- 2 Ağustos 2008
- 1.708
- 2.812
- 733
- Konu Sahibi gadjo dilo
-
Benim esim urfali .ve urfada soyle bir tutum var .cocuklari doguralim 5 6 yaşına gelince calistiralim eve para getirsin.para kaynagi gozuyle goruluyor esim 5;yaşında pazarda limon su satiyormus abileriyle.der hic bir yaz tatil yapmadim.ya koftecide calismis ya tamircide.aldigi paralarida ailesi alirmis. Vel hasıl esim gelmis 30 yasina hala daha ailesine para verirse iyi yoksa kotu evlat oluyor.cocuklar sanki aileye bakmak zorundamis gibi davraniyorlar.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
yuh ya nası insanlar bunlar eşiniz para vermesin. O yeterince evlat olmuş ama ailesi eşinize evlat değil para getiren meta gözüyle bakıyorlar kusura bakmasın kimse öyle ailem olsa yüzlerine bakmam ne halleri varsa görsün...
Ne dıyor peygamber efendimiz ben ummeti mın cokluguyla ovunecegım...
Ama sımdıkı ummeti ne dıyor bakabılecegın kadar doğur. .
Su kadar yorum okudum yok kurt yok turk yok cahil yok fakir en sacma yorum senin ki olmus..
Bu ve bunun gibi hadisler yuzunden canim dinimi birakip ATE olucagim geliyor.
Ister ateist ol ister Budist senin tercihin banane. Sana fikrini sormadım. Saçma birsey varsa oda kendi sahsindir.Isine bak.bana elestiri yapmak senin haddin değil.
Ben cahil demedim kurt Türk ayrımı yapmadım yorumumu nerenle okudun bilemiyorum ama tekrar bi gözden geçir.
Arkadaşlar merak ediyorum. Ailemde de çok var böyle. Asgari ücretle büyükşehirde kirada yaşayan insanlar neden 3-5 çocuk yapıyor? Tarla da yok ki çalıştırsın. Üzülüyorum böyle aileler görünce, zorluk çekip çocuklara sağlıklı eğitimli bir hayat sunamayan veya sunmayan aileler. Sonra bir kısır döngü, eğitimsiz ve çocuk yaşta çalışmaya başlayan sonra yine erken yaşlarda evlenip bu kısır döngüyü devam ettiriyorlar.
Kısaca çocuk bereketiyle gelir masalı... Maalesef yok böyle bir şey.
vatandaşı tekme tokat döven kimYazdiklarinizi gozleriniz goruyor mu, sacmalamissiniz resmen.
Basbakanimiz 3 cocuk dedi diyenlere de sunu soylemek isterim:
Basbakanimiz cahil insanlari koyun gibi gutmek icin hepsine 3 cocuga tesvik ediyor. Ne kadar cahil, o kadar oy. Sonra ne oluyor derseniz, bu cocuklar buyuyp gecim derdine dusuyorlar, 15 yasinda baslarina bareti takip madenlere gidiyorlar. Kimsenin umursamadigi cocuklar, maden patlayince kiymete biniyor. Maden patlamadan once bu fakir cocuklari dusunen, umursayan kimse var miydi acaba?
Sokakta mendil satan cocuklar var, ailelerinin sokaga attiklari var. Millete cocuk yap demeden once Basbakan hazretleri bu cocuklara birer yuva bulsun bence.
Basbakanimizin sozlerini bence ciddiye almayin. Vatandasi tekme tokat doven adami nasil ciddiye alirsiniz Allah askina?
vatandaşı tekme tokat döven kim ?başbakan oy içinmi 3 çocuğa teşvik ediyor çok saçmaYazdiklarinizi gozleriniz goruyor mu, sacmalamissiniz resmen.
Basbakanimiz 3 cocuk dedi diyenlere de sunu soylemek isterim:
Basbakanimiz cahil insanlari koyun gibi gutmek icin hepsine 3 cocuga tesvik ediyor. Ne kadar cahil, o kadar oy. Sonra ne oluyor derseniz, bu cocuklar buyuyp gecim derdine dusuyorlar, 15 yasinda baslarina bareti takip madenlere gidiyorlar. Kimsenin umursamadigi cocuklar, maden patlayince kiymete biniyor. Maden patlamadan once bu fakir cocuklari dusunen, umursayan kimse var miydi acaba?
Sokakta mendil satan cocuklar var, ailelerinin sokaga attiklari var. Millete cocuk yap demeden once Basbakan hazretleri bu cocuklara birer yuva bulsun bence.
Basbakanimizin sozlerini bence ciddiye almayin. Vatandasi tekme tokat doven adami nasil ciddiye alirsiniz Allah askina?
