Bikmis gibi hissediyorum

Melisa93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015
295
91
48
31
Merhaba hanimlar. 19 agustosda bi oglum oldu cok Sukur. Esim bazi problemlerden ve isinden dolayi yurtdisinda. Oglumuz olunca geldi 15 gun gibi kaldiktan sonra geri dondu. Bikac ay sonra artik hep yanimizda olacak Insallah. Simdilik kaynanamla oturuyorum esim gittigi icin. Kaynanam iyi kadindir onu kotuleyemem bebegime cok yardim ediyor ilk baslarda bu hosuma gidiyordu. Ilk cocuk hic tecrubem yok iyiki yardim ediyor diyordum. Ama gittikce canimi sikmaya basladi artik. Bebek aglayinca kucagima aliyorum sakinlesmiyor kayinvalidem aldigiyla bebegin susmasi bir oluyor. Ilk baslarda hep o sakinlestirdigi icin simdi onun kucaginda cok rahat oluyor. Huzursuz oluyorum ben annesiyim nasil oluyor ben sakinlestiremiyorum. Baska konu da sut meselesi. Benim sutum az bebek iciyor 10-15 dakika sonra yeniden agliyor boyle olunca bizde ek yemek vermeye basladik. Simdi bebek biberona alistigi icin anne sutu icmiyor. Azicik iciyor sonra gogsumde sut azaldigi icin artik kabul etmiyor cok agliyor. Kendimi ona yetersiz hissediyorum. Kayinvalidem de surekli ayni seyi soyluyor senin sutun az. Cay ic sut ici yemek ye sutun olsun laflarini duymaktan da cok yoruldum. Zaten bunlari bende biliyorum ayni seyleri cocuk gibi soyleyip durmanin ne anlami varki. Esim yanimizda olmadigi icin zaten uzgunum. Bebegime ne yapsam neden bunu yaptin keske boyle yapsaydin diyor. Bunu giydirme oraya koyma biktim artik. Esim icin birsey soylemiyorum. Zaten bi kac aylik oturuyorum onunla. Duvarlar sanki ustume geliyor. Yalniz kaynana olsa iyi bide elti var surekli burdalar 2 cocuguyla. Birileriyle dertlesmeye cok ihtiyacim var.

Ah bu lohusalık sendromu. Bunlarin hepsi gecici. Esin gelince evinize gecince hersey duzelir. Kisa sure icin kayinvalidenizi kirmayin

Sık dişini canım eşin gelene kadar.
Hatta , enerji depola kayınvalidrn bebeğe bakıp ilgilenirken. Kendi evine geçince kendi istediğin gibi kendi düzeninle sakin sakin büyütürsün zaten bebeğini.
Sonuçta sen onun annesisin , öyle düşünme bnde neden sakinleşmiyor diye , daha çok küçük emin ol bilmiyor bile kimin onu sakinleştirdiğini...

Kadın ne yapsın artık
Baksa kv aman bebeğin ona alıştı ben bilmiyormuyum onu yap bunu yap diyor deriz
Bakmasa torununa yardım etmiyor sahiplenmiyor olmaz olsun böylesi deriz
Kadın ne yapsın ihtiyacı olduğunuzda yanınızda robat değilki kadıncağız sizin emriniz istekleriniz doğrultusunda haraket etsin
Elbette fikirleri tecrübeleri istekleri hataları olacak
Lütfen hakim olun kendinize kırmayın kırılmayın

benim çocuklarım da babaannesine düşkündü.. kızım mesela kv sözünü tutardı. Benimkini tutmazdı.. çünkü babaannesinin sesine aşina oluyor.. ben rahatsız olmadım.. müdahalede etmedim.. şimdik kızım benim sözümü tutar babaannesine yaklaşmaz.. ama hiç bir şekilde düşüncelerini engellemedim çocuklarımın..
_ tabiki sizin düşünceleriniz farklı olabilir.. sadece rahatmanız için yazdım.. bebeğini zamanla sizin kokunuza alışacaktır.. sürekli kucağınızda bulundurun bir süre sizin kokunuza alışsın.. tabi kucağa alışır.. ama sizin kokunuzu hisseder..

