- 15 Ağustos 2008
- 17.392
- 58.818
- 798
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
-
- #8.601
Ooo hadi bakalım kolay gelsin :) ne yemek yapacaksın söyleyebiliyormusun?Hahaja ya bak ayni benama bir malzemem eksik esimden onu bekliyorum getirsin insallah yemek yarismasina katilacagim
Ya yok kız keten tohumu gibi, chia ismi.Canim aci cehre tohumunu diyorsan ayni sey mi bilmiyorum ama çok fena o mahvediyor beni. Cesaret gerektiriyor resmen kabus gibi
Sabuna yeltenmem kiz
Her gün 1-2 yemek kaşığı Chia tüketmenin sağlıkta mucizeler yarattığı söyleniyor.
Chia’nın faydaları neler?
Somon balığından daha fazla Omega-3, sütten daha fazla kalsiyum, yeşil çaydan daha fazla antioksidan, ıspanaktan daha fazla demir içeren bir besin kaynağının faydaları da saymakla bitmiyor tabii.
Bağışıklık sistemini güçlendiren, metabolizmayı hızlandıran, enerji veren bu mucizevi tohumun bilinen en önemli faydaları şöyle:
Chia tohumunu istediğiniz her içeceğin veya yiyeceğin içine katarak tüketebilirsiniz.
- Kan şekerini düzenler.
- Kalp ve damar sağlığını korur.
- Günlük lif ihtiyacını karşılar.
- Tok tutar, kilo vermeye yardımcı olur.
- Çok güçlü bir antioksidandır.
- Kolesterole ve tansiyona iyi gelir.
- Kas gelişimine yardımcı olur.
- Bağırsakları temizler, detoks özelliği vardır.
- Sağladığı yüksek enerjiyle yorgunluk hissini bitirir, eklem ağrılarına iyi gelir.
- Bilinen en yüksek Omega-3 kaynağıdır.
Ve tatlinizi 'saglikli' bir hale getirebileceginiz bir kac örnek:
Sende hoşgeldin canım :)merhaba arkadaşlarrmero95 gibi hersayfa olmasa da atlaya atlaya bakındım bende sohbetlerinize vee çok güzeldi bende bir merhaba demek sizlerle tanışmak istedimm. huhu müsade varmı ?
hoşbuldumm gerçektenhoşgeldiiiin :)
Valla ciddiyim..
Ben sizin hep mesajlarınıza denk geliyordum. Yazılan yorumları falan görünce hep gülüyordum
Evde de olunca canım sıkılıyordu.Baktım geyik sohbeti konunuz var baştan okuyup öyle katılayım dedim :) Çünkü biliyordum ki geride kalan sayfalarda çokk kaçıracağım şeyler olucaktıValla mesajları okumaya ayırdığım saatleri ders çalışıp, soru çözmeye ayırsaydım çok güzel üniversiteler garanti olurdu
Teşekkür ederim efendim..Hemen sağ kolunuz oluyorumm..
teşekkür ederim hoşbuldukÇok şükür iyiyim Ablacığım sizler nasılsınız? :)
Daha yasin genc. Ben senin yasindayken nisnalandimbide bekarım :/
Tabiiki gel buyur hoşgeldinmerhaba arkadaşlarrmero95 gibi hersayfa olmasa da atlaya atlaya bakındım bende sohbetlerinize vee çok güzeldi bende bir merhaba demek sizlerle tanışmak istedimm. huhu müsade varmı ?
tşk ederimm çok hoşbuldum vallaOoo hadi bakalım kolay gelsin :) ne yemek yapacaksın söyleyebiliyormusun?
Ya yok kız keten tohumu gibi, chia ismi.
Alıntıma bak :)
Sende hoşgeldin canım :)
Ayyy tatlim yaramaz bebis olmasin akilli uslu olsun efendi olsun yaramaz olmasinhmm Rabbim inş en kısa zamanda hayırlı akıllı güzel sağlıklı ve yaramaz bebişler nasip eder güzel ablamaaBen bekarım ablaam yaa
Ooo hadi bakalım kolay gelsin :) ne yemek yapacaksın söyleyebiliyormusun?
