Bıktım eşimin eve adam toplamasından

valla kaynım deil alkolik,çapkın dünya iyiside olsa eşim evde yokken benim evime yatılı ge le mez...en iyisini yapmışsın.koy kardeşim tavrını kocanda kaynında haddini bilsin..

canım erkekler böyle düşünmezki kardeşlerinide senin kardeşin gibi görüyolar
sen ne dersen de anlatamazsın ters anlarlar sanki kardeşini sapık ilan etmişsin gibi olur bu durum
ben kaynımla yaşadığımda hiç bunun lafını bile etmedim kaldı ki benim eşimde arada gecede çalışır.tam aksine adam kardeşi evde diye içi rahat işe giderdi.erkek mantığı böyle işte

bence kaynın tekin pabuç değil. evde yalnızken almamakla iyi yapmışsın. efendi olur, huyu suyu düzgün olur yine bir derece. ama ne münasebet sen yalnızken gelecek de sizle kalacak. alkol şişede durduğu gibi durmuyor. ayıkken asla yapmayacağı şeyleri yapabilir, niye kendini riske atasın.

süreklimi sizin evinizde kalacak yoksa belli bir süre için mi? sürekli ise ,olmaz tabi ama düzenini kurana kadar destek olmalısınız..birde orada belli bir işi yoksa bence ailesinin yanına gidip ,orada bir iş bulması ve kalması bana daha mantıklı geliyor..eğerki orada bir işi varsa bir an önce ev bulsun ,çıksın yada aylık para karşılığı bir pansiyon ile anlaşsın.
bir takım şeyler hoşunuza gitmeyebilir ama bence asıl önemli şey içki içmesi ki bende kim olursa olsun içki içen birisi ile aynı evde kalmak istemem...
ha şu da var ,biraz da abartma görüyorum ben...(genel anlamda söylüyorum.).yok efendim eşim yoksa kaynım gelemez ,kalamaz ,yalnız kalmam onunla gibi...ahlaki olarak ona güveniyorsanız ve herhangibir sorun yoksa o zaman neden yalnız kalmayasınız ki ama güzevnsiz birisi ise,size kötü gösle bakıyorsa tabii ki kimse kalmak istemez..bende kayınbiraderle 1,5 yıl yaşadım ,yeri geldi gece yarısına kadar yalnız kaldım onla....dediğim gibi size yenge ,abla gözü ile bakıyorsa sorun yok ama başka bir gözle bakıyorsa haklısınız..

bu mantığa göre ,kızkardeşlerinizide almayın evinize, hatta eşinizle yalnız bırakmayın.
olur a,
tvdede var böyle şeyler...
aman ha..

Şu yoruma takıldım işte. O zaman hepimiz paranoyak olalım. Aman böyle olrmu, aman başıma bir iş gelmesin, komşularla ilişkimizi keselim, (iyi niyetli düşünüyoruz ya hani) olurmu hiç öyle şey. Hepimiz aklı başında bayanlarız. Neyin iyi neyin kötü olduğunu ayırt edebiliriz sanırım. Bir insanın size karşı düşüncelerini, tutumlarını anlayabilirsiniz dimi.

Şimdi burda Ayşesat arkadaşımızın kaynıyla kanka olmasını elbetteki bekleyemeyiz. herkesin aile yaşantısı farklı. Ama evde olup da kapıyı açmamak hata bana göre. Kapıyı açarsın, adam gelir içerde oturur sende bebeğinle içerde oyalanırsın, onunla ilgilenirsin. Kimse burda arkadaşa kaynına hizmet etsin, kul köle olsun zaten demiyor.Adamın rahatsız eden hareketleri varsa nazikçe uyarırsın. uyardın anlamadı yine uyarırsın, yine uyarırsın, eşşek değilya anlar. Gitsin otelde kalsın filan bana göre bu laflar hoş değil. Yedi kat yabancı olsa böyle söylenmez. Adam zor durumda belli, kardeşi destek olmayacak da kim olacak. Adamın kendi aile yaşantısı diğerlerini ilgilendirmez. Kardeşine karşı kardeşinin eşine karşı bir yanlışı olmadıysa bence o kapı açılmalıydı.

Zaten ömür billah kalacak değilya adam.Geçici bir süreç bu.

