Sen hizmetçi misin? Bırak kızı yapsın. Ben de başta her şeylerini yapıyordum. Düğün bulaşığı yıkadım resmen tek başıma. Ailelerinde yüz tane kız var, bir işin ucundan tutmuyorlar. Kırışıp kırışıp oturuyorlar. Bir tane daha gelinleri var. Aman sen yapma kızım otur... Ona da ses etmedim. Kayın validem anasının evinde, bacısının evinde bana iş güç yapınca sadece yardım edeyim mi diyor, ben yok diyorum. Kendi kaynanasına gidince kalkmayacaksın, iş yapma sakın, otur diyor. 40-45 yaşındaki halalar da bana hizmet ediyor resmen. Ayıp denen bir şey var. Hımmm dedim madem sen bunu yapıyorsun kaynanana, bekle bakalım gelinin senin bir işinin ucundan tutuyor mu bundan sonra. Her gittiğim yerde oturuyorum. Yalandan iki tabak topluyorum, çay getirip götürüyorum. Ağır iş oldu mu ben yapardım ama kocam kızıyor diyorum. Sen izin verirsen herkes kullanır seni canım. Yemek yapıyorsan görümcene de iş buyur. Benim görümcem benden 10 yaş küçük. Ona bile iş yaptırıyorum şunu getir bunu götür diye. Ben yapıyorsam, onlar da yapsın. Ayrıca artık gitme. Başım ağrıyor, belim ağrıyor, hastayım de, yapma. Bu kadar basit. Kaynanan evlenirken sana mı güvenmiş? Yapma!