Bıktım

Ayline parlak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2021
162
85
48
Benim eşimde sürekli annesini eve getirmeknistiyor yatılı misafir olarak bir de hasta kardeşi var sen git diyorum gönlü olmuyor ben çalışıyorum evde kış günü ne kadar kalacağı belli olmayan yatılı misafir istemiyorum ayrıca kardeşi çok sıkıntılı yani ben kendi çocuklarımın döküntüsünü toplarken yoruluyorum iş ev bir de bu durumla baş edemiyorum her sene bu muhabbet yok diyorum huzursızluklarımı anlatıyorum sanki duvara konuşuyorum zaten evliliğin başından beri onların maddi olarak üzerimizde olmalarından kavga gürültü çok oldu şimdi de bununla sınanıyorum... Bana duygu sömürüsü yapıyor çocuklarda bizi atsın diye ya ben senin gitmene gelmene engel değilim ki ben sadece başkasının sorumluluğunu alamam ya

Uzun sureli bi kalmadan mı bahsediyoruz. Yani surekli mi boyle?

Kendisi sorumluluk alacaksa, size de ev işleri konusunda yardımcı olacaksa getirsin. Herşeye yetişmek çok zor yoksa.

Ev islerinde ona da gorevler verin butun yuku kendiniz almayin ailesini getirirsede fazla hizmet etmeyin kendisine hizmet ettirtin. Surekli yorgunluk hastalik bahaneleri uretin. Cogu isi kendisi yapinca yorulup tekrar istemez diye dusunuyorum.

Kendisi sorumluluk alacaksa, size de ev işleri konusunda yardımcı olacaksa getirsin. Herşeye yetişmek çok zor yoksa.
Ya normalda hiç almıyor sorumluluk ben geldiklerinde işten geliyorum bir de yemek çay bilmem ne sonra bütün gün ayaktayım zaten bir de evde uzanıp bir sırrımı dinlenemiyorum

Ya ben artık o ve ailesinden çok yoruldum 8 seneden fazla zaten maddi olarak faturayı paraydı üzerimizdelerdi şimdi artık bir nefes almak istiyorum. Şimdi de gittin geldin getirdim ya kardeşi çok sıkıntılı tuvaleti banyosu çok konuşuyor sürekli evde gölge gibi yani ben kafam rahat olsun istiyorum artık ya onunla çatışmada istemiyorum ailesi yüzünden çok kavga ettik birde bunların da etkisi var şimdi herkes sıyrıldı işini buldu ve para gördü şimdi yine ben bu defa da bu konu benim istememe hakkım yok mu ya

Var diyoruz sevgili konu sahibi .
İstemiyorum deyip kestirip atacaksınız .
Sizin onayınızı almadan getirirse de al çocuklarını git annemler kafanı dinle , kalsın ailesiyle bas basa.

“İstemiyorum “ diyeceksiniz bu kadar basit.
Hem çalış , hem evle ilgilen hem çocukla ilgilen bir de ailesine hizmet et .
Olacak iş mi?
Eşin cok istiyorsa kendisi gitsin baksın .
Ben bunu anlatamıyorum kaç defa söyledim geçen sene yine bu konu bu sene yine bu konu ya ben yeri geliyor kendime yetwmiyorum kafam kaldırmıyor artık ya huzur istiyorum kış günü gezme yok çıkma yok bir evin içinde bir annesi de değil asıl mesele kardeş zaten ya kendi bekar evi olan çocuğu var ona gidilmiyor benimki sorumluluğu bana yıkmaya çalışıyor ya kötü oluyorum annemi istemedin oluyorum bıktım yeminle bıktım

Var diyoruz sevgili konu sahibi .
İstemiyorum deyip kestirip atacaksınız .
Sizin onayınızı almadan getirirse de al çocuklarını git annemler kafanı dinle , kalsın ailesiyle bas basa.
Geçen sene onu da yaptım aldım gittim getirseydi o zaman annesini niye ben varken dayatıyor inanın o kadar net istemiyorum diyorum ki ama sürekli dayatılıyor ben hayır diyorum evet demişim gibi ben yarın gidip getircem diyor durup dururken

O zaman sen de şöyle diyebilirsin “Al eşyalarını git annene , boşanıyorum . “ bu kadar basit .

