Bıktım eşimin eve adam toplamasından

E o zaman babanız da el. Ona bakarsanız abisinin ya da babasının tecavüzüne uğrayan hiç mi yok?

evet haklısın
ama ben babamın belinden düştüm itten kopuktan değil
bunu yapacak adamlar bellidir zaten
ben babalara güvenilmez demiyorum
yapanlar var diyorum
babada kardeşte kuzende olsa kendini bilmeyen adam zaten belli eder

Tamam zor durumda kalmış..
Düşmez kalkmaz bir Allah..
Herşeye kabul ama adamın kendi zevkleri uğruna zora düşerek benim kayfimin bozmasını istemem ben..
Arkadaş kendi asılacağını düşünüyorsa yanlış değil sonuçta kaynı zaten evliyken de başka kadınla berabermiş.. Kişilerin referansları önemlidir benim gözümde..
Hele ki alkol konusu!
Alkole asla karşı değilim ama içmesini bilmeyen adamdan ben herşeyi beklerim..
Aman bizim kardeşimiz olsa,ne yapardık demekle olmuyor,kendi kardeşim de olsa yanlışını söylerim bende kalıp ayağını uzatıp bebeğimden şikayetçi olacak,dizi izleyecek ben onu ödüllendirmek hatasını bilmeli bedelini ödemeli derim.
Sokakta kalacak değil ya ailesinde kalsın,arkadaşında kalsın,diğer kadına gitsin ya da eşine yalvarsın yakarsın barışsın.. Ama bunlar zor geliyor tabii. Sıcacık evde yayılmak varken..
Ayrıca; bu adam hata yapmış diye de değerlendirmiyorum ben.. Bile bile büyük bir yanlış yapmış şimdi yuvasını kurtarmak ya da hayatını düzene koymak yerine kendini düşünüyor hala..
Arkadaşım size gelince; inşallah bir çözüm bulursunuz. Eşiniz kardeşi ile oturup konuşmalı,kardeşi kendine bir yol çizsin hemen..

Valla ne olursa olsun..

Burda adamın özel hayatına istinaden bir önyargı var..
Yani 2 kadınla ilişkisi olmuş diye, evlerden ırak kategorisine girmiş..

Ben bu olayı ;adamın özel hayatını düşünmeden, geçici bir süre, evi barkı olmayan vs vs. eşimin abisine yardımcı olmak amacıyla evimde ağırlamak olarak bakıyorum..

Ve bunda da ''aman Allahım nasıl olur elin herifi ne işi var evimde'' lik bir durum göremiyorum..

Topic sahibi arkadaşında evde 1-2 saat yalnız kalmaktan bu kadar neden korktuğunu anlamadım..
Eşi de demiş abim sana mı sarkacak ne alaka ? diye..

Bazı arkadaşlar konuyu topic sahibiyle alakasız olarak değerlendirdiğimizi düşünüyorlar ama ben gayet de onla alakalı olarak değerlendiriyorum..

Tabii ki %100 ayrıntıları bilemeyiz..Adamın sapık diye adı çıkmışsa yani gerçekten sarhoş_sapık olarak geçmişte bir vukuatı varsa o ayrııııııııııı...O zaman benim de evime giremez..
Ama bu kadar ayrıntıdan haberimiz yok..

Ben kardeşler bir arada kalamaz demedim ki zaten. Ben birinin başı sıkışsa diğerine (her ne olursa olsun) nasıl gidecek diye söyledim. Yani kapıyı çalıp çalıp açılmaması gibi.

ya arkadaşlar ne anlarsanız anlayın
aile yapıma uzanmasın laflar
biz kendimizi biliriz
dosttuzdur canızdır ama aynı evde kalmayı tercih etmemekte bana kalmış
ve son olarak diyorum
burda anlatmak istediğimi başka yerklere çekmeyin
herkes potansiyel sapık değil elbeette
bu adam düştüklerinde el uzatmamış kendi düşmüş el beklemiş
kendini bilen bi adam zaten kocasız kadının zilini bile çalmaz bence
bu bizim toplumuzun gerçeği ne kadar tepki gösterirseniz gösterin
Türkiyenin gerçekleri bunlar

Bir Kardesin bir Kardese olan davranisi gibi olurdu.....ne olursa olsun yinede atamazdim, gelme diyemezdim. Elimden geldigince yardimci olmaya calisirdim....:hulya:

Aynen Konu sahibinin esi gibi.....

Zaten bana kalirsa aysesat arkadasimizin taktigi nokta ne alkol nede sigara.....bence bir nevi intikam aliyor simdi....

