Bilinçsiz ve Yoksul insanlar neden çok çocuk yapar?

yuh ya nası insanlar bunlar eşiniz para vermesin. O yeterince evlat olmuş ama ailesi eşinize evlat değil para getiren meta gözüyle bakıyorlar kusura bakmasın kimse öyle ailem olsa yüzlerine bakmam ne halleri varsa görsün...

[ Öyle cnm daha ne sorunlar yaşadık biz .de hatirlamak istemiyorum simdi biraz daha duzeldiler.simdi ben 8 yillik evliyim nerdeyse banada diyolar 5 cocuk yap.bendaha bir cocuk yaptim diye kiziyolar bende diyorum dogurmasi marifet degil bakmasi marifet diyor bakarsin ne olcak.ne si varmi diyorum büyüt, okut, evlendir hepsini biz yapicaz.yaparsin diyo ne olmuş zihniyet bu. bir kardes yeter diyorum ogluma kiziyorlar.kendileri 3 ogul evlendirdiler hic bisey yapmadilar onlara kolay geliyor:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ne dıyor peygamber efendimiz ben ummeti mın cokluguyla ovunecegım...
Ama sımdıkı ummeti ne dıyor bakabılecegın kadar doğur. .

Su kadar yorum okudum yok kurt yok turk yok cahil yok fakir en sacma yorum senin ki olmus..
Bu ve bunun gibi hadisler yuzunden canim dinimi birakip ATE olucagim geliyor.

Su kadar yorum okudum yok kurt yok turk yok cahil yok fakir en sacma yorum senin ki olmus..
Bu ve bunun gibi hadisler yuzunden canim dinimi birakip ATE olucagim geliyor.

Ister ateist ol ister Budist senin tercihin banane. Sana fikrini sormadım. Saçma birsey varsa oda kendi sahsindir.Isine bak.bana elestiri yapmak senin haddin değil.
Ben cahil demedim kurt Türk ayrımı yapmadım yorumumu nerenle okudun bilemiyorum ama tekrar bi gözden geçir.

Bu kadar sert bir üslup doğru mu?Ümmetimin çokluğu cümlesini ben İslamiyetin yayılması olarak anladım..Üremek olarak değil..Kaldı ki öyle bile olsa kırıcı olmamak lazım

Cocuk rizkiyla gelir !!!! Bunu baska bir konuda uzun uzun tartismistik bir arkadasla. Sonucta dinimizde gecen bu kavramin cok yanlis anlasildigi hususunda anlasmistik. Afrikada acliktan olen cocular var arkadaslar. Ya onlar cocuktan sayilmiyor ya da sizin riziktan anladiginiz yanlis. Herkes bir rizikla doguyor ve acliktan olenlerin rizki da o kadar. Yani her cocuk bolluk bereket getirmiyor. Hep ayni hikayeler paylasiliyor iste durumumuz kotuydu ya da iste filancanin durumu kotuydu ama bebekleri oldu iyi bir ise girdi. Sizce bu istisna mi yoksa ulkenin genel durumuna, sokak cocuklarina issizlik oranina bakarsak genelleyebilir miyiz? Azicik akli ve vicdani olan bir insan konu sahibinin ne demek istedigini anlar. Tamam baslik itici. Sanki bir sinif ayrimi var. Ama kastettigi cok acik. Bakin ben ortaokulda falanim haberlerde bir aile izlemistim. Adamlar 2 yildir fakirlikten bir cadirda yasiyorlar ve 5 cocugundan birisi 6 aylik. Hesabi siz yapin. Konu sahibinin sorgulamak istedigi biraz da bu. Asgari olarak gereksinimlerini saglayabiliyorsak, yani devlet okuluna giderken kitabini defterini alabiliyorsak en azindan ne ala. Ama bazi insanlar cocuk sayisini bilmiyor bazi kadinlar herhangi bir bilince sahip degil, otomatige baglamis yasiyorlar. Onlari da bilinclendirmeyenler cahil birakanlar utansin. Ama durum ortada.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Son düzenleme:

