Bi gelirmisin ?

Senin zaten mesleğin var, ev hanımı değilsin. Haa meslekten kastın havalı olması ise huzurunun bozulduğunda üzülmeyeceksin.

Havalı olması düzenli olması , elle tutullur bı maaş olması . Acık konusucam sızdn gızlım saklım yok son zamdan sonra maasım 1350 oldu .HErsene maksımum 150 tl zam aldıgımı dusunursek ben bu maaşla ne sahibi olabilcem ?
Ihracat uzmanlıgına kadar yukselmem lazım ki bu da cok cok zorlu b süreç. VE yıllar alıyor .. Gencken birseyler sahibi olmak lazım

Anladığım kadarıyla sen zaten kafaya koymuşsun hostes olmayı.Sen fikir istemiyorsun,kararını vermişsin ona destek bekliyorsun.O zaman dene ve gör.Sonra birde burda ağlayan sayfa açarsın,olsun onada yazarız biz sana demiştik diye.

Acaba hangisine daha çok üzülürüm .. Kazanıp da ayrıldıgımıza mı .. Yoksa yıllar sonra duyabilecegım pişmanlıga mı :26:

neden hep kadın fedakarlık yapar ki.Belki de bu sefer erkek fedakarlık yapmalı idare etmeli koşmalı eşinin peşinden.Belki aralarda yaşanan uzaklık onları daha da bağlicak birbirine bunu kim bilebilir ki.Bir arkadaş demiş ki para işini erkek çabalamalı.Neden kadınlar hep ikinci plana atıyor kendini neden biz çabalayan olup erkek fedakar olamıyor.Görüyoruz sonra olanları kendine güvensiz çalışmasını kazanmasını bilemeyen erkeği aldattığı halde kabullenen kadınları.Böyle olmak daha mı güzel.Eğer adam gerçekten seviyorsa eşinin arkasında olur her koşulda.Sadece ona zarar gelmemesi için uğraşır.Egosu için hayır diyorsa çokta dinlememek lazım.Eğer bu sebeple ayrılcaksa ayrılsın zaten.Şimdi bunu söyleyen yarın başka bir konuda boşanmakla tehdit eder zaten.

Evet işte tam da böyle ... BEnde en son sorudayım .. İstek konusunda şüphem yok ..
Sorun en son yazdığın cümle işte orada işin içinden cıkamıyorum

böle bir şüpheyle yaşamayamassın at kafandan şunu ya baban yaptı diye herkesmi yapacak
evliliğin sallantıdaysa bunu bahane mi ediyorsun acaba gibi geldi şimdi aklıma
bitanem iyi düşün biliyorsun nasıl mutlu olacaksan öle davran derim ama öle mutlu olamassın

Allah yardımcın olsun ama sunu sakın unutma, dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak.

Gencken birşeyler sahibi olmanın yolu sadece evinin düzenini bozmakla değil, kpss ye calısmakla da olabilir

Allah yardımcın olsun ama sunu sakın unutma, dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak.

Gencken birşeyler sahibi olmanın yolu sadece evinin düzenini bozmakla değil, kpss ye calısmakla da olabilir

Kpss ye de hazırlanıyorum . Dershaneye yazıldım uykumdan zamanımdan feragat edip gidiyorum elmi ..
Ama bu da bir şans ..
Neden düzenim bozuluyor ya bütün hostesler bekar mı ..
Ben calısıp gelecek için fedakarık yapıcam o da bıraz özlem duyacak zateb 30 yasından sonra ayrılmak zorunda oluyormussun bıldıgım kadarıyla .
Gidebildigi yere kadar gıtsın istıyorum

Yok bitanem evlilik yolunda .. Ama hangi ask evlilik sonsuz . BEn yasadıklarımdan dolayı hiç bi zaman tozpembe bakamadım hayata ..
Mutlu evli bi hostes olmak istıyorum .
Ama adamı hiçbi şekilde ikna edemiyorum .
Ozaman bende gemiye giderim diyo ve zamanla da koparız zaten diyo .

