- 26 Ağustos 2016
- 3.616
- 3.867
- 133
- Konu Sahibi ShellShock
-
Aslina bakarsaniz ben zatenhep mesafe koymaya calisiyorum ama cok yakin oturuyoruz ayni sokaktayiz ister istemez o mesafe olusmuyor... esim de ailesiyle iyi olmami istiyor ama onlar bana kizi gibi degil gelin gibi davrandiklari icin ben bocaliyorum haliyle.Su siralar son dusunecegin sey kilon olsun. Kayinvalidenle kafa yapin uyusmuyorsa anla(s)maya calisma. Bosuna yorarsin kendini. Sarma sarmaya gitme, sarma yemeye git.
Mesafe koymaya calisinca bize gelmiyor gitmiyor diye esimi doldurup evimin huzurunu kaciriyorlar. Artik onlar gibi rol kesecegim. Mesela bugun aradi kofte yaptim gel kizlarda gelecek diye evde isim var dedim amann ne isin var gel dedi bende yok sen x i (esim) ara x yesin dedim bagirarak kendin bilirsin dedi. Esimle aramiz bozuk eger sorarsa neden oyle dedin diye bende hastanedeydim sen ac kalma diye dedim diyecegim. O da boyle yapip yapip rol kestigi icin bende yapacagim.Şu kayınvalide ve görümcelerden gelinler ne çekiyor. Keşke bu çekişmeler hiç olmasa..Sen hamilesin, sağlıklı beslendiğin sürece kilonu sakın kafana takma. Bu güzel dönemlerini de bunları kafana takarak geçirme. Mesafeli olman en güzel çözüm olur. Hem sen anne olacaksın, bu ne kadar güzel bir şey. Kendine değer ver.. görümcem bunu dedi kayınvalidem bunu yaptı diye düşünme, umursama..
Mesafe koymaya calisinca bize gelmiyor gitmiyor diye esimi doldurup evimin huzurunu kaciriyorlar. Artik onlar gibi rol kesecegim. Mesela bugun aradi kofte yaptim gel kizlarda gelecek diye evde isim var dedim amann ne isin var gel dedi bende yok sen x i (esim) ara x yesin dedim bagirarak kendin bilirsin dedi. Esimle aramiz bozuk eger sorarsa neden oyle dedin diye bende hastanedeydim sen ac kalma diye dedim diyecegim. O da boyle yapip yapip rol kestigi icin bende yapacagim.Şu kayınvalide ve görümcelerden gelinler ne çekiyor. Keşke bu çekişmeler hiç olmasa..Sen hamilesin, sağlıklı beslendiğin sürece kilonu sakın kafana takma. Bu güzel dönemlerini de bunları kafana takarak geçirme. Mesafeli olman en güzel çözüm olur. Hem sen anne olacaksın, bu ne kadar güzel bir şey. Kendine değer ver.. görümcem bunu dedi kayınvalidem bunu yaptı diye düşünme, umursama..
Aslina bakarsaniz ben zatenhep mesafe koymaya calisiyorum ama cok yakin oturuyoruz ayni sokaktayiz ister istemez o mesafe olusmuyor... esim de ailesiyle iyi olmami istiyor ama onlar bana kizi gibi degil gelin gibi davrandiklari icin ben bocaliyorum haliyle.
Haklisiniz artik tatli dil guleryuz ise yaramiyor ya da sessiz kalmak. Gec dollenmeyi su yuzden paylastim kayinvalidemlerle degerlerim cok dusuktu Esimde ailesiyle paylasiyor degerler dusuk diye uzuluyor ablalari ariyor bende doktorun gec dollenme ya da tehlikeli gebelik olabilecegini soyluyorum ordan ogreniyor. Burada yazma sebebimde kv mjn gec dollenmeyi bebegimin gelisiminin gec oldugunu sanmasi..Kendi ağzınız diliniz kararlarınız var. Eşinizin durumu buysa ona dert yanmanın anlamı Yo. Saygıyı elden bırakmadan bir iki kere cevap verirsiniz 3. Ye yüz bulamazlar...
kilonuzla dalga geçen görümceye senin bu söylediğin beni kırıyor, biliyorum iyiliğim için ama şu an hassas dönemdeyim dersiniz olur biter.
Kayınvalideyi kendi haline bırakın :) zira ne deseniz boş... ne diye Yok geç dollendi vs diye ayrıntı paylaştınız onu da anlamadım.