Yoksulluktan ziyade eğitimle alakalı bir durum

Valla yok çok çocukla yoksul olunsa da mutlu olunur masallarına katılmıyorum.
Ben küçükken bizim durumumuz pek iyi değildi. 2 kardeş olmamıza rağmen zorlanıyorduk.
Şimdi ile 15 sene öncesi aynı bile değil. Çocuklar 5 yaşından itibaren okula başlıyor.
Her aile çocuğuna en güzelini yapmaya çalışıyor.
Sen kendin çok istediğin için yap 5 çocuk, hiç çocukları düşünme ama bencilce hareket et. Sonra o okula gitsin arkadaşlarına özensin, sen durumun olmadığı için istediklerini alama, çocuk da o yaştan itibaren mutsuz olsun. Tabi her istediğini alacaksın diye bir kural yok, sadece bunlarla mutlu olunur da demiyorum ama. Doğruya doğru çocuğun kıyafeti, defteri kitabı, çantası daha ne türlü ihtiyaçları var. 15 sene öncesi gibi ver eline salça ekmeği sal sokağa değil ki artık.
Malesef sosyal hayat değişti artık.
Valla ilerde evlenirsem ve durumum parlak olmaz ise hiç bencillik yapıpta bir günahsızın günahına giremem. Herkes bakabileceği kadar çocuk yapmalı. Gökten zembille inmiyor bazı ihtiyaçlar.Elin çocuğu yiyecek, giyinecek seninki de bakacak. Ama sen mutlusun kalabalık aile olduğun için. Yok canım yaa. Kalabalık nüfusla ancak ucuz iş gücü elde edilir, tek artısı budur. Coğrafya derslerinde bile bunu öğretiyorlar artık.

o bu değilde o kadınların bedenleri nasıl dayanıyo hayretler içerisinde okuyorum yok 10 çocuğum var yok 15
Param yoktu korunamadım
bize kimse öğretmedi diyenlerede kızıyorum babannelerimizin zamanında eyvallah tamam
ama kadın annem yaşında biz bilmiyoduk diyo başka herşeyi biliyon ama anacım bi onamı aklın ermedi.

Çok çocuk yapmayı marifet bile sayanlar var ne diyosunuz siz
Bakın kaç tane aslanlar gibi hemiiiiideeeee normal çatır çatır doğurdum diyede anlatıyolar..

sezeryan yapan ve benim gibi 1 tane çocuğu olanlarada sen çocukmu doğurmuşsun beee diyede çemkiriyolar.
1 çocuk hiç çocukmuş Güldüm valla yine

biride aynı binide
evlat olsun 1 tane olsun hayırlı olsun.

Son düzenleme:
vatandaşı tekme tokat döven kim

vatandaşı tekme tokat döven kim ?başbakan oy içinmi 3 çocuğa teşvik ediyor çok saçma

Çok çocuklu bir ailenin ferdi olarak galiba cevap vermem gerek. 6 kız kardeşiz biz. Burada annem, babam ve çocukları olarak bakmam gerek.

Anneme neden bu kadar peşpeşe doğurabildin nasıl cesaret ettin diye çok kere sorduk. Erkek çocuk için olmadığını söyledi ama bunu dürüst olarak itiraf edemediğini düşünüyorum kendimce. Bize haksızlık yapmak istememiş olabilir. Çünkü annem bize çok iyi baktı. Parmakla gösterilir hala.
Onun söylediğine göre kalabalık bir aile seviyormuş. İyi ki doğurmuşum kızlarımı der. Korunma konusunda annem bilinçli bir kadındı.

Bazı arkadaşların sandığının aksine bizi okutmak için ellerinden geleni yaptılar. Okutmamak küçük yaşta çalıştırıp gelir elde etmek gibi girişimleri asla olmadı. Erken yaşta evlendirip boğaz eksiltmek gibi tavrın lafı bile olmaz zaten.
Çevremizde ki herkesten daha fazlasını yaptılar hala yapıyorlar.