Laale sen normalde de, hiçbir şartta misafiri hiç sevmeyen bir insansın ama yani sen istisnasın.. yani ben seni öyle tanıdım hep, misafir sevmem, gelen misafir benim tuvaletimi kullanamaz, mutfaığıma giremez falan..

Sen çok ince eleyensin bu konuda.Bu yüzden olaya objektif bakabileceğini sanmıyorum senin..

Sen her durumda yani bu adam melek de olsa kabul etmezsin zaten gibi geliyor bana yanılmıyorsam:)))))kaydirigubbakcemile3

2 kere bağlıyım diyosun ama bak herkes birbiriyle evlenmiş...yani yakın akrabalarını evlenilecek biri olarak görebilmişsiniz..
işte bizde oda yok amcamızın,dayımızın,teyzemizin,halamızın oğlunu evlenilecek aday olarak da göremiyoruz..onların benim gözümde kızkardeşlerimden farkı yok.

Sizin yaşadığınız yerde herkes mi böyle?

40 kat yabancı erkekten bahsetmiyoruz ki, eşimin kardeşinden bahsediyoruz..Neden eşim yokken zilime basmasın..?

Bence konuyu topic açısından değerlendirmeyen sizsiniz..

Burda konu eşin abisi..Yan apartmandaki komşu abi değil..

Valla bu konu uzardaaa uzar. Burada önemli olan şey, herkesin kendine ait yargılarıdır. Kimisi eşi evde yokken kimseyi eve sokmaz kimisi bunda bir sakınca görmez.
Adamın yaptıkları tabiki hoş değil, dost tutmuş, evini barkını yıkmış dağıtmış bir adama bende acımam. Ama gidecek yeri yoksa kapımı açarım. Tabi adam daha önceden bana sarkmışsa evime giremez ama bana karşı ters tavrını görmediğim birini neden sapık ilan edeyim ki.
Şimdi benim kardeşim olsa sorumsuz olsa tabiki gene kapıya atmam güzelce konuşurum onu yola getirmeye çalışırım ama evimden atmam arkadaş. Her ne olursa olsun kardeşime lafda söyletmem.

kaydirigubbakcemile5
Katılıyorum...

abi diye eve almak şartmı yaa ??
bu ne saçmalık
sen zor zamanında destek olmak
2 kadınla hayat yaşa
sonra kocası olmayan kardeşinle aynı evde kal yok artık
kocam yanımdayken kalıyosa hadi neyse
ama kocam yokken almam evime
bencede bunlar ülkemizin gerçekleri

Zaten ben bu konuya yazmıcaktım sırf kendimi bildiğimden yani..kaydirigubbakcemile3
Ama benim kızdığım yahu adam zor durumda kalmış,kardeştir vs. yorumları oldu..
Onlara istinaneden yazayım dedim..
Yoksa dediğinde haklısın melek de olsa buyursun ön caddede annemlerin evi var, hem annemin evinde oda da çok banyo da..
Dilediği kadar kalsın..gamyoncuiremsu
Annem de çok misafirperverdir derim..
Hiç anasının kızı değilim hiç..:roflol:

Bu kadar...
tamam özel hayatında yanlışları olmuştur ok ama ben kardeş olarak yardmımı yaparım, idare ederim geçici bir süre..Sonrası ona kalmış..

Evt hatalar yapmış tamam ama zora düşmüş, kardeş olarak yardımını yapmak lazım geçici olarak da, sonuçta kapına gelmiş ya..

Neyse bu da benim fikrim..hihoyyyt

suç eşinde...kimse de değil...
abisi de olsa ağırlığını koyabilmeli ..
bunlar hoş davranışlar değil...
o abisi ise sende namususun!
dünyanın binbir türlü hali var..

işte ben bunu kast etmiştim, KK da fanatik gelinciler ve fanatik eşin ailesini tutanlar, ve konu ne olursa olsun ya gelinler savunulur ya eşin ailesi ama her konu kendi içinde özel, objektif bakılmalı gelinci yada kaynanacı olmamalı bence
ve burbuğun yorumunu çok objektif buldum bu açıdan
alkisalkisalkis

Son düzenleme:

Denizim Burbuk canin dedigi gibi galiba herkezin kendine göre yargilar var bu konuda.