Nerden bulcam canim ben bunu sen kullandin miOoo hadi bakalım kolay gelsin :) ne yemek yapacaksın söyleyebiliyormusun?
Hoşbulduk AblacığımHoşgeldin canım :)
hehehe :) Merhaba sizde Hoşgeldinizmerhaba arkadaşlarrmero95 gibi hersayfa olmasa da atlaya atlaya bakındım bende sohbetlerinize vee çok güzeldi bende bir merhaba demek sizlerle tanışmak istedimm. huhu müsade varmı ?
Hadi kucaklaşalımmm....Vay be boyle genclik gozlerimi yasartiyor canlarim gelin kucagimi actim ben size
Yer var tabi olmaz mi? Hos geldin. Nasilsin? Kendini tanitir misin sen de??
hoşbuldumm tşk ederm çok kibarsınızzTabiiki gel buyur hoşgeldin
tşk ederimm çok hoşbuldum valla(ayıp olmazsa bişi sorcam arka arkaya bazı mesjları cvplamak için ne yapılıyor bu senin yazdığın örnekteki gibi :) çömüm birazda
tşk ederm canım sende hoşgeldinn :) gelHoşbulduk Ablacığım
hehehe :) Merhaba sizde Hoşgeldiniz
Hadi kucaklaşalımmm....
Hoşbulduk Ablacığım
Hadi kucaklaşalımmm....
hmmmm peki ablacımm alıntıları ekleyi bulamadım ama :)Canim cevaplanin yanindaki coklu alintilara tikla hamgi mesajlari alintilayacaksan. Tek tek coklu alintiya tikla sonra cevapla kisminda alintilari ekleye bas oluyor..
Ne demek efenim :) neler yapıyorsun nasılsınhoşbuldumm tşk ederm çok kibarsınızz
Ay şu duanın güzelliğine bak, amin amiiin :)hmm Rabbim inş en kısa zamanda hayırlı akıllı güzel sağlıklı ve yaramaz bebişler nasip eder güzel ablamaaBen bekarım ablaam yaa
Canım estağfurullah, bilgecenin de dediği gibi çoklu alıntıya tıkla mesajların yanında. Aşağıda mesaj yazdığın yere de alıntıları eklemen gerekiyor. Her QUOTE yazısından sonra kendi mesajını yazabilirsintşk ederimm çok hoşbuldum valla(ayıp olmazsa bişi sorcam arka arkaya bazı mesjları cvplamak için ne yapılıyor bu senin yazdığın örnekteki gibi :) çömüm birazda
Evet canım ben aldım, aktarlarda oluyormuş galiba.Nerden bulcam canim ben bunu sen kullandin mi
Hızınıza yetişemiyorum gerçekten abla olmuşum artık :)))Hoşbulduk Ablacığım
Hadi kucaklaşalımmm....
hmmmm peki ablacımm alıntıları ekleyi bulamadım ama :)
valla sabahtan beri sıkım sıkım sıkılıyordum neden daha önce gelemedm aranıza anlamadm yani şimdi neşem gayeet yerinde çok şükürNe demek efenim :) neler yapıyorsun nasılsın
Memnun kaldin mi canim peki? Alayim bende yaAy şu duanın güzelliğine bak, amin amiiin :)
Canım estağfurullah, bilgecenin de dediği gibi çoklu alıntıya tıkla mesajların yanında. Aşağıda mesaj yazdığın yere de alıntıları eklemen gerekiyor. Her QUOTE yazısından sonra kendi mesajını yazabilirsin
Evet canım ben aldım, aktarlarda oluyormuş galiba.
Hızınıza yetişemiyorum gerçekten abla olmuşum artık :)))
Can sıkıntısına bire bir kkvalla sabahtan beri sıkım sıkım sıkılıyordum neden daha önce gelemedm aranıza anlamadm yani şimdi neşem gayeet yerinde çok şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?