Bazen diyorum neyse biraz sıkıyım dişimi diyorum ama sonra hep ben kendimi bu durumda buluyorum evimde rahat etme özgürlüğüme kadar geldi bu annecilik ya... Ben giderim annemlere o senede 2 gün anca kalır ben ona kal demem gideceksin demem annemgili davet etmem kış günü derim aman herkes evinde rahat ederim mesafede var tabi uzağız her zaman gitmem gelemem senede 1 ona da dayatma ama ben ailesinden uzaktayken bütün tatil izinleri ailesinde geçti o curcunanın içinde şimdi yakınlaştık şimdi de hafta sonuma bayram tatilime her şeyime müdahale ediliyor istniyorki 80 kimlik yer her hafta sonu gelinsin

O zaman sen de şöyle diyebilirsin “Al eşyalarını git annene , boşanıyorum . “ bu kadar basit .
Çok şey yaşadık yaptım da benim zoruma giden artık ben aman huzursuzluk çıkmasın dedim faturalarını ödedi ses çıkarmadım ama o demiyor ki aman huzursuzluk çıkmasın artık yeter haklı veya haksız istemiyor yani ben gidiyim yada kardeşime gitsin o orda yalnız demiyor hala dayatma dayatma

Cunku isten gelip yemek yapip, cay koyup hizmet ediyorsunuz. Kayinvalideniz bu kadar geliyorsa misafir sayılmaz. "Anne kuru fasulye islattim, yarin onu pisirirsin" deyip işe gidin bakalim birdaha geliyor mu. Kendi kendinizi yipratiyorsunuz. Kayninizada "cay koyar misin, elinden bir cay icelim" diyeceksiniz, esinizde bosalan bardaklari dolduracak. Agizini acip birsey diyen olursa "ben calisiyorum, 5 kisinin yemegine yetisemiyorum. Bu kadar geldiginizw gore misafir sayilmazsiniz samimiyetimize dayanarak yardim istiyorum" minvalinde bir konusma yaparsiniz. Buna ragmen isten geldiginizde yemek yapilmamissa esinize disaridan yemek soylettirin. Siz hizmet etmezseniz herkes bir yolunu bulup karnini doyurmak zorunda kalir

Konu sahibi eşiniz sizi ikna edebilecegini düşünüyor ki sürekli böyle şeylerle geliyor size.
Siz böyle bir evlilik istiyor musunuz?
İstemiyorsaniz çekmek katlanmak zorunda değilsiniz.
Kendisi gidip ailesinin evine yerleşebilir onlara bakabilir ömür boyu.
Ama sizi zorlayamaz.
Tavriniz net olsun hayır istemiyorum gidip ilgilen diyebilirsiniz.
Evinize geldiklerinde de dört dörtlük ağırlamak zorunda değilsiniz.
Gidin odanıza dinlenin yemekten sonra herkes naparsa yapsın.
Yok israrciysa sürekli boşanmak da bir tercih ömür boyu bunu çekmek zorunda değilsiniz.

Hayır dedim istemiyorum dedim dün de durup dururken annemi getircem dedi ondan beri konuşmuyorum yemek falan da yapmıyorum bir yeri de toplamıyorum

Kardeşi zırt pırt odamıza girer sürekli hiç durmadan konuşur ama nasıl konuşma beyin yakar yani var ve agresif yani bu yük bana ağır geliyor tek kayınvalıdem de değil ki en çok zaten bu ağır geliyor ama kendisi gidip kalabilir ihtiyaçlarını karşılayabilir beni ya gitmeye zorluyor ya annesigili getirmeye

Son düzenleme:
Bizi ikna ettiniz tamam simdi sira esinizde. Kotulemenize daha fazla gerek yok istemiyorsaniz iyi olsada istemek zorunda degilsiniz zaten.

Bizi ikna ettiniz tamam simdi sira esinizde. Kotulemenize daha fazla gerek yok istemiyorsaniz iyi olsada istemek zorunda degilsiniz zaten.
Yok kötülemek değil yani eşimden kaynaklı galiba bu bana sürekli bu konuda psikolojik baskı yaptı biz yaşlanıcaz biz hastalanacağız yalnız kalacağız diye o yüzden galiba böyle gereksiz yere anlaşılmadığımı ya da aaa ne kadar da kötü diye anılmak istemiyorum ama bunlardan çok daha fazlası var emin olun eşim bunların farkında değil ya da bunları benim yüklenme i istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…