Bıkkınlık veren para mevzusu

Kız ben senin tarafindayim :-) Bugün linç yiye yiye şirazen bozuldu senin :confused: vallahi haklısın, billahi haklısın. Sen doğal olarak kendi yuvana çocuğuna bakicaksin. Önceden söyleselerdi biz sana bu evi veriyoruz ama ileride ufak ufak karşılığını bekleriz diye belki de almazdin en başta, o ev olmayınca da ona göre borca girerdin, kendini ayarlardin. Ele güne karşı oğlumuza ev verdik demek için önünü ardını düşünmeden efeliğe kalkmışlar, Şimdi niye butceni bozuyorlar? Haklısın
Ahaha yok biliyorum bende sana hayıflanıyorum işte, hani karşılıklı konuşurken söylenirsin ya arkadaşına 😅 o misal 💕💕

Ahaha yok biliyorum bende sana hayıflanıyorum işte, hani karşılıklı konuşurken söylenirsin ya arkadaşına 😅 o misal 💕💕
Bende kayınvalidemin evinde oturuyorum dışardan çok yanlış anlaşıyor ama size katılıyorum. Kayınvalideme evi kayınpederi vermiş onlarda emekli olunca köyde yaşamak için köye 2 katlı ev yapmışlar eşimde yardım etmiş köye gidicekleri için şuanki evlerini oğluna verdiler. Bunu ben istemedim talepte etmedim. Sağolsunlar düşünmüşler büyük bir nimet Allah razı olsun ama yapılan herşeye de göz yumun o zaman mantığını anlamıyorum. Ee ev verilmicek olsaydı biz 6 ay geç evlenir borcu bitirir 0 borçla evlenir altınları peşinat yapar küçük bi ev alırdık araba yerine 2 kişi çalışıyoruz zaten. Burda oturacaksınız beklemeyin denildi ona göre hareket edildi kayınvalidem hep laf sokar kirada değilsiniz diye kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Eşime de dedim arabayı satıp ev alalım diye gerek yok diyor. Şimdi ben ev verdiler diye herşeye susucak mıyım ? Ya da siz ? Hayır. Bana göre 2. Ayakkabı yerine çocuğuna kıyafet ya da balık alabilirdi ne bileyim. Marifet değil bu bence. Anneme babama tonlarca şey alabilirm ama annem kızarım sana ihtiyacım yok diyor ihtiyacınıda alıyorum ama ekstrası saçmalık. Siz yinede eşinizle konuşmayın onlarda bu kafada anlamıyorlar çünkü.

Onlar size iyi kötü bir EV vermişler ve sen bir ayakkabının lafını ediyorsun, aferin sana. Kaldı ki konu o değil, konu senin ailenin çift maaşlı olması, senin tek evlatları olması ve doğal olarak onların tek evlatlarına destek olması, kıyaslama yaparken onların tek maaşlarını üç evlatları arasında yetirmeye çalıştığını da gör, bence ayıp ediyorsun.