Kardeş ya, daha ötesi varmı.sengözlerimebaksanab

söylediklerinizi anlıyorum,kaynımla aynı evde kalmam demğin arkasında başka sebeplerde var,ahlaki durumda sözkonusu ama hayatında sadece biz yokuz,başka gideceği yerler var,o yıkılmak istiyor üstümüze,eşim an küçük kardeş,ben çocuğu yaşındayım,yanımda yatıyor,rahatça hizmet istiyor,ama ben ayağını alıştırmak istemiyorum,bıktım bunun otlakçılığından,hiç lafını esirgemiyor,1-2 gün kalacak misafir gibi değilde ev sahibi gibi,oğluma söylediklerinede kızdığım için istemiyorum onu tabiki,
birde hayat tarzından nefret ediyorum,her zaman gelebileceği bir kapı yaratmak istemiyorum ona

Normalde eşimin abisi der baş üstünde tutardım. Ama sizinki eşini aldatmış bi kadınla metres hayatı yaşamış, içip içip sağa sola sataşan bir adam.
Asla ve asla onunla yalnız kalmam asla.
Konu sahibi arkadaşı eleşirmeden önce bunları da bir düşünün arkadaşlar. Alkol insana neler yaptırıyor hiç mi duymadınız. Allah korusun.
Bizim eve bırak eşim yokken eşim varken bile hiçbir arkadaşı yalnız gelmez. Ya eşleriyle ya nişanlısıyla yada sevgilisiyle gelirler. Eğer yalnızlarsa eşimle dışarda görüşür arkadaşları.
Tavrınızı koruyun bence sonuna kadar haklısınız.

şu kırmızıyla çizdiğim yer,çok önemli. doğru söylemişsin kuzumcuğum.

valla 2 ayrı kadına ev açcak gücü varsa kendine bakcak gücüde vardır elbet, bu kayın hiçde yardıma muhtaç gibi görünmüyor bence
durum var durum var yani
olaylara objektif bakmak lazım, bu adam bu karakterde olmasa bu kızda bu kadar rahatsız olmazdı bence

50 yaşındaki bu abinin başka kalacak gidecek yeri yok mu onu merak ettim..Ayrıntılara da bakmak lazım..
Ama var ya da yok neyse..
Zor zamanında eşimin abisini kardeşlerini evime kabul ederim tabii ki..
Geçici bir süreliğe misafir ederim ama bebeğim ve çocuğum için biraz hassas davranmalarını da beklerim..

Sigara vs. konusunda taviz vermem, bunu da kim olursa olsun söylerim uygun dille..

Ama eşimin abisine hiç tanımadığım potansiyel sapık gözüyle de bakmam..
Özel hayatında ne yaşadığı ayrı konu..

Zor zamanlarında kardeş olarak üstüme düşeni yaparım belli bir süre..
Aylarca kalacak hali de yok sanırım 50 yaşındaki adamın zaten..

iyi almayın ağabeyleri kardeşleri evinize. btirin aile ilişkilerini ,kardeşlerin aradaki bağları. neden
tvde böyle şeyler varda. .
bravo.
amaç bağ kopartmak değil
sizde bence fazla güveniyosunuz insanlara
babaların kızlarına tecavüz ettiği dönemdeyiz
elin adamıyla aynı evde nasıl kalınsınki
birde bu adam evliyken dost hayatı yaşamış
bende bu düşüncedeyim
kayınbiraderle gelin bir evde yalnız kalmamalı
baldızla eniştede
kim ne derse desin, benim doğrum

arkadaşım bence doğrusunu yapmışsın
oda kızkardeşiyle kaynının aynı evde kalmasından emin ol ki rahatsızlık duyardı,
eşinin tepkisi normal ama anlar senide
bunun çözümüde sadece eşinin elinde
yada eğerki güvenebiliyorsan birde kayınvaliyle çözebilirsin

yerinde olsam ne yapardım bilmiyorum ama benimde huzurum kaçardı
bi şekilde bende aynı evde olmak istemezdim

bencede 50 yaşına gelmiş, 2 kadını idare etÇok üzgünüm çoookmiş, durumuda iyimiş gitsin hayat düzenini kursun..
kimse paranoyak değil ama şarhoş bir kaynın gece kardeşi yokken gelipte yengesiyle kalması gelenek lerimize görede yakışık almaz kardeşi varken istediği kadar kalsın.. Ahlakende hoş bir durum değil.

arkadaşın yazdığı gibi ayşesat..2 eve de bakabiliyormuydu?
birde kızı yaşındayım demişsin..eğer ki öyle ise ve annesi babasıda hizmet edemeyecek derecede yaşlı ise ki pek bu konuya değinmemişsin ,o zaman eski düzeninin devam etmesini isteyebilir.yani yemeğim yapılsın,çamaişırım yıkansın vs

birde bu adam kaç yaşında acaba
kızı yaşında isen bu adamın hiç çocuğu yokmu?çocukları bakmıyormu?