Nasıl bir nankörlük sizinkisi? Sen sukredeceksin o kadına yazık ya çok yazık. Yalnız kalsaydin anlardin ne olduğunu. Kadın çocukla ilgileniyor ya sen de can sıkıntısından kadına sarmissin. İnşallah sizden elini çeker de çocuğun la anlarsın onyb degerini

Bu noktaya gelecekseniz bebğinize kendiniz bakın.
Hem kadın bebek rahay etsin diye elinden geleni yapıyor ne yapsın daha?
Sütüm az diyorsunuz kendiniz kv sütün az deyince sinirleniyorsunuz.
Çok değişik

Bu noktaya gelecekseniz bebğinize kendiniz bakın.
Hem kadın bebek rahay etsin diye elinden geleni yapıyor ne yapsın daha?
Sütüm az diyorsunuz kendiniz kv sütün az deyince sinirleniyorsunuz.
Çok değişik
Sutun az kelimesini beni suclar gibi soyluyor. Senin sutun az bebek doymuyor diye bagirarak. Kendimde bakiyorum zaten. Mesela bebege istedigim elbiseyi giydiriyorum aksam oluyor bi bakmisim cikarmis.

Nasıl bir nankörlük sizinkisi? Sen sukredeceksin o kadına yazık ya çok yazık. Yalnız kalsaydin anlardin ne olduğunu. Kadın çocukla ilgileniyor ya sen de can sıkıntısından kadına sarmissin. İnşallah sizden elini çeker de çocuğun la anlarsın onyb degerini
Basda soyledim zaten kotuleyemem diye. Sadece o hersey kendi istedigi gibi olsun istiyor. Mesela ben diyorum boyle yapalim yok diyor ama eltim gelip boyle yapalim diyor onu dinliyor. Bana sen karisma ben biliyorum 3 cocuk buyutdum diyor. Ama bu benimde bebegim istedigim gibi giydirip gezdirmek istiyorum

Merhaba hanimlar. 19 agustosda bi oglum oldu cok Sukur. Esim bazi problemlerden ve isinden dolayi yurtdisinda. Oglumuz olunca geldi 15 gun gibi kaldiktan sonra geri dondu. Bikac ay sonra artik hep yanimizda olacak Insallah. Simdilik kaynanamla oturuyorum esim gittigi icin. Kaynanam iyi kadindir onu kotuleyemem bebegime cok yardim ediyor ilk baslarda bu hosuma gidiyordu. Ilk cocuk hic tecrubem yok iyiki yardim ediyor diyordum. Ama gittikce canimi sikmaya basladi artik. Bebek aglayinca kucagima aliyorum sakinlesmiyor kayinvalidem aldigiyla bebegin susmasi bir oluyor. Ilk baslarda hep o sakinlestirdigi icin simdi onun kucaginda cok rahat oluyor. Huzursuz oluyorum ben annesiyim nasil oluyor ben sakinlestiremiyorum. Baska konu da sut meselesi. Benim sutum az bebek iciyor 10-15 dakika sonra yeniden agliyor boyle olunca bizde ek yemek vermeye basladik. Simdi bebek biberona alistigi icin anne sutu icmiyor. Azicik iciyor sonra gogsumde sut azaldigi icin artik kabul etmiyor cok agliyor. Kendimi ona yetersiz hissediyorum. Kayinvalidem de surekli ayni seyi soyluyor senin sutun az. Cay ic sut ici yemek ye sutun olsun laflarini duymaktan da cok yoruldum. Zaten bunlari bende biliyorum ayni seyleri cocuk gibi soyleyip durmanin ne anlami varki. Esim yanimizda olmadigi icin zaten uzgunum. Bebegime ne yapsam neden bunu yaptin keske boyle yapsaydin diyor. Bunu giydirme oraya koyma biktim artik. Esim icin birsey soylemiyorum. Zaten bi kac aylik oturuyorum onunla. Duvarlar sanki ustume geliyor. Yalniz kaynana olsa iyi bide elti var surekli burdalar 2 cocuguyla. Birileriyle dertlesmeye cok ihtiyacim var.
sağ sütünü pompa ile öyle biberonla ver

ya siz ne tuhaf insanlarsınız... kadın güzel güzel anlatmış , neden böyle patavatsız saçma sapan yorum yaparsınız ki!? daha yeni anne olmuş,bi durun ya. anladığım kadarıyla akşama kadar ne stresiniz varsa burada birilerinin üstünden rahatlıyorsunuz.
M Melisa93 rahat ol,ilk zamanlar sıkıntılı geçebiliyor. aynı konularda olmasa da ben de annemle baya sıkıntılar yaşamıştım ki hala da arıza çıkıyor bazen. bu anlattıklarını yapan kv olduğu için daha zor geçiyor. eşin gelene kadar duymazdan geleceksin mecburen :/ arkadaş sütünü sağıp biberonla verebilirsin demiş,yapabilirsin :) bu seni psikolojik olarak çok daha rahatlatacaktır :)

Back
X