Bende kayınvalidemin evinde oturuyorum dışardan çok yanlış anlaşıyor ama size katılıyorum. Kayınvalideme evi kayınpederi vermiş onlarda emekli olunca köyde yaşamak için köye 2 katlı ev yapmışlar eşimde yardım etmiş köye gidicekleri için şuanki evlerini oğluna verdiler. Bunu ben istemedim talepte etmedim. Sağolsunlar düşünmüşler büyük bir nimet Allah razı olsun ama yapılan herşeye de göz yumun o zaman mantığını anlamıyorum. Ee ev verilmicek olsaydı biz 6 ay geç evlenir borcu bitirir 0 borçla evlenir altınları peşinat yapar küçük bi ev alırdık araba yerine 2 kişi çalışıyoruz zaten. Burda oturacaksınız beklemeyin denildi ona göre hareket edildi kayınvalidem hep laf sokar kirada değilsiniz diye kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Eşime de dedim arabayı satıp ev alalım diye gerek yok diyor. Şimdi ben ev verdiler diye herşeye susucak mıyım ? Ya da siz ? Hayır. Bana göre 2. Ayakkabı yerine çocuğuna kıyafet ya da balık alabilirdi ne bileyim. Marifet değil bu bence. Anneme babama tonlarca şey alabilirm ama annem kızarım sana ihtiyacım yok diyor ihtiyacınıda alıyorum ama ekstrası saçmalık. Siz yinede eşinizle konuşmayın onlarda bu kafada anlamıyorlar çünkü.
Evet bu açıdan düşünmemiştm haklısınız, evi ben talep etmedim. Zaten gözüm bir iki çift ayakkabıda değil. O kısım atlanıyor hep, öyle olsa düğün sonrası çok masrafları olmuş diye eşimin verelim dediği paraya hayır derdim. Ama bu kadar her şeyden kısmaya çalışıp geçinmeye çalışırken 2.ayakkabı nedir. Ona anlam veremedm. Tamam şimdi 1 tane alınır durumumuz dğzelince ayakkabı sözüm olsun anne derdi bence en güzeli buydu. Benim anneme de ben bir sürü şey almaya çalışıyorm ya da aldıklarnın parasını vermeye çalışıyorm kızıyo bana. Benim de anneme diyesim geliyor karşı taraf hayır demiyo hiç, siz niye kızıp istemiyosunz geri veriyosunz diye. Ama araları bozulsun istemiyorum. Çok şükür 2 aile arasında şu ana kadar hiç problem olmadı. Ben anneme böyle dersem sonuçta ben kızıyım diş bilenir içten içten sinirlenir diye demiyorum hiç bişey

Hem ev verip hem de sürekli lafını etmek de çok ayıp, insan keşke verilmeseydi der. Gönül ferahlığıyla oturamaz bile

Ben her taraftan bakma fırsatını özelimde buldum ve fikrim hiç değişmedi. Çünkü çocuklu evin öncelik sırası da bellidir, bana değişmez; bir evin parasının nereye harcandığına da - hiç o kadar modern olduğumuzu sanmayın- %80 erkek karar verir.Normalde eğer ailesi muhtaç haldeyse ev almayı neden ertelemedi derdim hangi kadın ev varken ya da ev alınacak para varken " hadi satalım, başka ev alalım, ne olacak yani" diyebilir, der? Gitmiş o para bir yere belliki.
Anne ve kök aileye vefayı savunurken sınırı aşıp başka bir ailedeki çocuğun sınırına giriliyor. Buradaki ince noktada durmak gerek ne yazıkki. Durmayanların kadınların ailesinin sayfası olmuş zaten bdv
Sözleriniz de haklılık payı var ama 600 lira harcandı diye çocuk sanki aç bırakılmış, hiç kıyafeti kalmamış...
20 bin TL borç verildi diye insanın kredi kartları şişiyor, ödemeleri aksıyorsa buda çok ilginç. Konu sahibi memur olduğunu belirtmiş netice de.

Sözleriniz de haklılık payı var ama 600 lira harcandı diye çocuk sanki aç bırakılmış, hiç kıyafeti kalmamış...
20 bin TL borç verildi diye insanın kredi kartları şişiyor, ödemeleri aksıyorsa buda çok ilginç. Konu sahibi memur olduğunu belirtmiş netice de.
Herkes mühendisler kadar çok kazanmıyor, 😅 20bn bizim için azımsanmayacak bir miktar, sizin için küçük olabilr