Ben kayinlarimi kendi öz kardeslerimden ayirmiyorum. Ayni yerdede yattik ayni kabtanda yedik, zor günlerinde nasil kardeslerime yardimci olduysam onlarada oldum ve olurum.....Bana bir zararlari yoksa, esimle arama fitne fesat sokmuyorlarsa, bana bir yenge olarak gereken saygiyi gösteriyorlarsa istedikleri zaman gelebilirler.....esim evde yokkende gelebilirler vesselam....

Ama herkez böyle olucak diye birsey yok tabi.....

Evt hatalar yapmış tamam ama zora düşmüş, kardeş olarak yardımını yapmak lazım geçici olarak da, sonuçta kapına gelmiş ya..

Neyse bu da benim fikrim..hihoyyyt

İşte Deniz ben bu olaylara hata demem..
Yanlış yapmış..
Bile bile isteyerek yapılmış..
Şimdi de yanlışını telafi etmek yerine yayılmak için kapı arıyor..Çok üzgünüm çoook

Benim için eşimin kardeşi kardeşimdir, benim kız kardeşim de eşimin kardeşidir. Kuzenlerimiz de öyle. Hatta benim için bazı arkadaşlarım bile öyledir. Eşimle yalnız aynı evde kalmasından rahatsız olmadığım kız arkadaşlarım, benimle aynı evde kalmasından eşimin rahatsız olmayacağı erkek arkadaşlarım var. Bence her önmüze gelene bizze tecavüz eder diye bakmak normal değil.
Öte yandan, kardeşlik başka şeye benzemez. Bizde bir laf vardır. "Eloğlu elde çok, velat belde çok; nerde bulacaksın can kardeşi." derler. Abiyi kardeşi eve almamak gibi birşey söz konusu bile olamaz. Şöyle bir sahne hayal edin. Kızkardeşiniz eşiyle ayrılmış, pek de haklı olmayan nedenlerle, ilyerinde biriyle adı çıkmış olsun. Sonra bocalamış eski eşine de dönemiyor, o adamla da yollarını ayırmak istiyor. Siz de gece mesaiye kalacaksınız, eşiniz evde ve kızkardeşiniz gidip sizin zili çalıyor. Eşiniz eve almasa ne hissederdiniz. Kardeş öyle birşey ki, hırsızlık da yapsa, içki de içse, uyuşturucu da kullansa silip atmak öyle kolay değil. "Silip atarım, gelme evime derim." diyenler bence biraz kolay konuşuyor. Ancak başınıza geldiğinde evladı, kardeşi, anne babayı vs atmanın o kadar kolay olmadığını anlarsınız.
Arkadaşın konusuna gelince; bence burda işin önemli noktası adamla evde yalnız kalmak filan değil. Mesele bu kaynın misafirliğinde düşüncesiz, bencil ve zahmet verecek şekilde davranıp davranmaması. Yani adam başka çaresi olmladığı için ya da kardeşimin evinde iki gün soluk alayım diye mi kalıyor; yoksa arkadaşa ve eşine tabir caizse yıkılmak için mi? Misafirliği sırasında evin düzenini umursamadan bozuyor mu, gereksiz zahmet veriyor mu, anlayışsız mı, misafir gibi değil patron gibi mi davranıyor, normal üzeri yük mü oluyor ev sahibine? ıçki imek demişsiniz, adam alkolik mi, zarar veriyor mu, yoksa efkarlanınca iki kadeh mi atıyor? Bunca yıldır arada bir iki kadeh içerim hiç cam çerçeve indirmedim, bir tek kişinin kılına dahi zarar vermedim. ıçmek var içmek var, zaman zaman içki içen herkes canavar değil. Eğer bu konularda olumsuz davranışları varsa arkadaşın yakınması normal. (Ama kaynımla yalnız kalamam diye yakınmak bence normal değil.) Ama bu durumda da kapıyı açmamak çok yanlış. Ne demek? Ne nedenle olursa olsun eşim benim kardeşime kapı açmasa boşanma nedenidir. Arkadaşın eşi çok sakin yaklaşmış bence.

devamınıda oku istersen. bak ama var akabinde....

Adamın yaptıkları tabiki hoş değil, dost tutmuş, evini barkını yıkmış dağıtmış bir adama bende acımam. Ama gidecek yeri yoksa kapımı açarım. Tabi adam daha önceden bana sarkmışsa evime giremez ama bana karşı ters tavrını görmediğim birini neden sapık ilan edeyim ki.
Şimdi benim kardeşim olsa sorumsuz olsa tabiki gene kapıya atmam güzelce konuşurum onu yola getirmeye çalışırım ama evimden atmam arkadaş. Her ne olursa olsun kardeşime lafda söyletmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…