benimde 3 tane ablam var, 3 tane pırlanta gibi eniştem var ama asla ama asla ablalarım evde yoklarken gidipte onlarda kalmam hattaaaa eniştem rahatsız olmasın diye ablam mutfakta iş yaparken bende onunla mutfakta olurum, bizim gördüğümüz adetimiz budur.. Kaynım yok gelip gitmesinede bişey diyemem ama eşim evde yokken gelmesini istemem.

valla siizn akrabalarınız evinizegelmesi ve kalması ile kaynınızla gece aynı evde kalmanız aynı değil.
kayın mayın ama sonuçta elin adamı.
bazı yerlerde bu ayıp bile sayılır.
adam içiyor diyorsun.
içmişken gelse sana birşey yapsa çocuğa zarar verse
eşiniz bunu nasıl kaldıracak.
bu ne sus pusluk
oysaki sölemsi çok kolay hele ki öncesinde sizi saymıyormuş bile.
abi de bir yere kadar adam gibi olsun önce

Haklısın canım eşin evde yokken özellikle kendinin düşünüp gelmemesi lazım.Adam olsaymış yuvasını dağatmasaymış.Onun yediği haltların ceremesini çekmek zorunda değilsin.Eşin abisine açıkça gelme diyemez belki ama en azından hissetirebilir.Tabi eşinle zıtlaşarak bir çözüme ulaşmanda zor canım.

iyice paranoyak bir toplum olmaya doğru gidiyoruz. gün gelecek babalardan korkacağız. alımyazımsının verdiği örneğe bakarsak ,öyle.
bakın ne yapın. kimseleri eve meve almayın. anne damata, baba kıza,kayınpeder geline ,sarkar markar. aman haaa

Neredeyse kendimi bile potansiyel sapık olarak görmeye başladım yorumlardan sonra.
Aslında aile ilişkileri çok önemli bir nokta. Yani bazıları aile ilişkilerine önem vermez bazıları verir. Benim kaynım gelir, kalır, yatar hiç sorun etmem. Çünkü iyi bir ilişkimiz var. Eşim yokken gelemez, tv de neler görüyoruz vb. şeyler aklıma bile gelmez. Çünkü ikimizde birbirimizi tanır ve severiz. Eğer bu mantıkla gideceksek kimsenin ailesi kimseye gelmesin, hatta eşlerimiz ve biz bile potansiyel sapık olabiliriz, akşam yatarken kapıları kitleyelim ne malum uyurken gırtlağımıza bile basabilirler mantığıyla gitmek lazım.
Ben ikinci çocuğumu yaparken iki kardeş birbirlerine destek olurlar diye düşünmüştüm ama şimdi kara kara düşünmeye başladım. Eşleri bu durumda ne diyecek diye.
Adam kötü şeyler yapmış kabul ama benim kardeşim olsa ve eşim içeriye almasa kıyamet kopardı. Ben kendi adıma evime alırdım. Yaptığının yanlış olduğunu söylerdim ama eşimin abisini yabancı veya elin adamı gibi görüp sorunda çıkarmazdım.
İnsan başına neler geleceğini bilemiyor. Allah korusun demek lazım.

Ben kaynımla gece yalnız aynı evde kalırım gerekirse.. Kardeşim gibidir..

ılişkilerden ilişkilere de fark var demek ki..

açıkcası ben sarkma olayını düşünmedim hiç, ben bebeğim açısından rahatsız olurum, benim uzaktan bi akrabam sarhoşken bebeğini duvara fırlatmış ve bebeği kalıcı olarak sağır kalmış ve bu kayın yiğeninden rahatsız, ne zaman uyucak bu şekilde konuşan bi insan
herhaldeki kaynını bebeğinden üstün tutacak hali yok arkadaşın
ben sarhoş sigara içen, ahlaki değerleri yozlaşmış bi adamdan bebeğim açısından rahatsız olurum
ilişkiden ilişkiye durumdan duruma fark var bende şuan kendi kaynımı kardeşim gibi görürüm, gece kalmasından falan rahatsız olmam
ama arkadaşın kaynı gibi bi kaynım olsa bende çok rahatsız olurdum
yani burda genel geçer bir durum değil özel bir durum var, konu kendi özelinde değerlendirilmeli bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…