Kızlar kızlar kızlar,
Abartıyor muyum, paragöz müyüm, cimri miyim diye size danışmaya geldim.
Evliyim ve küçük bir çocuğum var. Normalde çalışıyorum ama şu an bebekten dolayı ücretsiz izindeyim. Tek maaşız ev kredimiz var. Gelelim soruna 👉
Tek maaş olduğumuz için zorlanıyoruz. Bi şeylerden kısarak ay sonunu getirmeye çalışıyorz. Kendimize yetiyoruz çok şükür. Annemle babamın durumu iyi ikisi de yıllarca çalışmış emekliler şu an fln. Bende tek çocuğum. Bı nedenle benimkiler ağzımdan ne çıksa alırlar. Maaşın yok derler ekstra öderler ihtiyacımızı fln. Ama ben hesabımı kitabımı bilerek büyüdüm. Üniversitede fln çalıştım hep harçlığımı çıkarttım. Onlar da verirdi ekstra iyi de harcarım ama yeri gelir ikinci el alışveriş yaparım kendime de çocuğuma da...
Neyse uzatmadan benm kayınvalideler böyle değiller ama. Açıktan istemezler ama bişey alınınca veya para verilince yok almayalım da demezler. Sırf bu ay onlara bir sürü harcama yaptık. Bu arada onlar tek maaş. Maaşı da çok değil, ortalama. Eşim de 3 kardeşler... Biri de okuyor.
Bugün de son noktama geldim artık. Sinir oldum. Kv ayakkabı ihtiyacı vardı. Eşim götüreym bakıtaym dedi. İyi dedm. Bunlar gittiler 2 tane almışlar 400e. Birini eşim almış ama bana söylemedi.(Artı bide 200 para yüklemiş otobüs kartlarına.) Laf ebeliği yaptım biraz, dedm paraları var mıydı zor durumda kalmasınlar fln bana var aldıkar diyo ama ödemiş. Kredi kartlarımız doldu asgarini ödeyerek bitirmeye çalışıyoruz. Arkadaşına da borcumuz var üstelik. Ben şuna üzülüyorum ki annem her durumda bize zor durumda kalmayın diye hiç bişet ödetmiyo kendi alıyo her şeyimizi. Ama onlar sizin çocuğunuz var bu kızın maaşı yok demiyolar.
Eşimin bana söylememesi de cabası yani. İçimde patlicağına sizinle paylaşmak istedim. Teşhisim nedir siz koyun 😅

Dip not: düğünümüzden gelen altınların nerdeyse yarısını kv kp zor durumdalar diye eşim verelim dedi tamam demiştim. Şimdi çok pişmanım. Sağolsunlar küçük bir ev fln verdiler ama mesela eşimin abisine 2 3 yıl önce tofaş şahin edecek kadar bir miktar vermişlerdi. Onu tl olarak geri aldılar şu an hiç bir değeri kalmadı verdikleri paranın. Eper altın olarak fln alsalardı şu an epey kenarda paraları olacaktı 🥴
Kayinvalide size ev verdiyse ömur boyu bu borcu ödemelisiniz. Her firsatta bu karsiniza çikar. Sanki sizi borçlandirmak için verdiler o evi, sanki siz tepelerine çoktünüz verin diye.
Hem ev verdim diye övünecekler hem verdikleri için sizden üst beklentilere girecekler hem de laf başina gelince bu ev bizim diyecekler.

Kayinvalidenizden ev almayin gidin başka bir yere borçlanin en kotü 20 30 yilda biter , kayinvalideden aldiginiz evi ölene kadar ödeyemezsiniz. Kayinvalideniz gitse çocuklari hatirlatir. Anne babanizdan aldiginiz evi kimse sizin başiniza kalkmaz ama kayinvalidenin evi olunca borçlu çocuklar olursunuz.

Tam da bu sebepten kayinvalidenin 5 tane evi var birine bile oturmadim oturmam. Ev verdim gelip oturmuyor, kirada oturuyor ogluma kira ödetiyor diye her yerde agliyor daha çok aglar.

Iki ayakkabi ve 200 liralik harçlik cok bir sey degil. Bunu her evlat ailesine yapar gayet normal. Anneme iki ayakkabi aldim diye eşim bana bir sey soylese uzulürum açikcasi. Baska seyler yoksa abartmişsiniz.

Kayinvalide size ev verdiyse ömur boyu bu borcu ödemelisiniz. Her firsatta bu karsiniza çikar. Sanki sizi borçlandirmak için verdiler o evi, sanki siz tepelerine çoktünüz verin diye.
Hem ev verdim diye övünecekler hem verdikleri için sizden üst beklentilere girecekler hem de laf başina gelince bu ev bizim diyecekler.

Kayinvalidenizden ev almayin gidin başka bir yere borçlanin en kotü 20 30 yilda biter , kayinvalideden aldiginiz evi ölene kadar ödeyemezsiniz. Kayinvalideniz gitse çocuklari hatirlatir. Anne babanizdan aldiginiz evi kimse sizin başiniza kalkmaz ama kayinvalidenin evi olunca borçlu çocuklar olursunuz.

Tam da bu sebepten kayinvalidenin 5 tane evi var birine bile oturmadim oturmam. Ev verdim gelip oturmuyor, kirada oturuyor ogluma kira ödetiyor diye her yerde agliyor daha çok aglar.

