- Konu Sahibi gadjo dilo
-
Biz yaşamıyoruz o zaman, kendimi bi fena hissettim:26::26:
5-6 bin olcaktı muhtemelen :13:Acaba yıllık gelir mi demek istedi ki
5-6 bin olcaktı muhtemelen :13:
ben sacede nufustan girdim konuya konu nerelere geldi yok ben faşitlik yapıyormusum da ne alaka??? bir türk genelde iki bilemedin üç kardeştir. kürtlerinse en en aşağı beş altı kardeş olurlar. hatta tanıdığım bir arkadaşımın 11 kardeş olduğunu öğrenince ufak bir şok geçirmiştim. bu nufus artışıyla mutlaka bir gün bizi geçecekler. bu işler sırayla planlı bir biçimde ilerliyor ne yazık ki .bundan yıllar önce kimsenin aklına gelmezdi mecliste pkk yanlısı bir partinin olacağı . bu zamana kadar işlerini dağdan yürüttüler şimdi hakka hukuka kılıf uydurmaya çalışarak yürütüyorlar.. bizim türk kadınları 2 çocuktan 1 çocuğa düştü . hatta ntv de bir programda izledim küresel ısınmadan ve bundan 50 yıl sonra kuraklık yaşanacağından bahsedilip sokaktaki vatandaşa ne düşünüyorsunuz önlem alıyormusunuz diye soruluyordu . sorulan kadınlardan 3 ü evet önlem alıyorum çocuk yapmıyorum dedi . o kötü yılları yaşatmaya hakkım yok çile çekmesin böyle kötü bir dünyaya gelmesin dedi . diğerleri ise doğuda çatır çatır doğuruyor . bizimkinin bitanecik oğlu askerde ölüyor . olup olacağı bir tane oğlu var zaten önü ardı o kadar . içi kan ağlıyor . şehit anası da oğluyla birlikte ölüyor canından can gidiyor . ötekinin nolursa olsun zaten 10 çocuk var kimisinin ismini bile hatırlamıyor çoğu zaman karıştırıyor . 1 i ölse üzülmüyor geride 9 tane var ne de olsa .hem olmadı yenisini yapar . işte bu sebeplerden de kürt nüfusu artmakta . allah hakkımızda hayırlısını versin gidişat iyi değil .
Hic fena hissetmeyn bence bu ulkede asgari ucretle gecinen cok insan var bence abartmanin anlami yok biz 4 kardesiz babamin durumu cokta iyi degildi hepimiz okuduk birseyler olduk okuyacak insan herturlu okuyor Allah'in vericegi cani kimsenin istememeye hakki yok bence
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Olduktan sonra amenna tabi, keyfi aldırmaya sonuna kadar karşıyım
Ama önlem alınmalı, hepimiz orta halli ailelerin çocuklarıyız, ben demiyorum ki herkes saraylarda yaşamalı.
Hiç birimiz kolay büyümedik ancak belli şartlar olmalı
Ama öyle aileler var ki, beslenmek, ısınmak, yıkanmak gibi yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamıyor çocuklarının
Bu durumda korunma için bilinçlenmeli insanlar
50-60 bin aylık da fena olmazdı aslında5000 6000 normal 50 60 bin soyleyince insan bian olsun sasiriyor
50-60 bin aylık da fena olmazdı aslında
neyse halimize şükür :))) yuvarlanıp gidiyoruzOna kim hayir derkii ama turkiyenin ortalamasi belli ;(
neyse halimize şükür :))) yuvarlanıp gidiyoruz
Pardon da nufus mudurlugunden mi geliyorsun izgu? Hadi diyelim ki egitimsizler ya da dedigin gibi planli yapiyorlar , peki sen ogretmen olup doguya tayin olup bir kacinin dusuncelerini degistirmeye hazir misin yoksa sende sicak koltugunda oturup icraat gosteremeyenlerden misin?
sosyal hizmet okuyorum 3. senem az kaldı sosyal hizmet uzmanı olmama... istatistik dersi görüyoruz toplum analizi bizim işimiz . doguda da görev yapıcam elbet mesleğimi en güzel şekilde icra edicem ben herşeye hazırım...
Benim anneannem tam 12 doğum yapmış annem "annemin karnını hiç düz görmedim hep şişti" der
Yaşadıkları yerden sağlıkçılar eve gelip korunma yöntemlerini anlatıp ellerine kadar veriyolarmış kullanın diye ama kullanmıyolarmış.
Olacağı varsa doğsun, kısmetiyle öyle de böyle de büyür dermiş hep.
12den 5 tanesi sağ diğerleri doğup biraz yaşayıp ölüyolarmış bu bile onlarda travma yaratmamış devam etmişler.
Bunlarınki tamamen cahillik çünkü erkek çocuktan sonra da devam...
Bi'komşumuzun da peşpeşe yaşlarda 6 kızı var erkek çocuk aramışlar, hala bi'tane daha yapsak erkek olur muydu acaba derler.
Ve bu insanlar görmüş, geçirmiş, zengin, eğitimli insanlar.
Hikaye acıklı ama komik.Benim babaannem de 18 doğum yapmış. Kimisi ikiz olarak... Arada düşükler falan... Hayatta 5 çocuğu var. Diğerlerine ne oldu dedim, "bakımsızlıktan ölüverdiler hemen sarıp bahçeye gömüverirdikBunu derken aynı bahçeden kiraz toplayıp yiyorduk :18:
Hikaye acıklı ama komik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?