuz küçük bi eve çıksanız şimdilik az bir eşya tamam sonrası zamanla olur. Hostes olup evli olan az kişi var geceniz gündüzünüz olmaz ülkeleri gezmek seyahat cazip geliyor sadece.
çok sevindim eşinin destek vermesine...hem gezip hem ciddi para kazanılan tek iş olarak düşünmüşümdür hep....gezmeyi seven,farklı coğrafyaları merak eden biri olarak isabetli bir karar vermişsiniz diye düşünüyorum....inşallah kazanırsın...kızımın iki arkadaşı bu işi yapıyor...50 yaşında olmama rağmen özeniyorum resmen...bu arada bu hostes kızlarımız herhangi bir torpille girmediler thy'na...bilgin olsun istedim...şansın bol olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?