Iki ayakkabi ve 200 liralik harçlik cok bir sey degil. Bunu her evlat ailesine yapar gayet normal. Anneme iki ayakkabi aldim diye eşim bana bir sey soylese uzulürum açikcasi. Baska seyler yoksa abartmişsiniz.
Siz kbnin evine otursanız da bitmiyor. En iyisi iki tarafın hiç karışmamasıymış aslında... Yani sadece bu değil tabi ki her ay giden şeyler oluyor. Normalde dokunmuyordu bize ama bebek ve maaşsızlık koşulları değiştirdi

Herkes mühendisler kadar çok kazanmıyor, 😅 20bn bizim için azımsanmayacak bir miktar, sizin için küçük olabilr
Çok şükür gayet iyi kazanıyorum... Fakat kimse bana ev, araba vermedi essek gibi çalıştık ödedik, ödüyoruz 🤭
Benim takıldığım konu 2 ev satıp, 1 ev alıp hala kredi ödüyor olmanız . 20 bin TL gibi bir rakamın sizin tüm nakit akışınızı bozması sizce de garip değil mi? Gerçekten bütçe yönetiminde bazı konularda başarısız olabilir misiniz?

Ben size hak verdim eşinizle konuşun çocuğunuzdan ve kendinizden de kismayin iki tane ayakkabı alinabiliyorsa sizde kendinize ve çocuğunuza iki ayakkabı alın biraz eşiniz düşünsün siz sıktıkça ailesine harcayacak ailenizden de destek almayın evin sorumluluğu eşinizin önce sorumluluklarını hatirlasin

Çok şükür gayet iyi kazanıyorum... Fakat kimse bana ev, araba vermedi essek gibi çalıştık ödedik, ödüyoruz 🤭
Benim takıldığım konu 2 ev satıp, 1 ev alıp hala kredi ödüyor olmanız . 20 bin TL gibi bir rakamın sizin tüm nakit akışınızı bozması sizce de garip değil mi? Gerçekten bütçe yönetiminde bazı konularda başarısız olabilir misiniz?
Değil, aile bütçesinde inişler çıkışlar olabilr, bu çok doğal ve olağan değil mi sizce? Sizin her ay girdi çıktılarınz aynı mı? Hele ki her şeye zam gelmişken giderleriniz sabit mi? Yani bişeyler ödenirken biraz zorluk çekilir sonra feraha erilir yine rahat harcanır fln. Siz pek böyle şeyler yaşamıyorsunuz sanırm

Herhalde birikme yaptı konu sahibinde gibi düşünüyorum. Zaten mesele konu sahibinin eşinin hesabını iyi yapamaması bence. Yönetebilirken durumu yönetememiş.

Bende sinir olurdum şu durumda,abisi yüzünden zor durumda kalmaya ama,sizde ayağınızı yorganiniza göre uzatmamissiniz ki.Ustelik ev vermişler size ve sadece 2 çift ayakkabı.Fazlasyla büyütüyorsunuz.Insanlar zor durumda.Kendi hallerine mi bıraksın annesini babasını.

Siz kbnin evine otursanız da bitmiyor. En iyisi iki tarafın hiç karışmamasıymış aslında... Yani sadece bu değil tabi ki her ay giden şeyler oluyor. Normalde dokunmuyordu bize ama bebek ve maaşsızlık koşulları değiştirdi
Nasil giden şeyler mesela düzenli para akışı mi var eş ailesine , böyle küçük seyler degil mi ?
Mesela biz evlendigimizde eşimin ailesinin telefon elektrik su vs butun faturalari eşimin hesabinda otomatik ödemedeydi. Mutfak ihtiyaclarinin çogunu da eşim aliyormuş. Tabi ki normal ayni evde yasiyorlardi olacak bunlar.

Ama evlenince de bu düzen devam etsin istediler ihtiyaclari olmadigi halde. Biz çok sıkıntı yaşadik bu sebepten eşim iki evin ihtiyaclarina yetişemedi normal olarak , dugunu de kendimiz yapmistik biraz da borclandik, dugun de takilanlari da kayinvalide almisti. Bir de üstüne kayinvalidenin bitmek bilmeyen maddi istekleri , görumcenin sorumsuzca yaptigi borclarla ugrastik.