Bu son söylediğine göre o haklı değilmi. O da fedakarlık yapmış işinden sizinle olmak adına belki siz istemediniz zamanında şimdi kendi önünüze bir imkan çıktığında ben yapmadım ama sen fedakarlık yap diyorsunuz doğru değil..
Zorla kabul ettirmenizin bir anlamı yok bence içine sinmedikten sonra bunu herzaman içerisinde sorun olarak görecektir buda sonraki sorunları beraberinde getirecektir..
İnsanın hayallerinin peşinden gitmesi güzel bi şeydir ama evlilikle birlikte artık iki kişi oluyorsunuz tek başınıza kendi düşüncelerenizle hareket edemiyorsunuz malesef .hele böyle hayati kararlar ortak alınmalı diye düşünüyorum..

Demek ki karısının gitmesi adamın işine geliyordu,bu yönünüde düşünmek lazım kimse kusura bakmasın.Bir erkek karısının günlerce evden gitmesine müsaade edebiliyorsa vardır işin içinde birşey.Ben şahsen kocamı evde yalnız günlerce bırakamam,dünyanın binbir türlü hali var.Sonra burda birsürü hikaye okuyoruz.

Valla bilemem 50 küsür yaşında insanlar hala evlilikleri yürüyor. Çocukları kocaman oldu. Adamın da büyük bir şirketi var thy ile ortak çalışıyordu hatta onların bir şeylerini yapıyordu da o vesileyle tanışmışlardı. Kadın hostesken yani. Adam evlenirken kabullendiği bir mesleğe evlendikten sonra laf edemezdi heralde. Günlerce kalmıyorsun ki gittiğin yerlerde.

Yurt içi uçuşlar sabah git akşam gel oluyor ki tecrübesiz hostesler daha çok yurtiçi çalıştırılıyor.

Avrupa uçuşları da öyle hemen hemen. Amerika Uzakdoğu Avustralya olunca 2 gece kalması gerekiyordu. Orda geçirdiği süre de mesai saatinden sayıldığı için aylık doldurması gereken saatten gidiyor. Yani ne kadar çok uzak uçuşa giderse o kadar çok evde oturuyor. Aylık uçuş saatini doldurdun mu o ay boşsun artık. Uzun tatilleri çok fazla. Ama bayramlar yılbaşları hep yoğun. Özel günleri aileyle geçiremiyorsun.

Bütün kabin memurları bekar sanıyorsunuz galiba. Karı koca pilot çiftler var. Gayet de yürüyor evlilikleri..

Son düzenleme:

Canim ben esine de uzuldum.. Senden ayrilmak istemiyor, karisisin sen onun bundan dogal ne var.. Hosteslik gercekten zor, gerektiginde gece 3 te kalkip ise gideceksin, nasil esini sicacik yataginizda birakip gideceksin.. Ben mi cok duygusal dusunuyorum ?
Elbette -kayinvalide de yasiyormussunuz,- sartlariniz zor gorunuyor ama bak esin cok manidar birsey de soylemis, `birimizin uzaga gitmesi gerekiyorsa ben giderim para kazanmak icin..` Esin biraz hakli istememekte sanki

Canım sen benim önceki yazımı okumadın galiba ki hiç alakasız şeyler yazmışsın.Bende 5 yıl uçtum üstelik eşimde pilot ama maalesef evlilikle birlikte olmadı hosteslik ve işi bıraktım,yani eşimi tercih ettim.Tecrübesiz hostesler yurt içi uçuruluyor lafına ise sadece güldüm :))) Ben özel havayolundaydım ki hala aynı şirkette ofis görevinde devam ediyorum.Ve bizim şirketten THY'ye geçip uçan birçok arkadaşım var.Tanıdığna gelince adam tabii ki hostesken evlenmiş,sonradan itiraz edemez kısmına bişey demiyorum.Ama eşinin yokluğu adamın işine geliyodur diyorum burdan ne demek istediğimi anlayan anlamıştır zaten.Ben bunun birçok örneklerini gördüm maalesef.

özellikle yurt dışı hostesliği bence de evli bir bayana göre değil. evin yüzünü göremiyorlar. benim arkadaşım var bekar ve fıldır fıldır geziyo. eşinizin haklı olduğunu düşünüyorum

Ben eşinize hak verdim..
Bir kadın olarak da, eşim gecesi gündüzü olmayan bir iş yapmak istese, ona da olumlu bakmazdım..