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=719638 konu maddiyattan acılmısken naçizane şu somaya yardım konusuna da bir bakarsanız çok iyi olur
konu hakkında yorumumu yapmıstım ama herkes bakabileceği kadar çocuk yapsın diyim bari
Cocuk rizkiyla gelir !!!! Bunu baska bir konuda uzun uzun tartismistik bir arkadasla. Sonucta dinimizde gecen bu kavramin cok yanlis anlasildigi hususunda anlasmistik. Afrikada acliktan olen cocular var arkadaslar. Ya onlar cocuktan sayilmiyor ya da sizin riziktan anladiginiz yanlis. Herkes bir rizikla doguyor ve acliktan olenlerin rizki da o kadar. Yani her cocuk bolluk bereket getirmiyor. Hep ayni hikayeler paylasiliyor iste durumumuz kotuydu ya da iste filancanin durumu kotuydu ama bebekleri oldu iyi bir ise girdi. Sizce bu istisna mi yoksa ulkenin genel durumuna, sokak cocuklarina issizlik oranina bakarsak genelleyebilir miyiz? Azicik akli ve vicdani olan bir insan konu sahibinin ne demek istedigini anlar. Tamam baslik itici. Sanki bir sinif ayrimi var. Ama kastettigi cok acik. Bakin ben ortaokulda falanim haberlerde bir aile izlemistim. Adamlar 2 yildir fakirlikten bir cadirda yasiyorlar ve 5 cocugundan birisi 6 aylik. Hesabi siz yapin. Konu sahibinin sorgulamak istedigi biraz da bu. Asgari olarak gereksinimlerini saglayabiliyorsak, yani devlet okuluna giderken kitabini defterini alabiliyorsak en azindan ne ala. Ama bazi insanlar cocuk sayisini bilmiyor bazi kadinlar herhangi bir bilince sahip degil, otomatige baglamis yasiyorlar. Onlari da bilinclendirmeyenler cahil birakanlar utansin. Ama durum ortada.
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
Canım ben bu konuya baktım, yardım etmek istiyorum ama kart kullanmıyorum. Bana yardım eder misin internetten hemen hesabına para yatırabilirim. :26:
Canım cehalet şeklinde yorumlAdığımız aileler sizin aile yapınız değil. :) size kadar daha çok çocuğunun geleceğini düşünmeyen ve çocuğundan yoksulluk nedeniyle beklentii içinde olan ve çocuğum ne olacak diye düşünmeyen ailelere cehalet dendi. Sizin aileniz için öyle bir tablo çizmemişsin. Cehalet yorumlarını üzerine alınmaman gerekir.Çok çocuklu bir ailenin ferdi olarak galiba cevap vermem gerek. 6 kız kardeşiz biz. Burada annem, babam ve çocukları olarak bakmam gerek.
Anneme neden bu kadar peşpeşe doğurabildin nasıl cesaret ettin diye çok kere sorduk. Erkek çocuk için olmadığını söyledi ama bunu dürüst olarak itiraf edemediğini düşünüyorum kendimce. Bize haksızlık yapmak istememiş olabilir. Çünkü annem bize çok iyi baktı. Parmakla gösterilir hala.
Onun söylediğine göre kalabalık bir aile seviyormuş. İyi ki doğurmuşum kızlarımı der. Korunma konusunda annem bilinçli bir kadındı.
Bazı arkadaşların sandığının aksine bizi okutmak için ellerinden geleni yaptılar. Okutmamak küçük yaşta çalıştırıp gelir elde etmek gibi girişimleri asla olmadı. Erken yaşta evlendirip boğaz eksiltmek gibi tavrın lafı bile olmaz zaten.
Çevremizde ki herkesten daha fazlasını yaptılar hala yapıyorlar.
Babam için çok da önemli değildi. Zaten çok çalışmayı sever. Ama kardeşimi istemediğini biliyorum. Kucağına aldıktan sonra sevmeye başladı. Zaten duygularını çok belli etmediği için tam olarak ne düşündüğünü bilmeyiz. Ama hep bizim için çalıştı babacım. Ortalama bir gelire sahipti yüksek değildi.
Biz kardeşler için hala çok güzel. Acı tatlı olaylarda bir araya gelip yardım etmemiz. Aileye yeni katılan ufaklıklarla beraber kocaman çok sesli bir aileyiz
Ve en önemlisi hepimizin bilinçli, ayakları üzerinde durabilen bireyler olduğumuzun farkındayız. Annem bize iyi bir rol model oldu çünkü.
Evet belki geçmişte imkanlarımız çok daha fazla olabilirdi ama bir kolejde okumamanın eksikliğini hissetmedim.
Umarım durumun cehalet deyip kestirilip atılamayacağı konusunda biraz fikir verebilmişimdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?