Kişisel sınırlarınızı korumayı bilmiyorsunuz. Eşinize ailesini şikayet gibi değil ama bunu anlatabilirsiniz.
Evet ayni sokakta oturuyoruz ister istemez bunlar oluyor... artik zaten eskisi gibi guleryuz ve anlayisli olmayacagim cunku cok yiprandim. Bu yuzden bol bol kitap okuyup onlara hic bir sey sormak istemiyorum birde dogumdan sonra kulaklarimi kapatacağım kendi dogru bildigimle buyutecegim cocugumu.fazla yüzgöz olmuşsunuz sanki, o kadar yüz vermeyin, sınır koyun aranıza yoksa doğumdan sonra iyice çıldırtır bunlar sizi, bebek bakımıyla ilgili her şeye karışırlar, delirtirler.
Bende cok seviyorum aslinda bu goruntumu ama iste hep kendisiyle kiyasliyor ben bu aylardayken hic kilo almamistim vs vs diye . Diyorum ki sen hep istifar etmissin ben bir kez bile istifar etmedim yediklerim yaradi diyorum hala onla alakasi yok diyor.İyi de 18 haftada göbeğiniz çıkmalı zaten
Neden saklayasınız gerine gerine gezin
Haklisiniz artik dalga gecip kucumsedikleri yok saydiklari yerde ayni tavri gosterecegim. Hep esim huzurlu olsun diye sustum ama esim de beni dusunmeli artik. O dusunmuyorsa ben tavrımi koymak zorundayim...Istersen ayni evde oturun yine de farketmez. Deneyimlerime dayanarak soyluyorum. Istedigin kadar uyumlu ol yine kazanamazsin. O yuzden uyumlu olacaksin diye kendinden taviz verme. Yoksa ileride pisman olursun.
Yorumunuza cok guldum :) gercekten en guzeli bu cok haklisiniz duymamazliktan gelmek en guzel cevap aslinda...Aynı kaynananın son sürümü bende var. Kadın piyasaya çıkan tüm kaynana modellerini yakından takip edip sürekli kendini guncelliyor. Sana muhteşem bir tavsiye vereceğim. Duymazdan gel. Benim kulaklarimin iyi duymadığını düşünüyor kayınvalidem. Duyuyorum ama zihnimi kapatıyorum. Kulagimda kaynana sesini engelleyen bir tabaka oluşturdum beyin gücüyle. Oraya çarpıp çıkıyor ses. Beynime iletilmiyor. Başka türlü delirirsin kardeş. Duyma.
Haklisiniz bende hata hep diyorum kendime. Onlara ne ? Ne diye tutamiyorsun çeneni diye. Artik zaten onlar sormadikca bebek ile ilgli hic bir seyi paylasmiyorum. Esim olmadigi zaman yani geceye gittigi zaman hep ariyor gel yemek yiyelim diye her seferinde yok sagol diyorum insallah artik o da anlar gorusmek istemedigimi. Hos anliyor ama esimi dolduruyor gelmiyor diye.Ama sizde hata kusura bakmayın.
Niçin anlatıyosun bebeğin geç döllenmesini vs ? Dr mu hayır sadece kv gereksiz detay olmuş
Ve ısrarla detay vermeye devam ediyosunuz anne bebek kitabı alıcam buna ne gerek var ki alın okuyun
Cahil bu kadın sizin 2-3 açıklamanızla olucak iş değil
Göbeğide saklamayon bebek olduğu belli oluyodur göbek gibi değildir artık
Görümceylede kvleyde gerekmedikçe konuşma meraba meraba eşinle git eşinle gel, onlarda eşin varken gelsin laf sokamaz sinir edemezler
Bana da oyle geliyor. Arkamdan attirmaz buna eminim ama onlarin yaninda bazen saka yapar dalga gecer sanirim onlarda esimden yuz buldu. Esimi zaten uyardim artik yapmiyor ama ne fayda ipin ucu kacti. Hic muhattap olmayacagim bi insanin beni elestirip dalga gecmesi beni deli ediyor. Artik esim ne derse desin mesafe koyacagim muhattap olmayacagimBence esininde sucu vardir bu durumda sana nekadar deger verse savunsa övse bunlarin olcagini sanmiyorum.
Bide kendini begendirmeye calisma hamile birine sen hastamisin diyorsa biri o na hicbirseyle yaranamazsin. Görümcede bu kaynananin kizi zaten fazla söze gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?