Bi gelirmisin ?

umarım sizin kararlılıgınızı görünce eşiniz kendi düşüncelerinden vazgeçer de yuvanız ve huzurunuz bozulmaz.

Tamam istek ve idealler önemli ama evlenince ortak bir yaşam ve düzen oluşuyor
Ben eşimin devamlı şehir dışında vs olduğu bir hayatı kaldırabilir miydim bilemiyorum
Bir buçuk sene mecburi hizmet yüzünden ayrı kalacağız o bile çok zor geliyor

bu görevi yaparken evlenen ve öyle icra edenler var..
demek ki o kadar zor değil..
ama belkide evli olupta sonradan düzenin değişmesi açısından zor olabilir..
eşinden uzak uyuyacağın geceleri felan hesaba katmıştır eşin..
aklı sende kalacaktır belki..

Thy'de çalışan hem pilot hem kabin memuru arkadaşlarım var, tanıdıkla yapılacak bir şey yok işe alınırken. Çok titizlikle seçiliyorlar. Uzun mesafe uçmaya başlayınca da oldukça fazla boş günleri oluyor, öyle anormal bir çalışma söz konusu değil.

Km misin sen yoksa :)

Üst makamdaki tanıdık doğru söylemiş.Senin içinde bulunduğun olumsuz durumlardan ve borçlardan kurtulman için illa hostes olman gerekmiyor.Kararını sen vereceksin.Ya evliliğin ya dünyayı dolaşma hayalin.

Benim de yakın bir arkadaşım kabin memuruydu. Artılarına bakınca, evet onun söylediği 6000 tl falan alınıyormuş primdi vs ile 10.000 tl gördükleri oluyormuş. Ama şunu biliyor muydunuz: eğitim süresince maaş almıyorsunuz ve tüm masraflarınızı kendiniz karşılıyorsunuz. Benim arkadaşım, kredi çekip gelmişti İstanbul'a eğitim için. Ama y.dışına çok giderdi o, normalde de gezenti bir tip zaten, her şeye rağmen mutluydu o yüzden.gece 2 de 3 te kalkıp uçuşa gittiğim çok oluyordu falan diye anlatır hep. Ama dezavantajlarına gelirsek, öyle bgn hastayım işe gitmicem gibi şeyler olmazmış, sık rapor alsan ya da uzun süreli sorun oluyormuş, hatta işten çıkarıyorlarmış (fıtığı vardı o nedenle işten çıkarıldı, hala davası devam ediyor) Kıyafetler konusunda çok strict, farklı oje, toka,küpe takamazsın. Oje french manicure ya da kırmızı, tokalar siyah ya da lacivert, küpe tek taş ya da küçük top. öyle başka takı makı yok. Çorabının rengi bile ten ya da penti bilmem kaç numara lacivert, ayakkabı babet ya da topklu, üstünde bir trenchcoat. Hava şartları ne olursa olsun, havaalanına girmenden, otele girene kadar çizme kaban vs. giyemezsin, karda kışta babetinde geziyorsun yani.

Sonuç olarak, şu anki koşullarından memnun değilsiniz, eşiniz sizin bu şartları düzeltmek için birşey yapmanızı istemiyorsa kendisi yapacak o zaman. Ben şahsen, maddiyat yüzünden bu kadar aşağılanma ve hakarete katlanamazdım (eşinizin ailesinin tacizlerini kastediyorum.)

Ayrıca bu yapmak istediğiniz şeyse, eşiniz de sizi desteklemeli bence. belki geçici bir heves ama içinizde neden kalsın ki, çünkü şu an gençsiniz, çocuk yok bunu şu an yapabilirsiniz. Aile dostumuz vardı evliydi, kadın yıllarca hosteslik yaptı, spor akademisi mezunuydu, sonra bebeği olduktan sonra kilo aldı, bebekten ayrılmak ,istemedi ve beden öğretmeni oldu. Siz de bir noktada bırakırsınız.

Eşinizi ikna etme konusuna gelince, ben sizi seven bir insanın ilk olumsuzlukta sizden vazgeçeceğini sanmıyorum ama burada çektiğiniz rest de ilişkinizde bir yara açabilir. Aa eşinizin sizin için yaptığı fedakarlıkları kafanıza kakması da pek hoş değil bence, "ben de şunu yapardım, bunu yapardım ayrı kalmayalım diye yapmadım"; sonuçta bir gün yapamadığınız şeyler için birbirinizi suçlamaya başlarsanız da ilişki çok yıpranır.

Ayrıca erkeklere güvenmeme konusuna katılıyorum, bir kadın her zaman; eşi varlıklı da olsa, olmasa da; her zaman kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Çevremizde de görüyoruz, kaç yıllık evlilikler bitiyor, tabi ki kimse ayrılmak için evlenmez. Ama hayatta herşey insan için, o yüzden geleceğe dönük kaygılarınızı ve kendi ayaklarınız üzerinde durma çabanızı anlıyor ve takdir ediyorum.