Aileye yardim minvalinde hicbir cümleye katilmiyorum. Kimse kimseye yardim etmek zorunda degil. Nasil ki koskoca insanlarsiniz kayinvalideden ev alip maddi beklentide mi bulunuyorsunuz deniliyorsa koskoca yasini başini almiş insanlar da bir zahmet kendi ihtiyaclarini kendileri karsilasinlar.

Anne baba, yolun basinda cocuklar buyuten okutan gelecek kaygisiyla yasayan ev gecindiren cocuguna gelecek hazirlamaya calisan yetiskin cocuguna hicbir sey yapmak zorunda degil ( buna katiliyorum sonuna kadar) ama evlat yaşini başini almiş evini barkini kurmus colugu cocugu evlenmis anne babaya yapmak zorunda. Sanki biz anne babamizin ebeveyniyiz. Böyle düşunen hayirsiz evlatsa kendini çocuguna geçindiren de hayirsiz anne baba o zaman.

Evet bu açıdan düşünmemiştm haklısınız, evi ben talep etmedim. Zaten gözüm bir iki çift ayakkabıda değil. O kısım atlanıyor hep, öyle olsa düğün sonrası çok masrafları olmuş diye eşimin verelim dediği paraya hayır derdim. Ama bu kadar her şeyden kısmaya çalışıp geçinmeye çalışırken 2.ayakkabı nedir. Ona anlam veremedm. Tamam şimdi 1 tane alınır durumumuz dğzelince ayakkabı sözüm olsun anne derdi bence en güzeli buydu. Benim anneme de ben bir sürü şey almaya çalışıyorm ya da aldıklarnın parasını vermeye çalışıyorm kızıyo bana. Benim de anneme diyesim geliyor karşı taraf hayır demiyo hiç, siz niye kızıp istemiyosunz geri veriyosunz diye. Ama araları bozulsun istemiyorum. Çok şükür 2 aile arasında şu ana kadar hiç problem olmadı. Ben anneme böyle dersem sonuçta ben kızıyım diş bilenir içten içten sinirlenir diye demiyorum hiç bişey
Valla ben söylüyorum almicaksın bir şey sana aldıklarımında parasını vermiceksin harçlık vermiceksin diyorum ki benim annem astım ve hala merdiven siliyor. Bakın gözümüz yok zaten alsınlar biz yeni evliyken kurban paralarına kadar verdik kurban ya ibadet o da başkasından alınmaz ki. Yetmedi başka şeyler içinde istediler mesele farklı ben anlıyorum sizi istiyorsunuz ki dikkatli davranılsın. İnsanı çok yıpratıyor.

Hem ev verip hem de sürekli lafını etmek de çok ayıp, insan keşke verilmeseydi der. Gönül ferahlığıyla oturamaz bile
Daha neler neler. Şuan gecici oturuyor alt katımda söylenip duruyor başına silah dayadımda bu evi bana ver dedim sanki. Suçkuluk duygusuyla 1 sene boyunca ömrümden ömür gitti.

Valla ben söylüyorum almicaksın bir şey sana aldıklarımında parasını vermiceksin harçlık vermiceksin diyorum ki benim annem astım ve hala merdiven siliyor. Bakın gözümüz yok zaten alsınlar biz yeni evliyken kurban paralarına kadar verdik kurban ya ibadet o da başkasından alınmaz ki. Yetmedi başka şeyler içinde istediler mesele farklı ben anlıyorum sizi istiyorsunuz ki dikkatli davranılsın. İnsanı çok yıpratıyor.

Daha neler neler. Şuan gecici oturuyor alt katımda söylenip duruyor başına silah dayadımda bu evi bana ver dedim sanki. Suçkuluk duygusuyla 1 sene boyunca ömrümden ömür gitti.
Emin olun onlar ev vermeseydi de yine isterlerdi. Bizimkiler bize hiçbir faydaları yok sürekli istiyorlardı, eşim kiralarını benden alıp veriyordu ilk yıl. O yüzden bence herkes hesabını kitabını ayrı tutsun. Ama insan annesine aldığı ayakkabının lafını etmemeli.

Back
X