Diyeceğim şu ki sadece, bu süreçte eşinize yüklenmeyin. Olur da alınamazsanız, ki açık söylemek gerekirse her hostes olacağım diyeni hostes yapmıyorlar tabii, alınmazsanız eşinizin suratına bakmaya yüz bırakın..

Yok gülme aydınlat o zaman. Uçuruyolarsa ben bilmiyorumdur haklısın. Diğer söylediklerime de yorum yapaydın onları da bana o böyle anlatmıştı. :) benim o tanıdığım akademide eğitmen şu an. Ben çok ilgilendiğim için konuyla bilmek istiyorum. Ben uçak mühendisiyim. Pilotluk için çoooooook uğraştım üniversite girişinde pilotaj denedim olmadı, uçak kazandım, mezun oldum thy akademi denedim olmadı, şimdi başka üniversitede pilotaj yüksek lisans için uğraşıyorum.

Konuyu saptırmak istemem. Bir erkeğin bir şeyler yapması için eşinin evden gitmesine gerek yok bence. He işine gelir giderse orası ayrı konu. Haklısın ama genellemelere karşıyım. 2 çocuk oldu dediğim gibi ve bu adam çocuklarla ilgilendi kadın olmadığı zamanlarda.

Son düzenleme:

Yok canım kayınvalide de yasamıyoz . Evimiz ayrı ama aynı apartmandayız .. ama Ben kendime ait bi ev almak istıyorum ve bu işle bu parayı kazanmak istıyorum ..

Eğer evlenmeden bu meslekte olsaydiniz esinizde sizde bu tempoya gore kurardiniz duzeninizi..

Ama su aşamada esinde gönülsüz iken seni zorlayacaktir.. Çok yorulacaksin eve geldiğinde yardim istediğinde inadina yapmayacak yoluna tas koyacak..

Her yönden sizi zorlayacak..

5 yil sonra çocuk istediğiniz de isi bırakmak istersen birakamazsin kalsan yapamazsin..

Bir gun gelecek lanet olsun parasinada isinede ben evimde cocugumla olmak kahvemi icmek ayagimi.uzatmak istiyorum.diyeceksiniz...

siz zaten kararınızı vermişsiniz de eşinizi nasıl ikna edebilirsiniz diye soruyormuşsunuz gibi geldi ama bence bu çok zor.

eşiniz zaten söylemiş o abisiyle konuşmadan önce sizin sadece yurt içi uçacagınızı akşamları evinize geleceginizi düşünüyormuş, o abi de bunun böyle olmayacagını soylemiş. ve bence haklı olarak da bunu öğrendikten sonra vazgeçmiş.

özellikle erkekler için karısı evde yokken evde durmak çok daha zor oluyor. bu yuzden de ya o da kaptanlıga başlayacak ve siz böyle bir evlilik yürütüyor olacaksınız ( yani paranız olacak ama birbirinizi çok çok az görebileceksiniz ) ya da bu işiniz de devam edip, beraber olacaksınız. ev dediginiz de şimdi alınmayacak 10 sene sonra alınacak.

birgün bırakıp gider düşüncesiyle de bir evlilik ne kadar saglıklı olur o da ayrı bir konu bence. belki de hiç ayrılmayacaksınız, eşiniz sizi hep çok sevecek, asla bırakmayacak. bu daha yüksek bir ihtimal değil mi sizce de

biraz daldan dala atlayarak yazdım sanırım ama eşinizi siz daha iyi tanıyorsunuzdur ikna etmeye çalışın, ama eğer ikna olmazsa siz yine de o sınava girip kazanırsanız gideceksiniz gibi geliyor. umarım bu karardan pişman olmazsınız..

Eşim beni belki ömrümün sonuna kadar sevecek ama galiba ben kazanırsam gideceğim ..
Şimdilik sınava gırıp sansımı denemek istıyorum dıyecegım . Sayet kazanırsam bı sekılde ıkna etmeye calısacagım .
1 ay bıle olsa bu işi yapmak istıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…