Kararınız ne olursa olsun, umarım hakkınızda hayırlısı olur

Bizimde bir tanıdık vardı hostesti çok iyi maaş oluyodu ama dayanamadı. Hemde bir süre Ankarada yaşamak zorunda kalmıştı onlara bile göğüs gerdiği halde yapamadı eşide arkasındaydı. Yolcuların asılması, evine olan özlemi çok zor geldi. Para umrumda değil dedi bıraktı işi bence iyi düşünün.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Yazını pürdikkat okudum.. Yüreğine sağlık arkadaşım sağol desteğin için ..
Cok güzel yerlere değinmişsin beni epey aydınlattın ama inan bana tüm samimiyetimle söylüyorum bu bahsettiğin zorluklar bile cok tatlı geldi bana ..
Ne güzel disiplinli kurum kimse kafasına göre giyinmiyor .. Evet ben bu işi yapmak istiyorum ..
Eşim de kararlılığımı görmüş olmalı kii (ben bu zamana kadar herseye hırs eden biri olmadım hiçbişeyi cok hedeflemedim olursa ne ala diye baktım ..)
akşam yanıma gel dedi ..Tabi trip atıyorum suratım bes karış .. Sana güzel bi haberim var dedi .Sınavdan sonra sana yardımcı olacak kişilere ulaştım dedi .. İzin konusunu sordum ..Ben senı sevıyorum ama sende bu işi istiyosun mutlu olacağına inanıyorsan gerçekten git dedi ..
Bi süre bu mesleğin tadını almak istiyorum .. O da ben kazanırsam mesleğini yapacakmış sanırım oyle bişiler soyledı ama ben tabi o an başka diyarlardaydım
Nasipten öte yol yol ... Bınde adam koysan önüne binde dil bilsen olmayacağı varsa olmaz .. Ya da tam tersii ..
Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah bu iş de benim için hayırlıdır ve olur

Bir kere danistiginiz kisi kimse cok dogru soylemis. Hosteslik surekli gezici bir istir canim, esinin bu konuda anlayisli olmasi sart. Amma ille de istiyorum diyorsan esine de ki bir gireyim bakalim biraz para kazanalim yapamazsak istifa ederim, ihracattaki deneyimim bir yere kacmiyor ya? de.

çok sevindim eşinin destek vermesine...hem gezip hem ciddi para kazanılan tek iş olarak düşünmüşümdür hep....gezmeyi seven,farklı coğrafyaları merak eden biri olarak isabetli bir karar vermişsiniz diye düşünüyorum....inşallah kazanırsın...kızımın iki arkadaşı bu işi yapıyor...50 yaşında olmama rağmen özeniyorum resmen...bu arada bu hostes kızlarımız herhangi bir torpille girmediler thy'na...bilgin olsun istedim...şansın bol olsun

Zaten şu an açıkta değilsiniz ki bir firmanın ihracat departmanında çalıştığınızı söylediniz ki maaşı fena değildir eşinizinde işi iyi neden daha illa hosteslik istiyorsunuz ingilizceniz iyiyse başka işte bulursunuz hem ikinizde çalışırken neden kaynanan da kalıyorsunuz küçük bi eve çıksanız şimdilik az bir eşya tamam sonrası zamanla olur. Hostes olup evli olan az kişi var geceniz gündüzünüz olmaz ülkeleri gezmek seyahat cazip geliyor sadece.

Ben olsam hayallerimin peşinden giderdim.
Hosteslik çocukluğumdan beri en büyük hayalimdi, 42 yaşındayım ve zamanında ölümüne istediğim şeyin peşinden gitmediğim için hala çok pişmanım.
Zamanında beni de caydırdılar, anne dediler, baba dediler, aman koca aman çocuk ev düzen zor vs vs işte anlatmış arkadaşlar.
Şimdi aha koca da yok ana-baba desen öldün mü kaldın mı diyen de yok.
Bi ben akıllı varım sadece içimde kalmış koca bir ukteyle.
Ben seni destekliyorum arkadaşım valla zor mor, insanoğlunun istedikten sonra yapamayacağı hiç bir şey yok.

e$in hakli ..
ama ben 30 yasindayim , liseyi bitiremedim, yarim kaldi en sevdigim hayalim olan mslek
13 senedir ruyama da goruyorum, okula geç kaldiigmi, bi tulu gidemedigimi vs
geri donusum yok tabiki ..
sende haklisin yani

fazla yardimci olamadim kusura abkma, bekar olsan hiç durma derdim ama evlisin ..

yada soyle yapin e$in kaptanlik için sen hosteslik için çikin evde,
1 yil sonra bulusun ayni yerde,1 yil boyunca aldiginiz paryala ev alin :)

bu arada hostesleerin akzanci ne kadar merak ettim

Size sınava girin ya da girmeyin diyemem sonuçta ciddi bir sorumluluk bu ama şunu samimiyetle yazmak istedim ;

Benim hayatımda aldığım en büyük ders ; hiç kimse için insan kendinden ve hayallerinden vazgeçmemeli.. kim olursa olsun bu böyle..

Çünkü hayat bazen insanı öyle bir noktaya getiriyor ki yıllar sonra dönüp baktığında kaçırdıkların ve feda ettiklerin için pişman oluyorsun.

Hani bir söz var ; yapmadıklarım için pişman olmaktansa yaptıklarım için pişman olmayı tercih ederim diye. ben de hayata böyle bakıyorum açıkcası.

Gunaydın canım .. Ihracat bolumunde calısıyorum evet ama cok büyük bır fırma olmadıgı ıcın maaş da cok büyük değil ne yazıkk kı geliri belli yurtdısında 2-3 sabit müşteri ile calısan bir firma ..
Kaynvalide konusu yanlıs anlasılmış , Bız beraber yasamıyoruz ona ait apartmanda oturuyoruz altlı üstlü

Son düzenleme:

NE güzel .. Benım tanıdıgım olmasına ragmen kalben söylüyorum kii ,, İnşallah torpil işlemez genelde bu tarz yerler once torpil der o yuzden el emegınle gırmeye calısanlara fırsat gelmez ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…