Babam için çok da önemli değildi. Zaten çok çalışmayı sever. Ama kardeşimi istemediğini biliyorum. Kucağına aldıktan sonra sevmeye başladı. Zaten duygularını çok belli etmediği için tam olarak ne düşündüğünü bilmeyiz. Ama hep bizim için çalıştı babacım. Ortalama bir gelire sahipti yüksek değildi.

Biz kardeşler için hala çok güzel. Acı tatlı olaylarda bir araya gelip yardım etmemiz. Aileye yeni katılan ufaklıklarla beraber kocaman çok sesli bir aileyiz

Ve en önemlisi hepimizin bilinçli, ayakları üzerinde durabilen bireyler olduğumuzun farkındayız. Annem bize iyi bir rol model oldu çünkü.

Evet belki geçmişte imkanlarımız çok daha fazla olabilirdi ama bir kolejde okumamanın eksikliğini hissetmedim.

Umarım durumun cehalet deyip kestirilip atılamayacağı konusunda biraz fikir verebilmişimdir.

cok dogru.

Cocuk sayisinin fazlaligi o yuzden bazi arkadaslarda buyuk duygu yogunluguna sebep olmus. Ama sorun cocugu cok yapmalari deyil ki, ben sahsen bunu anlatmaya calisiyorum. Bizim sorunlarimiz kokte. Taa koke iniceksin. Ve bazi toplumsal sorunlarimizi cozersek o zaman bazi insanlar zaten cok couk yapip calismaya gondermez bazi arkadaslarin dedigi gibi.

Ama sonucu gostererek aaa, bak bunu yapmasan boyle kotu durumda olmicaksin demek anlamsiz, cunku cok cocuk olup onlari egitmeyen, genc yasta calistiran aileler sadece icinde olduklari sartlarin, ve yetistirilmelerinin sonucunu olusturuyorlar. Mesele bu tur zihniyeti deyistirmek. Bunun ise cozumu icin devletin ve sivil toplum orgutlerinin buyuk bir calisma icine girmesi gerekir.

malesef cahillikten
maddi olarak bakmak bir yana manevi olarak nasıl ilgilenilir o kadar çocukla
henüz bebeğimiz yok ama bazen ikiz olsa nasıl ikisine eşit sevgi gösteririm diye düşünmüyor değilim

Canım ben bu konuya baktım, yardım etmek istiyorum ama kart kullanmıyorum. Bana yardım eder misin internetten hemen hesabına para yatırabilirim. :26:

tatlım benim de kredi kartım yok ama bak o verdiğim linkte kızlar yardımcı oluyor oraya yaz bunu senin adına ödeme yaparlar

Simdi bir laf var allah gelen cocugun rizkini verir tamam dogrudur ama sen yan gelup yatarsan bisey olmaz , calisirsin tuttun ki 5 cocugun var eee esin var bunlar ne yiyecek ne icecek hicmi giyinmeyecekler ya egitimleri valla bu zamanda dogurup dogurup 18 yasina gelince bak basinin caresine diyor bazi anne babalar maddi gucun neyse ayagini yorganina gore. UzatRabbim alnimiza ne yazmis bilinmez ama bn ikinci cocuga bile karsiyim cunku bu dunyada ilk evladimi vatana millete hayirli helal lokma gecirebilirsem ne mutlu bana

Canım cehalet şeklinde yorumlAdığımız aileler sizin aile yapınız değil. :) size kadar daha çok çocuğunun geleceğini düşünmeyen ve çocuğundan yoksulluk nedeniyle beklentii içinde olan ve çocuğum ne olacak diye düşünmeyen ailelere cehalet dendi. Sizin aileniz için öyle bir tablo çizmemişsin. Cehalet yorumlarını üzerine alınmaman gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…